Azrail dışarıda bir varlık değil, içimizde bir sonuçtur.
Kainatta sanıldığı gibi can alan, görünmez bir varlık yok. Bu, yüzyıllardır aktarılan, ama aslında insanın kendi sorumluluğundan kaçmak için uydurduğu batıl bir inançtan ibaret.
Azrail dediğiniz şey, insanın bizzat kendisidir. Kendi elleriyle yaptığı hatalar, kendi bedenine ve ruhuna verdiği zararlar, onu ölüme götüren asıl sebeplerdir. Ölüm, bir cezadır belki de bir sebep/sonuç yasasıdır.
Allah kimsenin canına göz dikmez. Kimsenin canını almak için gökten melekler göndermez. O sadece uyarır, gösterir, bekler... Ama biz? Biz kulaklarımızı tıkar, gözlerimizi yumar, sonra da gelen sonun adını “ecel” koyarız.
Gerçek şu ki; insanlar, kendi yaşamlarının Azraili olur. Birini öldürüyorsan, onun Azraili sensin. Kendini zehirliyorsan, yavaş yavaş yok ediyorsan sen, kendi Azrailinsin.
Cennet uzaklarda değil. Cennet, vicdanınla yaşadığın bu dünya. Ama ne yazık ki çoğumuz burayı cehenneme çevirmeyi tercih ediyoruz.
O yüzden eğer ille de bir Azrail arıyorsan, Dön bir aynaya bak.
Sevdiğim yok, sevenim de yok. Zaten alsın diye dua ediyorum. Benim kendi irademle cesaretim yok. Güzelce acısız olsun biran evvel. Hayat yalnız ve sevgisiz çok zor.
soru guzelmis azrail eger bir kisinin canini alacaksa sevdiginin mi senin mi canini alsin dersen benimkini alsin derim sevdigim kadina asla bisey olmasina izin vermem