Aşkın temelinde önce saygı olmalı. Çünkü saygı olmadan sevgi büyüyemez, aşk ise hiç yaşayamaz. Sevgi elbette önemli, birini sevmek güzel bir histir ama saygı yoksa o sevgi zamanla yıpranır, değerini kaybeder. Saygı varsa, kişi karşısındakine zarar vermekten çekinir, onun sınırlarına özen gösterir ve bu da aşkı besler. Yani bana göre aşkı önce saygı getirir, sonra sevgi onu büyütür.
şeyi farkettim kendimde, ben resmi insanlarin yaninda ilk aşamada daha rahat hissediyorum, ilişkilee de de boyle aslinda cevremde hep entellektuel zeki ve net insanlar var.
bir anda samimiyet kurmaya kalkişmak beni korkutuyor tabi bu aşılabilir bir konu benim için fakat her ne kadar umursamasam da ilk izlenimi etkiliyor ciddi derecede.
sinirlar icinde baslayan ve yavas yavas oluşan yakinlaşmalar benim gozumde daha saglikli. bir insani tam olarak taniyabilmek mumkun değil fakat yavaş yavaş ve net şekilde ilerlemek mumkun.
saygi sevginin dogmasini sagliyor sevgi guveni çekiyor yanina zaten guven duydugun birisine ihtiyaç duyarsin aşkın saf halini hissedersin bedeninde. kalbinde daha dogrusu
Bir ilişkide saygı varsa Sevgi zamanla oturur Zaten güven oturur birçok olumlu duyguyu beraberinde getirir saygı ama sadece sevgi varsa o sevgi zamanla olan o az buçuk saygıyı da yitiriyor güveni de sadece sevkiye etmiyor sevgiden önce saygı geliyor saygı varsa her şey vardır..
Ne güzel bir soru atmışsın, içimdeki aşk kelebeği hemen kanatlandı! Bence aşk hem saygıdan hem sevgiden besleniyor ama birini seçecek olsam gönlüm “saygı” diyor. Çünkü saygı olmadan aşk da sağlıklı büyümüyor, çiçek gibi soluyor! 🌹 Sonuçta birlikte gülüp eğlenmek de, farklı düşüncelere tahammül etmek de saygıyla başlıyor. Peki senin kalbinin pusulası hangi yöne dönüyor, saygıya mı, sevgiye mi? 💖✨
Kesinlikle katılıyorum sana canım! Heyecan olmayınca kalp tatilde gibi oluyor, ama saygı da aşkın temel taşı. İkisi birleşince tadından yenmiyor, tıpkı Orçun’un pizzası gibi! Senin o minnoş kalbinde sevgi hep çiçek açsın 💐✨
Hiçbiri getirmez Sevim. Aşk Dediğin Ayşe İnsanların birbirlerine yüksek uyumla tamamlayabildiği ve etkilendiği bir durumdur önce bu durum yanında saygı getirmez. Zaten yanındadır varsa :) sevgi zamanla aşka dönüşebiliyor.
O yüzden sevgi her zaman olur insan kendisine kötü davranan birisine bile sevgi besleyebilir ama saygı olmadığı zaman uzaklaşmak gerekir sevgiyi de kalbine at
Aş hep tek taraflıdır. Aşk sonucu sevgiye bağlar. Sevgi ise güçlensin istersen saygı büyür. Ondandır karşılıksız aşk. Ondandır karşılıklı sevgi ve sadakat. Karşılıklı sevgi ilişkiyi güçlendirir.
Aşktan sonraki evreler bence bunlar aşk sevgi saygı ilerleyen zamanlarda tek tek yok olacaklar
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Sevgi olmadan emek olmaz saygı da şarttır elbette ama sevgi besleyemeceğin ya da kalbinde o kişiye karşı bir sevgi yoksa zaten saygı da duysan en fazla kalp kırmamış olursun/uz.
O yüzden kimse kusura bakmasın ben artik işimi görür ayrılırım hayat mottom bu kimle yatarsan o senı sevıyor bir süre tecrübeyle sabit erkek için de geçerli kadın için de
İnsan sevdiği kişinin özel hayatına saygı göstermelidir. Onu kısıtlamamalıdır. Ama aynı zamanda da karşısındakine sevdiğini de hissettirmelidir diye düşünüyorum.