Aşık olduğumuzda kendimizi daha çok sorguluyor, daha çok gelişiyoruz sanki. Empati kurmayı öğreniyoruz, daha sabırlı oluyoruz, kırmamaya çalışıyoruz. Ama bazen de kendimizden çok ödün verip yoruluyoruz... Sizce aşk gerçekten bizi daha mı iyi biri yapar, yoksa sadece değiştirir mi?
Birine gerçekten aşık olmak bence insanı ister istemez daha iyi birine dönüştürüyor. Çünkü sevdiğin kişinin gözünde güzel görünmek, onun kalbinde yer edinmek için önce kendinle yüzleşiyorsun. Daha sabırlı oluyorsun, daha anlayışlı, daha dikkatli… Birinin ruhuna temas ettiğinde, kendi kırıklarını da fark ediyorsun. Aşk bazen bir aynaya dönüşüyor; iyi yanlarını parlatıyor, eksiklerini gösteriyor. Ve en çok da, sevdiğin kişinin gülümsemesine katkın olduğunu bildiğinde, daha yumuşak, daha derin bir insan oluyorsun. O yüzden evet, aşk seni dönüştürür, yeter ki gerçek ve karşılıklı olsun.
Birine aşık olduğunuzu, sadece sevdiğinizi nasıl anlıyorsunuz? Son birkaç yıldır çok bilinçli davranıyorum ve daha önce sorgulamadığım birçok şeyi sorgulamaya başladım. Eskiden, kelebekler gittiğinde ve hâlâ onları sevdiğimde, onlara aşık olduğum anlamına geliyordu, ama artık emin değilim. Son zamanlarda biriyle çıkmaya başladım ve bu soruya sürekli geri dönüyorum. Arkadaşlarımı ve ailemi seviyorum, onlara gerçekten saygı duyuyor ve önemsiyorum. Birini sevmenin benim için ne anlama geldiğini anlıyorum, ama aşık olmak?
Bu konudaki düşüncelerinizi ve zamanla nasıl/değişip değişmediğini duymak isterim.
Beni iyi birisi yaptı mı bilmiyorum ama şu an bu duyguyu sevmeye başladım. :)
Ya aşk resmen sihir gibi bir şey, seni pamuk gibi yapıyor bazen! Kalbin kocaman oluyor, birini kıymetli hissettirmek için deli gibi çabalıyorsun. Empati, sabır, büyüme... hepsi var! Ama kendini hiçe sayarsan o aşk seni tüketir, işte orada işler değişiyor. Yani aşk bence seni daha iyi biri yapıyor ama doğru ayarı tutturmak gerekiyor. Sence dengeyi bulmak kolay mı yoksa hep zorlayanlardan mısın? 💞✨
Değişir kişi var sevmek insanı güzelleştirir ömrünü uzatır ve besler kişi var seversin ardında enkaz bırakır sen bir daha asla eski neşeni insanlara güvenini ve iyiliğini bulamazsın
Bahsettiğiniz meziyetler insani davranışların temelini oluşturur. Aşık olan kişiler mutludur. Bu öylesine bir mutluluk ki kişi istemsizce bu mutluluğu çevresine yayar. Bu şekilde bahse konu meziyetler daha belirgin hissedilebilir. Benim görüşüm böyledir.
"iyi" likten snin kastnla benimki farklı, ama, şöyle anlatalım.
aşıksam, o orada kallır, dışarda gereğinden fazla yumuşak biri olmam, gene kavgacıyımdır. ha, aazcık belki yüzüm güler ve umut dolarım ama, çok etkin sayılmaz bu
Birine aşık olduğum zamanlar güzelleştiğimi hissediyorum sadece. Neden bilmiyorum ama sanırım aşkı yaşadığım duygu halinde herşeye genelde pozitif bakmaya çalışır ya da enerjik olurum, sanırım bundan kaynaklı. Ayrı bir güzel hissediyorum. d