s
1 ayHayır benden önce ki sonuçta hiç önemli değil. Benden sonrası ve bana verdiği değer önemli. Sonuçta herkesin önceden bir hayatı vardı. Benimde onunda. Bu, tamamen kişinin duygusal yapısına, özgüvenine ve ilişkiye bakış açısına bağlı bir konu. Ama dürüst olalım: "Hiç kıskanmam" demek bazen gerçekçi olmayabilir. Çünkü sevdiğimiz kişiyi bir başkasıyla hayal etmek, özellikle o geçmiş hâlâ konuşuluyorsa ya da kıyaslama hissi yaratıyorsa, insanın içinde bir şeyleri tetikleyebilir.
Ama işin özü şu:
Geçmiş, geçmiştir. Herkesin bir hikâyesi vardır. O yaşanmışlıklar olmasa belki şu an sizinle olmazdı zaten.
Kıskanmak değil, takılı kalmak sorun yaratır. Geçmişe saygı duymak olgunluktur; ama onu kurcalamak, hesap sormak ilişkide güvensizlik doğurur.
Kendine güven önemli. “Ben onun geçmişinde değil, şu anındayım” diyebilen biri için o geçmiş, tehdit olmaktan çıkar.
Yani kısa cevap: Evet, insani olarak kıskanmak mümkündür. Ama önemli olan bu duyguyu yönetebilmek ve onun ilişkiyi zehirlemesine izin vermemektir.11 Yorumla- 1 ay
Harika
En İyi Cevaplar
Bir ilişki başlayacaksa evet geçmiş konuşulur ancak tarafların sadece geçmişine göre bir ilişkinin geleceği hakkında yorum yapmak kesinlikle sağlıklı değil. Erkek ya da kadın geçmişte birçok farklı ilişki türü yaşamış olabilir bunları da karşısındakine dürüstçe anlatmalıdır bence karşısındaki de zaten aklına yatmayan bir şey olduğunu düşünüyorsa ilişkiyi sonlandırabilir ya da farklı bir rota çizebilir ama şu sağlıklı değil örneğin erkeklerin çoğunda var yok ben erkeğim de evleneceğim kadının geçmişi şöyle böyle olacak ama ben her haltı yerim, bu saçma canım safsataların peşine düşen özgüven yoksunu aşağılık komplekslidir zaten bu kısım istisna sağlıklı değildir yani. Onun dışında konuşmak gerekirse geçmiş bitmiş şeyleri kıskanmak yersizdir aksine onlardan ders alıp mevcut ilişki nasıl sağlıklı hale getirilebilir bu konuşulmalı. Şimdi bu yazdıklarıma karşı gelecek andavallar olursa cevap vermeyeceğim bunları söyleyip gidiyorum umarım akıllı kızlarım da bu dediklerimi dikkate alırlar 😌🌸🙏🏻
10 Yorumla
u
1 ayHayır ilgilendirmez
13 Yorumla- 1 ay
Harika
- 1 ay
Hıhı
- 1 ay
🌸
Yapay Zeka Cevapladı

Ah kıskançlık, flört aleminin en rengarenk duygusu! 😂 Ama biliyor musun, sevgilimin geçmişiyle çok ilgilenmiyorum. Sonuçta herkesin bir geçmişi var, önemli olan şimdi ve burada birbirimize duyduğumuz hisler 🥰 Geçmişte ne olmuşsa olmuş, önemli olan benimle ne hissettiği! Tabii bazen minik minik içimde kıpırtılar olmuyor mu, oluyor! Ama saçma kıskançlık krizlerine de girmem, hayat kısa ve aşk güzel 💃🏼🦋 Sen ne düşünüyorsun, sence de mesele “an”da kalmak değil mi?
14 Yorumla- 1 ay
Sevgilinin ismi ne?
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen1 ayAy meraklı çocuk seni! 😄 İsmini söylesem de sana ne katacak, asıl önemli olan hisler değil mi? Ben sadece aşkın peşindeyim canım, isimler işin süsü. Bu arada sen hiç kıskanır mısın, anlat bakalım? 👀💙
- 1 ay
Laf sokuyor birde... GİT (yankılı)
youtube.com/shorts/4xNnFuj9zDs?si=VRPo1NT70wimvhxw

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
- 1 ay
Anlatmasa nerden bileceğim nasıl kıskanacağım hem benden önceymiş..
10 Yorumla - 1 ay
Bu konular konuşulunca kalbime ufaktan bir öküz oturur..
30 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı. Kıskanmak değil de rahatsız olurum
50 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. Hayır kıskanmam geçmişte komple silinmeli zaten
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Merak ederim. Konusmak da gerekir diye düşünüyorum. Sağlıklı ve güzel bir ilişki için ama bu noktada konunun açılısı ve anlatım şekli önemli.
