doğruyu söyledim ya çıldırın tabi:DDDD
hepinize kocaman gülüyorum burdan:DD
katılıyorum 2 yabancı kadın ve erkeğin başbaşa kalması haram ama seninde bildiğin gibi flört değilde evlilik maksatlıysa birkaç kez görüşmek için ruhsat var, tabi onda da adap sınırlarını aşmadan, temas normalde zaten olmaması lazım ama sen bur da kime neyi anlatıyorsun mübarek, burada bırak flörtü benim görmediğim kadar kız arkadaşı olup ayrılmış birşeyler yaşamış adam ve kadınlar var, yanlış anlaşılmasın küçümseme maksatlı değil!! hakkaten mühendislik mezunuyum şaka bir yana sınıfta hiç kız yoktu l*n :)))
(Kişinin başına demirden bir şişin batırılması, nikah düşen bir kadına dokunmasından daha hafif kalır.) [Taberani, Beyheki]
(Ey kadınlar, ancak mahreminiz olan erkeklerle konuşun, mahreminiz olmayanlarla konuşmayın!) [İbni Said]
(Yabancı kadına şehvetle bakmak göz zinasıdır, onu tutmak el zinasıdır, ona gitmek ise ayakların zinasıdır.) [R. Nasıhin]
(Ey gençler, namusunuzu koruyun, zina etmeyin! İyi bilin ki, namusunu koruyana Cennet vardır.) [Hakim]
helallllllll
Evet haklısın nikah olmadığı sürece bir erkekle veya bayanla el ele tutuşmak, bos bir ortamda bir erkek ve bir kadının yalnız kalması dinimizce günah ve sakıncali söyleyenler olmuş gözünle bakmak bile göz zinasi) bile haram günahh günümüzde neler yaşanıyor uzak durmak gerekir o da nefsine hakim olmak demek uyarman güzel olmuş herkes kendine düşeni almıştır umarim :)) ;)
yok be ne alması millet çıldırdı. doğruyu söyledim ya:DD
:D evet herkes yine kendi bildiğini okurr ;) ben gereken yorumumu yaptimmm :) herkesin bir fikri düşüncesi var iste benim doğrum başkasının yanlışıdır inanmak isteyen inanır biliyordur zaten bir söz var ;) "Yanlış yapiyorsak doğrusu hosumuza gitmemiştir "diye Rabbim doğru yoldan ayırmasinn :)
Amin
Göz zinasini iyi arastir , mahrem yerlere bakmak goz zinasina girer
Ben cok iyi biliyorum merak etme fıkıh kitabi okumus biriyim , onun bunun dedigiyle diji yorumlamam. Gozlerinizi haramdan sakinin der kuran , biri karsinda uygunsuz bir sekilde duruyorsa o kisinin gunahi kendine , ama sen bakmamak zorundasin bakarsan goz zinasina girersin. Amannn acmasin bizde bakmayalik demeye kimsenin hakki yok , kim ne yaparsa yapsin sen kendinden sorumlusun sadece.
Sen göz zinasinı dedigimden ne cıkardın bilmiyorum ki canım bende ayni şeyleri diyorum zina günah haram, göz ucuyla bakmak bile evet aksini söyleyen olmadiii göz zinasi dedgimde kadının acık gezmesi günah zaten erkeğinde mahrem yerine değil bacakları mahremm mi hayır o bile günah dinimiz öyle diyor anlatabildim mii göz zinasi mi bu dersen bakiyor zinaya giriyor derim tartışılır herkes kendinden sorunludur yani ben sofanın sorduğu soruya yorum yaptım isteyen alır dedimm sadece
bende seninle ayni fikirdeyim avrupada dogdum buyudum halde, bide baana diyorlar ki aaaa avrupa yasayan biri olarak hitc yakistirmazdim bu cahilik, ya allah sadece töve töve turkiyede yok allah bizi heryerde görur, muslamanin avrupasi turkiyesi yok, musliman heryerde musliman..
aferin kız:))
Cevap
64Cevap
Haramlar Herzaman Cezbedici olmustur :)
Çok haklısınız. Tek aşk ALLAH olmalı. Müslümanın sevgilisi olmaz, helali olur. O da kademeli olur;Önce sözlüsü olur, Sonra nişanlısı olur, Sonra da eşi olur. Haramda mutluluk ararsak mutluluk bize haram olur. Rabbim nefsi sevgılerden korusun bizleri, sadece eşimizi sevdirsin bizlere.
haklısın. ona buna aşık olduğumuzu sanıyoruz. sonsuz aşkı arıyoruz fıtratımız gereği ama sonsuz aşk yalnızca allahta. bunları bildiğim halde devam etmem de ayrı bir boyut
bu yaşta bunların farkına varabilmen de güzel cnm:)))
uygulamaya da geçebilirim umarım
Allah nasip etsin İnşallah cnm:)
onunda kuralları detayları var gizli
yanlarında biri varsa, ya da kalabalık yerdeyseler cafe, park ıvır zıvır sorun yoktur
çünkü insanların bir birlerini tanıması lazım konuşması anlaşması lazım
evlenebilmek içinde
evlendikten sonra tanınsın diye bir şey olmaz herkesin beklentileri istekleri farklıdır karakterine çok zıt biriyle hayatını paylaşmaz eziyete dönüşür
@bytunga
iyi oku yazdıklarımı zinadan bahseden kim ima dahi var mı yazdıklarımda zinayla alakalı
normal konuşma ve görüşmeden bahsediyorum
yalnız kalınmaması gerektiğinden bahsediyorum
yiyişmekten bahsetmiyorum argo tabirle
asıl sen saçmalama üslubuda düzeltelim saygı sınırlarını aşmamak lazım bir konu tartışırken
yanlarında biri varsa, ya da kalabalık yerdeyseler cafe, park ıvır zıvır sorun yoktur '' demişin ama dini nikahları yok parkta bahçede gezsin , kendilerince de 1-2 tane aile efratndan kişi olsun , anca kendilerini kandırırlar , zina demek illaki yatakta olan bişey değil : göz, el zinaları da vardır ama sen bilmiyosan ne yapabilirm.
konuşmadan anlaşmadan nasıl evlenecekler
buluşup konuşmaları gerek
dinen bu sorun teşkil etmez, göz zinası da farklı o zaman karşı cinsten baktığın herkesle göz zinası yapmış oluyorsun
onun detayları var kuralları var bu kadar o olmaz bu olmaz denecek şey değil
görücü usulü evliliklerde bile kız erkek tanıştırılır yanlarında biri olur ve konuşmaları sağlanır dinen bu uygundur bu da zina sana göre
asıl sen bilmiyorsun ama uzman gibi ahkam kesiyorsun arkadaş bir araştır bence @bytunga
İnsanları iyi tanımalıyız ileride düzgün bir yuva kurmak istenirse öncelik insanları iyi tanımaktır. Karşımıza iki yüzlü insan çok çıkar ama sen artık tecrübe kazandığın için anında anlarsın şutlarsın adamı. Ama yanlış düşünce demiyorum sonuçta din tabi karışamam kimseye ama benim fikrim bu. :D
hee ondan her çıktıklarıyla sevişip, öpüşüp birşeyler yaşıyayıp ayrılıyorlar demi
Ben onları savunmuyorum onlar tabi kide hata ve akılsızlık. Yazdığımı iyi oku tanışmak için diyorum öpüşüp sevişmek için değil.
zina yaklasmayin kotu yoldur sevgili olmak cok gunahtir sevgili olanlar cehennemde yanacaktir cogu cehennemliktir sevgili olmak atese goturur dogru atese ve cehenneme dogru
sevgili oldun aski yasamasin hemen sikilirsin yapamasin sevgili aski getirmiyor seni atese goturuyor dogru sayten sevgili olmak bos isler hepsi sayten sevgili olma helalini bekleyin bence
Peygamberler zamanında yaşamıyoruz ki.
Devir ortada, zamane insanı ortada.
Tanımadan etmeden razı gelinecek durum değil ki evlilik artık.
Hadi tevekkül adı altında kadercilik adı altında evlendin.
Adam şizofren, adam esrarcı.
Ölümü kendine reva mı bileceksin kul elinden...
Ben de uçlarda durumlara karşıyım ama günümüz koşullarında 5 vakit namaz kılanlar da önce sevgili oluyor.
Haklısınız evet. Bunu kimseye anlatamazsınız flörtlük haramdır çünkü ister istemez yakınlaşmalar olacağından ALLAH ne zinaya yaklaşın nede zina yapın diyor.
Flörtlük zinaya yaklaşmaktır bunu ben değil ALLAH 'nın kitabı kuran-ı kerim diyor bende bunu yazıyorum.
Bazı arkadaşlar bu durudan çok şikayetçi ama en güzeli onlardır bence..
herkes çıldırdı zaten:DD
Zinaya yaklaşmayın. Zira o, bir hayâsızlıktır ve çok kötü bir yoldur. (/İSRÂ-32 )
Bir örnek versek açık bacaklara bakan bir göz, onunla yetinmez, daha fazlasının izini sürer. Çünkü gözü haramdan korumama gibi eşiklerde, artık iradeyi devre dışı bırakan, insanı kalben ve vicdanen istemese bile günahın son kertesine sürükleyen şeytani bir çekim vardır.
Allah bize ayette zina yapmayın yerine zinaya YAKLAŞMAYIN diyor. Yapmayı bırak yaklaşmamalıyız bile yani.
Bazı kısımlar alıntıdır.
Ben sosyal paylaşım sitelerinde çok gördüm yeşil müslüman;bu tarz şeylere etmediği hakaret kalmaz ama yorumlarda 40-50 yaşındaki adamlarla konuşur, başkalarına saygısı yoktur hep o doğrudur, modaya da aşırı bağlıdır bir giydiğini bir daha giymez;ben böylelerini çok gördüm eğer doğru olan bu ise;öyle doğruluk olmasın
ben onlardan değilim!
Sevgili olmayı geç, göz zinası bile haram.
millet ne yaptığının farkıbda değil
İnsanlar birbirini tanıma süreci olmadan mı evlensinler? Evlenmek insanın hayatında alacağı en radikal kararlardan biridir ve kendini tamamlayacak insanı bulması o kadar da kolay sayılmaz. Çoğu zaman yanılgıya düştüğümüz aksine iyi hissettiğimiz de olur. Bunun bir mesaj olduğu düşüncesinde değilim.
Allah aşkına 14-15 yaşında ergenler sevgili oluyor, bunlar da mı evlenmek için flört ediyor? Lütfen yaptığınız günahlara bir de kılıf uydurmayın!
Olgunluğa erişip gerçekten ciddi düşündüğün birisiyle sevgili olman sorun değil
İceriginde tensel temas olmayan bir sevgililik haram degil bence zina yapmadan sev helal dogrumu evlenince istedigini yaparsin aslinda ama ben su donemin 15yasindaki kizinin yoldan cikmis oldugunu goruyorum ben ilk askimi hatirlarimda 6yil ciktik hic bir kirli cikarimiz yoktu bir kere elini tuttum bir kez yanagindan opmustum sadece bu alti yilda cok saftik ama severek ayrildik ne yazikki bir dahada ole bir ask bulamadim bu yuzdende hep yalnizim
Güzel kardeşim yerden göğe kadar haklısın sevgililik diye birşey olamaz çünkü ben hic masum aşık görmedim birinci hafta el. tutma ikinci hafta yanaktan öpme bir ay içersinde dudaktan öpüşme daha sonrasıni solemeye gerek yok zaten ALLAH zina etmeyin demiyor zinaya yaklaşmayın diyor sevgililik zinaya yaklasmanin en kolay yoludur..
Keşke sen bunu burada yazmasaydın insanlara bu isler bole anlatılmaz mazALLAH yorumlarda dinden çıkan bile var neyse hayırlısı. olsun diyelim...
menfaat (boşlukta hissetmek yalnız hissetmek vs.. vs..) ve cinsel ihtiyaç doğrultusunda baş vurululan bir yöntem ,
adına aşk derler , sevgi derler ben-cil insanoğlu
Ne kadar akılsız bir kızsın sen yaa , sevgili olamanın haram olduğunu nerde okudun kuranın neresinde yazıyor söyler misin?
Ortaya konuşmak kolay dimi , iddianda doğruysan kanıtla bunu !
Sevgili olmak demek cinsel anlamda her haltı yemek değildir , aşk'ı kirletti bu yeni nesil nefret ediyorum bu tip insanlardan.
Aşk ve sevgili olmak demek " SEVMEK" demektir , sevmeden biriyle nasıl evlenicen?
Haram boyutunu bilip mesafeli bir şekilde sevgili olmanın hiçbir sakıncası yoktur
https://www.fetvalar.com/sorularla-cevabi-2924.html
al oku burayı kara cahil!!!
Sevgili sevdigim demektir , sevmenin hicbi haram tarafi yoktur. Onun disinda nikahin olmayan biriyle tokalasmak bile haramdir ister sevgilin olsun ister siradan bir erkek olsun haramdir. Yeni nesil sevgili ya da sevdigim , hatta aşkin cilkini cikardilar. İsin haram boyutunu unutup herseyi yasiyorlar evlilik disi yakinlasmaya bende karsiyim , ama insan sevdigi ile evlenmeli. Sevmediginle nasil eblenicen ki?
Ben cahil degilim , Allah dusunmek icin beyij vermis ve kurandan okurum okuyacagimi , o hoca ne soyluyo bu hoca ne soyluyo diye dinleyip köru korune inanmam !!
Ah be yavrum sevgililik haram dioasum burada haram ne bilen var mi yaa. Sorular aldi basini gitti
haklısın..
Gayet doğru olan durumu yazmışın
Nefislerin yazdırdığı cvplar alacaksın
öyle oldu çıldırdı hepsi
İnsanız işte kendi zararımızı göremiyoruz
Sorsan hepimiz cennete gitmek istiyoruz
sonuna kadar haklısın. ama uçkura sahip çıkamıyoruz malesef. etrafta tahrik edici bir çok unsur var...
Bence ya erkekleri hadim edelim ya da kizlari ayri gezegene gonderelim. Olmuyo boyle yaa aaaa sinir ediyolar beni. Kizli erkekli sevgili oluyolar -,-
Sevmekte sıkıntı yok sev arkadaşım sevgili olabilirsin ol arkadaşım ama haddini bilerek ol sınırlarını bildikten sonra günah OLDUĞUNU düşünmüyorum.
şimdi dostum yasak olan şey her zmaan güzeldir :D ve sevgili olunca mutlu olup sonra mutsuz oluyorsun :D o mutluluğu da ihç bir şey veremiyor
Peki sen nasıl evlenmeyi düşünüyorsun görücü usulü ile mi hiç tanımadığın sadece ailen onayladi diye bir kamyoncu ile evlenip onun kölesi mi olacaksın bu arada kamyon Şoförlerini eleştirmiyorum
iyide butun haramlardan kacıyoruzda bundan kacmıyomusuz gbı konustun haramların kac tanesını cıddıye alarak yasıyoruz kı bu dunyada alemsın ya :)
Önyargılısın.
Bu kadar basit. Dinin haram kıldığı çok daha kötü şeyler var.
Allah'ın sana hak verdiğini nereden biliyorsun arkadaşım?
Namaz kılmamak en büyük günah olduğu halde neden namaz kılınmıyorsa o yüzden
Woooow haraaam mis mis :) herkesin kendi tercihi birşey diyemem. Şimdi senin sevgilin yok mu :D
Sevgililik haram mı?
Haram olan ilişkiye girmek öpüşmek cinsellik egilimleri vs diye biliyordum.
Birşeyleri paylaşmak konuşmak shiplenmek haram mı oldu?
Ee kimse evlenmeyip evde mi kalacak?
acık konusman lazım
Bu yazdıgın yer nerede yazıyor?
söyler misin?
kafana göre fıkıh tefsir mi?
herkes din alimi olmuş. ama orta noktası olmayan
sadece sevgili olmak mı? millet ne haramlar Ne gunahlar işliyo bunamı takıldın canısı :)
Sevgililik haram hz. muhammedin 7 tane karısı olması mı helal?
Salak salak konuşup insanları provoke etme. Hiçbirşey bilmiyorsun ve burada laga luga yapıyorsun. Peygaberin 11 tane eşi vardı ve hepsiyle evlenmesinin sebebi de bu videoda açıklanmış. Bir daha bir konu hakkında bilgin olmadan mal mal yorumlar yapıp benim ağzımı bozdurma. Peygamberin yaptığı evlilikler sizin gibi beyinsizlerin anladığı türden sadece cinsellik için yapılmış evlilikler değildi. Eğer öyle olsaydı düzinelerce çocuğu olurdu.
https://www.youtube.com/watch?v=yl7XlkwPHio
hayır ağzın bozulsa nolcak onu merak ettim @Eski-Kitap en fazla siteden atılacaksın biliyorsun dimi :)
@cheekystaff sana ne oluyor arkadaşım? var mı bir sıkıntı?
maalesef kitap gibi kafanizda eski gule gule kullanin. Turkiye gelismiyorsa senin gibi seviyesiz ve terbiyesizler yuzunden. Herkes istedigi gibi fikrini ifade edebilir buna karisamazsin. Hz. Muhammedi savunuyorsun fakat peygamber yazamiyorsun? kimseyi provoke ettigim yok herkes gercegi gormeli degilmi? Bana muslumanligi savunacaksan islamin sartlarina tamamiyla uymalisin. Ve bu yazdigindan da tamamen uydugunu gormuyorum oyuzden bana bu konuyu savunacak son kisi bile olabilirsin
he var neye güvenerekten ahkam kesiyorsun merak ettim @Eski-Kitap :D
Birde agzimi bozdurma yazmissiniz eski kitap. Fakat agzinizin bozulacak bir tarafi kalmamis gordugum kadariyla.
söylediklerinizin hiçbir anlaşılması gereken tarafı yok. benim de mesajım biraz fevri olmuş anlaşılan o noktada özür dilerim. ama böyle yazınca insanın değerleriyle uğraşıldığını düşünüyor ve sinirleniyor insan.
@cheekystaff ahkam mı kesiyorum? sen özel mesaja bir gel bakalım sıkıntın neymiş öğrenelim.
@Eski-Kitap dövmezsin umarım.. :(
hala ahkam kesiyor ya :D attığı dm de kızlara hoş görünmek için filan yorumlar yapmış :D @littlechef bu msjin haricinde en minik bir msjim bir lafım oldumu sana :D bir söylersen arkadaş olayın tamamen ona odaklı bir şey olduğunu anlasa hani.. fikir beyanlarını yanlış anlıyor.
@Eski-Kitap haha engellemiş bide kıyamam çocuuğum ya :)
Henrik Ibsen'in bir sözu var bilir misin? "Siz ona inanç dersiniz biz korku deriz " ne anlamli bir soz degilmi @Eski-Kitap eger birseylerden korkmasaydiniz islami secmezdiniz degilmi ana korkuyorsunuz. Peki musluman oldugunuz halde kac aç insanin karnini doyurdunuz? Bill gates ateist oldugu halde afrikaya gidip açlik çejen insanlari doyuruyor onlarin bakimini ustlebiyor ama o ateist. Şimdi soyleyin inandiginiz cennet varya; siz mi bir musluman olarak oraya girmeye hak kazaniyorsunuz yoksa ateist oldugu halde Bill Gates mi?
yav he he. ben sana hakaret ettiğim için özür diledim, düşünceni doğru bulduğum için değil. 18 yaşında daha kişiliği oturmamış bir kızdan hayat dersi alacak değilim. benle ateist-müslüman atışmasına girme boşuna, senin gibi trolleri çok madara ettim. özür diledik diye hemen kendinizi havalara çıkarmayın. bir müslüman olduğum için özür diledim zaten. ama onun günahını çekmye razıyım ve o özürü de geri alıyorum. hadi Allah çarşına pazar versin. yok korkuymuş da bilmem neymiş de. ateistforumlarından öğrendiği bilgiyi gelmiş burada bana satıyor. hadi işine yavrum.
akil gorgu saygi yasta degil bastadir 18 yasindayim ve gayet de kisiligim oturdu. Sen benim kisiligime laf edemezsin. Madara etmis. Musluman oldugun icin mi boyle konusuyosun cok saygilisin. Senin ozurunr ihtiyacim yok. Beyni yikanmis bir insansin
Bir seyi sorgulamadan inanan bir insansin sende haklisin dogup buyudugun yer, sürü psikolojisi yani. Eger farkli kulturler gormus olsaydin anlasmamiz daha kolay olurdu. 22 yasinda olman benden cok sey bildigin anlamina gelmiyor maalesef. amerikada 10 yasinda olup herseyi sorgulayan dusunen arastiran ve bunlarin sonucunda kendi bulgularina gore hareket eden dusunce ozgurlugu olan nesiller var sadece amerika da degil islam ulkeleri haricindeki tum ulkelerdeki nesil boyle yetisiyor ozgur olarak. Uzgunum bir cok islam ulkesi boyle degil kadinlar pantolon giyemez sokakta konusamaz araba kullanamaz ama kuma gidebilir degilmi? Tabiki herkesin gorusune saygi gosteririm benim gibi degil diye kimseyi oldurmem cunku herkesin dusunce ve ifade ozgurlugu var. Fakat iyi bir insan olmak icin musluman olmak gerekmiyor. Sana hayatinda basarilar..
aynen herkes aşkla bozmuş kafayı Allah ıslah etsin
şu video çok açıklayıcı https://www.youtube.com/watch?v=h022QPCUtzU
çıldırdı millet :P
Ama iste sen boyle dusunup kimseyle sevgili olmamissin 40 yasinda bekarsin be canim kendini buralara atmissin.
26 yaşım abicim
Yukarda 45 dio * :) a
Haram degil herseyin zamanı var bide dinimize uygun tanissak hic sıkıntı olmaz :)
Gorucu usulu sonrasi boşanma davalarinda patlama var.
Sorarım sana "ruhsuz bir beden cesetten farklı mi"?
herkez müslümanlık dinine mensup değil 1
sizin hayatınıza zarar vermediği sürece kimsenin hayatına karışamazsınız 2
sizin gibi din savunucuları yaklaşık 600 700 yıl sonra tükenecektir 3
sizde cehennemde tükeneceksiniz.
cut
bilimsel mi konuşuyoruz dogmatik mi?
ama çok basit ki bu. baksana biri müslüman değil diye cehennemde yanacak diyorsn. baksana birisi başka birini seviyor diye cehennemde yanacak diyorsun. aa canım sen bence biraz kendine bak. cehennem senin zihninde haberin yok !
Sen nasil dogudun annen baban sevgili olarak biraz mantikli konuş biktim sizin gibilerinden
Flört durumlarının haram olması da bir garip yahu.
Tanımadan, etmeden ilk bulduğumuzun kolundan tutup evlenecek miyiz?
Yobazlıktan başka bir şey değil bu.
hemen de yobaz diye yaftalıyorsunuz acıyorum size... senin yobazlık dediğin Allahın gerçeği!!
çünkü herkes sevdiğiyle muhakkak birşeyler yaşadığı ve yaşayacağı için günah
@Boğa-Kadını Tamam sen görmeden tanımadan evlen 😀 kocandan dayak yediğinde ağlayıp zırlama ama sonuçta sen seçtin kocanı tanımamayı
Akılsız hepinizin azında bu kelime yobaz mış başka bildiğiniz bişi yokk
Eğer niyetin ciddi ise bir refakatçi aracılığıyla görüşülebilir harici haramdır
benim manita yok sırf yazdıklarından dolayı ama yaş geldi 25 evlenilecek kızda yok kafamda deli sorular :D
Haklısın ama sanane. Kendi kusurlarını düzeltmek yerine başkalarının hayatına burnunu sokma derim. Herkesin günahı kendine, sen nefsine hakimsen ne mutlu sana.
işte böyle düşündüğümüz için bu rezil haldeyiz
Ben rezil halde değilimde sen öyleysen Allah kurtarsın. Gelip burada şov yapma :)
peki peki:))
Buraya konu açtıysa herkes yazabilir bunu kimse engelleyemez karşıt görüş görmek istemiyorsanız siz yazmayın asıl sahte din şovmenleri :) belliki senin canın acımışki atladın
Helal l*n
Sevgililik hakki bende ayni seyleri dusunuyorum allaha sukur hic olmadi. Olmayacakta
O zaman sen bir kızsın ben de bir erkeğim evlenelim
sevgili kavramı batılışma ile sentez sonucu ortaya çıkan bir hadise
benim ilk sevgilim, ilk aşkım, ilk elinden tuttuğum, evleneceğim karım olacak.
:)
Kisaca " sanane " ? Sen kendine bak , baskalarindan sanane?
İnşallah bir gün beynini kullanman nasip olur
Sevgili olmadan tanimadigim bir adamla evlenip mutsuz olacagima, sevgilim olan ve tanidigim adamla evlenir mutlu olurum. & mutlu olmak icin gunaha giriyorsam iyi yapiyormusum demekki.
nasıl mutlu oluyosun ya? çıkıp çıkıp ayrılmak mı mutluluk?
fazla sacmaliyorsun. Herkezlemi sevgili olcam dedim? Mantigima uyan ve hoslandigim kisise cikarim ;) don degistirr gibi sevgili degistirmiyoruz !
işte haram bu!! haram olmasa ayrılık da olmazdı.
Mutluyum ben ona bak sen ;) gina geldi artik sizden! Bu haram su haram ulan harami o kadar biliyorsnzda o zmn sizdr adam olun. Sanki siz dunyanin melegisinz.
sen öyle diyosan. ne diyim Allah zaten herkese hat ettiğini veriyor gördüğüm kadarıyla sana da vermiş:)
hadi sana mutluluklar olabilirsen tabi:p
Eyvallah. Güya giciklik yapacaksin, onuda becersen keşke :)
:))
Allahtan sevgilim tesadüfende olsa günaha girmiyorum.
sevgili olmazsın ama 2. 3. 4. es olmayı kabul eder misin? :S
iyiydi bu
sen de sevgili olup çıkıp çıkıp ayrılmayı tercih edenlerden misin?
hem nerden çıktı 2.3. eş? yoksa bu da senin korkun mu:P
evet 2. 3. 4. eş olmaktansa sevgili olmayı tercih ederim. (tabi evlilik hayatı gibi yaşayanları tasvip etmiyorum sen anladın onu) nerden çıktı demişsin o da Kuranda yazıyor her şeyi anlıyosunda bir onu mu anlamamazlığa geliyorsun ilginç.
14 yaşındaki kızların p*rno film çektiği. 60 yaşındaki zenginlerin 17 yaşındaki kızlara taktığı. Evli erkeklerin dost hayatı yaşadığı bir düzeni mi savunuyorsunz peki?
İslamda 2.3.4 evlilikler zor durumda kalan kadınlar ve savaşta yetim düşmüş çocukların ihtiyacının karşılanması için anneleriyle caiz kılınmıştır. Zor durumdaki kadınlar insanların yuvalarını yıkma pahasına başka adamlara sarkarken hiçbirşey demezsiniz ama İslamda çok ayrıntı gerektiren ilk eşinin rızasıyla yapılan bir uygulamaya dil uzatırsınız. Ne sormak istiyorsanız bana sorabilirsiniz.
Konuyu nerdeeeen nereye tasimissin 1. O ilk yazdiklarina ben de tepki gosteriyorum ve tasvip etmiyorum 2. si o 2. 3. 4. es olma mevzusu o donem icin iyi niyet olabilir ama bu donemde saptirilmistir kimse kusura bakmasin !! Benim o soylediklerimi kabul ettigimi idea bile edemezsin yazdiklarmin senin dediklerin hic bir alakasi yok dedigim gibi o soylediklerine de hak veriyorum bir tanesi haric !
Kuran erkeklere 4 eşe kadar evliliğe izin vermiştir, tavsiye etmemiştir. Hatta tek eşli evliliği tavsiye etmiştir. İnanmıyorsan nete yaz, direkt ayette geçen bur tavsiye bu. Ne yani? Kendine hakim olamayan bir erkek birden fazla evlilik yapmasın onunla bununla zina mı etsin! Az mantık
Senin kızlı erkekli bir siteye üye olmanda haram neden hala burdasın :D
uyarmak için! hem gizliyim fotom yok farkındaysan!
Zaten sizin zihniyette gizlilik önemli gizli yap ne yaparsan yap :D
bende en azından zihniyet var sen de o da yok!
Hemen saldırıya geçtin mantıklı bir cevap verebilirdin ama çok şey istedim galiba senden :D
siz de öyle avunun napaşım
Avunmayı sizlerden öğrenecek değiliz :D
peki
Tayyoşa sölicem sizi kızlı erkekli sitelerde vaaz veriyo günah değilmi diycem :D
o haram bu haram yaşamak haram deistim ben beni bağlamaz
tabi yaşın kemale ermiş aklın başına yeni geldi demi kefaşe
Evet biliyorum o yuzden yok nasibimi bekliyorum...
ne güzel
Evli olmayan erkek ve kadının yanındaki 3. Kişi şeytandır
tipsizim kimse yüzüme bakmıyor zaten en azından günaha girmiyorum :D
Sonuna kadar haklısın
saol bitanesin. ben yazın sevgilimle tatile çıkarken sen camda cekirdek çitlersin ozman :)
:DD
@saraAnder miss solaryum parasındanda yırttık :)) olur canım sevgilim var diye yanarım :) ztn buna bakılıp gönderiliyoruz sadece cennete :D
Benim dinime gorede senin nefes alman haram lutfen nefesini tutar misin
sen de öyle avun!
çirkini sevmemişler kendini namuslu sanmış sanırım sendeki bu kompleks
yooo 20 teklif aldım tabi inanırsan tabi üzülmezsen:P
Bebeğim aldığın tekliflerin sayısını oturup hesaplayacak kadar kafana takıyorsun bu meseleyi demekki, aynen din aynen haram aynen günah. Lütfen 1500lü yıllardan kalma hastalıklı beynini de alıp sağ üstteki kırmızı çarpı işaretine basar mısın
asıl hasta sensin. o yüzden senle tartışmaya bile girmye gerek duymuyorum. hadi ardımdan istediğin kadar saçmala!!
Bu sitede olmak da haram ona bakarsan
Ne harami mk eger opusmessen iliskiye girmezsen ne harami eger sevgili olmazsak birbirimizi nasil taniycaz bu kadar yobaz olmayin
@tscgucu15 Türkçe yaz arkadasim
hemen de yobaz diye yaftalıyorsunuz acıyorum size... senin yobazlık dediğin Allahın gerçeği!!
@Özgeecaan el ele tutusmanin nesi gunah ya bu yobazlikla nereye kadar bilmiyorum size binlerce laf soylesem yine ayni kafa degismezsiniz neyse iyi gunler
öpüşmeyen, sevişmeyen sevgilimi kalmış şimdi? geç bu ayakları
Ya millet neler yapiyo sevgili yapmak mi gunah arkadasca konusmanin nesi gunah ya
@Özgeecaan tamam sen tanimadigin biriyle evlen o zaman nasil mutlu olucan acaba
Tanışmak adam gibi sohbet etmek bir yerlerde birşeyler içmek birlikte zaman geçirmek yapılabilir evet. Ama belli şeyler çerçevesinde olur bunlar. Şimdi ki kızlar o yatak senin bu yatak benim geziyorlar. İnsan içinde öpüp koklaşıyorlar, ele ele kol kola insanların içinde aşırı samimi oluyorlar. Bunun neresi güzel. bir kız olarak ben kendime yediremem açıkçası ve bu yüzden yobaz olabilirim evet.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar