Gerçekten berbat durumdayım; depresyona mı girsem. Yaşama hevesim kalmadı. ●24 yaşında aile evindeyim.●Hiç arkadaşım yok kursa da gitmeye cesaretim yok devlet kurslarinda insanlar sosyalleşir mi?●Babamın yanından dükkanda çalışıyorum işi bırakamam, ● Hiç arkadaşım ve sevgilim yok, yapayalnızım. ●Sadece pazar günü izinliyim o günde yapayalnizim zaten. ●Sosyal medyadan eklediklerimde geri dönmüyor çevre edinemiyorum... Çıldircam çaresizlikten, biraz cekingen bir yapim da var, tabi her halimize şükür ama insan sevgi ariyor
4 gü
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Sen bence kendini bu hayata karşı çok kapatmışsın. Yani aslında bu dönüşlerinin özellikle bu hayatın insanların falan istediğin hiçbir şeyin olmamasının sebebi çok fazla çabalamama ve kendini hemen böyle kapatman. Bence önce hayatı sorgulamadan önce kendini sorgula çünkü belki de sorun sendedir. aslında o kadar çok kusurlu ya da iğrenç karakterli denilebilecek kadar kişiler hayatında o kadar çok sosyalleşiyor ki bak bu da onun aslında bir özgüveni sende sanki bu yok önce bir özgüvenini geliştir. Ve adım at hayatı Bir adım atarsan hayat sana 10 adım atar.
Evet özgüvenim az , 2 yıl önce mesela eski iş yerime o kadar alışmıştım o kadar rahattim ki 1 günlük çalışmaya gelen kız bile etkilenip arkadaş olmuştu bizle
Aynısını tekrar yapabilirsin
Ama nasil ozguvenimi nasil geliştircem, mesela yalnizlik o kadar uzun zamandir benle ki pazar günleri bari bi dışarı çıkıyım diyip avmye gidiyorum tek gidince de geriliyorum insanlar sanki yürürken üzerime geliyo gibi
Ya işte yalnızlık birazcık insanı bu hale getiriyor demek ki sen yalnızlığa hiç alışkın birisi değilmişsin onu öğrendik. O yüzden arkadaş bul ne bileyim kuzenimn varsa onu çağır yok mu böyle tanıdığın biri Eğer yoksa bile hani sosyal medya var hadi o da olmadı bir kursa git böyle bir etkinliğe katıl herkesin bir olacağı
Sosyal medyadakilerden de kimse dönmüyor. Ve sence insanlar kurslara sosyalleşmeye mi giderler? Sence kurslarda bulabilir miyim arkadaş
Ya tabii ki de öyle bir de sadece kurslara gitme değil hani ne bileyim yok mu böyle hobilerim falan diyelim müzik aleti çalmak ya da ne bileyim beden eğitimi ile ilgili bir şey voleybol falan hani her şey var aslında. Bir de maddi durumun ortaysa bile bence çok iyi bunlara karşı. Evet hemen arkadaş bulursun illaki bulursun yani sen orada sonsuza kadar yalnız kalamazsın ki öyle bir şey yok yani
Bir de böyle biraz insanları ayak uydurmaya çalış birazcık komik ol böyle anladın mı ne bileyim zekanla da etkileyebilirsin insanları
Ben aslinda nerden başliyxagimi bilmiyorum ne kursuna gitcem nereye gitcem biliyorum, düşünmek bile korkutuyr beni
Gergin olmazsan komik olabiliyorum sbsjs
İşte bak böyle mizahını falan geliştir anladın mı. Cevap nereden başlayacaksın bak bundan sana bir başlangıç yok bunun başlangıcı aslında bir kursa gitmek ya da böyle kalabalık bir yerden başlamak. Önce düşüneceksin diyeceksin ki ben neleri seviyorum futbol oynamayı mı o bak mesela futbol bak bak sana çok güzel bir şey buldum futbolu biliyorsan futbol tam sana göre bak bedavaya bile futbol var
Yok ya futbol oynayamiyorum ben, ama yabanci dil kursu falan olabilir ya da kişisel gelişim kursu falan
Hayret tamam o zaman önce bir o kurslardan başla işte ikisinden birisini seçeceksin e sonra da başlayacaksın anladın mı ve sonra sosyalleşeceksin bu zaten bu iş sende. Önce özgüven
Tamam deniycem çok teşekkürler
Rica ederim