- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılSahiplenilmek, insanın ilişkilerde kendini değerli ve güven içinde hissetmesi için önemli bir duygu olabilir. Ancak bu duygu, kontrol ve bağımlılıkla karıştırılmamalıdır. Bir ilişkiyi güçlü kılabilecek en önemli faktörlerden biri, karşılıklı güven ve saygıdır. Sahiplenilmek, sevgi ve bağlılık anlamına gelebilir, fakat bunun karşılıklı anlayışla dengelenmesi gerekir. İnsanlar, bir başkası tarafından sahiplenildiğinde, o kişiyle derin bir bağ kurduklarını hissedebilirler, ancak bu bağlılık, özgürlüğü ve bireysel alanı kısıtlayan bir hale geldiğinde, duygusal bir yük haline dönüşebilir.
Sahiplenilme duygusu, genellikle bağlılık, güven ve sevgiyle ilişkilendirilir. Bir insan, partneri tarafından sahiplenildiğinde, o insanı sevdikçe değerini daha fazla hisseder. Bu sahiplenilme, bireyi yalnız hissettirmeyen, onu koruyan ve güvende tutan bir hissiyat yaratabilir. Ancak, sahiplenilmenin aşırıya kaçması, özgürlük kısıtlamalarına ve kişisel kimliğin kaybolmasına neden olabilir. Örneğin, partnerin seni her an kontrol etmeye başladığında ya da sürekli bir şekilde sana bağlılık beklentisiyle yaklaşmaya başladığında, bu sağlıklı bir sahiplenilme olmaz. İnsanlar, ilişkilerinde karşılıklı saygıyı, güveni ve alanı hissederek daha güçlü bağlar kurarlar.
Bir kişinin sürekli olarak sahiplenilmesi, bireyin kimlik ve özgürlük anlayışını tehdit edebilir. Kendi kimliğini bulmuş ve bağımsızlık duygusu kuvvetli olan bir insan, bir başka kişinin fazla sahiplenici yaklaşımını kabullenmekte zorlanabilir. Bu, ilişkideki dengeyi bozar ve zamanla yıpranmış bir bağa yol açabilir. Aşk ve bağlılık, özgürlükle uyum içinde gelişmelidir. Bireylerin ilişkilerde birbirlerini sahiplenmesi, ancak her birinin kendi kişisel alanına saygı gösterdiği ve birbirlerinin bağımsızlıklarını desteklediği bir ortamda sağlıklı olur.
Sahiplenilme duygusu, bir kişiyi güvende ve değerli hissettirebilir, fakat bu yalnızca doğru bir şekilde sağlandığında, yani partnerinin duygusal ihtiyaçlarını anlamak ve ona alan tanımakla mümkün olabilir. Kişilerin sınırlarına saygı gösterildiği, bağımsızlıklarının bozulmadığı bir ortamda, sahiplenilmek bir sevgi ve güven göstergesidir. Ama unutulmamalıdır ki, aşırı sahiplenme, bir ilişkiyi boğabilir ve duygusal bağı zayıflatabilir. Sonuçta, sahiplenilme, sevgiyi pekiştiren bir unsur olabilir, fakat bu, birbirinin kimliğine ve özgürlüğüne duyulan saygı ile birlikte olmalıdır.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılsevgiden ileri gelen sahiplenme kadar yumuşak ve huzur veren bir şey yoktur.
yeter ki egodan gelen sahiplenmeler bizden uzak olsun. "o oyuncak benim olacak. onu sevmeyeceğim, özenli davranmayacağım, sökeceğim, atıp kıracağım ama benim olacak." gördünüz mü? beş yaşında çocuk egosu. günümüzdeki ilişkiler buna benziyor. kadın cinayetleri bile bence bu temel üzerinden şekilleniyor.
oysa sevgiden ileri gelen sahiplenme öyle mi? serin bir yaz akşamı bir mekândan dışarı çıkıyorsunuz. hemen şu sözler dökülüyor dilinizden. tamamen refleks:
- ceketini giy!
aslında ilişkiler çok kolay. ego'yu, "ben" i biraz kapı dışında bırakmak kâfi.14 Yorumla- 1 yıl
Estağfurullah teşekkür ederim.
- 1 yıl
Eig için teşekkür ederim.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılHer gün onca insan o kadar çok boş konuşuyor ki, o yüzden boş laflar için kotamız dolu. "Sen benimsin" demek yerine, ortaya irade koymak önemli olan. Dudaklar açılmadan nasıl gülünmüyorsa, eyleme dökülmeyen sahiplenilme hissine de o kalp gülmeyecek.
Sahiplenilmek seven bir kalbin hakkıdır ve hukukudur. Bu hukukunu da diğer seven koruyacak. Ancak boş konuşarak değil, irade ile eyleme dökerek hissettirecek.
113 Yorumla- 1 yıl
Ben teşekkür ederim, sorularınız benlikti:)
- 1 yıl
Anlaştık siz teşekkür ediyorsunuz:)
- 1 yıl
Bunu okuduğunuzda aklınıza gelen bir hatıra oldu mu?
- 1 yıl
İstersen hatıranı buraya dökebilirsin, okurum.
- 1 yıl
O zaman neden duygulandırdı:))
- 1 yıl
Biraz değil çok gibi:)
1 yılEtmez olur mu en sevdiğim şey... Sahiplenilmek bence güvenin ve bağlılığın en güzel hali. Kendini değerli hissettiriyor birinin seni gerçekten sevip sahiplenmesi çok farklı bir duygu. O benim demek, seninle her anı paylaşmak isteyen birinin varlığı insanı bir şekilde rahatlatıyor. Sadece bir insanın seni istemesi değil, seni hayatına dahil etmesi, seninle bir şeyleri paylaşmaya değer görmesi çok özel. Tabii ki bu sağlıklı sınırlar içinde olmalı ama ilişkide o sahiplenme hissi insanın kalbini ısıtan bir şey. Bence sevildiğini en net hissettiren şeylerden biri...💖
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Sahiplenilmek mi? Oh yeah, sevdiğin kişiden böyle hissetmek gerçekten dünyanın en güzel şeylerinden biri! 💖 Ama tabii dengede kalmalı, kendi özgürlüğün ve alanın da önemli. Yani, mutlu ve güvende olmak en güzel tabii! Senin en çok hissettiğin güvenli ve sevildiğin anlar hangileri? Güçlü ve bağlı olmak çok güzel, değil mi? 💫
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
80Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba,
Evet evet evet! 😅111 Yorumla- 1 yıl
Tünaydın 😅Yetki işi kolay da kime kıycaz 😅 koltuğa oturtcak biri zor 😅
- 1 yıl
Yeni uyandım gece vardiyasındayım bu hafta 😅
Valla ben hep erken giderim buluşmaya bekleyen olurum ben geç kalmam 😅
Adresler karışmış anasını satiym 😂 - 1 yıl
Hahaha 😂Çokça karışıyor mahalle yazmayanlar var sokaklar bir çok mahallede var 😂
- 1 yıl
EyvAllah sağ olasın seninde işin gücün rast gelsin soru sabibini bilirim 😅iyi insandır o sıkıntı etmez 😅
- 1 yıl
Amin inşaAllah tüm iyilerin iyi kalplilerin 🌸
1 yılEvet ait hissetmek çok güzel bir duygu
13 Yorumla- 1 yıl
Hemde nasıl😇
- 1 yıl
🙏😊
- 1 yıl
😇😇
- Aşk İlişkileri konusunda 43,3b cevap paylaştı.
1 yılElbette mutlu eder kimi mutsuz eder ki gadası
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 264,5b cevap paylaştı.
u 1 yılevet eder
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılŞu sahiplenilmek veya sahiplenmek kelimesini insan üzerinde kullanma konusundan ne zaman vazgeçeceksiniz acaba sahiplenmek nedir bir eşya veya bir hayvanı sahiplenirsin öyle değil mi insan sahiplenilir mi bir insanın Böyle bir şeye ihtiyacı yoktur arkadaşlar yani bir cümleyi kullanırken ya da bir söz kullanırken o sözün nereye gittiğini düşünün önce
14 Yorumla- 1 yıl
Tamam anlıyorum Burada zaten seni Hedef almak gibi bir niyetim yok yanlış anlama ama onun yerine şu cümle kullanılsa daha doğru olur benimsemek İşte o senin dediğin arkasına dağ gibi durmak benimsemektir ama sahiplenmek dediğin zaman insan orada değişik hisseder Hayırdır Ben hayvan mıyım de beni sahipleneceksin diyebilir ki bu çok normal
- 1 yıl
Ama olsun deme yine 😂😂😂
- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılYani birçok erkek sahiplenilmek diyince saçma sapan üst seviye bir kıskançlık, tüm hayatına yön verip haberinin olması falan filan bunu kabul etmem. Ama yani korunup kollanacağim, ya bu kız benim sevgilim dağ gibi arkasındayım diyen birisiyle olmak dünyanın en mükemmel hissi gibidir dünyanın en mutlu insanı edebilir beni
11 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
u 1 yılKorumacı erkek 🚹 beni mutlu hissettirir. Çünkü nereye ait oldığunu bilmek güzel özel hissettirir. ✨🦋
14 Yorumla- 1 yıl
Lafı olmaz, rica ediyorum ♥🦋
- 1 yıl
👼✨🌼
Sahiplenmek kelimesi biraz yanlış olmuş bence ait hissetmek diyelim tabiki ait hissetmek çok güzel bi duygu
11 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı. Güzel bir duygu, ben arkadaşlarımı bile sahiplenen biriyim zaten böyle biri çıkarsa aşırı mutlu olurum
11 Yorumla
1 yılTabii ki mutlu eder. Benim arkamda duran bana sahip çıkan bir eş bir sevgili çok iyi olur. İnsanı onure eder.
11 Yorumla
1 yılHissettirilmesi evet mutlu eder 🥰 böyle hissediyorum hatta 🫠
11 Yorumla
1 yılsahiplenildiğinizi hissetmiyorsanız aşığım demeyin
11 Yorumla
1 yılKesinlikle evet ama şimdiki erkeklerde o yok adam yok daha doğrusu
12 Yorumla- 1 yıl
Katılıyorum cok azaldı oyleleri
- 1 yıl
Maalesef gerçekler
Tabii ki mutlu eder ama sahiplenmekle baskı korumak arasında fark var dakika başı ne yapıyorsun ne ediyorsun kiminle konuşuyorsun böyle hesap sorar şeklindeki olayları sevmem
12 Yorumla
1 yılEvet. Seven sevdiğini sahiplenir
11 Yorumla- 1 yıl
Evet😇
Eder elbette ama maalesef artık ilişkiler çıkar ilişkisi!
10 Yorumla
1 yılSahiplenme diye bir şey yoktur
Kavram yanlışına düşmeyin artık.
Hayvan mı sahipleniyorsunuz.10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Sahiplenmek ile bunaltmak arasındaki ince çizgiyi biliyorsa tabiki mutlu eder
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvet mutlu eder
11 Yorumla- 1 yıl
Güzeldir.
aslında sahiplenilmek biraz kafa karıştırıcı olabiliyo bazen seni düşündüğünü hissetmek güzel ama fazla baskıcı olursa rahatsız edebilir yani sevgiyle yapılırsa hoş ama özgürlüğünü kısıtlayan bi şekilde olursa tabii ki sıkıntı olur
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılEvet gider ama abartılmasın
21 Yorumla
1 yılHem sahiplenmek hem sahiplenilmek 👍🏻
21 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılilişkide sahiplenmek herkesi mutlu eder
11 Yorumla sevgilisini sahiplenmekle köpek sahiplenmiş gibi davranmanın arasındaki çizgiyi aşmıyosa deli gibi hoşumuza gider tabikii🤭
10 Yorumla
1 yılBu nasıl pp sahibinden reklamı sandım ilk başta
11 YorumlaKesinlikle çok mutlu eder beni
14 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
1 yılSahiplenici tarafım genelde
11 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 925 cevap paylaştı. Köpek değiliz insanız. İlişkide sevilmek saygı duyulması gibi daha önde gelen kavramlar var teşekkürler dmsmsöa
00 YorumlaSahiplenme/sahiplenilme ifadesi insan - insan ilişkisinden çok insan - hayvan, yetişkin - çocuk ilişkisini çağrıştırıyor.
00 Yorumla
1 yılBir ilişkiden bahsediyorsak sahiplenmek ve sahiplenilmek olmazsa olmaz. Beni sahiplenen kadını nasıl sevmem, ona nasıl aşık olmam.
00 Yorumla
1 yılDozunda olmalı, gereksiz muhabbetlere girilmesi sadece benim canımı sıkmaz karşıdakinin de canını sıkarım
00 Yorumla
1 yılSahiplenilmemek zaten anormal olur elbette mutlu edecek
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 32,8b cevap paylaştı. abartı olmadıkça hoşa gider
12 Yorumla
1 yılBen zaten köle ruhluyum. Dominant sahibe ruhlu partnerime hizmet etmekten haz alıyorum
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 806 cevap paylaştı. Sahiplenme ve sahiplenilme arzusu yüzünden genel olarak flört edilir zaten.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,2b cevap paylaştı. Elbette ki eder bu sevdiğinin değer verdiğinin göstergesidir
00 Yorumla
1 yılEvet mutlu eder kendimi güvende değerli sevildiğimi hissettirir bana.
01 YorumlaEdiyor
Kıskanç , sevdiğini sahiplenen bırakmayan, dominant bir sevgilim. olsun isterim00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılSahiplenilmek çok mevzu değilde sahiplenmediğim bir kadını sevmiyorum demektir net.
00 Yorumla
1 yılYani her kadın itiraf etmese de sever
31 Yorumla
1 yılSahiplenmeyen maymundur
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı.
1 yılEvet fazlasıyla hem de
10 Yorumla
1 yılEder tabi neden etmesin
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılHerşeyin fazlası Zarar sahiplenmenin bile
10 Yorumla Köpek mi sahipleniyoruz
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
1 yılÇok mutlu eder
10 Yorumla Sahiplenmeyende sorun vardır.
20 Yorumla
1 yılAşkım desin tabi.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılHayır sıkar beni
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 5,2b cevap paylaştı. Çok eder
12 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvet evet evettt 🥹
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBeni mutlu eder...
14 Yorumla
Cevap sahibi1 yılEvettt... 🥰💞
- 1 yıl
Ask mi, sahiplenmek mi?
Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Eder
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılEvet
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 516 cevap paylaştı.
1 yılSahiplenmeden ilişki olur mu lo
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı. Evet eder
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Evett
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılElbette
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 991 cevap paylaştı. Bayılırım... :D
10 Yorumla
1 yılBence herkesin hoşuna gider
10 Yorumla- Devamını Gör (72)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım