Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Sadece Maddiyat değil.
KS de bile şu söz ikonik oldu. Parasız erkeği sadece Annesi sever...
Bu bakış açısına o kadar çok kişi katılıyor ki durumlar içler acısı. Şunu belirtmek lazım. Kimse evlenmek zorunda değil ve hiç kimsenin de maddi durumu iyi olmak zorun da değil.
Ama genel görüş evi olan, işi düzenli ve geliri yüksek bir Eş adayı. Bunu mutluluğun formülü olarak gören çok kişi var. Mâdem öyle neden bir çok kişi Boşanıyor. Tabii bunlar arasında ben de varım 😇
Yuva iki kişi arasında kurulur ve birlikte yol alınır. Beraber zahmet çekilir ve eşler birbirinden kopmaz.
Ama durum bu zamanda öyle değil. Kimse zahmet çekmek peşinde değil. Evi dört dörtlük olsun. Keyfi yerinde olsun. Hiç zahmet çekmeyeyim, geçim derdine düşmeyelim. İstediğimi alayım. Sıkıntıya, strese, darlanmaya, söylentiye gelmeyeyim.
Yani her şey hazır olsun isteniyor. Yurt dışında bile insanlar evi olmadan nikahla evlenip hayatı doyasıya yaşıyorlar. Hayatın anlamını birlikte geçirerek dopdolu yaşıyorlar.
Maalesef Yurdum insanının bir kısmı hariç geri kalanı Hangi Pembe Konaklı Ağanın Dizisini izliyorsa kendini o Asmalı Konağın vazgeçilmez Dilberi zannediyor.
Mâdem eşitiz o vakit sıfırdan hayatı tırnaklarımızla kazıyarak, emek harcayarak, didinerek birbirimize sırtımızı yaslayarak mutlu olalım demiyor hiç kimse.
O hiç kimse zaten ortalıklarda yok. Varsa da Rabb'im sevdiğine kavuştursun inşallah.
Açıkçası bu zamanda evlilik insanı maddi ve manevi yoruyor. O zaman ne ehemmiyeti var ki bu Evliliğin. Ben ezildikten sonra, ömrümü borçları ödeyeceğim diye bedenimi, ömrümü, gençliğimi yıprattıktan sonra ne anlamı var ki.
Şu da var. Evliliğe gözünü kestiren Adam zaten belli bir borcun altına girer. Ama bu Servet olmamalı.
15 Yorumla- 1 yıl
KSde kadınlara yönelik ikonik olan sözler de mevcut 😒 bunu bir nevi misilleme gibi düşün
- 1 yıl
Evet var haklısın.
Açıkçası İnsanları Bit Pazarıymış gibi düşün. Yani çeşit çeşit insan var.
Herkes birbirini ya da dengini bir şekilde eninde sonunda buluyor.
Ama yaşım geçiyor Artık birini bulayımda Evleneyim diyenler bu düşünceyle bi'zahmet evlenmesinler. Bu düşünceyle başkalarının başını yakmasınlar. - 1 yıl
@Neva210 Ben sana şöyle söyleyeyim; Benim Annem ve Babam Kapıcı idi. Sonra kapıcılıktan çıktık bir evimiz oldu. Hani derler ya yerde buz gibi taşların üzerinde yattık. Ve kömürlük dairesinde ve tek odalı bir yerde. Ben o günlerimi unutmam. Yokluk nedir bilirim, açlık nedir bilirim, gariplik nedir bilirim, hor görülmek nedir bilirim ama kaderimize de küsmedik.
Dün dünde öyle bir köşede kalmıyor. Senin sırdaşın arkadaşın oluyor. Yani unutmuyorsun... Bu hayatı iyi ki yaşamışım ki Allahın verdiği vermediği her nimete şükreden, sabreden ve merhametli bir insanım.
Bugünün zamâne insanlarına bakınca ister istemez şaşırıyorum. Onlar gibi değilim çünkü bizde zahmetli bir yoldan geçtik ama asla neden bizimde yok demedim. İmanım bunu kâbûl etmez.
Demek istediğim hayat ucuz değil ve kıymetini bilmeli. Bazen bu Çağın insanı değilim derim. Herkesin fıtratı farklı sonuçta.
Bunların yazmamın sebebi ilk yazdıklarıma açıklık getirmek. - 1 yıl
@Neva210 Bir Kadını yargılamadan önce onu tanımak gerekir. Şimdi tanımadan karşındaki insana ben seni nasıl sevebilirim diyebilirsin. Sence samimi olur mu. Ne kadar inandırıcılığı olabilir.
Yirmili yaşlarda değiliz maalesef o yüzden insan aklî selim düşünerek karşı tanımak için, kalbi mutmain olsun diye tanımak ister. İnsan Padişahı tanımadan Kul olur mu ona. Olmaz...
Normal sıradan bir hayatım var. Parayla da işim olmaz. Sırf para için de birisi ile asla evlenmem. Herkesin Parası pulu kendine. Ben hayat birlikteliğinden yanayım. İnancım üzerinede bu dünyam için de ahiretim için de hayırlı, huzurlu ve bereketli bir evliliğim olmasından yanayım.
Para yokken de mutlu huzurlu olmaktan yanayım. Azıcık aşım kaygısız başım... İnsanlar bunu küçümseyebilir, benimsemeyebilir hiç te umurumda değil. Sen mutlulukğu huzuru kendi ellerinde tesis edemiyorsan Para ile hiç yapamazsın. O yüzden karşımdaki insana vereceğim tek şey Sadâkâtim, sevgim, merhametim ve yarenliğim olur.
Ben çocukluğumdan beri Anneme yardım ederim. O yokken bile bütün işlerini ben yapardım ve şuanda da öyleyim. Aslan yattığı yerden belli olur. Ben bunları yapıyorsam Eş adayımın da becerikli olmasını beklerim. O da kendi evini sevmeli özümsemeli.
Ben şu hâlimle bile evin heri işini temizliğini yemeğine kadar yapan birisiyim. Eşitlik başkaca birlikte yapmak başkaca.
Şunu da belirteyim. Evlilik konusu benim için kolay bir süreç değil. Bir kızım ve oğlum var o yüzden tekrar bir evlilik benim için pek kolay değil. İnsan bazen kendi mutluluğundan çok çocuklarının mutluluğunu düşünmek zorunda kalıyor
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
1 yılEvlilik kurumu köylerde işler. Alırsın bir hatun (alırsın derken mal alır gibi değil) evlenirsin, korunmasız free sexin dibine vurursun. Yaparsın on çocuk. Sürersin tarlaya. Askerden geleni evlendirirsin. Kızlar da öyle çok gözü açılmadan kocaya varır. Torununun torununu görme ihtimalin bile vardır. Seri üretim yapılırsa olur. Hiyerarşi sağlamdır. Büyüğe saygı vardır. Yaşlılar sokakta kalmaz. Dullar sahipsiz kalmaz. Sürü hayvanları, bolca yeşillik ve oksijen dolu bir ortamda ağır işlerle psikoloji yatıştırılır. Mücadele doğayladır. Samimiyet mümkündür.
Şehirde aile işleri çok zor ya. Bir kere ten uyumu arıyor insanlar. Kültür farkı olmayacak. Kıyafetime karışma, kıskanma, falan filan tafra olacak. Arkadaşlarla eğlenmen dert olacak. Gece hayatı olabilecek. Trafik stresi, ekonomik yetersizlik, falan filan olacak. Birlikte hayal kurabileceğin bir kız bulmak zor olacak. Seksen ikinci sevgilisi falan olacaksın çünkü. Yüz kırk kişiyle flört ettim, şu kadar oral yaptım, bir kaç kez arkadan yaptık ama hala bakireyim isteyince sadık olabiliyorum diyen modeller olacak. Uyuşturucu, alkol gibi şeylere yakın olacaksın. Bazen kullanacaksın. Bazen bağımlı olacaksın. Seni her yerden kemirecekler. Sonra bir gün kazayla çocuğun olacak. Bin tane hesap yapacaksın. Beziydi bokuydu. Aman mamasıydı vitaminiydi. Özel okuluydu, manitasına hediyeydi. Vay doğum günüydü aman unuttuk trip. Sosyal medyada her türlü afiş. Özentilik, beklentiler, sana ait olmayan sorunlarla uğraşacaksın. Takılcan şehirde çok s.. lemiycen yoksa yalan olursun.
