Bana inanmadı, ne yapabilirim?

10 aylık bir ilişkim vardı. Dört gün önce hayatımdan çıktı. İlişkimizde güven problemi vardı ve bu karşılıklıydı. Ama biz bunu baştan inşa etmeye karar verip yola çıktık. Ayrılıklar yaşadık ama günün sonunda birbirimize inanmayı seçtik. Bir buçuk ay kadar ayrı kalmıştık ama bu süreçte hep benle iletişimde kalıp benimle olmak istediğini söylerdi. Ben de o dönemlerde kararsızdım. Sonra öğrendim ki benim çalıştığım yerde ve her gün gördüğüm bir kızla kahve içmeye çıkmış. Bundan pişman olduğunu söyledi ve ben ne anlattıysa o kadarıyla yetinmeyi kabul ettim. Devam ettik.

Dört gün önce bir yalanımı yakaladı. Gerçekten dost olarak gördüğüm bir erkek vardı ve eski sevgilim onun varlığından rahatsız oluyordu. Zaten görüşmüyorduk artık ama nadiren de olsa hal hatır sormak için yazardı. En son ne zaman o sana yazdı dedi, bir gün öncesinde yazmıştı ama ben bunu söylemedim, bir süredir yazmıyor dedim. İnanmadı. Çocuğa filan sorunca gerçeği gizlemedim daha fazla bende. Sanki onun yaptığını yapıp onu aldatmışım gibi ondan önceki erkek arkadaşlarımın dahi numaralarını elimden alıp milleti rahatsız etmeye başladı.

İş çıkışıma geldi bir gün eski sevgilim. Benden daha ne gizledin dedi, hiçbir şey dedim. İş yerinde bana asılan evli bir adam vardı. Onu aramış ve adam eski sevgilime biz asansörde bir şeyler yaşadık onunla demiş. Kalakaldım bunları duyunca. Ben her ne kadar yok öyle bir şey vs. desem de ağzından çıkan tek kelime "yalancı" oluyordu. En sonunda gururum ağır bastı kalktım masadan. Gidersen bir daha göremezsin beni dedi. Zaten görüşmeyelim dedim ben de. Taksiye bindim eve gittim. Yoldayken aradı ve geri gelmemi konuşmanın bitmediğini söyledi. Hiçbir yere gelmiyorum zaten eve yaklaştım dedim. Suratıma telefonu kapattı ve beni her yerden engelledi. Günlerce böyle kaldı, dün engeli açmış. Tabiki asla yazmadım, o da yazmadı.

Sorum şu ki, bir hatam olmamasına karşılık, onu kaybetmeyi de istemiyordum. En azından bu şekilde olsun istemezdim. Ona yazmak kendimi küçük düşürmek olur. Fakat bu konuyla ilgili bir yol da izlemem gerektiğini düşünüyorum. Sizlerin de fikirlerini almak istedim.

Teşekkürler şimdiden.

Bana inanmadı, ne yapabilirim?