1 yılHerkes erken evlenmeyi öcü gibi görüp gösteriyor ama erken evlenmenin kötü olduğuna dair tezleri gerçeklere hiç de uymuyor. Erken evlenenler daha mutlu çünkü hormonların zirvede olduğu ve hayatın başında olunan dönemlerde bağlanmak daha kolay oluyor. Türk halkı geç evleniyor mesela ama boşanma oranları aşırı yüksek. Erken evlenmek şu bakımdan iyi değil diye sunulan sebeplerin bir geçerliliği yok. İnsanlar 30’dan sonra her şeyi bildiklerini sanıyorlar, bu yüzden iyice düşünmeden, duygularını, eş adaylarını tahlil etmeden evleniyorlar dolayısıyla mutsuz oluyorlar.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılBu işin net bir cevabı yok çünkü mutluluk herkes için farklı birşeydir.
Ama şöyle samimi bir yerden bakarsak erken evlenenler bazen birlikte büyüyoruz kafasında oluyor ve birbirlerini hayat yolculuğunda şekillendiriyorlar. Bu güzel ama riskli. Çünkü insanlar zamanla değişiyor ve o değişim birbirinden uzaklaştırabiliyor.
Geç evlenenler genelde ne istediklerini daha iyi biliyor. Kafalar netleşmiş ve kendi ayaklarının üstünde durmayı öğrenmiş oluyorlar. Bu da ilişkide daha az senin yüzünden tartışması demek. Ama burada da insanlar duvarlarını öyle sağlam örmüş olabiliyor ki birini hayatına almak zorlaşıyor.
Aslında özetle erken ya da geç evlenmekten çok, kiminle ve nasıl bir zihinsel yerde evlendiğin önemli. Kimi insan 23’ünde doğru kişiyle karşılaşıyor ve ömür boyu mutlu oluyor. Kimi 35’inde hâlâ kendiyle kavgalıysa, karşısındakine de huzur veremiyor.
Zaman değil, zihin belirliyor mutluluğu. Samimi sevgi, karşılıklı emek ve biraz da şans... Gerisi teferruat.❤️
50 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 573 cevap paylaştı. Doğru kişi karşısına çıkınca evlenen, çıkmazsa evlenmeyenler.
Ancak şöyle bir unsur var ki erken evlenmek daha büyük bir risk.
Neden mi? Çünkü hayata yeni atılmaya ve ağzındaki süt kokusundan yeni kurtulmaya başlamışsın. Yaşayacakların senin kişiliğinin değişimini sürdürecek ve büyük ihtimalle 30larına kadar devam edecek.
Yani bir insanla genç saflığıyla ve masumlukla evlenme şansın çok yüksek erken evlilikte. Bu da ileride karaktersel olarak fazlaca değişirseniz resmen tanımadığınız birisiyle evlenmiş olmanıza neden olabilir.30 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılEvlenenlerin çoğu mutlu değil. bir süre mutluluk yaşıyor Ondan sonra her şey monotona geçiyor. Mutluyum diye görünen insanların hayatları tekdüze ve sıradan. Bazıları çok düz olduğu için evlilik ne olursa olsun onlara yettiği için hiç şikayet etmiyorlar. bir de çocuğunuz oldu mu en az bir 20 sene onunla ilgilenmeniz, ona çalışmanız gerekiyor.. çocuk zaten evliliği genelde olumlu ve olumsuz tarafları ile etkileyen bir faktör. Yani çocuk oldu mu çiftler Artık eskisi gibi rahat ve kendilerine vakit ayıran bireyler olamıyor uzun bir süre.
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bence bu tamamen kişinin hayat tarzına, ilişkisine ve beklentilerine göre değişiyor! Kimisi için erken yaşta “hadi gelsin mutluluğumuz” demek harika, kimisi de “biraz daha gezeyim, tozayım, sonra bakarız” diyor. Mesela ben, önce kendi hayatını özgürce yaşayıp, sonra doğru insanda buluşmanın daha mantıklı olduğuna inananlardanım! Aşk yaş skalasıyla ölçülmüyor, önemli olan huzur ve karşılıklı uyum bence! 💃💞✨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
89Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. Bence bu zaman da erkek 27 kız 23 24 olmalı
39 Yorumla- 1 yıl
O zaman ben evde kalmışım 😂😂😂
- 1 yıl
@Freddy1616 😂😂😂
- 1 yıl
2005 de yaşıyorsun sen herhalde
- 1 yıl
🤣😂😂
- 1 yıl
Kanka millet evlenmiyor artık 2005 de mi yaşıyorsun bu pahalilikta millet kendine zor bakıyor evlilik 30 üstüne çıktı
- 1 yıl
Evlenmek marifet değil herkes senin gibi lise terk değil canım benim
- Aşk İlişkileri konusunda 269,3b cevap paylaştı.
u 1 yıldoğru kişi ile evlenenler
20 Yorumla liseden bir arkadaşım okulu bitirdikten sonra evlendi 2 çocuğu var. Ben üniversite okudum yüksek lisans yaptım ve ayaklarımın üzerinde duruyorum. Yurt dışına tatile gittim ve bir fotoğraf paylaştım. Bana özelden mesaj yazdı. Sakın evlenme. Hayatını yaşa. Eş de bulunur çocuk da doğrulur ama bu genç yaşın bir daha geri gelmez diye 😅 anneme kalsa o arkadaşım evli mutlu çocuklu. Arkadaşıma kalsa ben mutlu ve huzurluyum. Bana kalsa ben de mutluyum. Anlaşabileceğim, aynı değerlere önem verebileceğim, çocuğumun babası bu olmalı diyebileceğim biri çıkmadığı müddetçe bekarlık güzel bir şey.
31 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılDoğru insanla ve doğru zamanda evlenenler mutludur... Son zamanlarda anladım ve gözlemledim ki çok nadide aşklar haricinde hiç bir evlilik peri masalı değildir. Yanlızlık hissinden doğan burkuk güdüyü doldurmak ve yaş aldığında yanında birisinin sana eşlik etmesi için evlenmek istersin hepsi bu... Olay bir insanlayken beraber iyi hissetmek ve onunla anlaşabildiğini görmek aslında... Geri kalanı ise hayatta her zaman yaptığın şeyleri yapmak ve derin bir duygusal bağ içerisinde samimiyetinin oluşudur... Günümüzde var olan kavramlara başka bir bakış açısı ile bakıyorum artık... Bütün hayatlar farklıdır... Beklentisini fazla tutan mutsuz olur...
10 Yorumla Benim arkadaş 27 de evlendi 3 yıllık evli çocugu var. Çok mutsuz ailesi tek çocuk olduğu için yanlız kalırsın bakanın olmaz Türkiye şartlarında illa ki evlenmen lazım yaşlaninca kendine yetemezsin bı çocuğun olsun deyip evlenmeye ikna ettiler. Kendisi de nisanlilikta anlayamadim sen kendini yakma evlilik zor evleneyip edeyim bitsin olmuyor iyi düşün sakın kendini yakma deyip duruyor. Insallah sorunları çozulur bende gördüğüm bazı şeyleri o çok istiyor diye soyleyemedim. Bak arkadaşı kıskanç evlensin çocuğu olsun istemiyor diyebilirler diye düşünmüştüm
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEğer karşındaki doğru kişiyse birlikte daha çok vakit geçirmek birlikte olgunlaşmak güzel olabilir, ama toyken insan her şeyi tozpembe görüyor karşısındaki insanda sevmediği bi şey varsa da bunu görmezden geliyor, evlenince de cicim ayları geçince de tahammül edemez oluyor ama insanın belli bi yaşa gelip kendini keşfedip kendinin ne olduğunu ne istediğini bilmesi daha iyi, buna seçicilik diyorlar ama önümüze ilk çıkanla evlenip onu törpülemeye adam etmeye mi uğraşalım, kesinlikle geç evlenmek daha iyi, böyle evlilikler daha sağlam temelli mantığa dayanan ve uzun soluklu evlilikler oluyor
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
Yaşınız geldi diye değil;
Biz olma duygusunu hissettiğinizde
Partnerinizi değiştirme çabası içerisinde olmadığınızda
İlişkinize üçüncü şahısları katmadığınızda
Bireysel sınırlarınıza karşılıklı saygı duyduğunuzda evlenin.
