Bir kadinin güzel olmasi pek önemlimi bilmiyorum cünkü son zamanlarda fark ettim bazen erkekler yakisikli olmalarina ragmen yanina hic uymayacak bir kadini koyuyorlar, tabiki ic degerler daha önemli ama erkeklerin genelde ilk baktigi sey dis görünüm...
Kadin erkekden daha genc mi olmasi lazim ve bunun nedeni ne... ve sizce 10 yas veya üstü daha sagliklimidir.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Genel Erkekler kendinden yaşça küçük Kadın ile evlenirler
Bu yaş aralığı 2 ila 7 yaşa aralığında ve Erkeğin yaşına bağlı olarak değişir.
Şu bir gerçek ki her erkek güzel bir Hanımefendi ile evlenmek ister. Göze hitap etmeyen Gönle de sinmez.
Ama bu hep öyle değildir. Güzellikte bir yere kadar. Aşık Veysel in dediği gibi; güzelliğin beş para etmez, şu bende ki Aşk olmazsa..
Gönül kapısını Gözler açsa da, bir güzeller güzeli açsa da bazen de o Gönül Kapısını Hoş bir Muhabbet açar.
Sen Gönül Kapısına; bu kapıdan kimse içeri giremez diye yazarsın ama bir bakmışsın ki bir Ahû Gözlü gelmiş senin Gönül Tahtına oturmuş. Kapıda ki yazıyı okumadın mı, buraya hiç kimse giremez diye yazdık diye sorarsın. Cevap ise manidârdır.
Ben OKUMA BİLMEM Kİ...
İşte bazen açılmaz, girilmez denilen kapıları bir okuma yazma bilmeyen biri açar...
Gönül Muhabbetine dokunacak her söz o kapıdan içeridir. Mesele o Muhabbet kuşunu bulmakta. Evlilik Muhabbet iledir, ülfet iledir, hasbihâl iledir, istişare iledir dâhi sûkut iledir. İlla sözlerin kalem olup mürekkep gibi akması mı gerekir. Hatır gerekmez bazen gözlerine bakıp, ona sarılıp engin denizlere dalmak ta o Muhabbetin bir parçasıdır.
Mesele gönül verdin ile huzur bulmak değil mi. Hâ gözlerinin içine bakıp boğulmuşsun, hâ yüreğinin ataşın da yanmışsın... İkisi de aynı yer değil mi, aynı kişi değil mi...
Fazla Edebiyat ile laf-ı güzâf etmeyelim.
Güzelliğin de bir yere kadar olduğunu da belirtmek isterim. Sosyal medyaya bak ya da görsel yayınlara bak. O kadar ünlüsü, topçusu, popçusu, sanatçısı, yazarı, edeyatçısı ez-cümle Parası olan tayfa ve güzelliklerine güvenen soylular. Bunların bir çoğu evlenip evlenip boşanıyorlar. Bir çoğu da elbise değiştirir gibi oradan oraya çekirge sıçrayıp gezip sevgili değiştiriyorlar.
Hangisinin düzenli bir hayatı ve evliliği var. Para da var, şöhret te var ve bir de güzellik, karizma da var. Yani var oğlu var.
Ama yaşantıları Rezillikten ibaret. Onlar bu iğrenç hayatı yaşayınca Aşk yaşıyorlar ama Fakir yapınca zina oluyor. İşte bu kadar ahlâktan yoksun bir cemiyet var ve bizim bu millet onları izliyor ve takip ediyor.
Demem o ki Para da, şöhret te, güzellik te dâhi karizma da bir yere kadar. Her gönülde Çiçek açmaz...
Son satırı da şu olsun...
