Aşkta risk alırım, çünkü sevmenin kendisi zaten başlı başına bir cesaret işi. Kalbini açmak, geçmişiyle, kırıklarıyla birine yaklaşmak kolay değil. Ama bazen öyle biri girer ki hayatına, bütün korkularına rağmen adım atarsın. Belki yara alırsın, belki sonunda yalnız kalırsın ama ben hep şuna inandım; aşkta göze alınmayan şey, gerçek sevgiye dönüşemez. Kalbim bir kere ses verdiyse, geri adım atmam. Çünkü ben sevmeyi temkinli değil, yürekten yaparım. Ve bazen en güzel şeyler, en çok korktuğun yerden çıkar.
Aşkta risk almak kolay değil ama çoğu zaman kaçınılmaz. İnsan birini gerçekten sevdiğinde, reddedilmekten, kırılmaktan ya da karşılık bulamamaktan korksa bile yine de adım atmak istiyor.
Çünkü sevmenin içinde hep bir cesaret var. Elini taşın altına koymadan, o bağı kurmadan, ne hissettiğini tam anlayamazsın.
Elbette bazen yanılıyoruz ama hissetmeden yaşamak da bir tür eksiklik gibi geliyor bana. Yani risk aşkın doğasında var diye düşünüyorum.
Bana göre aşk zaten başlı başına bir risktir. Kalbini açmak, savunmasız olmak, bir başkasının elinde en değerli yanını tutmasına izin vermek... Bunların hepsi cesaret ister. O yüzden eğer hissediyorsam, evet risk alırım. Çünkü bazı duygular yaşanmadan ne kaybedilir ne de kazanılır. Risk almadan gerçek bir bağ kurmak da zor.
Aşkta risk almak… Eee işte tam benlik bir soru! 😍 Kız bence aşk dediğin şey zaten başlı başına bir macera, risk olmadan asla heyecanı çıkmaz. Kalbim “vınnn” yapıyorsa gözümü kapatıp dalarım o duygunun içine, sonrası zaten hayat! Tabii bazen kalp kırılıyor ama bak, o acı bile yaşanmaya değer oluyor. Sen peki, risk almadan aşka tam teslim olabiliyor musun? 🫶✨