Ne demiş atalarımız aşk bir su'dur iç iç kudur. Aşk su olduğuna göre, aşık olunca su içmiş olmuyor muyuz? E su içince oruç gider, o zaman cezası nedir? 61 gün mü tutmalı? Tovbe edip 1 gün kaza mı tutmalı :(

Ne demiş atalarımız aşk bir su'dur iç iç kudur. Aşk su olduğuna göre, aşık olunca su içmiş olmuyor muyuz? E su içince oruç gider, o zaman cezası nedir? 61 gün mü tutmalı? Tovbe edip 1 gün kaza mı tutmalı :(

Aşk, manevi bir duygu olduğu için orucu bozmaz. Oruç, yeme, içme ve cinsel ilişki gibi fiziksel eylemlerle bozulur. Ancak aşkın sizi harama yönlendirmesi, mesela şehvetle bakmak, dokunmak veya haram bir ilişkiye girmek gibi durumlar, orucun manevi değerini zedeleyebilir. Eğer bu tür bir davranış orucu bozan bir seviyeye ulaşırsa, kefaret veya kaza gerektirebilir. Yani aşk su değil, ama yanlış yaşanırsa ateşe dönüşebilir
Teşekkür ederim hocam :))
Rica ederim kskdkd
Aşk bir sudur iç iç Kudur!
Kuduran da köpekler olduğuna göre bu doğrultuda bütün aşıklar köpektir de diyebiliriz:))
Belki de köpek gibi sevmek bu şekilde türemiştir ya da köpek gibi özlemek..
Oruçla bir bağlantısı olduğunu sanmıyorum ezan okununca ulumaya devam edebilirsiniz;))
Bİr insanın ironisini açıklamak zorunda olması çok üzücü bir durum :D
İronini destekler nitelikte yazdığımı anlamanı umardım bu da beni üzdü😄
Kanka zaten anladım la. O yüzden gülücük koydum ya ironine ironi diye :D :D
İsmi yazmaya gerek yok ancak internet de denk gelmiştim "Hocam oruçlu iken eşimi dudaklarından öpsem orucum bozulur mu? sorusuna; Bilsem ki öpmekle duracak yok bozmaz diyeyim" cevabına çok gülmüştüm
Puahahaha :D:D:D Hocam ben aşk derken o anlamda demiyom ama sadece aşık olmak anlamında. Sorunun cevabı da efsaneymiş hahah.
Yani sevmek orucu bozmaz ama şimdi günümüzde aşkı ince millet affedersin aşkına Hüsne yaptığı için zaten nikahsız olarak bir insan onu yaparsa zina etmiş olur ikinci olarak da orucu bozulmuş olur
Hocam fiziksel temas yok sadece sevmek :) Aşk diye kibarlaştırdım olayı zannediyorlar da yok direkt aşk hehehe
Dostum ben sana bir gerçeği söyleyeyim mi Aslında aşk diye bir şey yok insanların uydurduğu affedersin uçkurlarını bastırmak için adını aşk diyorlar Sevgi veya fedakarlık karşılıklı olduğu zaman aşktan daha iyidir bugün birisini seven birisi karşılık alamadığı zaman kendini paralıyor ama diğer kişinin umurunda bile olmuyor bunun adını da aşk diyorlar Bu aşk değil ki kendini eziyet
Katılıyorum dostum sana. Benim bir sözüm var, bu yaşıma kadar beni yanıltmadı heralde ölene kadar da söyleyeceğim. Bir ilişki karşılıklı aşk ile sevgi ile değil, bu iki kişinin birbirine katlanabildiği kadar uzun sürer. O yüzden hayatımı birleştireceğim kadının tamamiyle zerresine kadar içime sinmesini istiyorum. Öyle ya da böyle aşk bitecek sevgi kalacak ama onu idare etme isteğin yoksa sevgi saygı da gidecek. İnsanlar çok temiz düzgün varlıklar değiller. Acizler. Dolayısıyla insanlar hayatlarına onun her türlü haline katlanmayı kabul ettiği kişiler alırlarsa aşık olduklarını zannettikleri kişilerden daha uzun süre birlikte olur daha sıkı sıkıya bağlanırlar diye düşünüyorum...
Kesinlikle katılıyorum yoksa günümüzde bugün herkes ağzına almış ve aşkım kelimesi bir seviyorum kelimesi Ama kimse kimseyi sevmiyor Aslında çıkarım menfaati uğruna kullanıyor
Aynen böyle umarım karşımıza bize katlanabilecek her halimiz kabul edebilecek iyi insanlar çıkar :))
Amin 🙂
Cevap
4Cevap
Aşk libidoyu fwlan etkiler ne olur ne olmaz iradeyi zorlar. 61 güne merhaba dersiniz xd
Tovbe deyim hocam aşk maşk yok o zaman :D
1 ay mola verin ya da gündüzleri aşk yasamayin geceleri yaşayın 🤣
Notlarıma yazdım hocam :D
Ahaha tamamdir iyi günler
Ayni mantikla gidersek hocam hayat acidir, biber de acidir. O zmn hayat bir biber midir 🤪
Ohaaa benden daha zeki bir hanfendii :D
🫣🫣😬
kesinlikle bozar aşkı yiyeyen kafayı yer içinde yeme eylemi oldukça bol bu durumda bozar
Çok haklısınız hocam teşekkür ederim afajffa
Aşk layık olanda ise bozmaz evladım😅
Oyş gene tam annemlik bir söz (kalp kalp)
Elbette 😅😅
Aşk orucu bozmaz ama, kalbi ve zihni şaşırttığı, ruhu da dengesiz bıraktığı kesinlikle ispatlandı..
Bozar. Hayatın boyunca oruç tutmaktır cezası
Hocam öyle kefaret mi olur ya...
Olur evladım
İftardan sonra asık olmaya özen gösterelim
🫡🫡 fışkırıyor mübarek
Hayır, bozmaz hocam
Bozar tabii 😅
Kurallara uydukça sorun olmaz 😃
Bozmaz ayol
:D:D
Ask orucu bozmaz. Ama yakinlasmalar bbozar 😂😂😂
Ne yediğine bağlı
Aşık olunca ne yicen ki?
La yok sadece sevmekten bahsediyorz :D sevişmek anlamında konusmuyoz.
Pislikim ben :D:D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?