Aşk kıymetli bir nesnedir, herkese emanet edilmez...
cok güzel yazmissiniz tsk ederim. Ve cok haklisiniz... Güzellik konusunu gelince, dikkat edin bir cok kisi kendinden (allah beni affetsin) daha cirkin biriyle birlikte... muhabbeti iyidir o o gönül kapiyi acmisdir derseninizde o insanlari muhabbeti bile muhabbet degil bilmiyorum bazen sanki bazi insanlarin icinde büyük korkular yatiyor ve oo yüzden bu tarz secim yapiyorlar gibime geliyor... Misal benden cirkin olursa beni aldatmaz. Yasim geldi geciyor evleniyim. Yutdisinda kaligim icin kilavuzum dogru yazmama engel oluyor. Ve sunuda izliyorum... türkler almanlarla evlenip seneler sonra bosaniyor, burada derinde yatan nedende o insanin (almanin) senin gectigin yasadigin zorluklari anlayamamasi... irkci degilim ama ne biliyim yurtdisinda yabanci diger yabancinin derdini konusmalar bile daha iyi anliyabiliyor ayni yoldan yürüdü neticede.
Kadinin erkekden yasca genc olmasindada bence max. 7 sene yas farki olabilir ondan sonrasi ilerider sorun yaratir.
Rabb'im her insanı farklı fıtrata yaşatmış. Güzel ya da Çirkin diyemeyiz Allahın iradesine itiraf etmiş oluruz. Sizinde farklı düşünmediğini biliyorum.
Çirkin ibaresini kullanmaktan kaçınır. Bu kelime sadece kötü söz söyleyen insanlar için kullanırım.
İnsanların Sûretleri farklı farklı. Burada sadece şunu belirteyim. İnsan kendine yanına yakışanı seçer. Öyle diyelim. Güzel olmuş olmamış ya da yakışmış yakışmamış.
Burada kastettiğiniz insanlar kendinden daha çirkin insanlarla beraber meselesi tamamen bir tarafın baskın olmasından kaynaklı.
Şöyle misal verelim.
Güzel bir Hatun var ama ona ilgi gösteren, adım atan yakışıklı kişi yok. Etrafında var ama adım atan yok.
Esas Oğlan kendince evet yakışıklıyım ama bu Hatun kişi bana bakmaz. Şimdi cesaretim yok yarın adım atarım, der. Ertesi gün olur yine cesaret edemez. Çünkü özgüveni yoktur.
Diğer tarafta Tipsiz Esas Oğlan da kaybedecek bir şeyi ol aldığından ve özgüveni çok olduğundan dâhi ileti m kurmaktan korkmadığı için, utanmadığı için hatta yüzsüz olduğu için hiç düşünmeden Güzel yüzlü Hatuna direkt tanışma teklifinde bulunur. Olumsuz yanıt alsa da yüzsüz olduğu için geri adım atmaz ve çenesiyle kıza talip olur.
Aslında durum bu.
Durup düşünmek ve harekete geçmemek demek fırsatları Kaçırmak demek.
Düşünmeden hemen harekete geçmek Fırsatı yakalamak demek tabiri Caiz ise...
Günümüz İnsanları böyle. O yüzden çevremizde senin gördüğünü bende görüyorum ve sonucun bu olduğuna inanıyorum.
İsteyenin bir yüzü kara. İstemeyenin iki yüzü kara. Bu yüzden kazanıyorlar
Yurt Dışındaki insanlar nasılcadır bilemem. Neden Biz Türker başka gözle bakar bilmiyorum. Karakter meselesi diyorum sadece... Benim Yeğenim Almanya da yaşıyor bir seneyi geçti. Burada evlendi ve oraya taşındı.
Evlilik kısmet meselesi. Karşındaki insan hayatını zindana da çevirebilir, gülistanlık bir bahçeye de çevirebilir.
Bu hayatta en büyük zenginlik bana göre hayırlı bir Eştir...
Ben evlenip Boşandım. Çok şükür altı senedir Kızımla oğlumla mesude bir hayat yaşıyoruz. Kimseye de muhtaç değiliz. Onlara hayatı öğretiyorum ve yaşadığım zorlukları görerek ders alıyorlar.
İnşallah hayırlı bir seçim yaparsın. Rabb'im gönlüne göre versin inşallah.
