Aşk acısı dediğimiz kalbimizi acıtan, daha sonra alışıp kabullendiğimiz, nedir bu aşk acısı, neden çekeriz ve sonra alışır unuturuz?

Aşk acısı dediğimiz kalbimizi acıtan, daha sonra alışıp kabullendiğimiz, nedir bu aşk acısı, neden çekeriz ve sonra alışır unuturuz?
Çünkü aşk duygusu sevdiğimiz insanın olduğu kişi değildir, bizim ona yüklediğimiz anlamdır. Mesela ikili iletişimlerde kötü birine aşık olabilirsin ama onu öyle bir seversin ki sana en iyi konuşmacıymış gibi gelir. Aşk ta böyledir işte bazen yetersiz kişileri gözümüzde büyütüp bunu aşk zannediyoruz.
Aşk acısı, beynin ödül merkezinin birdenbire sevdiği kişiden mahrum kalmasıyla ortaya çıkan bir yoksunluk hissidir. Sevdiğimiz kişiye alıştığımız için onun yokluğu, hem duygusal hem de fiziksel olarak acı verir. Beyin, zamanla bu eksikliği kabullenir ve yeni rutinler oluşturarak iyileşmeye başlar. Geçen zaman, anıları silmese de duyguların yoğunluğunu azaltır ve unuttuğumuzu sanırız. Aslında unutmayız, sadece hissettiğimiz duygular değişir ve kabulleniriz.
L Aslında bunun en büyük sebebi nedir biliyor musun insanların yaşadığı alışkanlıklar, bunu sadece aşk olarak düşünmeyelim hayatımıza giren bir arkadaşımız bile her gün sohbet ettiğim muhabbet ettiğim insan bile hayatımdan çıktığın zaman bir boşluk hissi yaşıyorum dolayısıyla daha özel olan sevgiyle dediğimiz kişi hayatımızdan çıktığı zaman bir alışma sürecinin başa dönmesi o düzenin bozulması insanı kötü etkiliyor
Rica ederim dostum
Aşk diye bir şey yok biz daha önceki yaşantımızda anne baba ya da kardeşimizle farketmez çözemediğimiz sorunları başka bir bedende çözmeye çalışırız olmayınca da hayal kırıklığı ve buna Aşk acısı deniliyor.
Teşekkür ederim aneyyy🫶😘
Rica ederim yavrum ♥️♥️🙏
Ah o aşk acısı yok mu! 💔 Kalp gibi atıyor, ama içinden bir parça kopup gidiyor gibi hissediyorsun, değil mi? Çünkü biz, duygusal varlıklarız. Sevince karşı tarafı neredeyse kendimizin bir parçası yapıyoruz. Ayrılık da bu parçanın yerinden sökülmesi gibi geliyor, bu yüzden böylesine yakıcı.
Zamanla "kendimize dönüş" yolculuğu başlıyor. Acı yerini kabullenmeye, sonra da tatlı hatıralara bırakıyor. Şimdi zor olabilir ama sen güçlüsün, bir gün yeniden ışık saçacaksın! 💃 Unutma, kötü günler geçer, sen kalırsın! Peki seni iyi hissettiren şeyler neler, onlara odaklanmayı düşünüyor musun? 🌈
Cevap
9Cevap
Bu duyguyu cok yaşamış olabilirim. Aşk acısı diye aslinda adlandırırız ama Aşk ile bağlantısı olmadigini düşünüyorum. Sadece o kisi hakkinda cok fazla hayal kurulmuştur, acı veren de O oluyor sanirsam.
Bir daha görememe duygusu ve bilinci oluşur bu da tıpkı ölüm açısında olduğu gibi bir ayrılık hissi oluşturur ama acıyı yaşayıp unutmak lazım o duyguyu bastırmaya kalkmak unutmayı erteler
İnsan duygularıyla hayatını idame eden bir varlık. Duygu tüm bunların suçlusu. Duygusuz isen üzülmezsin ama insan olduğunu nasıl anlayacaksın başka türlü?
Çünkü sadece kalp değil, akılda bütün derinliği ile hissedip acı çekiyor.. Sonra yavaş yavaş silikleşiyor.
çünkü karşıdakini seviyorsun ayrılmak istemiyorsun vucudun ayrılsa bedenen uzak bir ortamda olsada kalbinle ruhunla hep yanındasın
Onu hiç gitmeyecek bitmeyecek hayatı ona adayarak yaşadıgımız için seviyorsun istiyorsun ama sonları hep hüsran
Bosluga dusersin
Özel birşeyi kaçırdığını hissettiğinden olabilir.
Fazla değer veriyorsunuz
Fazla taviz ve Önem veriyorsun sonra hüsran
Haklı olabilirsin 🙂
Detaylı fikirler ister misin
Teşekkür ederim hayır
Ölüm acısı gibi bir şey bu o yüzden
Aslında aşk psikolojik bir rahatsızlıkmış
insanı en çok sevdiği şey üzer.
Kimden ayrıldın
Evliyim soru sordum ayrıldım demedim..
Eski anıların aklına geldi o zaman
Bekarken
Hayır
Sana şiir şarkı sözü akrostiş falan yazsam hoşuna gider miydi?
Hoşuma gitmez mutlu olurum sadece
O zaman yazayım bir ara dmden söylüyüm olur mu burdan hayırdır kadına mı yavşıyon diyenler çıkar çünkü
Mutlu olurum dediğin için yazayım madem akrostiş ve şiir
Teşekkür ederim çok incesin 😃 ama ben kimseyi dm almıyorum 🙂
Burdan yazmaya yazarım da 3. şahıs olarak süper kahramancıklar damlar sen hayırdır diye eğer bunun önlemini alır engel atarım görüşü silerim gelen olursa diyorsan yazarım burdan da ama kavga çıkmasın sen gel özele diyorsan dm'den daha rahat olur seçim senin
Teşekkür ederim yazmama gerek yok sağol
instagramın var mı
Neden bana taktın bu kadar rahatsiz edeceksen engelliycem
Sadece Instagram istedim ne var bunda? Takipleşirdik
kaybetmenin yenilmenin acısı galiba
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?