Sizce bir süre ara vermeli miyim (UZUN)?

Arkadaşlar 1.5 yıllık bir ilişkim var. Hatta tanışma konuşma faslını sayarsanız 2 yıl diyelim. Başlarda yeni bir ilişkisi bitmişken tanışmıştık henüz. 3-4 ay sonra sevgili olduk. Ailesi fazlasıyla katı bırakın erkek arkadaş muhabbetini dışarı çıkmasına dahi izin vermiyordu ki hala öyle buarada.(Benimle tanıştılar güvenmeleri baya bir süre aldı fakat hala bir nebze kısıtlayıcılar akşam 7 olmadan eve gelmesini istiyorlar). Sadece sabah 8 den akşam 6ya kadar iş ardından ev şeklinde rutini vardı. Biz 2. ayımıza girerken beni bir süpriz karşıladı. Ben bir şey yaptım ama seni kaybetmekten korkuyordum dedi.(Evet kaybetmekten korkan insan kendini öyle bir duruma sokmaz doğru düşünüyorsunuz). Eski sevgilisi yazmış tehtid ederek konuşmuş. O da sırf başından savabilmek için 2-3 hafta sevgiliyMİŞ sanki tekrar deniyorMUŞ gibi konuştu. Bu süreçte biz hala sevgiliyiz.(Evet haklısınız kendime saygısızlık fakat gözüm kördü). Velhasıl kelam. O 2-3 hafta bir şekil bitti güven problemlerim oluştu beraber çözeriz dedi.(Buarada gerçekten ailesinden dolayı o şekil bir hareket yapmış ailesini tanıyınca hak verdim işten alıp telefonu bile elinden alabilecek bir aile.). Bu olaydan 4-5 ay sonra tekrar yazmış bayramda. İyi bayramlar demiş sizin oralardayım demiş evinin fotoğrafını atmış normalde başka şehirde oturan bir çocuk bu. O da korkusuna iyi bayramlar vs demiş sonra çocuk saçmalayınca engellemiş. Sabah oldu o gecenin ertesi sabahı buluşacaktık bunu bana buluşunca anlattı. Gece telefona konuşuyorduk tam o sırada neden söylemedin dedim. Ani bir hareket yapacağından korktum dedi. Doğal olarak önceki olaydan güvenim sarsılmıştı bakayım mesajlara dedim. Sildim dedi. Tekrar güvenim sarsıldı. (Evet aklımdan zorum var tekrar güvenmeyi denedim). Arkadaşlar sorum şu. İlişki şu an gayet iyi gidiyor inanın benden bile daha çok ağır basıyor sevgisi, her şeyi düşünüyor, her şeye çabalıyor ve zerre sıkıntı yok. Ama benim de güvenim kalmadı. Bu olayların üstünden 1 yıl geçmesine rağmen atlatamadım. Kendisini de çok seviyorum ama güvenle nasıl yürüteceğimi bilmiyorum. Bu konuyu ona da açtım fakat nafile ne kadar güven vermeye de çalışsa ben kendi içimdeki kuruntuyu öldüremiyorum ya da geçmişi unutamıyorum adı her neyse artık. Sizce ne yapmalıyım?

Sizce bir süre ara vermeli miyim (UZUN)?