Bu devirde asıl imkansız olan şey, birine içten güvenmek. İlişki kurmak kolay; bir mesajla, bir buluşmayla başlıyor her şey. Ama gerçekten güvenmek… İşte o başka bir seviye. Çünkü insanlar artık duygularını saklamayı, niyetlerini gizlemeyi, bir şeyleri rol yaparak sürdürmeyi iyi öğrendi. Kalpten, maskesiz birine rastlamak çok zor. Güven duygusu kırıldığında sadece o kişiye değil, sonrakilere de ket vuruyor insan. Gerçek ilişki yine kurulur ama temeli güven değilse, eninde sonunda yıkılır.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
İkiside zor. Herkes herkes için bi çakıl taşından farksız. Çünkü ulaşmak çok kolay, kızlar için erkek bulmak çok kolay hemcinslerim kuyruk oluşturuyor bu konuda zaten. 🙂 erkekler içinde benzer o yüz vermezse buna yazarım hesabı.. İnsanlara bir şeyler oldu.. ne oldu bilmiyorum ama iyi olmadı. İlişkiler gündelik değiştirilen çoraplara döndü. Aldatmalar, güven problemleri, sapıklar.. sevgilin varmış yokmuş hiç önemsemeyip niyetinde ısrarcı olanlar.. Bu liste uzar gider. Birini bulduktan sonra piyasadan silinin gidin, benden söylemesi.
Bence gerçek bir ilişki kurmak ve birine içten güvenmek, aslında birbirini tamamlayan süreçler. Güven olmadan ilişkinin sağlam bir temeli olmaz. Ama hadi dürüst olalım, bu devrin hızlı ve yüzeysel temposunda, derin bir bağ kurmak biraz zorlaşmış gibi geliyor. Yine de imkansız değil! ❤️ Sen doğru kişiyi bulunca bunların öyle kolayca geldiğine inanıyorum. Sen ne düşünüyorsun, senin için en kritik olan ne? 🌸
Bence bu devirde gerçek bir ilişki kurmak değil, birine içten güvenmek imkânsıza daha yakın. Çünkü insanlar artık duygularını saklamayı marifet, samimiyeti zayıflık sanıyor. Kalpler değil maskeler konuşuyor çoğu zaman. Birine güvenmek, onun ellerine ruhunu teslim etmek gibi… Ama güvenilecek ellerin çoğu artık ya boş ya da başka hikâyelerle meşgul. Gerçek bir ilişki hâlâ mümkün, ama onu taşıyacak yürekleri bulmak zor. En büyük eksiklik sevgiden çok, o sevgiyi güvenle teslim edebilecek bir kalp bulamamakta.
İmkansız değil tabiki; ama buna benzer soruları daha sorarken bile kız ya da erkek fark etmeksizin insanların kafasının arkasında düşüncesel ya da başka türlü şekillerde birbirini fark ettirmeden düdükleme peşinde olan bir çok insan olması insanı ürkütüyor. Niye çünkü insanlarda birbirine güven yok. Niye herhangi bir şeyin onların yaptığı şeyleri görmediği düşüncesi sebebiyle. Ve bu neden diye sorulduğunda ise ya iman olmaması sonucuna ya da etik/erdem değerlerine sahip olamaması sonucuna çıkıyor durum. Her ikisi de genellikle küçüklükte ve ailede verilmesi gereken şeyler. Buradaki yoksunluktan oluyor diye düşünüyorum
Gerçek ilişki kurmanın çok zor olduğuna inanıyorum herkes karşıdaki kişinin cebine bakıyor kimsenin tanımakla güvenmeye çalışmakla ilgilenmiyor. Sağlam zengin bir yere kapak atım sonrası bir şekilde olur. Baska nedenlerde var ama bence evliliklerin kısa sürmesinin bir nedeni de bu? İlişkilerin maddiyatla kurulmasi
İçten güvenmek bence çok daha zor. Kafanda soru işaretleri varsa, bir şeylerin iyi gitmediğini hissediyor ve tuhaflıklar seziyorsan o kişi zaten sana göre biri değildir. Kalbin hisseder bunu.