Geç evlenmek yanlış biriyle evlenmekten iyidir 😎🥳40 Yorumla
1 yıl- her şey Karşınızdaki insanın Duygularını, Mantığını, zekasını senkronize ettiğinte güzelleşir, hayatın her alanında Önemli bu
- Saydıklarımın Türkiye'de oranının az olmasının nedeni Ahlaki çöküş
- Ne yazık ki Eşler arası empati olmadığı Ve ego tatmini olduğu için Boşanmalar artmıştır
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılGeç evlenenler daha mutlu ama genelleme doğru olmaz çünkü bazıları doğru insanı erken yaşta buluyorken diğerleri daha geç bulabiliyor. Ama daha geç bulanların mutluluğunun daim olması daha yüksektir çünkü artık ne istediğini biliyor ve bilinçli bir şekilde ilerliyordur.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılKimi keşke daha önce evlensem kimi evlenmesem iyiydi diyor ama şu var genç iken iki taraf birbirine he yav diyip geçiyor yaş ilerledikçe insan çok seçici ve umursamaz oluyor insanların tahammülü azalıyor. Evlilik nedir diye sormuşlar önce ben bağırıyordum o dinliyordu sonra o bağırdı ben dinliyorum şimdi ikimizde bağırıyoruz komşular dinliyor demiş
10 Yorumla Bence erken evlenenler daha mutlu olur çünkü hersey zamanında güzel. Zamanında evleneceksin, Zamanında çocuk yapacaksın çünkü yaş ilerledikçe mesela çocuk yapmak istemezsin, zor gelir , çoluk çocukla uğraşamam dersin, evlilik yapsan bile yaptığın şey sadece "mantık evliliği" olur...
10 YorumlaErken evlenmenin sıkıntı olduğunu düşünüyorum çünkü evet Aşık olduğu kişi olabilir evlilik problemsiz gidiyor olabilir ama diyelim 22 yaşında evlendi daha üni bile bitmemiş oluyor normalde o yaşta birde çocuk olursa hiçbir şeye yetişemez ki insan çocukla ev işi, çocuk bakımı vs. Derken hayatını nerdeyse yaşayamadan birçok şeyde gözü kalarak yaşlanacak yani yaşlandığı zamanda keşke erken evlenmeseydim hayatımı yaşasaydım diyecek.
10 Yorumla
1 yılBence kiminle evlendiğine bağlı, doğru kişiyle farketmiyor yaş bence, en azından tutturmuşlar yolunu, bir nebze de olsa mutlulardır, olan bize oluyor işte, biz arafta kalmışız gibi yaşıyoruz, ne evlenip yuva kurabiliyoruz, nede tam bekar olarak baba evinde keyif sürebiliyoruz, sürünüyoruz bir nebze de neyse 😅
21 Yorumla- 1 yıl
Çok haklısın gerçekten.
Gizli Üye(18-24)1 yılBence 25 ten önce evlenenler mutlu değil bi dur kardeş ne bu acele işini yerine koydun mu birikimin var mı kendine bakabiliyor musun çocuk büyütecek kadar olgunlastin mi veya en basitinden gençliğinin keyfini ne kadar çıkarttın da kendini evlenip zincire vuruyosun. Evlilik böyle olmak zorunda değil diyen olacaksa da hepinizin böyle bir evliliği var biliyoruz
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 19b cevap paylaştı.
