- Bir gün seni unutmak zorunda kalırsam
Aşkımın küçüklüğüne değil,
Çaresizliğimin büyüklüğüne bak...
Aşkımın küçüklüğüne değil,
Çaresizliğimin büyüklüğüne bak...
Aşkın doğasında ceza yoktur; aşk, iki insanın birbirine duyduğu derin bağlılık ve anlayışın ifadesidir. Ancak, bazen aşkın yol açtığı seçimler, duygusal karmaşalar ya da kırgınlıklar, insanlar üzerinde zorlu etkiler bırakıyor. Aşkın "cezası" aslında, insanlar arasındaki beklentiler, iletişimsizlik veya yanlış anlamalar nedeniyle ortaya çıkan sonuçlardan kaynaklanıyor. Kişinin kendini feda etmesi ya da aşkla birlikte yaşadığı acılar, ceza değil, duygusal öğrenme süreçleridir. Aşk bazen karmaşık olsa da, bunun bir ceza olması gerekmiyor; aksine, kişisel bir gelişim fırsatıdır.
Aşkın cezası yoktur ama insan yanlış kişiyi severse sonra unutmak için çok zaman harcar maalesef.. bu yüzden de sevgili olurken ya da birini sevmeden önce iyice emin olması lazım duygularından.. ve o kişinin sevgisinden güveninden.
Peki birini severken nasıl emin olabiliriz?
Cevap
6Cevap
Bir şiirim aklıma geldi
Gün olur da aklına gelirsem
Sevgimi değil şefkatimi hatırla
Sorunun cevabına gelince aşkın cezası olmaz ama mutlaka her hayat tecrübesi gibi bize vereceği bir ders vardır.
Tabi herşeyden bir şekilde bazı dersler çıkartıyoruz. Bende yanlış olan bir aşkta ceza ve bedel büyük oluyor.
Her kararı kendi doğrularına göre alır insan. İlerleyen zamanda bu kararın yanlış olduğunu görürsen pişmanlık duyabilirsin. Bunu bşr ceza olarak düşünebilirsin. Ancak ben hiçbir kararımdan dolayı pişmanlık duymadım. Karşı cins ilişkileri de buna dahil.
Bazen yanlış olduğunu bedelini ödedikten sonra anlıyor insan.
Aslında hepsi bir nevi ders. Hani diyoruz ya "Şimdi ki aklım olsaydı o zaman bunu yapmazdım." Ama bunları yaşamamış olsaydım. Bu aklimda olmayacaktı.
Kararlarımın ilerleyen zamanda yanlış olduğunu yaşadım. Ama pişmanlık duymadım. Dersimi aldıp ezber ettim ben.
Çok güzel. Olması gerekende bu zaten. Hepimiz icin
🙏💐
😊😊
Vardır.. Hem de öyle bir cezadır ki; insana feleğini şaşırtır, bütün duyguların ağırlığıyla yalnız başına ömür boyu o acıyı çekmek zorunda kalırsın.. Evin bile seni sığdıramaz içine çoğu zaman.. Gökyüzüyle yeryüzü arasında sıkıştığını hissedersin..
O kadar güzel anlattın ki.
Anlattıran olunca zor olmuyor
Aslında bu yazılanlardan daha fazlası. Ama bu kadar anlatilabiliyor. Ne kadar zor bir şey dimi? Nasıl başa çıkıyorsun?
Patlıyorum, başa çıkmaya gayret ediyorum ama savruluyorum sağa sola.. Biliyorum neyin ne olduğunu ama çözemiyorum.. Bazı şeyler yek başına kaldırılamayacak kadar ağır geliyor, bana bile..
Sorucaklarimi yazıp yazıp tekrar siliyorum.
Acıyı sormak istiyorum. Doğru kelimeleri bulamıyorum. Mecbur olan sen misin o mu?
Mecbur kalanım ben.. Son damlasına kadar ayakta tutmaya çalışan ama bitmek bilmeyen gücü kuvvetiyle nakavt eden tarafından..
Hikayelerimiz çok benziyor
Elbette
Her ne kadar yok desekte
Bir yerde başımıza birseyler musallat olur
Aynen
🤙🤙
Aşkın cezası yoktur ama aşk uğruna yanlış yapılan davranışların cezası vardır.
Muhakkak 🤙
Kesinlikle
Vardır kimilerine göre
Aşkın, tutkunun, şehvetin cezası olmaz.
Olamaz mi
Olmamalı
Var bence
Cezası değilse bile bir bedeli illaki var
Bedeli olur bak ona kesinlikle katılırım.
ziril ziril zirildama cezasi var 🥹
Evet ya.
En ağır ceza Aşk cezasıdır.
Yoktur kendisi de yoktur
Ne kadar büyük aşk o kadar büyük ceza
😔😔
Var eskisi kadar saf sevememek
Vardır elbet
Cezası strestir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?