Haklisiniz... almanyada türkler o sehirde dogmus büyümüs olsada, her yerde irkciligi ister istemez tadiyor, üstüne kültür farklari geliyor. O yüzden o evliliklere pek sicak bakmiyorum cevremdede bir cogu alman Kadinla evlendi evlilikden sonrada sorunlar ortaya cikmaya basladi.
Açıkçası Orada yaşayıp gören sensin. Buradan bir şey demem çok yanlış olur. Yeğenim de Almalarını çok Irkçı olduğunu söyledi.
Evlilik konusunda özellikle Yurt dışında böyle bir sorun olması çok ilginç. Evlilik konusu artık bu Çağın sorunu.
Artık evlilikler eskisi gibi değil ve başka bir gözle bakılıyor. Eskiler bir yastık ta kocayın derlerdi ama şimdi kimse kimseye tahammül etmiyor.
O kadar ki insanlar birbirlerine Olursa olur olmaz ise Sen yoluna, ben yoluma anlayışı var. Uzun mevzular ama Evlilik bu değil.
Haklisiniz. Evliliklerde sorun oluyor derken, ben aslinda sadece sunu kast etmek istedim, basda almanlarin bir kismi bizim aile yapilarimiza özeniyor ama ilderde iste sorunlar yasaniyor. Misal bugün anneme birsey olsa veya esimin annesine düsünmeden bakimini ben üstelenirim... onlarda bu yok iste veya biz burada annelerimizin dil sorunu oldugu icin bir cok islemleri biz onlar icin hallediyoruz bunu almanlar anlamiyor, bu senin hayatin neden kendine bukadar eziyet ediyorsunki diyorlar... Evliliklerdede bu olaylar sorun olmaya basliyor, ailenle ilgileniyorsun beni ilgiisiz birakiyorsun gibi (kadinlar)
Evet Almanlarda bu rahatlık var. Yaşam tarzı, yetişme tarzı, aile hayatı ve kültürleri bizden farklı.
Bizler gibi değiller haklısın. Açıkçası İnsan Anne ve Babasından vaz geçemez. Bu her iki taraf içinde geçerli. Rabb'im kimseyi elden ayaktan düşürmesin inşallah
Olgun kadınlar da artık tercih sebebi. Gelişmişlik, kendini tanıma, sınırlarını bilmek gibi olgular olgun kadınlarda daha hassas bir konu ve erkekler artık bunu arıyor. Uğraşmak, yormak ve yorulmak istemiyor kimse. Yaş bir kriter olsa da eskisi gibi en önemli kriter değil artık bence.
Genç kadın sağlıklı doğum yapabilir..
Olgun kadını kimse tercih etmez çünkü onun yaşantısı çoktur gördüğü vs..
sana kismen hak veriyorum ama tandik gelirmi bilmiyorum... gencken sorunlarda farkli oluyor, misal bana bir kiz begendigim ayakabiyi alamadim diye önümde aglarsa ben onu nasil ciddiye alabilirimki... olgunluk la alakali diyeceksin evet fakat ne biliyim genetik olarak insan cogalmak ister ben erkek olsam misal o kadin cocuklarima iyi bir anne olabilecekmi, bu yükü tasiyacak gücü var mı gibi kriterlere bakardim. Arada 10 sene oldugunda o kiz kafasinda farkli seyler yasayip isteyecek ve hadi diyelim gezmeyi sevmeyen bir insan o tatmamislik kesinlikle illeri yaslarda ortaya cikacak
Bende sana kısmen senin söylediğin gibi hak veriyorum..
En önemlisi benimde baktığım bir şey var aslında her şey yaşla da alakası yok... Ama insan işte düşünüyor, düşünüyor, düşünüyor ilerisi için... Bu kadından anne olur mu? Gözüm arkada kalır mı? Bir kere yalan söyledi bir daha söyler mi? Sevgimi ilgimi suistimal eder mi? Onun için onca şey yaptım bir gün nankörlük yapar mı düşüncesi... Her şeyi düşünüyor insan ve ben o kadar çok insan tanıdım ki artık insanlardan tiskindim soğudum...