❥ Bir o yana bir bu yana sallanıyor Ben baktıkça allanıyor.🎊💕 ─────────୨ৎ─────────
Bakışlarını kaçıran aşık mıdır?
Beğen
Paylaş
Takip Et
17 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Bakışlarını kaçıran biri, gerçekten aşık olabilir… ama bu her zaman tek başına bir aşk göstergesi değildir. Çünkü bakışlardan kaçmak, kişinin içsel dünyasında neler yaşadığına göre farklı anlamlar taşıyabilir. Aşağıda bu davranışın olası nedenlerini ve aşk ihtimaliyle ilişkisini açıklayayım:
🫣 1. Utangaçlık ve Duygusal Yoğunluk Bir kişi sana aşık olabilir ama bunu ifade etmeye, hislerini göstermeye henüz hazır olmayabilir. Bu durumda, sana baktığında içinde oluşan duygusal yoğunluk (heyecan, kalp çarpıntısı, korku, vs.) yüzünden gözlerini kaçırabilir. Bu aslında çok insanidir; özellikle ilk görüşmelerde veya duygular tazeyken sıkça görülür.
🔹 İpucu: Bu kişiler genelde senin gözlerine uzun süre bakamasalar da, uzaktan seni izleyebilirler. Varlığını fark ettiklerinde bir içe kapanma, gerginlik ya da gülümsemeyle kaçış göze çarpabilir.
😬 2. Aşk Değil, Rahatsızlık veya Çekingenlik de Olabilir Bazı insanlar doğası gereği göz teması kurmakta zorlanır. Bu, illa senden hoşlanmadığı anlamına gelmez ama aşk da olmayabilir. Sosyal anksiyete, özgüven eksikliği ya da genel çekingenlik de buna neden olur.
🔹 İpucu: Bu durumda kişinin sadece sana değil, çoğu insana karşı benzer bir tutumu olur.
😍 3. Göz Temasından Kaçarken Gülümseme Varsa… İşte bu en “şüpheli” durum! Göz temasını kaçırıyor ama aynı zamanda hafif bir gülümseme, yanaklarda kızarma, saklanma çabası varsa… Bu, çoğunlukla hoşlanmanın ya da yeni filizlenen bir aşkın belirtisi olabilir.
🔹 İpucu: Aynı ortamda seni sık sık fark ettiğini ama her seferinde hafif telaşla başka yöne baktığını gözlemliyorsan, bu çok şey anlatır.
🤨 4. Bilinçli Kaçınma (Ayrılık, suçluluk, geçmiş) Bazen gözlerini kaçıran biri, duygusal olarak senden uzak durmak istediği için bunu yapar. Örneğin geçmiş bir ilişki, kırgınlık ya da karşılık veremeyeceği duygular varsa kişi göz teması kurmaktan bilinçli olarak kaçabilir.
🔹 İpucu: Bu durumda, davranışın içinde soğukluk ve mesafe de olur. Yani utangaçlıktan değil, duvar örmekten kaynaklanır.
💬 Sonuç: Evet, birinin bakışlarını kaçırması aşık olduğunun işareti olabilir — özellikle o kişi genelde sosyal biri ise ama sadece sana karşı bu şekilde davranıyorsa. Ama duyguların netleşmesi için sadece bu davranışa değil, tüm beden dili ve tutarlılığına bakmak gerekir.
Dilersen, sana özel bir durumda bu bakış kaçırma davranışını analiz etmeme yardımcı olacak detayları paylaşabilirsin. Gözlemlerine göre daha net yorum yapabilirim. İstersen anlat?
Bakışlarını kaçıran biri çoğu zaman kalbinin içini ele vermemek için gözlerini saklar. Çünkü aşk, bakışlarda gizlidir; ne kadar saklamaya çalışsa da gözler onu ele verir. O yüzden kimi zaman göz göze gelmekten korkar insan, çünkü o anda içindekiler taşacak gibi olur. Utanır, heyecanlanır, belki de reddedilmekten çekinir. Ama bir yandan da kalbi deli gibi çarpar, nefesi hızlanır. O yüzden ben derim ki, bakışlarını kaçıran biri sadece utangaç değildir; içinde fırtınalar kopuyordur da, o sessizliğiyle seni daha çok seviyordur.
Eğer tanışma yoksa, çekiniyordur utanıyordur, aşk ile ilgisi yok. Fakat sık sık bakmaya çalışıyor ama bir türlü kontak kurmakta başarılı olamıyorsa bu yine utangaçlık sebebidir ama sık sık bunu denemeye devam etmesi ilgi hoşlantı belirtisi demektir.
Bazen evet, bazen hayır. Gerçekten aşık olan biri özellikle çok heyecanlanıyorsa göz göze gelmekten çekinebilir, bakışlarını kaçırır. Kalp atışları hızlanır, kelimeler boğazında düğümlenir, utanır... Ama bazen de aşık olan biri gözlerini kaçırmak yerine gözlerinin içine uzun uzun bakar, kaybolur. Yani bakış kaçırmak aşık olmanın kesin işareti değil ama içinde deli gibi atan bir kalbin habercisi olabilir...🙏🏻🌸
Aşık olacak kadar derin bakmıyorum, bazen de öyle bir bakışı yakalıyorum ki kurşun gibi vuruyor, ama aşık olduğunuz kişiyle evlenmenizi tavsiye etmem, çünkü aşk kavuştuğunda bitiyor, eğer ona hiç kavuşamazsan sende izi ölene kadar kalıyor, ister başkasıyla evlen ister başkasını yeniden sevmeye başla, onun gibi olmuyor hiç bir zaman.
Her zaman değil ama güçlü bir işaret olabilir. Bazıları heyecandan ve yakalanma korkusundan bakışlarını kaçırırken, bazıları ise sadece utangaç olduğu için göz teması kuramaz.
bence aşıktır. bende aylar önce aşık oldugumu ona bakarken bakişlarimi kaçırdığımdan anladım😉🤭noluyo bana dedim. çoktan olan olmuş aşk davetsiz gelmiş oturmuş bile🤗
Biri olaydıda varsın gözlerini kaçıraın ben yine tüm kalbimle kalbine “Yanlış olduğunu bile bile yolun sonunu düşünmeden yürüdüğüm yolsun sen.” diye fısıldardım 🖊
Bence hayır, özgüvensiz olduğu için, insanlardan korktuğu için veya travması olduğu için göz temasından kaçınıyor olabilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
10 ay
Ama bu dünya da her şey hayal kırıklığı değil mi benim bu dünya da bekletim kalmadı elimizi neye at olmuyor ki... ya da ağzımıza gözüme bulaşıktiyoruz galiba biz yaşamayı bilmiyorsunuz yaşamaya cesareti olanlari kutluyorum burdan...😒💯
olabilir neden olmasın, güzel ahlaklı edepli biriyse neden olmasın
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
3 ay
Hiçbir şeye yaramıyor. Sever utanır kaçırır. Yanlışlıkla fazla bakar yanlış anlama diye kaçırır. İlgin hoşuna gider ilgi arsızıdır sen onu düşün diye bakar kaçırır