10 Yorumla
Buna sadece parasızlık demek zor. Hepimizin farklı sebepleri var. Ana maddiyat önem teşkil etmekte. Zira insan sevdiğine hayır demek istemez. Yormak, eksiklik göstermek, istediğimiz alamamasını istemez. Dolayısıyla bu zamanda yapamadıklarının yanında, birde maddiyat güveni azalttı erkeklerde. Çoğu tanıdığım insan, bir süre sonra kibarca ilişkisini bitiriyor ve bir erkeğe bunu söylemek çok çok zor. ya da biz öyle sanıyoruz birazda. Başka bir konu ise yaşımızın geçtiğini düşünmemiz. Ben mesela artık yaşımın geçtiğini düşünüyorum. Ha vücut yaşım 34 ama bu sadece spor ve sağlıklı yaşam ile alakalı, gerçek ise farklı. Yani görüş dedikleri hanım efendilerin bazılarını kibarca reddettimde. Yani 10 yaş ve üstü çok gibi geliyor. Ne bileyim bu karşındakine haksızlık bence. E çocukta çok geç yaşta zor oluyor iki taraf içinde. Yani başka bir konu ise yaş ilerledikçe bazı şeylerde meziyetlerimizi kaybediyoruz. Mesela ilişkilerde daha çok hata yapıyoruz (m). Dolayısıyla bu durum yanlış düşüncelere sebep olabilir. Yani maddiyat bu devirde çok ön plana çıktı. Ama genel olarak bakarsak maddiyat küçük bir ayrıntı
30 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı. Parasızlık sadece görünen yüzü aslında, işin derini çok daha karmaşık. Erkeklerin evlilikten kaçmasının ardında bazen güven eksikliği, bazen sorumluluk korkusu, bazen de geçmişte yaşadığı kırgınlıklar yatıyor. Kimi özgürlüğünü kaybetmekten korkuyor, kimi yanlış bir insanla ömür geçirmekten. Bir de sürekli "her şeyin yükü sende olacak" baskısı var ya, işte o da boğuyor. Parasızlık bahanedir çoğu zaman, ama asıl mesele duygusal hazırlıksızlık, mental yorgunluk ve gerçek bir sevgiye denk gelememek oluyor. Çünkü insan sevdiğinde ve emin olduğunda, cebindekiyle değil, yüreğindekiyle evlenmek ister.
32 Yorumla- 1 yıl
Bu dediğine 5-10 sene önce doğru derdim. Ancak şu an en büyük sebep maalesef maddiyat. Zira şu an ki gençler emin ol çok daha cesaretli. Hatta sende o gençlerdensin. Yani bu zamanda daha gözü karalar. Maddiyat düzgün olsa. Doğru insanları seçme konusunda da doğru kararlar ortaya çıkacak. Bu durum bazen yanlış insanlara yönelmeyi de getiriyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.
1 yılParasızlıktan değil, özgürlükleri kısıtlanıyo, sorumluluk ağır geliyo ondan...😀
12 Yorumla- 1 yıl
Her şeyi de bilme
- 1 yıl
😀😀
1 yılBir çok sebebi var en büyüğü evet maddi yetersizlik kesinlikle sonrasında kadınlara güven problemleri geliyor hemen ardından da kendilerine evlilik sorumluğunu yükleme korkuları var
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. Bence tek sebep o değil bağlanmdan korkuyor olabilirler
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 381 cevap paylaştı. siz kadınlar daha evlenmeden bi dünya masrafla geliyorsunuz.. çoğunlukla buluşmaları geçtim ilişki başlayınca dışarıda yenen yemeklerin parasını ödememeyi seçiyorsunuz..
evlenirken bile mehir parası istiyor kızlar. bu kadar müslümansan 4 eş istememe de karışmayacaksın diyorsun ağlayıp zırlıyorlar hemen.
siz evliliği kesinlikle hak etmiyorsunuz.
evlenen erkek bulunca ne güzel kandırdım diyerek her kararı kendiniz ona danışmadan almanın derdine düşüyorsunuz fark etmeden. çünkü iyi kafaladım salağı dercesine yaklaşıyorsunuz olaya.
bu ikiyüzlülüğü yapmayan çok az kız var onlarda iyi aile kızları. bakire oluyorlar. ve gidip tanışamazsınız öyle reddederler sizi.. sevgili felanda olamazsınız yani.. Niyetiniz ciddiyse aileniz tanışıyorsa felan araya tanıdık sokarak konuşmaya başlarsınız.. bu da evleneceğinizi daha ilişki başlamadan deklare etmek oluyor ki çoğu erkeğin korkulu rüyası bu. çünkü mahçup olurum ailesine karşı vs diye..
kısacası evlilikten bi erkeğin kaçmaması için sebep yok. evliliği aşksız asla katlanamaz bi erkek.. aşk da bi noktada biteeceğinden sizin saygı ve anlayışınıza kalıyor her şey.
04 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı.
s 1 yılYa şu erkeklerin ozgurlugumuz gidiyor sozleri gerçek mi handnxks allah askına kızlar da sıraya gecmis sizi bekliyordu sanki, ne ozgurlugunden bahsediyorsunuz, bizim gitmiyor mu? Asıl evlenince en cok ozgurlugu giden, sorumluluk ve kısıtlama kızların uzerınde oluyor. Erkeklerin yaptıgı tek şey İŞE GİTMEK. Kızlar gitmiyor sanki, evlilik erkekler icin muhtesem bir olay cunku annelerinin gorevi eşlerine devrediliyor. Türkiye icin konusuyorum, adam akıllı duzgun erkek gibi erkek oranı %2. Bu kısım zaten maddiyata bakan taraf değil sevip hep yanımda olsun diye evlenen deger veren kesim. Geri kalanı ise 🚮. %2 lik kısıma denk gelmeniz dileğiyle kızlar.
30 Yorumla
1 yılHayır be sadece parasızlık değil. Para elbette büyük bir etken ama erkekler bazen özgürlüklerinden, sorumluluklardan, hatta duygusal yüklerden de kaçıyor. Evlenince hayatım biter kafasında olan çok. Kimisi de kendini hazır hissetmiyor çünkü büyümek istemiyorlar gibi bir şey. Bir de bazıları geçmiş ilişkilerden dolayı korkak davranıyor, ya yürümezse korkusu. Ama en temeli şu, bazen gerçekten karşısındakini o kadar sevmiyorlar. Sevse para da bulunur, yol da. Kısacası sadece cüzdan değil yürek de mesele.🤷🏼♀️
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılYok değil doğru kişiyi bulamamakta temenni edenlerden bir tanesi seni anlayan her koşulda yanında olacak seni her koşulda destekleyecek seni tamamlayacak en iyi arkadaşın olacak birisini bulmak gerçekten zor para bulunur bir şekilde halledilir ama sırf biriyle evlenmiş olmak için de evlenilmez seni anlamayan yanında eksik hissettiğin huzur bulamadığın birisiyle evlilik mümkün değil şimdikiler de direk mesleğini soruyorlar ne iş yapıyorsun ben bu işi yapıyorum bana uyumlu olacak kafalarımız birini aynı yoldan mı yürüyoruz iyi misin kötü müsün deli misin dana mısın diye Soran yok işin mesleğin var mı bana uyuyor mu? Evetse sorun yok o yüzden bu düzende evlenmek zor ve anlamsız doğru kişi çıkmadıkça
10 Yorumla Sadece diyemeyiz ama büyük oranda.
Bu kadar çekim hissettiğimiz bir varlıkla evlenmiyorsak muhtemelen imkansızlıktandır.
Fakat evlilikten çok boşanmak külfetli. Boşanma oranlarının bu kadar yükseldiği bir zamanda bu ihtimali akıldan çıkararak bir evlilik yapmak imkansız. Boşanmada herkes malvarlığı oranında mesul oluyor. Bu durumda Acun Ilıcalı olsan bir durup düşünür, belki geri adım atarsın çünkü boşandığın takdirde ödeyeceğin meblağ dudak uçuklatır cinsten olur. Açıkçası ben Acun'un Şeyma ile evlendiği için içten içe pişmanlık duyduğunu düşünüyorum. Doğrusunu bilemem elbette.
10 Yorumla
1 yılEvlilikten kaçmiyorlar ki. Keşke kacsalar da hiç evlilik olmasa hiç çocuk doğuran olmasa topyekün kökü kurusa dünyanın. Bir erkek bir kadından "parasızlık" bahanesi adı altında evlenmekten kaçıyorsa kesinlikle olay para değildir. Kadına söz geciremeyecegini anlamıştır yol yakınken ona saha çok itaat edebilecek başka adayları arama gider. Erkek kuzenim evi yok arabası yok kazandığı bütün parayı napiyor hiç bilmiyoruz bu yaza düğünü var yani... Eğer gerçekten kaçmak isterse bir erkek hiç ilişki işlerine girmez ya da baştan niyetini söyler "ben evlenmek istemiyorum" diye.
