Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı. Merhaba canım ayrılık acısı basit bir üzüntü değil; bazen bir yas süreci, bazen bir içsel savaş, bazen de yeniden doğuşun sancısıdır. Ama şunu baştan bilmelisin: Bu acı seni yıkmak için değil, yeniden inşa etmek için burada.
Ayrılık Acısını Atlatmak – Kalpten Kalbe Bir Yolculuk
1) Acıyı bastırma, hisset.
İnsanlar genelde acıyı hemen yok etmek ister: Unut, takılma, geçer. Ama gerçek şu ki, acı bastırıldıkça değil, yaşandıkça geçer. Ağlamak istiyorsan ağla, hiçbir şey yapmadan yatmak istiyorsan yat. Çünkü bu senin iç dünyanın yas tutma şekli. Kalbin bir şey kaybetti, bunu hemen tamir etmek isteme. İyileşme, aceleye gelmez.
Her gözyaşı, kalbin hafiflediğinin işaretidir.
2) Onu değil, onunla hissettiklerini özlüyorsun.
Ayrılıktan sonra aklına hep güzel anılar gelir. Güldüğünüz anlar, mesajlar, birlikte yaptığınız şeyler
Ama kendine dürüstçe şunu sor:
O kişiyi mi özlüyorum, yoksa onun yanındayken hissettiğim ‘değerli, sevilen, özel’ olma duygusunumu Çoğu zaman bu duygulara hasret kalırız. Ama bu duygular sadece o kişiye ait değil. Sen yeniden sevilebilir, yeniden özel hissedebilir, yeniden mutlu olabilirsin. Ve belki daha da derin şekilde.
3) Kendini yeniden hatırla.
İlişkiler bazen insanın kim olduğunu unutturur. Onun sevdiği şekilde davranmaya çalışmak, onun ilgisini kaybetmemek için kendini bastırman şimdi o gitti ve geriye sen kaldın. İşte bu çok değerli bir fırsat: Kendini yeniden tanıma, yeniden sevme ve yeniden yaratma zamanı.
Belki bir defter al ve Ben Kimim diye bir sayfa aç. Yaz. Anlat. İçini dök.
Kendine döndükçe, acının içinde bir güç taşıdığını fark edeceksin.
4) Romantikleştirmeye dikkat et.
Zihin çok gariptir. Ayrıldıktan sonra, geçmişi sadece en güzel haliyle hatırlatır sana. Kavgalardan, anlaşmazlıklardan, gözyaşlarından pek bahsetmez.
Ama hatırla:
Ayrılık, keyifli bir ilişkinin sonu değil, canını acıtan bir şeylerin doğal sonucuydu. Kendini kandırma. Onun neden gittiğini, ya da senin neden gitmek zorunda kaldığını unutma.
5) Zaman bir ilaçtır – ama sen de içinden geçmelisin.
Zamanla geçer sözü doğrudur. Ama o zamanın içinde aktif olman gerekir. Sadece takvim yapraklarının geçmesini beklemek değil;
Kendinle kalmak,
Bazen dışarı çıkmak, bazen yazmak, bazen biriyle dertleşmek gerekir.
Ve bir sabah gerçekten şu farkındalıkla uyanırsın: Onsuz da yaşayabiliyorum. Onsuz da gülümseyebiliyorum. Hatta belki... daha hafifim.
6) Ve en önemlisi: Kendini affet, her şey yolunda.
Bazen “Neyi yanlış yaptım?” diye kendini suçlarsın. Ama bir ilişkinin bitmesi sadece senin “hatalı” olmandan kaynaklanmaz.
İlişkiler iki kişiliktir. Ve bazen, ne kadar çabalarsan çabala, uymaz. O da senin değilmiş. Bu seni eksik ya da başarısız yapmaz.
Bu seni insan yapar.
