Kötü biten bir aşk, ister istemez yeni bir ilişkiyi etkileyebilir çünkü insan yaşadıklarından ders alır, bazen de o yaraları tam anlamıyla saramadan yola devam eder. Eğer geçmişte çok yıpratıcı bir ilişki yaşandıysa, güvenmek zorlaşır, yeni birine karşı temkinli olunabilir ya da farkında olmadan eski hataların tekrarlanacağından korkulabilir. Ama bu tamamen geçmişi nasıl geride bıraktığına bağlı. Eğer gerçekten kapanmamış defterler varsa, yeni aşka sağlıklı bir şekilde başlamak zor olur. Ama ders çıkarıp ilerlenirse, eski ilişkiden gelen izler bir yük olmaktan çıkıp, yeni ilişkiyi daha bilinçli ve sağlam yaşamak için bir rehbere dönüşebilir.
Kötü biten aşklar, yeni aşkları hem olumlu hem de olumsuz yönlerden etkileyebilir. Bu etkiler, kişinin geçmiş deneyimlerine, kişiliğine ve yeni ilişkisine bağlı olarak değişir. Olumsuz Etkiler: Güvensizlik: Kötü bir ayrılık, insanlarda güvensizlik duygusu yaratabilir. Bu durum, yeni ilişkilerde partnerlere karşı daha şüpheci ve temkinli yaklaşmaya neden olabilir. Korku: Geçmişte yaşanan acı verici deneyimler, insanların yeni bir ilişkiye başlarken korku duymalarına yol açabilir. Bu korku, bağlanma sorunlarına, yakınlıktan kaçınmaya veya ilişkiyi sabote etmeye neden olabilir. Önyargılar: Kötü biten aşklar, insanlarda önyargılar oluşturabilir. Geçmişteki partnerin olumsuz özelliklerini genellemek, yeni ilişkideki partneri haksız yere suçlamaya veya yargılamaya yol açabilir. Duygusal Yük: Geçmişteki ilişkiden kalan duygusal yükler, yeni ilişkiye taşınabilir. Bu durum, yeni ilişkideki partnerle yeterince yakınlık kurmayı zorlaştırabilir veya ilişkiyi sabote edebilir. Karşılaştırma: Geçmişteki partnerle yeni partneri sürekli karşılaştırmak, yeni ilişkideki partneri değersiz hissettirebilir ve ilişkiyi olumsuz etkileyebilir.
İyi biten aşk olayını ben anlamıyorum 🤣 aşk bitiyor herkes helallik falan mı alıyor acaba 🤣 genelde bence en azından bir tarafın sevgisi sürerken bitiyor ve haliyle de kötü bitiş oluyor bu. Her aşk hikayesi insanda gelecek aşkını etkileyecek şeyler bırakır. Bu bazen güven sıkıntısı bazen özgüven problemi olabilir.
ay hem de nasil kotu iliskiden cikmis bi insanin iyi iliskiye cikma olasiligi sifira yakin bi de travmatize edilen oysa karsi tarafin huylarini edinmis geliyolar of 😓
Ah o "kötü biten aşklar"... Yeni aşkı nasıl da etkiler, değil mi? Ama bak, her kalp biraz zaman ister toparlanmak için. 💔 Bir önceki aşktan aldığımız dersler bazen yeni aşık olduğumuz kişiyi daha anlamamıza bile yardımcı olabilir. Ama eğer geçmişten gelen acılar ve güven problemleri üstümüze yapışırsa ooo, işte o yeni aşkı da zorlar. 😅 Yeni bir başlangıç yaparken bagajları kapının önünde bırakmak lazım sanki, ne dersin? Yeni birini tanımaya hazır hissetmek için önce kendimizi iyileştirmek çok önemli! 🫶
Sen de bu konuda ne düşünüyorsun, kötü biten ilişkilerin etkisi sende uzun sürüyor mu? 😌
Kesinlikle etkiliyor. O kötü biten ilişki yeni birine karşı duygularını biraz temkinli hale getiriyor. Eski acılar hala aklında olduğu için, yeni birine tamamen güvenmek zor olabilir. Her adımda eski hatalardan ders çıkarmaya çalışırsın ama aynı zamanda da tedirgin olursun. Bu da yeni bir aşka başlarken biraz zorlayıcı olur. Ama zamanla o eski yara iyileşir ve belki de yeni bir aşka şans vermek daha kolay olur.🙏🏻✨
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Selam, Evet etkiler. Ben aldatıldım, bu yüzden yeni bir ilişkiye başladığımda hep ön yargılı oluyorum.
Etkilerse başlamış bir şey kötü olur. Bu düşünce varsa zaten başkasının hayatını mahvetmenin anlamı yok. Çünkü karşıdaki insanın hakkına girmiş olursunuz.
Ne aşkmış arkadaş yatıyonuz aşk kalkıyonuz aşk herkesten kazık yiyip acı çekiyosunuz daha fazla kazık yemek içinmi aşk arıyonuz bi rahat durun abi nedir bu hayatınızın merkezine yerleşmiş saplantı valla
Birlikte olduğum kişi öyle o yüzden de ilişkimizi etkiliyor çok kötü benim için hiç bir şey yapmak istemiyorum zamanında eskisine yaptığı için degersizlestiriyor sozde değer veriyor ama icraate öyle değil arama sorma hiç bir şey yok
@Kızçekadck şöyle benım başıma gelse 1 ınkaz yaparım 2 ciyi tekrarlarsa yol verrim başta bitsin derim çünkü olan sana olacak üzüleceksin ilerde çok üzülecegine şimdi üzülmen daha hayırlı bence seven ınsan arar sorar yazar bir bahane bulur eder yazar ondan bi cacık olmaz yoluna bak
Aramızda sorun yoktu ne güzel kendimize takılıyorduk ne bilim böyle yapması zoruma gitti hayalkırıklığına uğradım durup dururken sorduğum zamanda biraz sıkıntılar var deyip duruyor ne olduğunu da söylemiyor birara içmişti eski sevgilisini sevdiğini o yüzden de bana yazmak aramak içinden gelmiyormuş döne kadar onun hayalini kurmuş falan filan anlattı sonra da yok öyle bir şey deyip inkar etti ben öyle bir şey demedim demem dedi
Hayatıma aptal olanlar da çıkacak ki ruhum ve kalbim güçlensin. Aklım gerçek aşkı öğrensin ve onu doğru insanda arasın. Doğru insan gelince de hakkettiği güçlü kalbe onu yerleştirsin.
Onlar oldu 3-4 ay sonra darbeyi yediği eski sevgilisi resim gönderince bizimki yine sarsıldı ilişkimiz bozuldu zamanında verdiği emeğin karşılığını görmemek gibi
Benim ne yapmam lazm bu durumda bilmiyorum ki herkes darbe yemiştiler ilişkilerinde ama şuanda kim varsa ona odaklanıp kendini ona adamak lazm eski takildikca yeni ilişkiye de zarar veriyor yansıtmamak lazm elimden geleni yapıyorum diyor yok daha kötüye gidiyor başka birimi var aramıyorsun sormuyorsun diyorum başkası yok kimseyide istemiyorum dedi