Harlan Coben'in romanından uyarlama bir dizi olan "Geçmişle Dans" ta bu söz geçti. Çekici kadın güvenilmezdir. Sizce de öyle mi?

Harlan Coben'in romanından uyarlama bir dizi olan "Geçmişle Dans" ta bu söz geçti. Çekici kadın güvenilmezdir. Sizce de öyle mi?

Güzellik ve güvenilirlik arasındaki ilişki, genellikle toplumda yanlış anlaşılmalara neden olan bir konudur. İnsanlar, çekici olarak algıladıkları kişilerin daha güvenilir veya daha az güvenilir olduğuna dair önyargılara sahip olabilirler. Ancak, bu önyargıların bilimsel bir temeli yoktur. Güvenilirlik, bir kişinin dürüstlüğü, tutarlılığı, sorumluluğu ve başkalarına karşı davranışlarıyla ölçülür. Bir kişinin görünüşü, bu özelliklerle doğrudan ilişkili değildir. Çekici bir kişi de son derece güvenilir olabilirken, çekici olmayan bir kişi de güvenilmez olabilir.
Hayır, çekici kadınların güvenilmez olduğu düşüncesi kesinlikle doğru değildir ve tehlikeli bir önyargıdır. Bir kişinin fiziksel çekiciliği ile karakteri, dürüstlüğü veya güvenilirliği arasında hiçbir zorunlu bağlantı yoktur. Bu tür bir önyargı, genellikle cinsiyetçi stereotiplerden ve toplumsal beklentilerden kaynaklanır. Çekici kadınlar, bazı insanlar tarafından sadece dış görünüşleriyle değerlendirilebilir ve bu da onların diğer özelliklerinin göz ardı edilmesine yol açabilir. Ayrıca, çekici kadınların daha fazla ilgi gördüğü ve dolayısıyla daha fazla "seçeneği" olduğu düşüncesi, bazı kişilerde güvensizlik yaratabilir. Güvenilirlik, tamamen bireysel bir karakter özelliğidir ve bir kişinin ahlaki değerleri, dürüstlüğü, empati yeteneği, sorumluluk bilinci ve başkalarına saygısıyla ilgilidir. Bu özellikler,
Kişisel tecrübeye dayanarak çirkin kadınlar daha güvenilmez. İçlerindeki o kompleks yüzünden hertürlü ihaneti bekleyebilirsin. Çekici kadınların ispat etmesi gereken bir şey olmadığından, seviyorsa birliktedir sevmiyorsa açıkca söyler yoluna bakar...
Çekici kadın güvenilmez değil, sadece daha çok sınanır. Güzelliği yüzünden çoğu kişi ona önyargıyla yaklaşır, halbuki mesele dış görünüş değil, karakterdir. Güven dudakta değil, duruştadır.
Cevap
10Cevap
Sanmıyorum çekici olmak güvensizlik getirmez her çekici kadınsa çapkın değildir ancak genelleme yapılmış olabilir
Hem çekiciyim hem güvenilirim..😃
Katılmıyorum herkes bir değil ki. Çok güzel ve farkında olan insanlardan da sevdiğine sadık olanlar var.
hayır bence mantıksız güvenilirlik güzellikle olmuyor ki geçen sokakta önüne para atacağım kadın twitterda erkek arkadaşımı aldattım diye tiwit atıyor
Bence dış görünüşle alakalı degilde karakterle alakalı.
Güvenilebilir, hatta daha tasaklı oluyor bazıları. Mükemmel bir kombinasyon👏👏
Mantıksız bence, sırf çekici diye neden güvenilmez olsun ki
Değildir bir insanın davranışlsrından nasıl biri olduğunu anlayabiliriz
Çapkınlardan uzak durmak lazım 😂
karakterli olmak başka bir şey
Bence genel olarak kadınlar güvenilmez
Karekter lazım
Safsata ya
Değişir
yok artık saçma
Saçma
Ben güvenirim