Kişiden kişiye değişebilir bu durum aslında. Çünkü herhangi bir insan kötü biten aşkını sağlıklı bir şekilde atlatabiliyorken bir diğeri takıntı haline getirebilir veya geçmiş birtakım olaylar sebebiyle daha ağır atlatabilir. Burada kritik nokta zaten eski ilişkinin etkilerini hala hisseden biri yeni bir ilişkiye başlamalı mı sorusu bence. Bazıları yenisi olmadan eskiyi unutamazsın der fakat ben buna katılmıyorum. Eskiyi tamamen geride bırakıp yeniye o şekilde odaklanmalıyız. :)
Biten bir ilişkinin ardından konuyu kapatmak ve yürümek dışında herşeyi yapıyor insan. Didik didik ettiği anların çıkmazına girdikten sonra temiz bir nefes almanın fakirliğine düşüyor duygusal olarak. Sanırım yitirdiği inanç ve güven duygusunun eksikliğini yeni gelenden çıkarma hazzı daha baskın geliyor onun için.
Benim için herhangi bir etkisi yok açıkçası. Her insan kendine hastır ve bir baskasının bıraktıgı olumsuz görüşün yansıması bir tek ona olur. Yeni birine karşı temkinli olurum elbet ama önyargı beslemem.