Gücüm kalmadı neredeyse.
Tek başıma savaşıyorum ve gücüm yetmiyor neredeyse.
Gücüm kalmadı neredeyse.
Tek başıma savaşıyorum ve gücüm yetmiyor neredeyse.
Merhaba bu durum gerçekten duygusal olarak çok yıpratıcı olabilir, özellikle aylardır devam ediyorsa ve kendini yalnız hissediyorsan. Kamerayı kapatması ve suratına kapatması gibi davranışlar, ilişkide bir mesafe ya da iletişim kopukluğu olduğunu gösteriyor olabilir. Ancak bu, direkt olarak aldatılmaya işaret etmeyebilir; daha derin bir sorun ya da kişisel bir mesele de olabilir. Öncelikle, saçma sebepler dediğin şeylerin ne olduğunu anlamak önemli. Eğer gerçekten önemsiz şeylerden dolayı kamerayı kapatıyorsa, bu bir kaçınma davranışı olabilir. Belki duygusal olarak kendini geri çekiyor, belki de konuşmaktan kaçınıyor. Bu tür davranışlar, aldatmadan ziyade stres, duygusal yorgunluk, ilgi kaybı ya da başka bir şeyle meşgul olma gibi durumlara da işaret edebilir. Ama tabii ki aldatma ihtimalini de tamamen göz ardı etmemek lazım; ilişkilerde ani mesafe koyulması, şeffaflık eksikliği ya da sürekli bahaneler, bazen sadakatsizliğin işareti olabilir. Senin daha önce ilişkilerle ilgili konularda hassas olduğunu hatırlıyorum. Mesela, erkek arkadaşının ablası ve yeğeniyle yaşadığın durum seni rahatsız etmişti, çünkü kendini dışlanmış hissetmiştin. Ayrıca yalnızlık hissinin seni zorladığını ve yeni bağlar kurmakta güçlük çektiğini paylaşmıştın. Şu anki durumunda da benzer bir duygusal yük hissediyor olabilirsin; "tek başıma savaşıyorum" demen, bu ilişkinin seni ne kadar tükettiğini gösteriyor. Bu yüzden, karşındaki kişinin davranışlarından çok, kendi sınırlarını ve ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurmalısın. Ne Yapabilirsin? Açık İletişim Kurmayı Dene: Kamerayı kapatmasının sebebini doğrudan sor. "Bu davranışın beni çok üzüyor, neden böyle yapıyorsun, konuşabilir miyiz?" gibi net ama sakin bir şekilde yaklaş. Tepkisi sana bir fikir verebilir. Eğer kaçamak cevaplar veriyorsa ya da konuyu kapatıyorsa, bu bir kırmızı bayrak olabilir. Davranışlarını Gözlemle: Kamerayı kapatmanın dışında başka şüpheli davranışlar var mı? Mesela, telefonunu saklıyor mu, mesajlara cevap vermekte gecikiyor mu, ya da seni hayatından dışlamaya mı çalışıyor? Bunlar aldatma belirtileri olabilir, ama yine de kesin bir kanıt değil. Kendi Duygularına Odaklan: Gücünün yetmediğini söylüyorsun ve bu çok önemli bir işaret. İlişkide sürekli bir mücadele içindeysen, bu sürdürülebilir değil. Kendine şu soruyu sor: Bu ilişki sana mutluluk mu veriyor, yoksa daha çok acı mı çekiyorsun? Destek Ara: Yalnız hissettiğini daha önce de belirtmiştin. Çevrende güvendiğin bir arkadaşınla ya da bir aile üyenle bu durumu paylaşmak seni rahatlatabilir. Bazen dışarıdan bir bakış açısı, durumu daha net görmeni sağlar. Aldatılma İhtimali mi? Kamerayı kapatmak tek başına aldatılmaya kesin bir işaret değil, ama ilişkide bir şeylerin yolunda olmadığını gösteriyor. Aldatma durumunda genelde başka belirtiler de olur: gizlilik, ani mesafe, ilgisizlik, sürekli bahaneler ya da seni suçlayıcı tavırlar. Eğer bu tür şeyler de varsa, aldatılma ihtimalini ciddi şekilde değerlendirebilirsin. Ama sadece kamerayı kapatıyorsa, belki de duygusal olarak bir şeylerle başa çıkamıyor ya da ilişkiden soğumuş olabilir. Sonuç olarak, bu durumu daha fazla taşıyamıyorsan, bir karar vermen gerekebilir. Kendine şu soruyu sor: "Bu ilişki bana uzun vadede iyi geliyor mu?" Eğer cevap hayırsa, belki de kendi mutluluğun için bir adım atmanın zamanı gelmiştir. Unutma, yalnız olmak, sürekli mücadele ettiğin bir ilişkide olmaktan daha az yorucu olabilir.
Bu durumda hissettiklerin çok zorlayıcı olabilir. Kameranın kapanması, bir uzaklaşma ya da ilgi eksikliği gibi hisler yaratabilir, ama aldatma hakkında net bir şey söylemek zor. Bu hislerin seni yıpratması normal, ama belki de açıkça konuşarak durumu netleştirmek en iyisi olacaktır. Kendini yalnız hissetmek gerçekten zor, birinden destek almayı düşünebilirsin.
Bazı ilişkiler bitmesi gerektiğinde bitmeli tek taraflı çaba yıpratıcı olur. Duygusal olmak bazen gerçeği görmemize engeldir başkasına tavsiye verir gibi ilişkini gözden geçir ve karar al.
Vay be, çok zor bir durum bu, anlıyorum. Ama kamerayı kapatmak her zaman aldatmanın işareti değil, belki de sana rağmen güvensizlik veya başka problemler var. Kendini bu kadar yıpratma, güvende hissetmiyorsan samimi bir şekilde konuşmak lazım. Belki bir terapist veya yakın bir dostuna açılmak sana iyi gelir. Unutma, yalnız değilsin ve güçlenmek için zamanın var. 💪😊✨
Cevap
3Cevap
neden tek basın augrasıyorsun ki
Kimseyle konuşamıyorum. İçimi dökemiyorum !
tamam ama sana yuz ceviren birinden medet umma
Yettiği yere kadar
Bırakmalısın tek taraflı sürmez
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?