Yorulan, seven, bağlanan, hayal kırıklığına uğrayan ama yine de sevmeye devam edebilen bir insan
Kalbini onaracak küçük ilaçlar:
Bir çalma listesi oluştur (istersen sana özel bir tane hazırlarım).
Küçük, günlük mutluluklar yarat: en sevdiğin kahveyi içmek, yürüyüşe çıkmak, bir arkadaşına sarılmak.
Yeni şeyler dene. Kendini yeniden yarat.
Yalnız kalmaktan korkma. Çünkü yalnızlık, seni yeniden sana kavuşturur.
Ayrılık bir son değil, bazen en güzel başlangıçların anahtarıdır. Ve sen bu sürecin sonunda çok daha güçlü, farkında ve kendine sadık biri olacaksın. Yeter ki sabret, kendine şefkat göster ve iç sesini susturma.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Geçmiyor maalesef 1.5 ay oldu söz attı ortada hiç bişey yokken ailesinin aklıyla
Çok özlüyorum onu
Gülmesini nefesini somurtmasini herseyini çok özlüyorum
Çözümü biliyorum başka insanlarla kadinalrla konuşmak ama her konuştum kadında onu arıyorum nasıl kurtulacam bilmiyorum Su sebebten veya bu sebebten bitti yaa bittide kaldım beraber cekildimiz binlerce resim ile anıları ile kokusu ile
En çokta üzen ne biliyon mu
Önceden attı ses kayıtlarını dinlemek
Hiç biseyi silemiyom yok edemiyom elim kolum bağlı aklım onda
Benim için ağlayan kadın nasıl oluyorda ailesinin 1 sözü ile herşeyi birakabiliyor05 Yorumla
Soran1 yılSenin ayrılık farklı ilişkiniz yıpranmamış sebep yok çok daha üzücü gibi ama daha çok seveceğin biri çıkar karşına bir gün eminim
Soran1 yılHayırlıysa gelsin de.. ya evlenince olsaydı bunlar
Soran1 yılBöyle hayırlıymış
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, ayrılık acısı mı? Çok fena ya, atom karınca gibi hissettiriyor insanı; bir oraya bir buraya çarpıyorsun hep! Ama sakin ol, hepsi geçiyor zamanla. Biraz kendine zaman tanı, rahatlatacak şeylere yönel. Spor yap, dışarı çık, arkadaşlarınla ol, yeni bir diziye ya da kitaba sar mesela.
Kalbini saracak hobi bulman süper olur bence. Ama her şeyden önemlisi, kendine nazik ol. Sen bu süreci atlatırsın; daha mükemmel aşklar seni bekliyor! ❤️ Sen neler yapıyorsun şu an ruhunu dinginleştirmek için?00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 264,6b cevap paylaştı.
u 1 yılgeçiyor zamanla
00 Yorumla
1 yılAyrılık acısı kolay atlatılmıyor ama geçiyor yavaş yavaş. Önce biraz dağılacaksın geceleri uykun kaçacak belki falan ama sonra bir sabah uyanacaksın ve artık o kadar da canın yanmayacak. Kendine zaman ver, sevdiğin şeylere yönel, yanında iyi gelen insanları tut. Acıyı bastırma yaşa ki bitsin. Bir gün o anıları hatırladığında canın yanmayacak sadece gülümseyip geçeceksin.🌷🌸
00 YorumlaZamanla, üzüle, ağlaya geçer. Umudu kestiğin an unutursun.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 874 cevap paylaştı.
1 yılHer zaman için şöyle düşünmen lazım hayatta bazen her istediğimizin olmayacağını ve bir şekilde o sevdiğin insan ne ilk olur ne de son olur hayat her şekilde devam ediyor
04 Yorumla
Soran1 yılHiçbir istediğim olmadı hayatta alışığım
- 1 yıl
Ummadığın bir anda çıkar gelir belki şu an sen hayattaki sınavını veriyorsun küsme ümidini yitirme yarının ne olacağı belli olmaz
Soran1 yılGelsede bunlar unutulmaz
- 1 yıl
Haklısın yaşıyan sensin beliki seni çok üzmüş umarım bir an önce kendini toparlarsin
1 yılBende yeni ayrıldım sevgilimle benim ilişkide uzun ciddi ilişkiydi ama bana annsesini bahane ederek ayrılmak istedi
Onu çok seviyodum ve galerideki fotoğraflara bakınca içim gidiyodu onunla ilk tanışma anım ilk flörtlesme anım geliyo aklıma bana aldığı oyuncakları yakmayı bile düşünüyom sadece onunla telefonda olan her şeyi sil onu unuturucak birini bul00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılNe acısı paraya odaklan. Güzelliğine odaklan. Bi habeş maymunu için değer mi?
BBazen diyorum hollywood veya ünlü film yıldızlarını gözümuzde çok mu büyütüyoruz? Onlarla yatabilirizss 🤩
09 Yorumla
Soran1 yılPara mutluluk vermiyo
Cevap sahibi1 yılVeriyor valla. Bana çok da güzel veriyor. Kuaföre gıtcem daha onun saatini ayarlayamadim.
Cevap sahibi1 yılPilates yapmam lazım.
Soran1 yılBaşka tavsiyen var mı
Cevap sahibi1 yılKendi rutinimi yazdım ama sana da tavsiye olduysa sevindim :D
Cevap sahibi1 yılmaymundur kesin. Uzulme
Soran1 yılNe maymundu hemde yarın kuaföre gideyim ben
Cevap sahibi1 yılO ayrıldığı sahis
Cevap sahibi1 yılAyrildigin
Aşk İlişkileri konusunda 337 cevap paylaştı. Zaman her şey zamanla geçer, geçmese de üzeri kabuk bağlar, eskisi kadar acıtmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılZaman her şey geçiyor zaten sadece zaman ver kendine ve ilişkinize dair ne var ne yok sil at çıkart hayatından
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBaşka erkek mi yok ne acısı milletin elli boş olduğuna acı çekiyor yoksa böyle olmaz, derdiniz tasanız yok.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBacım valla bende onu düşünüyordum şey diyorum kendime hiç olmamış farzet duygularını düşüncelerini dondur hiç bişi düşünme kendini kandır belki işe yarar
11 Yorumla
Soran1 yılSanada geçmiş olsun ❤️🩹
1 yılAyrı geçen gün sayısı kadar ay geçince körelmeye başlar
02 Yorumla
Soran1 yılZaman diyorsun
- 1 yıl
Tek ilacı
Atlatmak zor olsada kendinizi üzüp sağlınıza zarar vermeyin sabredin dünyanın sonu değil
00 Yorumla
1 yılAh be bende bugün terk edildim sarılalım
11 Yorumla
Soran1 yılSarılalım 😢
- Aşk İlişkileri konusunda 679 cevap paylaştı.
1 yılGeçecek inanıyorum buna
01 Yorumla
Soran1 yılSağol
1 yılKlasik ama doğru olan bir söz zamanla..
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılAtlatma. Yaşa bitsin gitsin
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 854 cevap paylaştı. Kural belli sistem şaşmaz 🤞🏻
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 28,5b cevap paylaştı.
1 yılZamanla
00 Yorumla Acil başka bir erkekle yatmalısın
00 YorumlaZamanla geçiyor sabret
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılÇok basit yokmuş gibi yaparak.
08 Yorumla
Soran1 yılOnca yılı yok sayamıyorum bir anda
- 1 yıl
Kaç yıl oldu ki?
Soran1 yıl10 yıl
- 1 yıl
10 yıl mı nasıl oldu da 10 yıl bitti bir anda anlamakta zorluk çekiyorum ne yaptı sana
Soran1 yılÇok şeyler yaptı üzülmem normal değil
- 1 yıl
O nasıl bir vicdan ya? Kendisinde kalp yerine ne var acaba?
