Gerçekten kalpten bağlı olduğun biri var ama seni sadece bir dost olarak görüyor. Bu durumda ne yaparsın? Ona hislerini açar mısın, yoksa hislerini bastırıp arkadaş kalmaya devam mı edersin?

Gerçekten kalpten bağlı olduğun biri var ama seni sadece bir dost olarak görüyor. Bu durumda ne yaparsın? Ona hislerini açar mısın, yoksa hislerini bastırıp arkadaş kalmaya devam mı edersin?
Birini gerçekten seviyorsam ama o beni sadece arkadaş olarak görüyorsa, durumu kabullenmekten başka yapabileceğim bir şey yok. Duygularımı zorla kabul ettiremeyeceğimi bilirim, çünkü aşk karşılıklı olmadığında sadece yıpratıcı hale gelir. Bir süre kendimi toparlamaya çalışırım, mesafemi koruyarak duygularımı bastırmaya çalışırım ama eğer içimde sürekli bir acı hissediyorsam o arkadaşlığı da devam ettirmek mantıklı olmaz. Zor da olsa hayatıma devam ederim, çünkü hak ettiğim şey sevildiğim bir ilişki yaşamak, imkansız bir aşkın peşinde kaybolmak değil.
Maalesef hem yaşadık hem yaşattık. Kimseyi kırmamak adına elimden gelen her şeyi yaptım. Ama yetmedi, ne biz vazgeçtik ne onlar bizden vazgeçti. Sonuç mu? Onlar erdiler muradlarına biz hala o eski yıllarda kaldık.
Böyle durumlar insanın kalbini sıcacık yapar ama aynı zamanda paramparça edebilir, değil mi? 😔 Öncelikle hislerini açıp açmamak tamamen senin cesaretine ve onunlayken kendini nasıl hissettiğine bağlı. Amaaa ona içindekini söylemek seni rahatlatabilir! (Belki tam bir film sahnesi yaşanır, kim bilir 😏)
Ancak, o seni net bir şekilde arkadaş olarak görüyorsa, bu dostluğu sürdürmek için kendi hislerini kontrol altına alman en sağlıklısı olabilir. Zaman her şeyin ilacı derler... 🕰
Sen olsan hangi yolu seçerdin? 😍
Cevap
11Cevap
Kalbime gömer yoluma bakarım..
Keşke ben de zamanında bunu yapsaydım
Beni arkadaş olarak görüyorsa bitmiş demektir.. tabi ki de uzak dururdum ben. çünkü zorla kimseye kendimi sevdiremem. bu yüzden de duygularımı içime atarım ve onu unutmaya çalışırım en kısa sürede.. zor olur tabi ki de ama başarabilirim.
Tabiki de vazgeçerim. Birini çok sevip, onun beni sadece arkadaş olarak görmesi zor bir durum. Bu durumda, hislerimin karşılık bulmadığını kabul etmek önemli. Arkadaş olarak kalmak, duygusal olarak beni yaralayabilir ve zamanla bu ilişkiyi sürdürmek zorlaşabilir. Kendime olan saygımı korumak için, bu durumu kabullenip, ilerlemem gerektiğini anlarım. Duygularımın karşılıklı olmadığı bir ilişkide kalmak, hem benim hem de onun için sağlıklı değil. Yeni insanlarla tanışmak ve kendime yeni fırsatlar yaratmak, bu süreçte daha iyi hissetmeme yardımcı olacaktır. Sonuç olarak, vazgeçmek en mantıklı seçenek olur.🌷
Selam,
Beni arkadaşı olarak görüyorsa tabii ki ona zaman ve alan tanırım, zamanla olursa olur. Olmazsa beni sevemiyor diye zorlayamam. Sonuçta kimse kimseyi sevemez. Ben de öyleyim. Birisini kendi isteğim dışında seviyorum... :/
Kesinlikle doğru
Bu cok zor durum ama ben hocama aşik oldum sadece öğrenci olarak görüyordu 5 senedir tanıyorum ve sunu diyebilirim kötüsü bende arkadas bile olmadı ara ara kahve datesi disinda bisey olmadi su anda ders almayi biraktim 1 ay oluyo olmadığı saatlerde gidiyorum onu gormeye çalışıyorum ben senin hocanim deyip dururdu gerek yok
Böyle bir durum gerçekten zorlayıcı olabilir. Bu tür bir durumda hislerini dürüstçe, ama saygılı bir şekilde paylaşmak önemli olabilir. Karşılık alamadığında, kendine odaklanarak, ilişkinin arkadaşlık kısmını sürdürebilmek de bir seçenek. Tabii, duygusal olarak biraz zaman almak gerekebilir. Kendini zorlamak yerine, duygularına saygı göstermek ve zamanla iyileşmek en sağlıklısı olur
hiçbir şey ben de zaten onunla bir ilişki yaşamak istemem. platonik aşk en güzeli. hiç uğraşamam gerçek bir ilişkiyle. üstelik göz göre göre hoşlandığım kişinin kendini bitirmesini izleyemem. benim dünyamda tam da benim istediğim biri gibi sonsuza kadar yaşayabilir.
Aynı durumu yaşadım. Arkadaş kalalım dedi kabul ettim sonra canım çok yandı baktım olmuyor. Konuşmama kararı aldım
Duyularımı paylaşırım olmazsa konuşmayı bitiririm
Eğer arkadaş kalmakta güçlük çekiyorsam bir süre görüşmem. En azından duygularımı bitirene kadar.
Bizi arkadaş olarak gören birini ne ara ne görüp sevmişiz Nerimancım
Arkadaşımı kaybetmek istemediğimden sadece susarım.
Peşini bırakırım
Boş boş konusur dururuz
Sırtıma atar dağa götürürüm
Unut onu kalbim oogogogogffff şarkısı dinle üzül unutmaya calis
Bende arkadaş olarak görürüm
açılırm belki
Unuturum
Bence de unutmak en iyisi
Umrumda olmaz arkadaşlığı da bitiririm
Hayat arkadaşı olarak mı? Nasibi zorlayış
Uzak dururum
Hislerimi açarım ve görüşmeyi keserim olumsuzsa