10 Yorumla
1 yılHayır parasızlıktan ziyade sorumluluk almak. Bazı erkekler özellikle çok rahat yaşamaya alıştıkları için sorumluluk altına girmeye korkuyorlar. Aile olmak herkesin harcı değil. İsteğin ortama da bağlı biraz yani. Nasıl bir yerde yetiştiysen evliliğin ve evlilik düşüncen de ona göre şekilleniyor. Mesela evde huzursuz olan çocuklar büyüdüğünde evlenmek istemiyor genelde. Evdeki mutluluğu görenler huzuru görenler bir an önce evlenmek isteyenler. Ben evlenmek istedim çünkü evliliği o zaman güzel görüyordum. Şimdi de sorumluluktan ziyade rahatlıktan dolayı evlenmek istemezdim. Evlenince bütün her şeyini kaybediyorsun çünkü hayatı 2 3 4 5 kişi yaşamak zorunda kalıyorsun.
10 Yorumla
1 yılSorumluluk almak istemekten kaçtıklarını düşünüyorum. Kendileri de pekala her evlilik yapanın dünyanın kimsenin önüne serilmediğinin farkında. Parasızlığı devamlı dert eden erkek ya konforuna düşkün ya da paragöz insanları gözlemlerime göre hayatına çekiyor.
10 Yorumla
1 yılErkeklerin çoğunluğu tek bir kadına bağlı kalmak istemedikleri için erkenden evlenmiyorlar. "Halbuki bir kadın olsun her şeyim o olsun" düşüncesini destekliyorum. Ne yazık ki böyle düşünen pek erkek kalmadı. Hepsi kadınlarla gönül eğlendirip onları kirletiyor
11 Yorumla- 1 yıl
🤌
Gizli Üye(25-29)1 yılKadın maddiyat bekler ama daha dünya kadar şey bekler... İlgi hediyeler farklı hisler vs ister ki hepsi maddiyat istese de bunu yapıcak enerji ister... Kadınlar kara deliktir aslında her şeyi ister... O yüzden maddiyatın olması evliliğe yetmez... Kendini seven ve mazoşist olmayan bir erkek günümüzde evliliğe çok yaklaşmıyor ya da kendine zarar vermiyicek birini bulursa yapıyor. Ayrıca evlilik erkek ihtiyaçlarına da hizmet etmiyor artık. Evlilik demek düzenli bir cinsel ilişki demek kesinlikle değil... Ya da evlerin bir şeylerin düzene girmesi demek kesinlikle değil... Erkekleri çekmesi gereken hiç bir şey yok evlilikte aslında.
10 YorumlaParasızlık büyük etken ama tek sebep değil. Sorumluluktan kaçan, özgürlüğünü kaybetmek istemeyen, geçmişten travma taşıyan da çok. Evlilik bazılarına ağır geliyor.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılTek sorun para olsaydı bu ülkede nüfus patlaması olurdu. Bizde her şey sorun olduğu halde 85 milyonuz. Tek sorunumuzun para olduğunu her şeyin çözüldüğünü düşününce kediler gibi sokakta bağıra çağıra ürerdik 😂🤣🤣
Bi an çatıdaki bağıra çağıra çiftleşen kediler gözümün önüne geldi. 😅😂🤣🤣
13 Yorumla- 1 yıl
87 🙄
Cevap sahibi1 yılOha gerçekten 87 milyon mu?
Bak soruyu duyanlar hemen 2 milyon türemiş bile 😅😂🤣🤣- 1 yıl
😂 sorun asla para değil dkfjs
Değildir bence ya bir çok neden vardır mesela evlenmeyi düşünmüyordurlar 😅
13 Yorumla- 1 yıl
Aman sanki düşünme kabiliyeti var da erkeklerde
- 1 yıl
Tövbe est jdfjs
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılKadını Erkeği yok onun nikah dairesine gidiyosun çerez parasına evleniyosun para işin bahanesi yuva kurman için devlet gereken kredi desteğini veriyor zaten bu kadar basit
https://www.youtube.com/embed/At6CuPL1VdI10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Tabiki o da etkin olabilir ama, sevgililik adu altında yaşanan olaylar daha iyi geliyor.
Normal şartlarda sevgili demek birbirlerini evlilik adına tanıma isteğiyken sevgili olunca operasyon cinselliği daha yakın hissettiriyor, sonrasında malum. Attın taklayı kaptın köfteyi bay bayy
10 Yorumla
1 yılRahat bir hayat yaşamak varken neden evlensinler ki. Evlen cocuk yap ve bütün hayatın kilitlenip kalsın. İsteyen istediğini söylesin.
