Sevgilim yüzünden kariyer hedeflerime vakit ayıramıyorum ne yapmalıyım?

Kendimi geliştirmek istediğim konular vardı (evde olmamı gerektiren, dışarıda yapamayacağım) sevgilimle tanışmadan önce onlar üzerine uğraşıyordum tanıştıktan sonra vaktimin ve enerjimin neredeyse tamamını sevgilime ayırmam gerektiği için hiç üzerine düşemedim, şimdi bir iki gün hastayım diye bahane bulup başına oturdum da çok fazla paslanmışım ama erkek arkadaşım sürekli onunla ilgilenmemi istediğinde kendim pratik yapmaya vakit bulamıyorum. Neredeyse bir yıl olacak, geçen sene olmak istediğim yerin o kadar gerisindeyim ki. Herkes ayrıl diyor ama ayrılmak da istemiyorum çünkü bu sefer de evde baskıcı ailemle baş başa kalacağım ve sevgilimle vakit geçirebilmek rahatlamamı sağlıyor, diğer yandan da "tamam rahatım ama kariyerim? yeteneklerim?" diye endişelenmeden edemiyorum. Ne yapmalıyım ben? Yanına gelemem şunları şunları yapmam gerek dersem üzülür sen beni yalnız bıraktın sen şöyle kötüsün böyle kötüsün eski sevgililerim böyle değildi demeye başlıyor ama ben kariyersiz bir hayat da istemiyorum sırf yalnız kalmayacağım diye, öbür yandan da sırf ailemle baş başa kalmamak için ilgi alanlarıma engel olacak biriyle ömür geçirmek de istemiyorum. Ne yapacağım?

Sevgilim yüzünden kariyer hedeflerime vakit ayıramıyorum ne yapmalıyım?