- 9 gü
Bu işin net bir cevabı yok çünkü mutluluk herkes için farklı birşeydir.
Ama şöyle samimi bir yerden bakarsak erken evlenenler bazen birlikte büyüyoruz kafasında oluyor ve birbirlerini hayat yolculuğunda şekillendiriyorlar. Bu güzel ama riskli. Çünkü insanlar zamanla değişiyor ve o değişim birbirinden uzaklaştırabiliyor.
Geç evlenenler genelde ne istediklerini daha iyi biliyor. Kafalar netleşmiş ve kendi ayaklarının üstünde durmayı öğrenmiş oluyorlar. Bu da ilişkide daha az senin yüzünden tartışması demek. Ama burada da insanlar duvarlarını öyle sağlam örmüş olabiliyor ki birini hayatına almak zorlaşıyor.
Aslında özetle erken ya da geç evlenmekten çok, kiminle ve nasıl bir zihinsel yerde evlendiğin önemli. Kimi insan 23’ünde doğru kişiyle karşılaşıyor ve ömür boyu mutlu oluyor. Kimi 35’inde hâlâ kendiyle kavgalıysa, karşısındakine de huzur veremiyor.
Zaman değil, zihin belirliyor mutluluğu. Samimi sevgi, karşılıklı emek ve biraz da şans... Gerisi teferruat.❤️
40 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 10 gü
Evlenenlerin çoğu mutlu değil. bir süre mutluluk yaşıyor Ondan sonra her şey monotona geçiyor. Mutluyum diye görünen insanların hayatları tekdüze ve sıradan. Bazıları çok düz olduğu için evlilik ne olursa olsun onlara yettiği için hiç şikayet etmiyorlar. bir de çocuğunuz oldu mu en az bir 20 sene onunla ilgilenmeniz, ona çalışmanız gerekiyor.. çocuk zaten evliliği genelde olumlu ve olumsuz tarafları ile etkileyen bir faktör. Yani çocuk oldu mu çiftler Artık eskisi gibi rahat ve kendilerine vakit ayıran bireyler olamıyor uzun bir süre.
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı

Bence bu tamamen kişinin hayat tarzına, ilişkisine ve beklentilerine göre değişiyor! Kimisi için erken yaşta “hadi gelsin mutluluğumuz” demek harika, kimisi de “biraz daha gezeyim, tozayım, sonra bakarız” diyor. Mesela ben, önce kendi hayatını özgürce yaşayıp, sonra doğru insanda buluşmanın daha mantıklı olduğuna inananlardanım! Aşk yaş skalasıyla ölçülmüyor, önemli olan huzur ve karşılıklı uyum bence! 💃💞✨
00 Yorumla

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
89Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı. Bence bu zaman da erkek 27 kız 23 24 olmalı
39 Yorumla- 10 gü
O zaman ben evde kalmışım 😂😂😂
- 10 gü
@Freddy1616 😂😂😂
- 10 gü
2005 de yaşıyorsun sen herhalde
- 10 gü
🤣😂😂
- 10 gü
@Kekdlföfööc nasıl yani
- 10 gü
Kanka millet evlenmiyor artık 2005 de mi yaşıyorsun bu pahalilikta millet kendine zor bakıyor evlilik 30 üstüne çıktı
- 9 gü
@Kekdlföfööc 😂😂😂 bu sizin için geçerli canım burada hayrete evleniyorlar
- 9 gü
Evlenmek marifet değil herkes senin gibi lise terk değil canım benim
- 9 gü
@Kekdlföfööc ben de okuyuyorum ve mesleğime ilerde aynı kişi ile evlenirim büyük ihtimalle evlenmek bir marifet değil ama kariyer de önemli
- 9 gü
Doğru kişi ile evlenenler
60 Yorumla Doğru kişi karşısına çıkınca evlenen, çıkmazsa evlenmeyenler.
Ancak şöyle bir unsur var ki erken evlenmek daha büyük bir risk.
