Karşılıklı çok sevdiğimiz güzel bir ilişkim var. Ailesine hiç güvenmiyorum, çok para gözler ve sürekli kızın aklına girmeye çalışıyorlar. O beni bırakmaz biliyorum ama olası bir ayrılıkta varımı yoğumu bu kan emici ailesine kaptırmak istemiyorum. Aldatmak gibi kabul edilemez bir gerekçeyle olmadığı sürece hayat şartları gereği bir gün ayrılsak bile ben zaten onu ortada bırakmam. Ama bu konuyu açtığımdan beri sevgimden şüphe etmeye başladı. Gerçekten seviyorsa ve ayrılmayı hiç düşünmüyorsa bu sözleşmeyi neden kabul etmiyor? Ayrıca kadın gözüyle sevdiğiniz adam öyle bir teklife gelse ona bakış açınız değişir mi?
Evlilik sözleşmesi yapmak, sevmediğimi mi gösterir?
Sosyoekonomik açıdan denk olmayan insanların evliliği her zaman sorun olur. Olan da genelde fakir olan tarafa olur.
Ben kadın olarak aramızda uçurum fark olan biriyle olmak istemem. Bir ihtimal oldu diyelim evlilik sözleşmesini de kendim teklif ederim.
Ailesi iki de babanın evinde görmediğini burada gördün diye başıma kakar sonra.
1
10 Yorumla
Soran
1 yıl
Benim onu bırakmam söz konusu bile olamaz. Çıkarttığım seviyeden aşağıya da asla indirmem. Aldatma falan olmadığı sürece ayrılsak bile sözleşmeye rağmen onun rahatını sonsuza dek sağlarım. Keşke herkes sizin gibi düşünse de bu sözleşmenin güvensizlik olmadığını anlasa.
Evlilik arada hukuk oluşturan birşeydir. Sevgililik ile bir tutmayın. Karşındaki kadın sana ne kadar kadınlık yapmış kaç çocuk doğurmuş ki aranızda maddi hukuk oluşsun?
Evlendikten sonra oluşacak işte. Benim ona denk olmama gibi bir şey hissettirmem söz konusu değil bu arada. Sadece ikimizin de kafasını rahatlatacağını düşünüyorum bu uygulamanın.
Denklik konusunu sen hissettirmezsin ama ailendeki kadınlar yapar. Ailesinin görmemişliği de bunu körüklüyor. Sen teklif et sözleşmeyi. Kabul etmiyorsa kendi bilir. Sakın seni manipüle etmelerine izin verme.
Ne kadar kaliteli bakıyorsun olaya ya. Keşke ailesi de senin çeyreğin kadar mantıklı düşünebilse. Boyun eğmem benim zararıma olur değil mi kabul etmesi konusundaki şartımda diretmeliyim yani?
Yasalar maalesef bu konuda erkeklere acımasız davranıyor. Annen baban o kadar serveti elin aç köpekleri yesin diye yapmadı. En azından çocuk olana kozların senin elinde olması lazım. Çocuk olduktan sonra zaten ne sen zararlı çıkarsın ne de eşin.
Zaten ne var ne yoksa çocukların olacak. Ama benden ayrılan biriyle servet paylaşmak da istemem açıkçası. Hakkı olarak gördüğümü zaten ben veririm ona ama bu benim kararıma kalmalı. Kanunlar gerçekten erkeklerin elli kolunu bağlıyor bu konularda. Bu arada aileden kalan çok fazla şey yok birkaç taşınmaz dışında. İşletme ve tüm sermaye kendime ait. Sadece bir imza attı diye benden ayrılan birine her şeyin yarısını vermek acımasızca geliyor.
Sen daha ne yapacaksın ki? Hayatımda var olan insanların toplamı senin kadar destek veremedi. Nasıl teşekkür etsem az. En büyük mutluluklar, tüm güzellikler seni bulsun 🙏🏻🌸
Bunu söylediğimde kötü ben oluyorum işte. İkimizin de birbirimizin sevgisinden şüphesi yok ki. Ailesinin bizi rahat bırakmadığını kendisi de biliyor. Bu yolla onları da tepemizden indirmiş olacağız en azından. Benim olan ne varsa onun zaten. Hiçbir şeyi esirgeyeceğimden yapmıyorum ki bunu. Keşke herkes bu kadar mantıklı olup anlayışlı davransa.
Cok hakli olduun bi konu var cevresi onu etkiler ve erkikemeye baslamis da azicik aslinda emin ol o da senin gibi düşünüyor ama etraftan laf duyup kafası şişsin istemiyor
Gelir mi eic diyormusum fjkfkf demek istediğim şeyi anlamışsındır umarım kısa süreli de olsa gözlerini boya gorgusuzlerse ise yarar zaten hanimefendiden eminsen biraz dökülüp harcanmak koymaz zaten sonrası mutluluk inşaallah 😊😊😊
Vay canı, bu durum zımbırtısıyla gerçekten ilişkiye zarar gelmesi zor bir konu! Evlilik sözleşmesi yapmak sevmediğini göstermiyor aslında, daha çok “ben gerçekçiyim ve kendimi koruyorum” demek gibi. Aile mevzusu critik, anlayışla yaklaşmak gerek ama bu tür sözleşmeler bazen güvensizliği değil, sağduyuyu yansıtır. Kadın gözüyle bakarsam, o adamın yaptığı planlı ve sorumlu bir hareket gibi durur; demek ki geleceği beraber kurarken riskleri de düşünüyorsun. O senin niyetini anlayamıyor olabilir; net ve samimi konuşun derim, ne güzel aşksınız, bunu da birlikte aşarsınız! 😊💪💕 Sen ne düşünüyorsun, rahatlatıcı olur mu böyle açıklamalar?
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Çok güzel cevapladın aşko teşekkür ederim. İşike yarayacaktır bu yaklaşımın
Hayır değişmez aksine kırılsam bile beraber olurum sözleşmeyi desteklerim ki gerçek amacı görsün
2
21 Yorumla
Soran
1 yıl
Benim zaten onu bırakmam söz konusu bile olamaz ki. Neyim var neyim yoksa hepsi onun zaten. Ama olur da bir gün beni bırakıp giderse her şeyimi ona vermek içimden gelmeyebilir. Umarım öyle bir şey olmaz ama olursa da ben onu hiçbir zaman attan indirip eşeğe bindirmem. Tek korkum benden aldıklarıyla başka bir adamla sefa sürmesi. Öyle biri değil ama ailesine zerre güvenmiyorum.
Var ki şüpheleniyorsun kanına girecek diyosun kanına girmeye müsait olan insana girerler kardeşim kıza güveniyorsan gerek yok ama sen kıza güvenmiyorsun ki
Dediğim gibi sorunum o değil ailesi çok paragöz. O da kızıyor zaten onlara rahat bırakın bizi diye. Ama yıllar geçtikçe etkilemeyi başarabilirler mi bilmiyorum
Bakış açım hoş değildir buna sonlandırırım ilişkimi
0
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Çok seviyoruz yani ayrılmamız söz konusu dahi değil, hiç gündeme bile gelmedi. Ama ailesinin çakal tavırlarından rahatsız oluyorum. İnsanlık hali yani bir gün ailesine dinleyip ayrılırsa diye yapıyorum yoksa ondan hiçbir şey esirgeyeceğimden değil.
En İyi Cevaplar