Soran1 yılTaş
- 1 yıl
Taş bir şeye yarar o başka bir şey. Gece gece insanı delirtir bunlar. Şimdi ne yapıyorsun?
Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Nasıl yaşadığına bağlı
00 Yorumla
1 yılİstirahate çekilerek
035 Yorumla
Soran1 yılUyku tutmuyor
- 1 yıl
Normaldir ama atlamayacağın bir şey değil emin ol
Herkes yaşadığının en özel en tarifsiz olduğunu düşünsede bizler hep benzer rollerdeki modelleriz
Sakin ol sadece
Soran1 yılDoğru benciliz ne acılar çekenler var şu anda bu basit kalır
- 1 yıl
Başka acılara gitme orası tabiki öylede
Benzer kıyaslamalar yapmak daha mantıkılı
İlk zamanlar gizli pişmanlık duygusu çekerek acaba tekrar olurmuyu düşünmekten alıkoyamazsın kendini
Soran1 yılSendemi ayrıldın erkekler acı çekmiyor gibi görünüyor
- 1 yıl
Evet
Acı çekmemek diye bir şey olamaz
Soran1 yılBizim kadar değildir yinede
- 1 yıl
Yanılıyorsun bence
Soran1 yılİstisnalar vardır tabii
- 1 yıl
Tabiki bu durum karakterlerin kişiliklerin değişken olması ile alakalı
Bağlanan bir erkek ayrılık sonrası şak diye reset atamaz zihinine
Soran1 yılHaklısın her insan aynı değil
- 1 yıl
Dolayısıyla genel çerçeveyi gör
Senin yaşadığın acıyı çeken ve bitiren milyonlarca insan var ve geldi geçti bile
Bu durum şu an berbat olsada eğer kararlıysan atlatacaksın çünkü bu sızı kaybolmaya mahkum.
Tecrübeyle sabit.
Soran1 yılUmutsuz yaşanmaz
- 1 yıl
Bilemem bizleri yaşatan umut mu ama
Sakinlik ve dinginliğin iyi geldiği kesin
Soran1 yılHuzur çok önemli
- 1 yıl
Katılıyorum hemde yalvarırcasına mı desem diz çökercesine mi desem bilemedim
Öyle - 1 yıl
Zaten insanı en çok yoran ve yıpratan duygu durumlarının en başında bu ikili ilişkiler sorunsalı gelir
İkincisi iş vs
İşini beğenmeyip bir yolunu bulup kesip atabilirsin lakin diğeri öyle değil
Soran1 yılÇok yıpratıcı evet benim işim yok zaten
- 1 yıl
Buraya odaklan o zaman faydalı olur
Dikkatini toplarsın sonuç alırsan iyide gelir
Soran1 yılBuraya derken KS mi
- 1 yıl
🙂 Hayır tabikide iş konusuna
Soran1 yılNe iş yapacağım
- 1 yıl
Fikrim yok
Bilgim yok çünkü
Soran1 yılSen ne iş yapıyorsun bu saatte uyanık
- 1 yıl
Ben deniz dibi yapıları dersem anlamazsın spesifik bir branş
Ayrıca saat erken benim için 00:10
Soran1 yılBen Türkiye sanmıştım tamam o zaman
- 1 yıl
Her zaman bir şey sanarız zaten
Manidar..!
Soran1 yılHayat sanmakla beklemekle geçiyor
- 1 yıl
Ve adım adım tükeniyor
Katılıyorum
Tükenen duygular, sevinçler olmasın ona bakmak lazım aksi Tükenmişlik sendromu.
Dikkat et
Soran1 yılArada yaşadım o duyguyu bilirim ama hep kısa sürdü
- 1 yıl
Güzel her kötü ya da iyi durum bir sonraki yıllara tecrübe oluyor.
Biz iyileri seçip kötüleri unutmayı seçeriz ama onlarda birer yükselme çıtası
- 1 yıl
Konuyu uzatıp sündürmek istemem özetle “”Bugün çilesini çek yarın tecrübesinden faydalan””
Soran1 yılçok teşekkür ederim sohbetin için çok faydalı oldu
- 1 yıl
Ne demek aynı düşüncedeyim
Bol şans olsun
Çabuk atlatman temennisiyle 👋
Soran1 yıl👋🏻
1 yılÖnüne bakarsan unutur hatırlamazsın bile
02 Yorumla
Soran1 yılGeçmişte yaşayanlardan ben
- 1 yıl
Tecrübeli olarak yaşayanlardan ben
1 yılYaş kaç
019 Yorumla
Soran1 yıl36-45 arası
- 1 yıl
Olgun bir insansın öncelikle ayrılık acı verecek kıvamda olmamam lazım. Peşine düştükçe daha çok aci verceketir
Soran1 yılÜzülüyorum yaşla alakası yok bunun
- 1 yıl
Var niye var biliyor musun. Kendine acı 200 sene ömrümüz yok. Ve kendin için yaşa
Soran1 yılHiç yaşamadım ben 😢
- 1 yıl
Asma suratını en zor geceni düşün yine sabah olmadı mi
Soran1 yılartık kimseye güvenemem ben kalan ömrüm yapayalnız geçecek
- 1 yıl
Öyle düşünme biri gelir karşına aklımı başından alır bugünler bile aklına gelmez
Soran1 yılMilyonda bir ihtimal
- 1 yıl
O da bir ihtimal
Soran1 yılİhtimallerle mutlu ol diyosun anladm
- 1 yıl
Hayır çiçek ihtimaller ile mutlu ol demiyorum kendini mutlu edecek ihtimaller yarat
Soran1 yılNe yapayım
- 1 yıl
seni mutlu edebilecek tek varlık yine sensin, senden başkası seni mutlu edemez, etse bile fazlasıyla geri alır. beklentiler sadece kendine yönelik olmalıdır ve yine kendine olan inancın her şeyin üstesinden gelebilmelidir.
Soran1 yılBen hep birine ihtiyaç duyuyorum kendimi seviyorum ama tek mutlu değilim. Sağol çok faydalı şeyler söyledin bana
- 1 yıl
Neden ihtiyaç duyuyorsun
Soran1 yılTravmam var bazı konularda
- 1 yıl
Anladım geçmiş olsun. Hayırlı geceleriniz olsun
Soran1 yılHayırlı geceler sağol
1 yılAnlatamazsin yaşarsın sadece
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,3b cevap paylaştı. Zaman ilactır.
00 Yorumla
1 yılZor atlatıyosun ama geçiyor değmiyor inan
00 Yorumla
1 yılBaşka bir aşk ile
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,9b cevap paylaştı.
1 yılZamanla
02 Yorumla
Soran1 yılBakalım zaman banada bir iyilik yapacakmı
- 1 yıl
Onu bilmiyorum
Zaman zaman
00 Yorumla
1 yılyeni birine aşık ol
12 Yorumla
Soran1 yılTamam
- 1 yıl
benim sana böyle dediğime bakma ben de aşk acısı çekiyorum hem de bir mal için üstelik dünya güzeli bir kızım 6 aydır onu bekliyorum herkesi reddediyorum bu siteye de sırf bu konuda yorum almak için geldim paylaştığım soruya bakıp yorum yapabilir misiniz
- Aşk İlişkileri konusunda 909 cevap paylaştı.
1 yılKoy gitsin
02 Yorumla
Soran1 yılGitti zaten
- 1 yıl
Hayırlısı olsun
zamanla..
01 Yorumla
Soran1 yılOy birliği ile zamanmış evet sağol
Yaşayarak
00 YorumlaSeks
00 Yorumla
1 yılVar birkaç yönetim