Neden mi? Çünkü hayata yeni atılmaya ve ağzındaki süt kokusundan yeni kurtulmaya başlamışsın. Yaşayacakların senin kişiliğinin değişimini sürdürecek ve büyük ihtimalle 30larına kadar devam edecek.
Yani bir insanla genç saflığıyla ve masumlukla evlenme şansın çok yüksek erken evlilikte. Bu da ileride karaktersel olarak fazlaca değişirseniz resmen tanımadığınız birisiyle evlenmiş olmanıza neden olabilir.30 Yorumla- 9 gü
Doğru insanla ve doğru zamanda evlenenler mutludur... Son zamanlarda anladım ve gözlemledim ki çok nadide aşklar haricinde hiç bir evlilik peri masalı değildir. Yanlızlık hissinden doğan burkuk güdüyü doldurmak ve yaş aldığında yanında birisinin sana eşlik etmesi için evlenmek istersin hepsi bu... Olay bir insanlayken beraber iyi hissetmek ve onunla anlaşabildiğini görmek aslında... Geri kalanı ise hayatta her zaman yaptığın şeyleri yapmak ve derin bir duygusal bağ içerisinde samimiyetinin oluşudur... Günümüzde var olan kavramlara başka bir bakış açısı ile bakıyorum artık... Bütün hayatlar farklıdır... Beklentisini fazla tutan mutsuz olur...
10 Yorumla - 10 gü
Herkes erken evlenmeyi öcü gibi görüp gösteriyor ama erken evlenmenin kötü olduğuna dair tezleri gerçeklere hiç de uymuyor. Erken evlenenler daha mutlu çünkü hormonların zirvede olduğu ve hayatın başında olunan dönemlerde bağlanmak daha kolay oluyor. Türk halkı geç evleniyor mesela ama boşanma oranları aşırı yüksek. Erken evlenmek şu bakımdan iyi değil diye sunulan sebeplerin bir geçerliliği yok. İnsanlar 30’dan sonra her şeyi bildiklerini sanıyorlar, bu yüzden iyice düşünmeden, duygularını, eş adaylarını tahlil etmeden evleniyorlar dolayısıyla mutsuz oluyorlar.
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)9 gü
Eğer karşındaki doğru kişiyse birlikte daha çok vakit geçirmek birlikte olgunlaşmak güzel olabilir, ama toyken insan her şeyi tozpembe görüyor karşısındaki insanda sevmediği bi şey varsa da bunu görmezden geliyor, evlenince de cicim ayları geçince de tahammül edemez oluyor ama insanın belli bi yaşa gelip kendini keşfedip kendinin ne olduğunu ne istediğini bilmesi daha iyi, buna seçicilik diyorlar ama önümüze ilk çıkanla evlenip onu törpülemeye adam etmeye mi uğraşalım, kesinlikle geç evlenmek daha iyi, böyle evlilikler daha sağlam temelli mantığa dayanan ve uzun soluklu evlilikler oluyor
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 949 cevap paylaştı.
Yaşınız geldi diye değil;
Biz olma duygusunu hissettiğinizde
Partnerinizi değiştirme çabası içerisinde olmadığınızda
İlişkinize üçüncü şahısları katmadığınızda
Bireysel sınırlarınıza karşılıklı saygı duyduğunuzda evlenin.
Geç evlenmek yanlış biriyle evlenmekten iyidir 😎🥳40 Yorumlaliseden bir arkadaşım okulu bitirdikten sonra evlendi 2 çocuğu var. Ben üniversite okudum yüksek lisans yaptım ve ayaklarımın üzerinde duruyorum. Yurt dışına tatile gittim ve bir fotoğraf paylaştım. Bana özelden mesaj yazdı. Sakın evlenme. Hayatını yaşa. Eş de bulunur çocuk da doğrulur ama bu genç yaşın bir daha geri gelmez diye 😅 anneme kalsa o arkadaşım evli mutlu çocuklu. Arkadaşıma kalsa ben mutlu ve huzurluyum. Bana kalsa ben de mutluyum. Anlaşabileceğim, aynı değerlere önem verebileceğim, çocuğumun babası bu olmalı diyebileceğim biri çıkmadığı müddetçe bekarlık güzel bir şey.
