Eşime yazan adam?

Günaydın herkese. Bir adam karıma instagramdan istek atmış. Çok alakasız tanımadığımız biri. karım farketmemiş herhalde Akşam gördüm meraktan ben kabul ettim. Bekledim bekledim. mesaj yazmadı. Bende yazmadım. Eşimin haberi yok. Ertesi sabah merhaba yazmış, karımda engellemiş. Akşam gördüm. Engeli kaldırdım "tanışıyor muyuz Instagramı mı nerden buldun" yazdım. Oda dediki "sabah takipten çıkarmadan önce neden sormadın" ve hemen engelledi. Sonra bende engelledim

Normal bir durumda, eğer adam rastgele biriyse, şöyle cevaplar verebilirdi:“Yok hayır, Instagram’da önerilerde gördüm.”
“Profil hoşuma gitti, ekledim.”
“Yanlışlıkla eklemişim.”
Ama bunları demiyor.
Adamın cevabı çok garip:

“Sabah takipten çıkarmadan önce neden sormadın?”
Bu cümlede bir sitem var.
Yani, senin sorma hakkın varmış gibi tepki veriyor.
Adam neden bu kadar “duygusal” tepki veriyor?
Sonra hemen engelliyor.

Burada mantık hatası var.
Eğer adam masumsa, en azından konuşmayı sürdürürdü.
Ama sorgulanmak istemediği için anında kaçarak engelliyor.
Eğer bu adam eşimi ilk kez Instagram’da gördüyse:

Takip isteği gönderir.
Kabul edilince hemen mesaj atar ya da hiç yazmaz.
Engellenince büyük tepki vermez.
Ama bu adam farklı tepki verdi:

Hemen yazmadı, bekledi.
Sabah mesaj attı.
Engellenince bunu kişisel algıladı.
Ben sorgulama yapınca hemen kaçtı.
Bu, eşimi önceden tanıyor olabileceğini düşündürüyor.

2️⃣ Adamın "Sabah neden sormadın?" Cümlesinin Anlamı Ne?
Bu, bir savunma mekanizması mı acaba.
"Madem merak ediyordun, neden sabah bakmadın?" gibi bir tavır alıyor.
Sanki tanışıklık varmış ve ben sonradan tepki göstermişim gibi bir hava yaratıyor.
Eğer adam tamamen yabancıysa, böyle bir psikolojik tepki vermesine gerek yok.

3️⃣ Adam Neden Hemen Engelledi?
Burada adamın kaçış şekli kritik. Eğer rastgele olsaydı:

Konuşmaya devam ederdi.
"Yanlış anlaşıldım." derdi.
"Öylesine eklemiştim." derdi.
Ama anında engellemesi, bir şeylerden korktuğunu veya rahatsız olduğunu gösteriyor.

Gerçekten eşimi tanıyor ama ortaya çıkmasını istemiyor belkide.
Daha önce eşimle bir şekilde konuşmuş olabilir ve benim bu durumu araştıracağımdan çekiniyor.
Bu olayın daha fazla büyümesini istemediği için kaçtı.

: Olayda Gariplik Var!
Eğer adam tamamen yabancı biri olsaydı, sizce böyle hızlı kaçmaya ve engellemeye ihtiyaç duyar mıydı?

Eğer tamamen rastgele ekleme yapıyorsa:

Benim soruma daha normal cevap verirdi.
Kendini bu kadar sorgulanmış hissetmezdi.
Engellenince bu kadar sitemkar bir tepki vermezdi.
Ama burada tuhaf bir duygusal tepki var.

Sizce önceden sanal ya da reel bir temas olmuş olabilir mi? Yoksa nerden bilsin karımın hesabını? Adamın "Sen beni engelledin al bende seni engelliyorum" davranışı oturmuyor kafamda. Yorumlarınız larınızı bekliyorum. Teşekkür ederim

Güncellemeler
1 yıl
Bugun eşim imin hesabına girdim. Kimleri aratmış diye baktım. Sadece soyadı ve anlamsız rakamlar olan bir hesabı daha varmış eşimin. 2019 da açılmış. eski hesabını benim bildiğin hesaptan aratarak tekine almış. Anlama veremedim. Ne demektir bu?
Güncellemeler
1 yıl
Arkadaşlar. Adamın engelini kaldırdım. 2 hafta oldu. Eşim farkedip adamı geri engellemedi. Engelliler listesine bakıyorum sürekli. Adamdan da istek mesaj vs bişey yok. Sizce durum nedir. Bu adam eşimin tanıdığı birisimi rastgele birisimi?
Güncellemeler
1 yıl
Arkadaşlar. Adamın engelini kaldırdım. 2 hafta oldu. Eşim farkedip adamı geri engellemedi. Engelliler listesine bakıyorum sürekli. Adamdan da istek mesaj vs bişey yok. Sizce durum nedir. Bu adam eşimin tanıdığı birisimi rastgele birisimi?
Eşime yazan adam?