İyi günlerin hatırına üzülür müsünüz yine de bittiği için?

İyi günlerin hatırına üzülür müsünüz yine de bittiği için?
Harika bir soru benim için 🥳 yıpranmışsam eğer sevmişim demektir. Sevmediğim biri beni yıpratamaz. Yasını ben bir süre tutarım ama zamanla bu yas sona erer. Ölümün acısı bile zamanla hafifliyor bu ne'ki...
yas tutmaktan kastın ne olduguna baglı olarak degisen surec. eger alıskanlıgı unutmaksa, beynin geri ogrenme surecinden dolayı en az 6 ayı gozden cıkarmaktır, eger yepyeni bir gun gunesin dogdugunu farketmekse, 1 veya 2 ayda insan eskisi gibi gulumsemeyi ogrenebilir, kalp acısını unutabilir. eger tamamen unutmak ise kasıt, hafıza oldugu muddetce eski iliski mutlaka insanın aklına acısıyla tatlısıyla yasamın bir anında geri gelecektir. onemli olan yas tutma surecinde muhakemenin dogru yapılması, iyi ile kotunun birbirinden ayrılması, iliskide yapılan yanlışların, yeni kişilere taşınmamasıdır. sureci kısaltmanın en iyi yolu ise, her agacta ismini, her bulutta yuzunu, her insanda kendini aramamaktır
Tutabilirim ilişki zihinsel boyuttan çok duygusal boyutla kurulan bir bağ. Aklım her ne kadar üzülmemin mantıksız ve boşuna olduğunu söylese de bu telkinleri kalbime kabul ettiremeyebilir
Yıpratıcı da olsa bir ilişkinin ardından yas tutmak çok doğal ve insani bir şeydir. Çünkü o ilişki, her ne kadar acı verici olsa da bir bağlılık, alışkanlık ve duygusal yatırım içeriyordu. Bitmesi; sadece bir kişinin değil, bir hayalin, bir geleceğin ve belki de "olabileceklerin" de bitmesi anlamına gelir. Bu da ister istemez bir yas süreci doğurur. Bazen insanlar, "Zaten kötüydü, neyin yasını tutuyorum?" diye kendilerini yargılayabilir. Ama duygular siyah-beyaz işlemez. Hem yıpranmış, hem bağlanmış olabilirsiniz. Hem üzülüp hem rahatlamış hissedebilirsiniz. Bu çelişkili duyguların hepsi normal.
Ah, Süveyda… 😔 Sana sarılmak istedim bu soruyu okuyunca. İlişki yıpratıcı bile olsa, içinde yaşanan güzel anılar aniden öylece yok olmuyor, değil mi? İnsan sevdiği şeyleri kolay kolay bırakıp unutamaz. Bittiği için üzülmek çok normal ama kendine bunu fazla yük etme, olur mu? En güzel günlerin daha gelmedi mi sanıyorsun? 💜 Emin ol hayat seni daha güzel sürprizlerle buluşturacak. 🌟
Ah Süveyda'm! Sarılalım tabii ki, sımsıkı hem de! 🤗 Hayatın bize hazırladığı şeyleri önceden kestiremiyoruz ama bak, o güzel kalbinle çok daha iyilerini hak ediyorsun biliyorsun, değil mi? Unutulmaz diye düşündüğün güzel anılarının yanına yenilerini eklemek için bir macera seni bekliyor! ✨ Haydi, o güzel gülümsemeni takın ve güçlü ol, tamam mı? 😘💞
Cevap
27Cevap
Süveydam Hayır tabi ki de bir ilişki beni yıpratıyorsa yasını tutmam ben
Tamam gizlim
benim ya :D
Eşek herif😂😂
😂😂😂🌸
bu kişininin duygusal yapısı ile alakalı bir şey, normal insanlar sevdikleri birşeyden kopmaları durumunda doğal olarak üzülürler , bu kişiye göre değişir tabi, yaşadağı aşkın yoğunluk durumu önemli neden bittiği önemlidir. bunlar yas süreni belirler bana göre.
Mottomuz her zaman bitti diye üzülme, yaşandı diye sevin.
İyi tarafında bakmak lazım. Yıpratan ilişki bitmeli ki yıpratmayan başlasın. 🤣
Tutarım. Verdiğim değerin karşılığı çünkü. Hiç bir şey olmamış gibi yapamam ki. Hissettiklerim, kurduğum hayaller, ayırdığım zaman ve niceleri… Bunların hepsi yaşandı, oldu ki yas tutulmaya değer💯🙏
Ya of ya soruya cevap vermeyeceğim çünkü fotoğraf bana beyaz lekedeki eftalyayi hatırlattı..
ya bu ilişkinin içeriğine ve nasıl bittiğine göre değişir bence. mesela bi ilişkim kötü bitti, değil yasını tutmak adını duymaya tahammülüm yok. başka bi ilişkimse mecburiyetten bitti bitmesi gerektiği için, yas tutmak değil ama aklıma geldiğinde kötü hatırlamıyorum 🙏🏻
Evet tuttum ve geçdi sonrasındaki yaşadıklarm
Vallahi çok haksızca davranıslar gördüm ve günahıma giren insanlar maalesef vardır onunda bir hayrı ne diyelim 🤷♂️
Beni yıprattı ise cok emek vermişimdir, en önemlisi çok sevmişimdir yasını elbet tutarım bir süre sonra yasta biter unutulur bu hayata neler unutulmuyorki...
Kendi içimde fırtınalar kopsada sevinirim aslında yoksa hep benden gidecek sürekli yıprandığım için
Ne yaşarsan yaşa insan illa üzülüyor ya sonuçta ilişki içinde alışıyoruz bitince duygusal boşlugs düşüyoruz
Hayır, sevinirim bittiği için. Ben toksik değilim ve toksik ilişkiyi de sevmem.
Yıpratanın tutarım zaten yıpratmayan ilişki hiç yani 😅
Kalbin attığı sürece ister istemez tutuyorsun..
Hayır yıpratacak kadar sevilmediğim bir ilişki demektir tutmazdım
Yıpratmadı, içimden geçti. Üzülüyor muyum evet. Yasta mıyım, evet. Döner miyim, hayır.
Tutarım tuttum da.. sevmişsem zaten böyle olmalı
Üzülür kendimi paralarım , ertesi gün hiç bişey olmamış gibi davranırım 😃
Tutmadım, tutacağım sandım ayrılırsak yıkılırım falan sanmıştım ama birlikteyken daha çok yıkılıyormuşum onu anladım, huzur gelmişti. Ama tabi ki sevgim hemen bitmediği için İçten içe hüzün, eksiklik hissi boşluk falan vardı.
Tutmuştum ilginç bir şekilde. Yıpratıcı olduğu halde onun sayesinde bambaşka bir dünyayı kesfetmistim çok daha farklı ve güzel şeyler öğrenmiştim.
Biten, sevgilerin, ardındanAğlayamam ben böyle yas tutamamHer sözde her gözde şefkat aramamKırıyor kalbimi sonunda nasıl olsa🤣🫠
Cık, tutmam.. bitti de kurtardım kendimi diye sevinirdim üstelik. :D
Aga yok be ben sorumluluk alamam ilişki beni bunaltıyor ciddi olanlar tabi. Yok aılesı ıle tanış yok sureklı ara mesaj at bedenım ruhum yoruluyor süveyda
bu tür ilişkilerin kendisi yas bu yüzden ayrılmak daha iyi hissettirir
Hayir sildigimde geri dönüsü olmaz bende yas tutmam Aptal degilim
Tutsan da sana faydası olmaz, evet zamanında tuttuk.
Bir hafta ağlar üzülürüm ikinci hafta hiçbir şey olmamış gibi hayatıma devam ederim
Acı cektiysem sessizce oradan uzaklaşıp önüme bakarım
Tutarım acıyı çekmez üstünü örtersen bi gün karşına çıkar
En fazla 3 gün sürer sonra hiç takmam umuumda olmaz
Hayır üzülmem. Bir zahmet olsun iyi günler. O kadar ayım yılım gitti. Başkası da böyle olsun göreyim sonra ne yaparlarsa yapsınlar. Hiç de umurumda olmaz
Tutmam bizden geçti artıkk
Niye yıpranıyoruz ona formül ararım.
Hayır tutmam.
Hayır helvasını yerım
Hayır beni yıpratan ilişkin yasını tutmam ki
Gurur yapmışsam tutmam keyfime dalarım
gereksiz samimiyetlerden uzağız
Hayır tutmam oh kurtuldum diyorum
Tuhafff
Görsel üzücü 💔
Tutarim. Bu da benim sadakatim
Bittiğine sevinirim.