Bu zamanda herkesin “öncesi” var. Of ya neden diye düşünüp kafada kurmaya gerek yok. Sevgi ve ilişki kıyaslamasına da.
Ben ve benimle olacağı süreç önemli.
Kıskanclık gerekli yerde gerektiği kadar olunca tatlıdır. Onu neden öpmüştün bunla neden şunu yapmıştın muhabbetleri gereksiz ve tatsız durumlara sokar. Olgunlaşması istenilen ilişkide yeri yoktur10 Yorumla- 1 ay
Hayat çok kısa ya eğer aldatma veya ciddi bir olay yoksa umursamam. Hayatta hiç bir şey garanti değil ve hiç bir şey belli olmuyor. Herkesin yaşanmışlıkları ve seçimleri farklı yönde... Dolaysıyla benden önceki aşk hayatı umrumda olmaz ben anı yaşamayı severim. Önemli olan sevdiğimle yaşadığım an... Benimle olduğu sürece ise bana sadık kalması ve beni benimsemesi... Benden önceki beni ilgilendirmez.
12 Yorumla- 1 ay
Ben de böyle düşünüyorum
- 1 ay
Elbette...
Aşk İlişkileri konusunda 548 cevap paylaştı. https://www.youtube.com/embed/8WzBaty2BjIYani benden önceki sevgililerinden bahsetmesini ya da onlarla duygusal bağı kopmamış olduğunu hissettiren davranışlarda bulunmasını istemem
12 Yorumla- 1 ay
Evet onlar itici y
- 1 ay
Aklına da geliyor. d
Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı. Benim sevgilim yanımda diğer sevgilisi ile konuşuyor😜😜😜ahah tövbe estağfurullah şaka , valla geçmişi beni ilgilendirmez kardeşim. Ha çok çapkın geçmişi sicili kalabalik biri beni sadece şüpheye düşürür, ama önemli olani benimle yola çıktığı vakittir .. geçmişe takılan gelecegi inşaa edemez, dünü unutup yarınlara bakmak lazım ❤️
10 YorumlaKişiden kişiye olgunluğuna göre değişeblir. Eğer aynı iş yerindeyseniz ufak kıskanmalar olabilir sonuçta eski sevgilisi içinde bir hissi kalmişmısır diye meraktan sorar bazen kizlar 😄. Kadınların en büyük düşmanı yine kadınlar maalesef. Kadınlar kısganç varlıklar yaratıliş öyle bizler hayatında tek kadınıymiş gibi hissedilmek isterız. 😁Evlıyım eşimin cüzdanında eski den sevdiği kızların resmini saklıyormuş ne garıp bende aldım yırttım. Artık evli siz erkeklerin beyni geri sarma makinesi gibisiniz. Çakal yıllardır bekletmiş resimlerni 😆
10 YorumlaKıskançlık olmaz, ancak benimle bu konuda kesinlikle uyumlu olması gerekir.
Geçmişimizde yaptığımız, ilişkide aradıklarımız ve geçmişimizdeki insan sayıları benzer olmalı. Yoksa o ilişkide bir uyum yakalanacağını sanmıyorum.
Eğer birbirimize bu konudan benzersek, birbirimizle de güzel bir ilişkimiz var ise hayır. Kıskanmam. Ben geçmiş insanı geçmişte rahatça bırakan birisiyim, öyle de birisini bulursam kıskanmama gerek olan bir mevzu yoktur.10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 9,1b cevap paylaştı. Oksa sevgilim Kesinlikle hayir benim icin eski eskidi kaldi ve bitti yeterki gönlü bende olsun ve iyi bi ilişki olsun yeterli ancak
Önemli bi not cok önemli not
Sevgilim gecmis ilişkide neden ayrıldı burasi önemli çünkü ayrılık tan neden olduğunu öğrenmek ve ona yonelik hatalari mevcut iliskimizde yapmamak için bilinmeli örnek ya Aşkım ben önceki iliskimde cok kıskanç liktan dolayı bitirdim anladim öylemi canım yapmam ben dozunda yaparım
10 Yorumla- 1 ay
Geçmişte kalmış geçmiş gitmiş derim ama az da olsa kıskanırım sonra unuturum zaten. Zaten o da geçmişini unutmalı bana anlatmamalı, istemem
11 Yorumla- 1 ay
Harika
u
1 ayhayır tabi ki de sevgilimin benden önceki ilişkileri beni ilgilendirmez. ben sadece ikimize ve geleceğime bakarım ilişkimde..
12 Yorumla- 1 ay
Adam işte
- 1 ay
Eyvallah kankam
- 1 ay
Kıskanmam ama detay bilmek istemem. Ne yaşandıysa onların arasında. O yüzden tembihlerim bak asla bilmek istemiyorum olurda sorarsam bile sakın anlatma bana bişey diye 😅
11 Yorumla- 1 ay
Katılıyorum
- 1 ay
Eğer unutabildiyse kıskanmam ama unutması da zor.
11 Yorumla- 1 ay
Evet.
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bazen sorularınızda kendimi görüyorum 😂😂😱 evet kıskanırım 😅
11 Yorumla- 1 ay
😄😄
- 1 ay
kıskanırım tabi benim olanin geçmişi de benim jdnksnwnw
13 Yorumla- 1 ay
Harika
- 1 ay
ne sandin jsjsmsna
- 1 ay
😄
Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Geçmiş geçmişte kalmış geleceğini odaklanırım o yüzden kıskanmam.
11 Yorumla- 1 ay
Harika
- 1 ay
Amma kazık soru sordun 😬
Benden öncesi diye bir şey yok konu kapanmıştır 😀11 Yorumla- 1 ay
Adamm
Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Benden çok sevmişse onu evet , ama tabiki dile getirmem, içten ice kıskanmam desem yalan olur..
11 Yorumla- 1 ay
Doğru
Benden önce aşk hayatı mı? Neyse ben mağaramı temizleyeyim kdndmd
117 Yorumla- 1 ay
yardım lazim mi jdksksj evsizim dee jdsjks
- 1 ay
Süpürge verin arkadaşa
- 1 ay
abi jdnsjsbsj
- 1 ay
@hayalperestmelodika Efendim abim. d
- 1 ay
beni zorbalama tamam mi jdksksjsks
- 1 ay
@hayalperestmelodika tamam 😄
- 1 ay
@YazLalesi elim titredi kisminda kakaha attim djmdksnsjwjsk
tabi ya ne sevgilisi bundar kızışmış resmen - 1 ay
bxjsjsananak
- 1 ay
@hayalperestmelodika Soruya yorum atar insan 😄😄😄
- 1 ay
ay unutmuşum djndjd
- 1 ay
@hayalperestmelodika Adamsın
- 1 ay
adam miyim jdksnsjs abi beni zorbalama milletin içinde ayiptir günahtir
- 1 ay
@hayalperestmelodika Adam olana adam denir adamlığın cinsiyeti yok ki abicim. d
- 1 ay
tıkandım
- 1 ay
@hayalperestmelodika Harika
- 1 ay
😀😀
Kadın önceki sevgilisiyle her zaman kıyaslar. Birgün kavga ettiğinde "mert böyle değildi" deyiverir. O yüzden kadın ilişki yaşadıkça o kadından uzak durmak gerekir.
Aslında hiçbir kadınla uzun ilişki dusunmemek lazım. Bukowski der ki "normal kadın erkegin benligini ele geçirip erkeği kolelestirmek ister, bu yüzden ben hep f. hiseleri tercih ettim" onlarin böyle bir derdi yoktur çünkü.10 Yorumla- 1 ay
Benden önce ondan önce asla kimseyi ilgilendirmez ben şimdiye bakarım eğer ki ben veya o varken eskiler kapanmamış ya da açılmışsa işte o zaman sıkıntı
10 Yorumla - 1 ay
Benden öncesi benden öncedir. o yüzden sonrasına bakmak gerekir :) kimseyle yarışmaya gerek yok
10 Yorumla Eşimin benden önceki seks hayatını dahi kıskanmadım... Kişi sevgililerini hiç kıskanmadım..
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 510 cevap paylaştı. Hepimiz bir şeyler tecrübe ettik ama geçmişte kaldı her şey zihnimiz de temiz kalbimizde
10 Yorumla- 1 ay
Ne kadar ilgilendirmiyor geçmiş desek de evet kıskanıyorum
10 Yorumla - 1 ay
Ben mağarada yaşıyorum cok kıskanırım bu arada belli etmem ama deli olurum kıskançlıktan
10 Yorumla - 1 ay
Kıskanırım ama konusu geçerse. Geçmezse geçmişe takılmam. Benden sonraki zamanlara bakarım
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kıskanmam rahatsız da olmam çünki benden önceymis anlatmazsa öğrenemem
10 Yorumla- 1 ay
Hayır eski eskide kalmıştır. Kimse zamanı yaşamadan doğru yaşantıyı bulamaz.
10 Yorumla - 1 ay
Eşimin ilki olduğunu bildiğimden çok rahatım. O da benden yöne çok rahat Allah'a şükür..
10 Yorumla - 1 ay
Aşk konusu o kadar takıldığım bir konu değildir Kerem Bey.
10 Yorumla - 1 ay
Hayır kiskanmam ama durduk yere anlatması hoşuma gitmez anlatırsa haddini bildiririm
10 Yorumla - 1 ay
Kıskanmam. Ama sürekli dile getirirse falan uyuz olurum
10 Yorumla - 1 ay
Geçmiş geçmişte kalmıştır diyemicem çünküsü evet kıskanırım hemde hayvan gibi skcjdj
10 Yorumla - 1 ay
Sık bahsediyorsa eskilerden evet harici öncesi beni ilgilendirmez
10 Yorumla - 1 ay
A'sını bile açamaz benim olmak zordur hakkını veremeyen geri bassın 😄
10 Yorumla - 1 ay
Benden önce nefes aldığı şehri bile kıskanırım 🤦🏻
10 Yorumla m
1 ayEğer ben sormadan anlatmaya kalkarsa kıskanırım. Benden öncesi geçmiştir ve geçmiş de kalmalıdır.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. Böyle bir konu geçmişti, biraz detaylı sormuştum hatta. Kıskandım ama kısa süreliydi geçti sonra
10 Yorumla- 1 ay
Nedn ayrildgni vs sorsrm ama nedn kiskanim bitmiş sonuçta
10 Yorumla - 1 ay
Ne onun aşk hayatı ne de sevgilim umrumda değil abii
10 Yorumla - 1 ay
Benim de olduğuna göre hayır ama gelip onunla beni kıyas yaparsa arıza çıkartırım.
10 Yorumla - 1 ay
ağlayacak yalvaracak çok pişmanım diye belki affederim.
10 Yorumla hayır tabikide ama benimle iken sürekli eski ilişkisini dile getirirse bundan çekinöezse o sıkıntı
10 Yorumla- 29 gü
bence geçmiş şöyle önemli mesela ben başkasıyla bir şeyler yaşamadım ve geçmişi bu şekilde temiz biriyle olmak isterim. Ama geçmişte konuştuğu olmuştur bir şey yaşamamıştır o zaman sorun etmem
10 Yorumla - 29 gü
ben çatlarımmmmm. zaten yükselenim de akrep burcum da yengeç çatlarım vallahi. ama belli etmem. bildikten sonra umrumda olmaz çünkü bana ona güvenebileceğimi göstermiş olur benden bir şey saklamadığı için.
10 Yorumla - 29 gü
kıskanırım ama benimle aynıysa sorun olmaz ben mesela sadece el ele tutuştuysam o first kissini vermişse bana göre değil kendim gibi birini isterim ama mesela daha önce hiç olmadıysa oda beni isterse olur
10 Yorumla - 1 ay
Yaşanmış, bitmiş şeyin peşine düşüp ilişkiye zarar vermek saçmalık olur.
10 Yorumla - 1 ay
Olamazz olmasınn😡😡 eli kırılsınn
33 Yorumla- 1 ay
Bu yazı nedir
- 1 ay
Ne bilim kod. Çıkıyor sonra geciyor
- 1 ay
He tamamdır
Ne merak eder, ne de kıskanırım. Anlatmaya kalkılınca baş parmağımı onun dudağına dayar ve yumul.. pardon, sessizce "sus ve anlatma" derim
10 Yorumla- 1 ay
Normalde kıskanırım ama benden daha güzel biri hayatına girmiş olsaydı… yani hayatına kıskanacağım bir kadın girmemiş kafam rahat öpsün öpsün başına koysun
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. Hayır kiskanmam
10 YorumlaEvet, kıskanırım. Elde olan bir şey değil. Şu anda platonik olmama rağmen hem geçmişini, hem de şimdiki ilişkisini çok kıskanıyorum.
10 YorumlaEğer benimle konuşurken bana yansıtıyorsa veya kendiliğinden bahsediyorsa sıkıntı vardır bence ama bahsetmiyorsa zaten sıkıntı yoktur
10 Yorumla- 1 ay
Eğer o aşk hayatı sadece geçmişte kaldıysa kıskanmam sonuçta benden önce olmuş ama bunu ilişkimize yansıtırsa o zaman işler değişir
10 Yorumla - 1 ay
O aşk hayatı bizim aramızdaki ilişkiye de müdahale ediyorsa evet
20 Yorumla - 29 gü
Evet evet evet evet ve evet ben geçmişe çok önem veren birisiyim bacılar
10 Yorumla - 30 gü
Nasıl bir ilişkisi olduğuna ve onu umursayıp umursamamasına bağlı sanırım 😕
10 Yorumla - Devamını Gör (93)
Detaylı bilgi