31 YorumlaBenim arkadaş 27 de evlendi 3 yıllık evli çocugu var. Çok mutsuz ailesi tek çocuk olduğu için yanlız kalırsın bakanın olmaz Türkiye şartlarında illa ki evlenmen lazım yaşlaninca kendine yetemezsin bı çocuğun olsun deyip evlenmeye ikna ettiler. Kendisi de nisanlilikta anlayamadim sen kendini yakma evlilik zor evleneyip edeyim bitsin olmuyor iyi düşün sakın kendini yakma deyip duruyor. Insallah sorunları çozulur bende gördüğüm bazı şeyleri o çok istiyor diye soyleyemedim. Bak arkadaşı kıskanç evlensin çocuğu olsun istemiyor diyebilirler diye düşünmüştüm
10 Yorumla- 9 gü
Geç evlenenler daha mutlu ama genelleme doğru olmaz çünkü bazıları doğru insanı erken yaşta buluyorken diğerleri daha geç bulabiliyor. Ama daha geç bulanların mutluluğunun daim olması daha yüksektir çünkü artık ne istediğini biliyor ve bilinçli bir şekilde ilerliyordur.
10 Yorumla - 9 gü
Kimi keşke daha önce evlensem kimi evlenmesem iyiydi diyor ama şu var genç iken iki taraf birbirine he yav diyip geçiyor yaş ilerledikçe insan çok seçici ve umursamaz oluyor insanların tahammülü azalıyor. Evlilik nedir diye sormuşlar önce ben bağırıyordum o dinliyordu sonra o bağırdı ben dinliyorum şimdi ikimizde bağırıyoruz komşular dinliyor demiş
10 Yorumla Bence erken evlenenler daha mutlu olur çünkü hersey zamanında güzel. Zamanında evleneceksin, Zamanında çocuk yapacaksın çünkü yaş ilerledikçe mesela çocuk yapmak istemezsin, zor gelir , çoluk çocukla uğraşamam dersin, evlilik yapsan bile yaptığın şey sadece "mantık evliliği" olur...
10 YorumlaErken evlenmenin sıkıntı olduğunu düşünüyorum çünkü evet Aşık olduğu kişi olabilir evlilik problemsiz gidiyor olabilir ama diyelim 22 yaşında evlendi daha üni bile bitmemiş oluyor normalde o yaşta birde çocuk olursa hiçbir şeye yetişemez ki insan çocukla ev işi, çocuk bakımı vs. Derken hayatını nerdeyse yaşayamadan birçok şeyde gözü kalarak yaşlanacak yani yaşlandığı zamanda keşke erken evlenmeseydim hayatımı yaşasaydım diyecek.
10 Yorumla- 10 gü
Bence kiminle evlendiğine bağlı, doğru kişiyle farketmiyor yaş bence, en azından tutturmuşlar yolunu, bir nebze de olsa mutlulardır, olan bize oluyor işte, biz arafta kalmışız gibi yaşıyoruz, ne evlenip yuva kurabiliyoruz, nede tam bekar olarak baba evinde keyif sürebiliyoruz, sürünüyoruz bir nebze de neyse 😅
21 Yorumla- 10 gü
Çok haklısın gerçekten.
- Gizli Üye(18-24)9 gü
Bence 25 ten önce evlenenler mutlu değil bi dur kardeş ne bu acele işini yerine koydun mu birikimin var mı kendine bakabiliyor musun çocuk büyütecek kadar olgunlastin mi veya en basitinden gençliğinin keyfini ne kadar çıkarttın da kendini evlenip zincire vuruyosun. Evlilik böyle olmak zorunda değil diyen olacaksa da hepinizin böyle bir evliliği var biliyoruz
10 Yorumla - 9 gü
Mutluluk, çiftlerin birbirini tanıması, desteklemesi akılcı ve idareci davranmasına göre değişiyor. Burada kişilerin yaşından çok olgunlukları ve birbirlerine karşı sevgi ve saygıları durumu belirliyor
10 Yorumla - 9 gü
- her şey Karşınızdaki insanın Duygularını, Mantığını, zekasını senkronize ettiğinte güzelleşir, hayatın her alanında Önemli bu
- Saydıklarımın Türkiye'de oranının az olmasının nedeni Ahlaki çöküş
- Ne yazık ki Eşler arası empati olmadığı Ve ego tatmini olduğu için Boşanmalar artmıştır
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Evlenmek için evleniyor bazıları, yazık evlilik bile bireysel değil aile ile yapılıyor. Bu toplum bu aile yapısından kurtulmadığı müddetçe evliliklerin çoğu formalite, sürü devam etsin mantığı
10 Yorumla- 9 gü
İstatistikler, 28-32 yaştaki evliliklerde boşanma oranlarının azaldığını gösteriyor. Bu yaş 'geç' bir yaş değil ama erken evlenmek de adı üzerinde 'erken'.
10 Yorumla - 10 gü
Mühim olan kendin için doğru kişi ile evlenmek tür. Sevgi ve saygı yerinde olursa mutlu olursun. Ama çok erken evlenmeyi bende tasdik etmiyorum.
20 Yorumla - 8 gü
Erken evlenenler. Zamanında evlensem çocuklarım olurdu. Daha düzgün bir eş olma ihtimali yüksek. Evim ve arabam olurdı.
10 Yorumla - 9 gü
En çok doğru kişi ile evlenen isanlar mutlu ama çoğu insan doğru kişi ile evli değil gerçek bu
10 Yorumla 24 yasinda evlendim şimdi 33 yaşındayım ama neden mutlu değilim eşimi begenmiyrium fizik olarak hayalimdekinin tam tersi aşk gözümü kör etti
10 Yorumla- 9 gü
Bence biraz daha geç evlenen biri daha mutlu olur. Sonuçta hayata dair biraz bir şeyler öğrenmiştir ve insanları daha iyi seçer
10 Yorumla - 9 gü
Doğru kişiyle evlenenler mutlu tabiki doğru kişiyide bulmak zorlaştı artık bir gün bulursam mutlu olurum
10 Yorumla - 9 gü
Ben kendimi tanıyorum erken evlenseydim boşanmak isterdim belki de ben bosansaydim adam gururuna yediremeyip beni oldururdu
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 386 cevap paylaştı. İyice düşünüp doğru insanı bulduğumuzdan emin olup evlenmek daha sağlıklı bir evlilik yani aceleye gerek yok)
10 Yorumla- Gizli Üye(45 üstü)9 gü
Ne erken ne geç doğru kişiyle evlenen mutludur. Fakat şöyle bir faktör var genç insan daha çok duygusal düşünerek karar verir doğruyu yanlışı iyi seçemez, Yaş geçince daha mantıksal düşünüp doğru karar verme olasılığı yüksek.
10 Yorumla - 9 gü
Evliliğin erkeni geçi yok ki doğru insanı bulan mutlu
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 565 cevap paylaştı. Doğru kişiyi bulunca erkeni de geçi de fark etmiyor.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Önemli olan doğru kişi olması yaş kriter def
20 Yorumla- 10 gü
Hayatını doya doya yaşadıktan sonra geç evlenenler. Hayatını yaşamadıyaa bir anlamı yok.
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 413 cevap paylaştı. Geç evleneceğim kesin, yaşayıp göreceğim bir şey diyemiyorum ki
10 Yorumla- 9 gü
Valla erken evlenenler boşanıyor yok boşanan çok fazla diyorlar boşananda birini görmedim duymadım
10 Yorumla - 9 gü
Erken veya geç olmasına değil de seçtiğin eşe bağlı mutluluk
10 Yorumla - Gizli Üye(45 üstü)9 gü
Doğru kişiyle evlenen ama geçe kalmadan evlenmek daha iyi bence. Uzun süre aile yanında kalınca onlardan kopamama olabiliyor hem kadında hem de erkekte
10 Yorumla - 9 gü
mutlu evliligin geci erkeni yoktur dogru kisiyle evlenenler mutlular
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)9 gü
Evlenmeyenler. Bakın bekarlara ne kadar genç dinamik görünüyorlar. Bir de evlilere bakın zombi gibiler. Ayrıca kader kısmet bu işler. Zamanı gelmediyse kendini paralasan da olmuyor.
10 Yorumla - 9 gü
Bence erken evlenler o da benim gibi birisiyle evlenenler kızlar 🤭
10 Yorumla - 9 gü
Erken evlenenler.. beraber yaşananlar daha mutludur
10 Yorumla - 9 gü
Erkekler adına konuşacak olursam elbette ki cevap "hiç evlenmeyenler"
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Ben 40 ı geçtim ve bekarım. Şükür halime. Ama kimin mutlu olduğunu yaşayan bilir :)
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Kendini çözmüş yaşta olan ve dengini bulan kişi mutlu evliliğinde
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Severek evlenenler Daha mutlu Geç veya erken evlenmek mutluluğu belirlemez
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Birbirini sevenler sadık olanlar daha mutlu
10 Yorumla- 10 gü
Benim ablamın çevresinde erken evlenene herkes boşandı valla.
10 Yorumla - 10 gü
Vallahi şu anda bence bir erkeği mutlu eden şey ilişkiye girmek evlenmek değil
10 Yorumla - 10 gü
Erken genç olması fark etmiyor doğru kişi olması önemli
10 Yorumla - 10 gü
geç birbirini iyi tanıdıktan sonra daha mutlu olurlar
10 Yorumla Gördüğüm kadarıyla, erken evlenenler de geç evlenenler de pek mutlu değil. Sadece evlenmeyen ve hâlâ 20’li yaşlarında olanlar mutlu gibi görünüyor. Ama onlar da 30’larına geldiklerinde, artık eskisi kadar mutlu olmadıklarını fark ediyorlar.
10 YorumlaBişey diyecem ya erken ya da geç evlenmeyle alakası yoktur mutluluğun.. İkiside mutlu edebilir yeterki istek niyet bilinc irade ciddiyet ve üslup olsun bişeyler sebebe bağlı olsun iş durumu vs gibi şeyler sorun olmaz kısaca 😊
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. tabiki zamanında evlenen yani ruh eşini bulan
20 Yorumla- 10 gü
Bence bu tamamen kişisel bir tercih ve her ilişki farklıdır. Ben erken evlendim ve gayet mutluyum. Zamanında doğru kişiyle doğru adımı atmak önemli, ya da doğru zamanın gelip gelmediğine dair hisleriniz. Yaş önemli değil, önemli olan uyum ve anlayış.
10 Yorumla - 9 gü
Ne erken nede gec. Doğru kişiyi bulan diye kılışe bir cevap versem gönlüm bunada razı degil 😅 Bence ne zaman Cocuk sahibi olmak istiyorsun o zaman Evleneceksin zamanı ona bağlı
15 Yorumla- 9 gü
- 9 gü
- Gizli Üye(30-35)10 gü
Erken evlenenler erken bosanio yazili olmayan kural gbi bişey bu
10 Yorumla - 10 gü
Hiç evlenmemiş olanlar))..
10 Yorumla - 10 gü
Parası olanlar mutlu.
21 Yorumla- 10 gü
He yaa cidden öyle
ozellikle erkekler erken evlenmemli 26-27 sonrasi makul cunku asker donusu gibi ya da univesite biter bitmez. cunku bunun hem psikolojik hem biyolojik sorunlari olmakta, aldatmalarin cogunu yasayanlarin evlilikleri erken evliliktir
013 Yorumla- 10 gü
Aldatmak karakter meselesidir. Cinsiyetle alakası yok.
- 10 gü
orada isin biyolojik kismida var , hayati yasamamis , gormemis kisilerin evliyken maymun gozunu acmasi bazi seyleri yasatabilir. karekter varsa tamam oldu is ile bitmiyor maalesef. her hata yapan karektersizmis ya bak gordun mu denilirse ulkenin %90 karektersiz demektir. karekter sadece aldama ile sinirli degildir. aldatma yoktur ama baska yalnislari vardir , ornek hic aldatmiyor ama yalan soyluyor o da karektersizdir. calismiyor ama hic aldatmiyor o da karektersizdir. aldatmiyor ve harika isi var ama sorumsuz bence o da karektersizdir !!
- 10 gü
Yalan söylemek karaktersizlik değildir. Bazı insanlar mecburi yalan söyler karşıdakini kırmamak için basit yalanlar söyler. Bazıları da ağzında yalan yuva yapmıltır o zaman evet karaktersizdir. Saydıklarının hepsi karaktersiz zaten. AMA en büyük karaktersizlik tcvz tciz öldürmek ve aldatmaktır.
- 10 gü
bunlar benim sahsi goruslerim. evli koca anasina akrabasina para verir ve karisina soylemez ya da yalan soyler bu karektersizliktir. aldatmak ile tcvz ayni sepete koydun ben pes diyorum. allah 3 sey ile af dileme diyor ! iftira kul hakki ve adam oldurme. ben aldatmayi savunmuyorum erken evlilik sacma hatta evlilik sacma
- 10 gü
Aynı sepete koymadım sadece onunda büyük bir suç olduğunun arkasındayım. Çünkü aldatmakta bi nevi kul hakkıdır o kişiye umut verip yarı yolda bırakmak kalp kırmak o kişinin hakkına girmektir. Zaten bi zahmet savunma aldatmayı. Evlilik doğru kişiyle gayet güzel bişey
- 10 gü
şu an yaşın 39 sa demekki 19 yaşında evlendin bence sen erken evlendiğin gerçekten sevmeden evlendiğin için gereksiz bir ön yargın var. Zaten erkekler geç olgunlaşır. Sen de hormonlarının etkisiyle evlenmişsin ergenliği atlatınca da o kişiyi sevöediğini anlamışsın
- 10 gü
deli gibi asik olup evlendim , onceden de yazdim benim evliligimde aldatma olmadi. evlilik bana gore bir kurum degil gecte olsa anladim. yabanci uyruklu idi esim o guzellikte ki kadini aldatmak kimsenin aklina bence gelmezdi zaten. arada sohbet eder bazen kahve iceriz 6 yil once bosandigim halde.
- 10 gü
DOĞRU KİŞİYLE EVLİLİK ASLA BİTMEZ. Sen sırf güzel diye aşık olduğunu sanmışsın. Neyse boş ver
- 10 gü
Ön yargılı değilim sen kendinin farkında değilsin. Evliliklerin hepsi aldatma hepsi dış güzellik yüzünden de demedim bir yerlerinden uydurma. Sen uçkuruna düşkün olduğun için karını aldatmış gibi olmayasın diye karından boşandın GERÇEĞİ KABULLEN
Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Alakası yok
Vakti gelince doğru kişiyle evlenen mutlu olur00 Yorumla- 9 gü
geç cunku kendi seçimleri erken evlenip kendi istediğiyle evlenmek daha bi guzel
30 Yorumla - Devamını Gör (139)
Detaylı bilgi