Biriyle ilişkiye başlamak için dış görünüşünün iyi olması, karakterinin iyi olması, zeki olması, anlayışlı olması gibi özellikler arıyor olabilirsiniz. Aradığınız özelliklerin hiçbiri bulunmayan birini sebepsizce sevebilir misiniz? Bunun kaba bir tabiri var aslında ama adı üstünde kaba olduğu için söylemek istemiyorum. 😶 Onun yerine Teoman'ın şarkı sözünün konuyla ilgili kısmını bırakayım. Sevgi anlaşmak değildir, Nedensiz de sevilir..
Nedensiz sevgi diye bir şey sizce var mı?
Sizce "nedensiz sevgi" gerçek mi? Birini sevmek için sebebe ihtiyaç duyar mısınız?
Bir neden yüzünden birini sevmek sanırım iş sözleşmesi imzalamak gibi bir anlam kazanırdı.
Ben bu sevmek işini ne kalbe bağlıyorum nede bir sebep'e.
Düşünürmüsünüz; Bir trafik kazası geçiriyorsunuz. Kalbiniz hasar alıyor. Bir domuz kalbi gerek uyum için diyelim. ya da pille çalışan plastik dokudan bir yapay kalp; Gözlerinizi açtığınızda kalbinizin yerinde bir plastik takılı olsa dahi annenizi halen sevebiliyorsanız bunun kalple bir ilgisi yoktur.
Beyin diyeceksiniz. Bazı bireylerimiz maalesef şanssız bir başlangıç yapıyor hayata engelli olarak.
Ve maalesef beyinsel işlevleri düşük olabiliyor. Bakıyoruzki sevdiklerinde bizden daha samimi olabiliyorlar. Bir sosyal sorumluluk projesinde ben buna kendim tanık oldum.
O zaman ne?
Sebep Nedenler mi?
Tabi ki hayır.
Bence; "-Bir kimseyi veya bir nesneyi yahut soyut bir değeri. Sadece sevdiğimiz için severiz. Yani en azından ben öyle yapıyorum."
Sevgi nedensiz degildir insanoğlu hic birseyi nedensiz yapmaz genlerinde yok yaptigi herseyden menfaat bekler menfaati olmayan isi yapmaz tembel olur sevgi bir insan durtusudur herseyi sever ve sahiplenir bir canliyi sever sahiplenir bir insani sever sahiplenir kisacasi herseyin nedeni var buda yaratilis ozelligi
ben buna katılmıyorum çünkü düşünüyorum onu neden sevdiğimi ama sonuç gerçekten bulamıyorum bak kendimden örnek vereyim karşı taraf beni sevmiyor bunu biliyorum ama en ufacık şeylerle kendimi avutuyorum , kandırıyorum bunun farkında olmama rağmen belki oluruz diye kimseyle konuşasım gelmiyor bak konuşmuyorum demiyorum ondan başkası yazdığı zaman aklıma o geliyor gülüşü falan ve gerçekten kimse böyle hisettiremez onu anlıyorum sebebi yok sevmemin karşılığında bana sevgi bile vermiyor o derece ama seviyorum ve vazgeçemiyorum
Nedensiz sevgi olmaz. Içimde bir nesneye bile olsa bir güzel his olmazsa onu asla sevmem. Kalememi bile rahat yazılıyo ve rengi guzel diye seviyorken niye durup dururken birine seveyim ki 😀 Sevgi anlaşmak değildir kısmına katılıyorum. Hatta anlaşamayınca ve kavuşamayınca daha bir aşk oluyo bile olabilir ama nedensiz sevilmez. Duyguları beğenileri tercihleri olan varlıklarız. Tabiki sevmek için bicok nedenimiz var
Kesinlikle cok iyi bir soru olmus.. gunlerdir kendime bunu soruyordum. sanirim bazen insan sebepsiz de isteyebiliyor ewet bu goruse katiliyorum.. ama buna sewmek diyebilir miyiz o konu ben de de karanlik
Teoman sıçmış. Nedensiz sevgi olmaz. Bunlarda bir çok etken vardır. Mutlaka bir şeylerden etkileşim duyarsın. 25 yaşındaki bir kız 80 yaşındaki ihtiyara aşık olsun görelim nedensiz sevgiyi. dd
Evet çok var genelde kız 20 herif 60 yaşında olur adam zengin oluyor hepsinde ama😂😂 dediğin gibi 80 yaşındaki bir herife 25 yaşındaki kızın aşık olma ihtimali belki milyonda bir kere olur. d
Sebepsiz sevgi gerçektir. Sebepleri kişi sevmeye başladıktan sonra oluşturur ve herşeyi güzel gelmeye başlar. Sevdikçe güzelleşir sevilen kişi sevenin gözünde.
