Kızlar Bir Adım Öne Bugün sadece bakış açımı Kadınlar için ele almak istedim.
Elbette ki Kadında Eşine değer vermelidir. Bu konuyu derinleştirmek istedim. Acaba Bazı Erkeler nerelerde hata yapıyor ve neden Boşanma vakaları artıyor
Sadece Genel olarak hatalara bir göz atalım istedim Erkekler Evlikte Ne Kadar Hatalar yapıyor. Boşanmalar bu yüzden mi? - Hiç bir zaman veremeyeceğiniz sözler vermeyin
- Annenize ne kadar değer veriyorsanız siz de Eşinize o kadar değer verin
- Kadın iş hayatında çalışmak zorunda değildir. Çalışmayan kişi de eşine anlayışlı olmak zorundadır. O yüzden bir erkek eşine sen çalışmıyorsun diye Hâkir göremez, aşağılayamaz, ben kazanıyorum bana bakacaksın, bana mecbursun, ben ailenin reisiyim diye kaba söylemlerde dâhi bencilce davranamaz
- Eş ne olursa olsun işten yorgun da olsa argın da olsa eşine vakit ayırmalıdır. Yemek yedim yattım yok. O seni dört gözle senin gelmeni bekliyor. Otur hasbihal et, muhabbet edin. Kadın yaradılış itibari ile nazenindir, naiftir
- Evde tartışma, kavga çıkabilir. Hayat hep güzel olacak değil. Kimse ben üstünüm diye üste çıkmaya çalışmasın. Aşırı durumlarda erkek evi kısa süreliğine terk etsin. Asabiyet sakinleşince birbirinizden özür dileyin
- Evlikte iyi günler de kötü günler de olacaktır. Birbirinizi dinleyin. Sosyal Medyadan uzak durun. O kayıp zamanı aranızda geçirin. Kayıp zamanın bir faydası olmaz. Birbirinizden uzaklaşmayın
- Hayatta en kötü şey diyalogsuz bir ailedir. Sesinizin sedası evde yankı bulmayıp kayboluyorsa hayatınız bitmiş demektir. Buna zemin yaratmayın. Sesinize ses verin. Birbirinizi duyun. Yokmuş gibi davranmayın
- İyi günler de her zaman mutlu olursunuz. Önemli olan kötü günlerde dâhi " ben senin yanındayım " diyebilmelisiniz
- Evliliğinizi başka evliliklerle kıyaslamayın. Olduğunuzla yetinin ve bu kadarı ile mutlu olayı bilin. Onların var, bizim neden yok demeyin
- Sevmek tek başına yeterli değildir. birtakım tutarsın seversin. Bir eşyan olur seversin. Ama Eşiniz öyle değil. Onu anlamadan, ruhunun incelikleri bilmeden, hissedemeden Sevmiş olamazsınız. Anlamadan gerçek mânâ da sevmiş olamazsınız
- Birbirinize saygı gösterin ve birbirinizi dinleyin
- Hoşunuza gitmeyen hâl ve hareketleri konuşun ve çözüm odaklı olun
- Hoşunuza gitmeyen, sevmediğiniz insanları eve misafir ederek birbirinizi kırmayın.
- Evlilik bir sözleşmedir. Her iki tarafı da bağlar. Bunu sakın unutmayın. O yüzden Tek değilsiniz. O yüzden hayatınızla alakalı, ev ile alakalı her mevzuda istişare edin. Evlilik İstişare iledir. Münferit değildir. Bir kişi tek başına karar alamaz
- O yüzden Eşiniz sizin bir parçanızdır. Diğer yarınızdır. Sen Ben'sin. Ben de sen diyebilmektir.
- İnsan vücudu bir cesettir. İnsanın sırtına bir yüktür. Eşinizi güzelliği için, genliği için, fiziği sevmeyin. Onun ruhunu, kişiliğini, benliğini dâhi tüm varlığı ile sevin.
- Birbirinize Can olun, Yoldaş olun
Bu hususlara tam tersi Kadınlarda Erkekleri yerine koyarak kısas yapabilirler
Her iki tarafta üzerine düşeni yapsa sorun kalmayacak ama maalesef 😔😔 hep karşı taraftan bekleniyor.. evlilikte sen ben olmaz biz olur.. evlilikte biz modunda olmadığımız sürece düzelmez hiç bir şey...
En İyi Cevaplar