1 yılMutluluk, çiftlerin birbirini tanıması, desteklemesi akılcı ve idareci davranmasına göre değişiyor. Burada kişilerin yaşından çok olgunlukları ve birbirlerine karşı sevgi ve saygıları durumu belirliyor
10 Yorumla Gördüğüm kadarıyla, erken evlenenler de geç evlenenler de pek mutlu değil. Sadece evlenmeyen ve hâlâ 20’li yaşlarında olanlar mutlu gibi görünüyor. Ama onlar da 30’larına geldiklerinde, artık eskisi kadar mutlu olmadıklarını fark ediyorlar.
10 Yorumla
1 yılBence bu tamamen kişisel bir tercih ve her ilişki farklıdır. Ben erken evlendim ve gayet mutluyum. Zamanında doğru kişiyle doğru adımı atmak önemli, ya da doğru zamanın gelip gelmediğine dair hisleriniz. Yaş önemli değil, önemli olan uyum ve anlayış.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Evlenmek için evleniyor bazıları, yazık evlilik bile bireysel değil aile ile yapılıyor. Bu toplum bu aile yapısından kurtulmadığı müddetçe evliliklerin çoğu formalite, sürü devam etsin mantığı
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılİstatistikler, 28-32 yaştaki evliliklerde boşanma oranlarının azaldığını gösteriyor. Bu yaş 'geç' bir yaş değil ama erken evlenmek de adı üzerinde 'erken'.
10 Yorumla
1 yılMühim olan kendin için doğru kişi ile evlenmek tür. Sevgi ve saygı yerinde olursa mutlu olursun. Ama çok erken evlenmeyi bende tasdik etmiyorum.
20 Yorumla
1 yılErken evlenenler. Zamanında evlensem çocuklarım olurdu. Daha düzgün bir eş olma ihtimali yüksek. Evim ve arabam olurdı.
10 Yorumla
1 yılEn çok doğru kişi ile evlenen isanlar mutlu ama çoğu insan doğru kişi ile evli değil gerçek bu
10 Yorumla24 yasinda evlendim şimdi 33 yaşındayım ama neden mutlu değilim eşimi begenmiyrium fizik olarak hayalimdekinin tam tersi aşk gözümü kör etti
10 Yorumla
1 yılBence biraz daha geç evlenen biri daha mutlu olur. Sonuçta hayata dair biraz bir şeyler öğrenmiştir ve insanları daha iyi seçer
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 764 cevap paylaştı.
1 yılDoğru kişiyle evlenenler mutlu tabiki doğru kişiyide bulmak zorlaştı artık bir gün bulursam mutlu olurum
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılBen kendimi tanıyorum erken evlenseydim boşanmak isterdim belki de ben bosansaydim adam gururuna yediremeyip beni oldururdu
10 Yorumla
1 yılAklını Mantıgını Duygularını senkronize edebilen empati ile hareket edenler mutlu olur. yaşın farkı yok
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 403 cevap paylaştı. İyice düşünüp doğru insanı bulduğumuzdan emin olup evlenmek daha sağlıklı bir evlilik yani aceleye gerek yok)
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
1 yılDoğru kişi ile evlenenler
60 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılNe erken ne geç doğru kişiyle evlenen mutludur. Fakat şöyle bir faktör var genç insan daha çok duygusal düşünerek karar verir doğruyu yanlışı iyi seçemez, Yaş geçince daha mantıksal düşünüp doğru karar verme olasılığı yüksek.
10 Yorumla
1 yılDoğru insanı bulanlar tabiki. Bunun erken veya geç evlenmekle alakası yok bence. Doğru insanı bulduysan senden mutlusu olmaz
10 Yorumla
1 yılEvliliğin erkeni geçi yok ki doğru insanı bulan mutlu
20 YorumlaDoğru kişiyi bulunca erkeni de geçi de fark etmiyor.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı. Önemli olan doğru kişi olması yaş kriter def
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılHayatını doya doya yaşadıktan sonra geç evlenenler. Hayatını yaşamadıyaa bir anlamı yok.
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 489 cevap paylaştı. Geç evleneceğim kesin, yaşayıp göreceğim bir şey diyemiyorum ki
10 Yorumla
1 yılBence 27-32 yaş arası idael ne erken ne geç yoksa dogurganlık gidiyor
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEn iyisi hiç evlenmemek karşındaki insanın ne olduğunu sonradan anlıyor insan ister geç ister erken hiç farketmiyo evlenmek için tamamen karşısındakine bağlı
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 318 cevap paylaştı.
1 yılValla erken evlenenler boşanıyor yok boşanan çok fazla diyorlar boşananda birini görmedim duymadım
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılErken veya geç olmasına değil de seçtiğin eşe bağlı mutluluk
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılDoğru kişiyle evlenen ama geçe kalmadan evlenmek daha iyi bence. Uzun süre aile yanında kalınca onlardan kopamama olabiliyor hem kadında hem de erkekte
10 Yorumla
1 yılmutlu evliligin geci erkeni yoktur dogru kisiyle evlenenler mutlular
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEvlenmeyenler. Bakın bekarlara ne kadar genç dinamik görünüyorlar. Bir de evlilere bakın zombi gibiler. Ayrıca kader kısmet bu işler. Zamanı gelmediyse kendini paralasan da olmuyor.
10 Yorumla
1 yılBence erken evlenler o da benim gibi birisiyle evlenenler kızlar 🤭
10 Yorumla
1 yılAklı başında, kendini evliliğe hazır hisseden ve tâbi ki doğru kişiyi bulan daha mutlu🤷
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılErken evlenenler.. beraber yaşananlar daha mutludur
10 Yorumla
1 yılErkekler adına konuşacak olursam elbette ki cevap "hiç evlenmeyenler"
10 YorumlaBen 40 ı geçtim ve bekarım. Şükür halime. Ama kimin mutlu olduğunu yaşayan bilir :)
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Kendini çözmüş yaşta olan ve dengini bulan kişi mutlu evliliğinde
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Severek evlenenler Daha mutlu Geç veya erken evlenmek mutluluğu belirlemez
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Birbirini sevenler sadık olanlar daha mutlu
10 Yorumla
1 yılBen konuşuyorum da geç evlenenler daha mutlu ve mantıklı
10 Yorumla
1 yılBenim ablamın çevresinde erken evlenene herkes boşandı valla.
10 Yorumla
1 yılVallahi şu anda bence bir erkeği mutlu eden şey ilişkiye girmek evlenmek değil
10 Yorumla
1 yılErken genç olması fark etmiyor doğru kişi olması önemli
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılgeç birbirini iyi tanıdıktan sonra daha mutlu olurlar
10 Yorumla Bişey diyecem ya erken ya da geç evlenmeyle alakası yoktur mutluluğun.. İkiside mutlu edebilir yeterki istek niyet bilinc irade ciddiyet ve üslup olsun bişeyler sebebe bağlı olsun iş durumu vs gibi şeyler sorun olmaz kısaca 😊
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. tabiki zamanında evlenen yani ruh eşini bulan
20 Yorumla
1 yılNe erken nede gec. Doğru kişiyi bulan diye kılışe bir cevap versem gönlüm bunada razı degil 😅 Bence ne zaman Cocuk sahibi olmak istiyorsun o zaman Evleneceksin zamanı ona bağlı
15 Yorumla- 1 yıl
- 1 yıl
Gizli Üye(30-35)1 yılErken evlenenler erken bosanio yazili olmayan kural gbi bişey bu
10 Yorumla- Devamını Gör (137)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat