Ayrılıktan sonra yeni biriyle tanışmak istememek normal mi?

6 senelik uzak mesafe ilişkim bitti. Bir kaç arkadaşımla ayrılık konusunu konuştuğumda biri hemen yeni insanlarla görüstüğünü, diğeri görücü usulü diğeride sosyal medyada erkeklere yazdığını söylemisti. Yeni biriyle tanışmak istemiyorum. 30a girmeden evlenmek istiyorum aslında ama yeni biriyle tanışacağımı düşününce içim sıkılıyor. 6 senedir tek ve ilk sevgilimdi. Ailesini çok sevdim ve birbirimizin için çok cabaladık. Biliyorum ne kadar istemesemde hep bi sevgi kalacak. Kavga ediyorduk çok ve kavgalarda hakaret ediliyordu bana ve bende çok ağır sözler söylemeye başladım. O beni uzun seneler bekledi. Babamlar istemediği için onunla görüsüp ikna etmeye çalıştı ve annem kanser tedavisi görüyordu diye annesine dua etmesini söylüyormuştu sürekli. Son 1 aydır görüsmüyoruz komple bitmiş sanırsam onun için. Arkadaşlarım bana erkek arama peşinde. Ben istemiyorum. Biriyle tekrar baştan baslamayı düsününce içim sıkılıyor. Sevgilim benim icimi dışımı bilen biriydi ne mesajı atıp hangi emojiyi kullancağıma kadar her şeyimi biliyordu bir şey bilene söylememe gerek yoktu anlıyordu. Daha bir kaç sene önce ben ayrılmıştım ve yeni biriyle yazışıyordum burada. O kişiye durumumu anlattım yinede tanısmak istedi burdan. Özel bir şeyimi vermedim ama baktım her konuda sevgilimi aradım onun gibi olmasını istedim. 1 hafta bilene sürmedi özür diledim ve iletişimi kestim. Sonra zaten barışmak için tekrar ben adım atmıştım duramıyordum sevgilimsiz. Sizce ben de mi sorun

Ayrılıktan sonra yeni biriyle tanışmak istememek normal mi?