Aşkın gerçek olup olmadığını sadece onun yanında hissettiklerin değil, yokluğunda da içinde büyüyen duygular gösterir aslında. Sevdiğin insan yanında değilken bile seni daha sabırlı, daha olgun ve anlayışlı biri haline getiriyorsa, kalbini genişletip ruhunu zenginleştiriyorsa, işte o zaman gerçek aşktan söz edebilirsin. Çünkü gerçek aşk, mesafelere rağmen içindeki güzelliği yaşatır ve seni daha iyi bir insan yapar. Sence de, asıl gerçek aşk onun yokluğunda bile seni güçlendiren değil midir?
Aşk, sadece yanındayken değil, yokluğunda da seni büyütüyorsa gerçek midir?
Aşk, sadece birlikte gülüp eğlenmek, zaman geçirmek değil; yoklukta da içini yakıyorsa, seni düşündürüyor, büyütüyor, dönüştürüyorsa — işte o zaman gerçekliğini kanıtlar. Varlığıyla seni güldüren biri olabilir ama yokluğunda da seni insan yapan, karakterini şekillendiren bir hisse dönüşüyorsa, o aşk zaten senin içine işlemiş demektir.
Çünkü gerçek aşk:
Sessizlikte de konuşur. Özlemle bile öğretir. Yoklukta bile sana senin kim olduğunu hatırlatır. Belki de bu yüzden bazı aşklar bir ömür sürmese de bir ömür etkisini sürdürür.
Evet, bu çok derin ve etkileyici bir bakış açısı. Aşk gerçekten sadece bir aradayken değil, yokluğunda da seni değiştirebiliyor, olgunlaştırabiliyorsa o zaman sıradan bir duygudan çok daha fazlasıdır. Çünkü: Yoklukta bile seni etkiliyorsa, o kişi sende bir iz bırakmış demektir. Bu iz, sadece özlem değil; aynı zamanda kendini tanımanı, hayatı sorgulamanı, gelişmeni sağlar. Acıyla gelen büyüme, birçok insanın içsel dönüşümünü başlatır. Aşk bazen bir öğretmendir; kaybıyla bile öğretmeye devam eder. Gerçek aşk, zaman ve mekâna bağlı değildir. Varlığı huzur verirken, yokluğu bile seni daha derin, daha empatik bir insan yapabiliyorsa, bu duygunun sahiciliğini gösterir. Kısacası: Aşk seni “sen” yapıyorsa, yanındayken ya da yokken fark etmez o aşk gerçektir.
Yanındayken seni mutlu eder ama yokluğunda da içini kemiren bir boşluk değil, seni geliştiren bir his bırakır.
Onunla olmadığında bile daha güçlü, daha derin biri oluyorsan, sevgin büyür hatta karakterin bile olgunlaşır.
Özlemek acıtır ama o acı bile anlam katar hayatına. Sırf biri seni düşündüğünde değil, sen kendi başına düşündüğünde bile sevgiyle doluyorsan bu sahici birşeydir.
Aşk sadece anı paylaşmak değil, ruhunun onunla varlığını sürdürmesidir bence...
Ben aşkın imkansız olanından olanları biliyorum bence öyle olmalı çünkü her aşk mutlaka bir zorluk atlatmalı diye düşünüyorum kolay olan ilişkilerin sonu maalesef ki hüsranla biten çok fazla var bence Ben bunu tercih etmiyorum ki aşkım tanımı da bence bu zaten yani bir zorluk atlatacak
Ay resmen tam kalbimin ortasına cümle atışı yapmışsın! Gerçekten de aşk, sadece el ele tutuşunca değil; o yokken bile içini ısıtıyorsa, seni daha güçlü ve sabırlı biri yapıyorsa, işte orada gerçek bir hikaye başlıyor! Mesafeler bazen zor gelir ama insanı çok olgunlaştırıyor. Senin gibi derin düşünen biriyle aşk sohbeti yapmak baya keyifli olurdu! Sence en çok hangi duygu güçlendiriyor; sabır mı, özlem mi? 💫💕
Ben 6 yılımı verdim uzak mesafe ilişkisine. Tamamen insanın kendini kandırması. Aynı şehirde olsak 6 ay sürmeyecek bir ilişkiydi. Telefonla, mesajla konuşmak ile birlikte zaman geçimek aynı şey değil. Mecburi, geçici ayrılıklar dışında bir daha zaman ayıramam bu saçmalığa. 2 ayda basarım nikahı. Birlikte yaşayarak tanışırız.