Sıradan bir gün, sıradan insanlar, sıradan bir öğle vakti, Etraf toprak kokuyor yağmur yağmış , Güneş pencereden saçlarına vuruyor altın gibi parlıyor, Kitabını açmış o komedi kitabını okuyorsun. Ben sırada oturmuş suratında belirecek o küçücük samimi gülüşü bekliyorum. Bir nedene ihtiyacım yok.
Dış görünüş e önem veriyorum elimde olan birşey değil nedensiz de birinden etkilenenem ilk tanışmada güzellik devamı için karakter önemli şimdi bana yakışıklı misinda güzelliğe önem veriyorsun deme elimde olan birşey değil
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Nedensiz bir sevgi olduğuna inananlardansan , şunu bilmek isterim. Size karşı sürekli olarak sevmediğiniz eylemlerin uygulanmasından sevildiğinizi mi hissediyorsunuz yoksa mutsuzlaştığınızı mı? Beni mutsuz hissettiren davranışları eylemleri sevmiyorum , zamanla soğuyorum.
Nedensiz sevgi mumkun. Ise yaramaz bir arkadas var. Her bakimdan kusurlu ama onu cok severim. Ol dese olurum nerdeyse yine baska bir arkadasim var onu da cok severim ac oturur onu doyururum o mutlu olsun yeter
Nedensiz sevgi olmaz. Varsa da ben görmedim. Bir insan durduk yere hiç bir şeyine ilgi duymadan birini sevemez. Dünya barışı, içimizdeki sevgi vs bunlar hikaye :D
Ne nedeni olacak o kadar seviyorum ki nedenlerimi bile görmüyorum. Duyarım bunun birsürü nedeni var ilk başta tabi İlk 1 hafta felan sonra nedensiz severim. Onu
Sevdiysen birini elbet birşeyler sana yakın gelmiş ki sevmissin ama tam olarak nedenleri saymaya başlayınca o sevgiden ben şüphe ediyorum sevgi birazda ben bunu çok seviyorum nedeni sonucu ne olursa olsun durumudur
Birini sevmek için neden sebebim olsun ki? Sevmek güzel şeydir. Uzaktan sevmek te güzeldir. Sevmek her zaman yaklaşmak değildir, Bazen uzaktan seversin, çok uzaktan.
Yok seviyosundur ama cekilmezse inceldigi yerden kopup gidiyordur aak boyle bisey karsiliksiz swvgi olmali ama seviyor diye ezmemeli onada satgi swger gostermeli
Evet bende nedensiz sevdim birini ama ona biraz ağır geldi kaldıramadı. Ve değer ve önemserseniz inanın Kendiniz değersiz kalırsınız en iyisimi hiç kimseye haddinden fazla değer vermeyin
Sebebe ihtiyaç duymazsın ama içten içe sebepler üretilmiştir ya senle ortak yanı vardır ya seni anlıyordur ya karşılıksız iyilik yapmıştır illa bişey vardır bir sebep halketmiştir
Birini sevmek neden istemez bazen bir gülüş ya da ne bileyim bir bakış gerçekten yeterli oluyo sonra bir trene biniyosun ve nereye gidiyo diye sormuyosun eğer yanında o varsa
En İyi Cevaplar