Sizce ne yapmalıyım gerçekten üzülüyorum?

4 sene önce ilk kez sevgilim oldu 18 yaşındayım çıktığım kişininde ilk sevgilisiydim şöyle ki duygusal bağ çok güçlüydü ayrıyken bile birbirimizşn ne hissettiğini hissediyorduk ailesiyle tanıştırmıştı arkadaşlarıyla yani iliklerime kadar o sevgiyi korumacılığı hissediyordum benimle gelecek hayalleri kuruyordu ama ben bağlanıp üzülmekten korkuyordum bu yüzden basit bi olay yüzünden ayrıldım kaçılgan bağlanma var sonra ben ona döndüm o bana döndü ve ben 2 sene önce kesin bittiğini düşündüm başkasıyla çıktım o da bunu öğrenmiş ve ciddi manada depresyona girmiş annesi bile beni aramıştı sonra tekrar konuştuk ama eski ondan eser yoktu alkole başlamıştı ve sigaraya ve bana demişti ki senin bıraktığın enkazın altında eriyip gidiyprum 30'umu görebilecek miyim onu da bilmiyorum ama yaşama sebebim sendin ve arkadaşlar durumu hâla daha böyle 1 ay önce konuştuk bana sinirliydi normal öyle konuşalım dedi sonra birbirimize bir daha dönmemek adına konuşma yaptım kestik ama onun o hissiyatını bağını hâla hissediyorum başka kimsede böyle olmuyor istesemde
Sizce ne yapmalıyım gerçekten üzülüyorum?