BEKARLIK GERÇEKTEN SULTANLIK
Ama gerçekten iyi bir kadın çıkarsa neden evlenmeyelim. Unutmadan en büyük sebeplerden birisi PARA tabii ki.
10 YorumlaKadınların vurdumduymazlığı, sorumsuzluğu özellikle sorumluluk bilinci olmaması. Tırnağı kırılsa ağlayanlar geceleri ağrıyla bağırarak uyuyanlara hayat dersi vermeye çalışıyor özellikle maddi talepleri bitmiyor.
12 Yorumla- 1 yıl
Bence abartıyorsunuz
- 1 yıl
Abartılarımızı yaşanılanlarla karıştırmasak keşke bazen böyle olmazdı kadınların bitmek bilmeyen daha seçenekleri ve kendini geliştirmemesi ucuz algı olarak sürekli makyaj düşüncesi artık sen adını koy ülkede doğum oranı bile düştü kadınların beklentilerini, maddi manevi karşılayamamaktan iki yuva kuracak ekonomi evet yok ama kadın artık elini taşın altına sokmuyor.
- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılEvlilikten korkmadığım için evlenemiyorum heralde :D Benim gibi monogami bir erkek de evlenemiyorsa bu işin ucunda kader kısmet işleri varmış cidden :D Kime niyetlendiysek olmadı niahahaha. Onun harici bağlanmakmış aileni bir arada mutlu tutmakmış tam bana göre işler. PArasızlıktan korkmam da eşe ve sevdiklere yetememe endişesi her daim olacak. Ali koç dğeil ki babamız anasını satiyim :D
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSadece parasızlık değil,
Secdiceğinin Ailesi
Sevdiceğin etki altında kalıyor mu? Yoksa birey olarak mı davranıyor?
Abuk subuk istekleri var mı?
Ben bu yuzden ayrıldım...
11 Yorumla- 1 yıl
Napsın? Ailesini silip atsın mı, tee allam
Aşk İlişkileri konusunda 12,7b cevap paylaştı. sandığım kadar tanımış olacak mıyım acaba , ya hiç bir şey yolunda gitmezse çok farklı düşünceleri varsa , şu ekonomi ortamında hem kendi hayatımı sürdürüp bir de nafaka vermeyi kaldırabilir miyim
aslında her şey birbiriyle zincirleme bağlantılı
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 873 cevap paylaştı.
1 yılParasızlık trip alınganlık hele bir dul bayanı istemeye gitmiştim tanışalı bir iki hafta olmuştu karimmis sevgilimmis gibi trip atıyordu azarliyordu neye uğradığımi şaşırdım bir gel diyor gelme diyor dengemi bozdu iki günde iyi ki olmadi
10 Yorumla
1 yılNe parasizligi düzgün kadın olmadığı için kaçıyor..
12 Yorumla- 1 yıl
Önce erkekler bozuldu
- 1 yıl
Önce kimin bozulduğu belli de neyse
1 yılNe alakası var gerçek sevgi istiyoruz lay lay lom peşinde değiliz
130 Yorumla- 1 yıl
Gerçek sevgi olunca evlenecek misiniz 😂
- 1 yıl
Tabiki de napcam turşusunu mu kurcam😅
- 1 yıl
Neyin 🙄 sevgili turşusu mu oluyor o
- 1 yıl
Yok yani bulmuşken neden evlenmeyim😅
- 1 yıl
Biz de onu soruyoruz ya işte 😒
- 1 yıl
Bende onu diyorum ya işte 🙂
- 1 yıl
😕 anlaşamamak bu olsa gerek
- 1 yıl
Evet şiddetli geçimsizlik zor 😅
- 1 yıl
Seni mahkemeye vereceğim 😕
- 1 yıl
Ama yazık değil mi bana 😀
- 1 yıl
Yok değil 😅
- 1 yıl
Ya müebbet ceza verirlerse naparım ben oralarda😅
- 1 yıl
Geçimsizlik kötü bir şey 😏 bol bol düşünürsün orada djdj
- 1 yıl
Ben niye geçimsizlik ya halbuki evde TV izliyordum😅
- 1 yıl
Öyle dedin şiddetli dedin geçimsizlik dedin 😒
- 1 yıl
Ah şakaydı😅
- 1 yıl
Her şakanın altında ciddi bir gerçek yatarmış 😏
- 1 yıl
Haklısın tüh olsun napalım kader işte. 😅
- 1 yıl
Derdini hakim bey amcaya anlatırsın hıh
- 1 yıl
Tamam ozaman avukat tutayım bari 😅
- 1 yıl
Bir tane olmasın jddj
- 1 yıl
Abarttt😅
- 1 yıl
Daha ne kadar abartılır bilemedim kdjd
- 1 yıl
Baya abarttın ama 😀
- 1 yıl
Aman bu daha ne ki 😒
- 1 yıl
Ohoo yandık desene 😀
- 1 yıl
Yananı görür Allah dkfjs
- 1 yıl
Görür inşallah 😅
- 1 yıl
Amin amin shdjs
- 1 yıl
🙂
Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı. Özgürlüğümüz gidiyor, maddi kaygılar, hayat kaygıları falan işte
12 Yorumla- 1 yıl
Karşı tarafın da gidiyor
Aşk İlişkileri konusunda 8,5b cevap paylaştı. sorumluluktan kaçmak parasızlık değildir o totosu yememekten olio
18 Yorumla- 1 yıl
Olioo diyorsun djdj
- 1 yıl
Oluyor yazacaktın tabii ki. 😅
- 1 yıl
Anksiyetem yok ki ama sen yine de dene djfj
- 1 yıl
Deneyeyim 🤨
1 yılTemel sebep o günümüzde, bitmek bilmeyen masraflarda işin içine girince korkup, kaçmak daha kolay. Ciddi ilişkiyi yaşayacak kişi de önemli. Güven, sadakat, sevgi bunları sunması zaten ayrı bir boyut.
10 Yorumla
1 yılYoo kaçmıyoruz, uyumlu, anlaşabildiğimiz, iyi , dürüst, yuvanın anlamı, değerini bilen, para para diye tuttur, paraya değilde insanlığa değer veren aday varsa hiç kaçırmam.
10 Yorumla
1 yılHayır, o biraz doğru kişiyi bulamamaktan kaynaklı
Hiç Kimse yıllarını yanlış insan ile ziyan etmek istemez işte bu yüzden günümüzde çoğu insan evliliğe sıcak bakmıyor …10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 565 cevap paylaştı.
1 yılPara konusunda belli bir sınır var. Eğer o sınırın altındalarsa parasızlık yüzünden kaçarlar. Ama o sınırın çok üstüne çıkmışlarsa bu sefer de paraları olduğu için kaçarlar.
10 Yorumla
1 yılOlabilir ekonomik koşullar zorluyor olabilir. ama destek olan kadınlar da var. Bence bahane olması daha kuvvetli. İsteyen adam havada, karada alır.. 😄
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 351 cevap paylaştı.
1 yılArtık erkekler evlenmeden kadınlardan istediğini elde edebiliyoruz niya hayatına birini alıp kendi sorumluluğunu artırsın bu gözle bakılıyor malesefki toplum yapımız bozuldu
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılHayır dışarıda bir sürü kadın var onlarla rahat ilişkiler kurulması, sorumluluktan kaçmak, bir kadına ait olmak birçok erkek için bunlar çok zor şeyler.
10 Yorumla
1 yılKadınsızlık bazıları tek kişiyle olma fikrini kabul edemiyor. Elindeki oyuncakları alınmış çocuk ruh haline bürünenler olabiliyor.
10 YorumlaErkekler ayran gönüllü dur genellikle dürüst mu kimse değil boşuna kandırmayalım kimseyi 😅😅😅
10 Yorumla
1 yılEskilerde evlenen yardım eder yardımcı olurlardı şimdi biri evlenmeye kalaksa soymak için herşeyi deniyorlar..
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
u 1 yılAynı zaman da korkaklık. Pek çok kadını da kaçırmak istemiyorlar. Evlenirken boşanmayı da düşünüyorlar, nafaka mevzusu.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAsla değil evlenmek sorumluluk hayat boyunca işe gitmek piyasa yapamamak erkekler yani ne beklersin 😂
11 Yorumla- 1 yıl
Ama düğün çok pahalı sjdja
Gizli Üye(36-45)1 yılKadınlar sadakatsiz, merhametsiz ve insaniyetsiz. Ondan...
114 Yorumla- 1 yıl
Erkekler çok sadakatli yaww
Cevap sahibi1 yılKadınlar çapkın playboylara bayılıyor sadıklara sümsük diyor. ondandır.
