Gerçekten istemiyor mu yoksa gurur mu yapıyor?

arkadaşlar hoşlandığım bir kız vardı yaklaşık bir yıl boyunca arkadaş ortamında zaman zaman bir araya geliyorduk ama bir türlü benden hoşlandığından emin olamadım adım attığım zamanlar oldu ancak hiçbir zaman duygularımızı net şekilde belli etmedik flört dahi olmadık ben de zamanla umudumu kestim ve hayatıma birini aldım ancak çok kısa bir süre sonra o kızdan ayrıldım. ayrıldıktan bir iki hafta sonra hoşlandığım kızın en yakın arkadaşıyla muhabbet açıldı hayatımdaki kişiyi sordu ayrıldım dedim. sonra bir şekilde konu hoşlandığım kıza geldi ona karşı hissiyatımın olduğunu söyledim arkadaşı da kızın bir yıl boyunca benden adım beklediğini eğer ben adım atsam kesin olacağımızı söyledi ama hayatıma giren kızdan sonra üzerime konuşmama kararı almışlar bu yüzden şu an garantisini veremesem de şansını dene bence kanka kızdan önce 1 yıl seni konuştuk dedi. Ben de gittim yazdım kıza ancak kız direkt arkadaşıyla olan konuşmamdan haberinin olduğunu ve şu an bir şey hissetmediğini söyledi ben de geçmişe yönelik soru sordum geçmişin şu an bir önemi yok kendimizi kandırmaktan başka bir şey olmaz dedi ve bitirdi ben de ona dair hislerimi kanıtlamak adına geçmişte arkadaşlarımla olan konuşmaları attım ve buna baya şaşırdı hiçbir zaman bu kadar şey hissettiğini düşünmemiştim davranışların da bu yönde değildi dedi. son olarak da değiştirebileceğimiz bir şey olmadığını ve üzülmemin onun için önemli olduğunu belirtti ve konuşma sonlandı. Ben de durumu tam idrak edemediğim için pek üzerine gidip rahatsız etmek istemedim ama ona olan duygumu tamamen ifade ederek konuşmamı sonlandırdım. sizce diğer kızla bittikten kısa bir süre sonra olması ve araya o kızın girmesinden dolayı gurur mu yapıyordur yoksa gerçekten bana karşı hissiyatı sonlanmış mıdır? 1 yıl boyunca birbirimizi beklemişiz resmen aşırı üzüldüm ve umudumu kesip hayatıma birini aldığım için de kendime çok kızgınım sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Gerçekten istemiyor mu yoksa gurur mu yapıyor?