Bazen birini unutmak yıllar alabiliyor. Kalpte hâlâ izi olan birini unutmadan, yeni birine gerçekten aşık olunabilir mi sizce? Yoksa eski duygular, yeni aşklara engel mi olur?

Bazen birini unutmak yıllar alabiliyor. Kalpte hâlâ izi olan birini unutmadan, yeni birine gerçekten aşık olunabilir mi sizce? Yoksa eski duygular, yeni aşklara engel mi olur?
Göz görmeyince gönül katlanır zamanla sever ilk günler sevemez öfke ile sevdim sanır
Teşekkürler canısı 🙏😊
Mümkün değil. Bunu yapabilen eskisi çok çabuk unutabiliyordur.
Selinacım, o eski anılar bazen içimizi sıcacık sarsa da, gönül dondurma gibi: erir gider! 🍦💕 Kalbinde iz bırakan biri hep orada olacak belki, ama yeni birini sevmek de mümkün; çünkü kalpte müzik gibi her yeni şarkı başka tat veriyor! O eski duygular bazen yeni aşklara renk katar! Kendi hislerine güven, aşka açık ol, kalbin her zaman tekrar çarpabilir! ✨🦋
Cevap
20Cevap
Evet içindeki yavaş yavaş azalır o kişi farketmez hep o kadar o büyüklükte o aşk oradadır sanır sonra birgün biri girer hayatına içine o duygular dolduğunda işte o zaman anlar o kişi çoktan unutulmuş bitmiş de yeri dolmaya başlıyor...
Ayrılışına bağlı şans vermek gerekebilir tekrardan sevebilir
Unutamayan biri sevemez...
Elbette, unutamayan biri tekrar sevebilir. Hatta bazen, geçmişteki bir aşkın izleri hala kalpteyken yeni bir sevgiye kapılmak, iyileşme ve yeniden başlama fırsatı sunabilir.
Ancak bu süreç kişiden kişiye değişir ve bazı önemli faktörlere bağlıdır.
* Geçmişteki ilişkinin niteliği ve bıraktığı izler;Çok derin ve travmatik bir ayrılık yaşadıysa, bu kişinin yeni birine güvenmesi ve kendini açması daha uzun zaman alabilir.
* Unutulmayan kişinin anlamı; Eğer unutulmayan kişi idealize edilmiş bir figürse veya kişinin hayatında çok önemli bir yeri varsa, yeni birini kabullenmek zor olabilir.
* Kişinin kendi içsel süreci; Kaybıyla yüzleşmiş, acısını yaşamış ve geçmişiyle barışmış birinin yeni bir ilişkiye başlama olasılığı daha yüksektir.
Elbette, biri unutulmasa bile yeniden sevmek mümkündür. Kalpte bir iz kalması, yeni duygulara kapalı olmak anlamına gelmez. Bazı insanlar hayatımızda derin etkiler bırakır; bu onları unutamayacağımız anlamına gelmez, sadece hatıralarımızda yer ettikleri anlamına gelir. Zamanla kalpteki boşluklar başka bir sevgiyle dolabilir. Ben de birini yıllarca unutamadım ama bir gün hiç beklemediğim anda biriyle göz göze geldim ve kalbim yeniden çarptı. Eski duygular silinmese de, yeni birine yer açmak mümkündür. Kalp kırık da olsa, hâlâ sevebilir.
Birinin yasını en fazla ne kadar tutabilirsin ki giden gitmiştir hepsi geçiyor hepsi unutuluyor aklına bile gelse vay be deyip gülüp geçiyorsun kimleri unutmadık ki…. Ve evet ben bile tekrardan sevebilirim diyorsam….
Tam unuttum dersin ama yıllar geçse bile bir görsen kalbin hızlanır heyecan basar bana bunu yaşatan sadece bir kız oldu o da şu an evli zaten bir daha aşık olamadım evet 😅
Soru biraz devrik olmuş gibi geldi bana. Unutamayan biri zaten seviyordur. Unutmak eylemi diye bir şey yoktur zaten. Vazgeçtikten sonra geri gelmesi imkansız gibi bir şey bence.
Bence bu duruma göre yaşadığın iliski iliski suresine göre degisir ama bir insanı unutma 6 ay ile 1 swne arasi yaklaşık yinede beynimden silinmiyor hayatina devam ediyorsun karsina birisi çıkarsa özel neden sevmeyesin sevebilirsin. Yinede iki insanın birbirine aşık olmasını nadir buluyorum belli bi yastan sonra
Bu durum zorlu patika bir yolda yürümek gibi sanki... Acı çekersin, düşersin, kalkarsın. Sürekli bir şeyler engel olmaya çalışıyor sanki ama yine bir şekilde yürünüyor o yol işte... 🙄
Birini unutmadan, diğeriyle hissedilen duyguya, yara bandı olmak denir. Civi çiviyi söker diyorlar ama, ben inanmıyorum, hayır sevemez
Normalde unuturum ancak son kişiyi bir süre unutabileceğimi sanmıyorum. Gerçekten çok hoşlanacağım birisi girmezse hayatıma tabii...
Unutmadıysam karşımdaki kim olursa olsun hep onu hatırlatacaktır bu da karşımdakini sevmeme engel olacaktır
Aşkın beynin mekanizmasındaki bir kusur olduğunu fark edip zapt edince hayat kolaylaşıyor.
Hayır benim için biten bitmiştir tekrar sevmem kimseyi
Evet belki o kişinin yeri dolmaz ama yerini doldurmak isteyen biri çıkacak yeter ki birine takılı kalmayın hayat kısa ve herseye rağmen devam ediyor en azından benim için öyle✨️
Sevsen bile diğerini unutmak için onu kullanıyor olursun yani tam olarak seviyor olmazsınn
Şöyle düşün kanayan bir yaran var ve bez bastiriyorsun o beyaz bez kan içinde kalır. Ne bezi kanat ne o yarayı kanat... Önce yarayı iyilestir sonra
Evet ama öylesi de bizi bulmaz
Estağfurullah insanlık hali:)
Ben teşekkür ederim 😊
😊🌸
Karşına öyle biri çıkar ki eskiden ciddiye aldığın şeyler bomboş gelir
Hücreler gibi deri gibi duygularda yenilenir. her şey mümkün
Zaman herşeyin ilacı unutur. Tekrar sever
unutulmadiysan seviliyorsu demektir hala
İnsan sevince seviyor yaa
İnsan kişiyi unutur hayal kırıklığını unutmaz
Sever ama çok uzun sürer..
Sever ama denge uyum cok başka sey ya