- 1 yıl
Kim uyduruyor bunları?
Cevap sahibi1 yılBütün çapkınların üçer dörder beşer sevgilisi varken bütün sadık erkeklerin yalnız olması gerçeği...
- 1 yıl
herkes dengiyle, yani sadık kadınlar da yalnız demek ki
Cevap sahibi1 yılYok kadın sadakatinden değil hem 1.90 boy hem lüks araba hem bol servet hem kaslı vücut istediği için doyumsuzluğundan yalnızdır.
- 1 yıl
Ya bırak, bu kafadaki erkekler hep yalnız 😂
Cevap sahibi1 yılKadınlar eserleriyle gurur duysunlar...
- 1 yıl
yahu valla bu eserlerde benim parmağım yok shshdsj
Cevap sahibi1 yılBu alfalıkla mı? Tamam tamam inandım.
- 1 yıl
Saydıkların alfa kadınına yakışmayacak şeyler zaten hele ki doyumsuzluk 😏
Cevap sahibi1 yılSitede efendi erkek düşmanı olmayan ender hanımefendilerdensiniz o nedenle aradığınız kaslı uzun boylu zengin tecrübeli havalı statülü çevreli aşiretli gösterişli beyle size mutlu sağlıklı ve uzun ömürler dilerim.
- 1 yıl
Yoo gayet düşmanım :D evet aşiret paketimi bekliyorum shdhs
Cevap sahibi1 yıl👋😇👏
- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılEvlenilecek kız sayısının azlığından kaynaklı. Takılmaya takılıyorlar ama konu evlenmeye gelince eğer başkasının eli değdiyse istemiyorlar.
10 Yorumla
1 yılSu zamanda para bence ama sorumluluk korkusu da etkili olabilir bir de özgürlükleri yok okuyor onların deyimiyle
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Para ile ilgili bir sıkıntım yok. Sadece geçmiş dönemlerde yaşadıklarımdan dolayı tövbe ettim.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılerkekler parasızken evlenmek ister para olunca da evlenmek istemezler
12 Yorumla- 1 yıl
Tespit gibi tespit djjd
- 1 yıl
Param olunca daha çok evlenmek isterim
Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. İnsanlar ev (erkek ya da kadın) lenmek istemeyebilir
Bu gayet doğal 🤷
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılBence en fazla sebep ondan, bekarljk sultanlıktir ya
10 Yorumla Karakter meselesi ya ama genelde tek bir kadına ait olmak kadına ilgi vermek zor geliyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKızım hafta sonu bir kaçamak yapıp evlenmek istiyorsun 7-8bin gidiyor. 1 haftada kazandığın sabahtan akşama kadar zor yetiyor abartırsan yetmiyor. Lüks biseyde yok. Sonra bir mekana gidiyorsun 2 kadeh viski meze alıyorsun 5-6 bin para gidiyor.
Türkiye’de yaşasam bende evlenmem böyle hayat mı geçer?
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,2b cevap paylaştı.
1 yılBence cinselliğe kolay ulaşabilmelerinden dolayı büyük bir olasılıkta
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılNeden evlenelim?
Ne gereği var?
Yalnızlık iyidir!10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılEvlilikten kactigimiz yok da gogusleyecek kiz yok bunu
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 930 cevap paylaştı.
1 yılEh bu gün bir düğünün maliyetini 1,5 milyon olarak görürsek haksız mıyız?
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 13,1b cevap paylaştı. Boşanma ihtimali olduğunu düşünen herkes kaçar çünkü şimdiki sevdaluklar kakara kikiri
10 Yorumla
1 yılKısıtlanma artıyor anlaşmazlık olursa nafaka vs uraşmak zorunda bunlar yük
10 YorumlaTabiki oda etken ama daha çok sorumluluk tan kaçıyorlar bence
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
1 yılaşk olsun para bir sekılde gelir aşkı buldugumda acele davranmak lazım evlenirim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılPara değil tam olarak Parası olanda kaçıyor emin olabilirsiniz. Kadınların maddiyatçı olması ve Hukuksal açıdan adaletsizlikten sömürülmekten kaçmak için yapıyorlar ayrıca bunu
10 YorumlaBirçok sebebi var onemli sebeplerden biri de sorumluluk duygusundan kaçmaları
10 Yorumla
1 yılHayır sanmıyorum sorumluluk almamak özgür olmaması korkuyorlar yani
10 Yorumla- Devamını Gör (59)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler