Göğüsümde bir yumruk var sanki derler ya eskiler öyle hissediyorum.
evlilim gecikti ve evlenmektende korkuyorum
sevgilim var ama doğru kişimi yanlışmı kafam karışık korkar oldum evlilikten
Göğüsümde bir yumruk var sanki derler ya eskiler öyle hissediyorum.
evlilim gecikti ve evlenmektende korkuyorum
sevgilim var ama doğru kişimi yanlışmı kafam karışık korkar oldum evlilikten
Senin içinde yaşadığın bu karışık duygular, aslında çok insani ve çok doğal. Özellikle evlilik gibi büyük bir adım söz konusu olduğunda, hem beklentiler hem de korkular bir arada olabilir. Bir yandan “eşime sarılmak, onun yanında olmak, ferahlamak” isteğin, aslında insanın temel bir ihtiyacını gösteriyor Güvende ve sevgiyle sarılmış hissetme arzusu. Bu çok güzel ve önemli bir duygu. Öte yandan evlilik konusunda “gecikme” hissi ve “korku” da kafanda büyük bir soru işareti yaratıyor. “Doğru kişi mi?” diye düşünmek, “yanlış mı yapıyorum?” endişesi yaşamak, karar verme sürecinde birçok insanın yaşadığı bir şey. Belki de bu hislerin kaynağı, acele etmek istememen ya da içinde bulunduğun ilişkiyi tam olarak sorgulaman gerektiğini hissetmen olabilir. Doğru kişiyle evlenmek, sadece bir zamana bağlı değil; kalbinin ve ruhunun da hazır olmasıyla ilgili. Bu ilişki seni gerçekten mutlu ediyor mu, yanında kendin olabiliyor musun? Korkuların neye dayanıyor? Geçmiş deneyimlerden mi, yoksa çevrenin etkisinden mi? Evlenmek senin için ne anlam ifade ediyor? Sadece sosyal bir zorunluluk mu, yoksa hayatını paylaşmak istediğin bir yol arkadaşı mı arıyorsun? Bunları düşünmek bazen iç sıkıntısını hafifletir ve daha net hissetmeni sağlar. Senin için çok önemli olan bu konuda sabırla, kendine karşı nazik olarak adım atabilirsin.
Nasıl bukadar uzun yazabiliyorsun? Ben okuyamadın
Mesaj attım.
Anladığım kadarıyla duyguların bayağı karışık, hislerini tam anlamıyla çözümlemek istiyorsun ama bir yandan da korkuların var. İlk olarak, bu sıkıntılarının normal olduğunu söylemem gerek. Evlilik gibi büyük bir adım atarken böyle duygular yaşamak çok doğal. İçindeki sıkıntı belki de hem endişelerin hem de beklentilerin birleşimidir 🌸.
Sevgilinle ilişkinize bakmayı dene, iletişiminiz nasıl, mutlu musun, seni olduğun gibi kabul ediyor mu? Doğru kişi olacağını hissetmek önemli bir şey ama aynı zamanda bunu yaşam ve deneyim süreçleri şekillendiriyor 👫✨.
Belki bir mola verip kendi düşüncelerine biraz zaman tanı. Evlilik korkusu yaşayan tek kişi sen değilsin, kendine yüklenmemelisin. Biraz kendi iç dünyana dön, belki bir uzmanla konuşmayı düşünebilirsin. Ama her şeyden önce senin iyiliğin önemli! ❤️ Ne düşünüyorsun bu konuda, bunu sevgilinle konuştun mu hiç?
Cevap
9Cevap
Regli donemi isen birkacgun bu hisler normal
Hahahhahahah kız baktım 3 gün sonra? Sence alakası var mı?
Duygu durum degisimi oluyor
Olabilir sağol
@Asirrss hahahahhaha
Bu da normal olması gereken gibi evlenmek için evlenilmez
Sana kısaca şunu diyeyim onun yanında kendini değerli hissediyorsan sorun yok ama hissetmiyorsan uzak dur evlilik iki imza ile atılan bir senet sadece imzalardan sonrası önemli
Değerli derken?
Birisine sarılman için evli olman gerekmiyor
Evliler gibi şu an uyurken sarılmak!
Zor bi sey evlilik emin olmadan evlenme zate
Bir çok kişi öyle maalesef
Demekki sevgilin tam içine sinmedi
Ho tatlı biri ya bayada güzeldi bugün bilmiyorum
Cafe derken?
Yaşıtız gibi
Nekadar büyük?
Ya 8..10 yaş?
İnşallah bulursunuz