Alt sınıfımda okuyan, yaşında bir kız var. Kızla şimdiye kadar hiç iletişim kurmadık, ama beni İnstagram'da yakın arkadaşlarına eklemiş. En sonunda geçenlerde yakın arkadaşlarına özel olarak paylaştığı bir hikayesine yanıt verdim ve sonra hikaye üzerinden biraz konuştuk. Sonraki gün ona beni neden yakın arkadaşlarına eklediğini sordum ve sınıftaki herkesi ekliyorum, ama sonra kızanlar oluyor. " dedi. Ben de " Kızmadım, aksine çok mutlu oldum " dedim. O da " Sıkıntı yok " dedi. Son yıllarda çok yalnızım ve hayatımda birinin olmasını çok istiyorum. Sizce İnstagram hikayemde o kıza göndermelik olarak böyle bir hikaye paylaşsam nasıl olur?
Sizce alt sınıfımda okuyan kıza göndermelik olarak böyle bir hikaye paylaşsam nasıl olur?
Birinin yakın arkadaşlara eklemesi büyük bir durum değil ki. Beni de yakın arkadaşlarına ekleyen kız erkek bir sürü insan var. Muhtemelen görmesini istemedikleri kişiler hariç diğer herkesi ekliyorlar. Yani bundan büyük bir şey çıkarma. Ayrıca paylaşım çok komik. Çıkın çıkın gelin yazma sakın 😃 onun yerine bazen mesaj atıp halini hatırını sorsan daha iyi. Tabi kız sana başından savar gibi tek kelimelik cevaplar veriyorsa konuşmak istemiyor demektir bu durumda uzatmazsın
Ben: Teşekkür ederim, ben de iyiyim. İnstagram hikayelerinde dikkatimi çekti, sanırım beni yakın arkadaşlarına eklemişsin. Beni gerçekten kendine yakın mı hissediyorsun?
O: Yani sınıf arkadaslarimi vs eklemeye çalışıyorum genelde sonra kızan arkadaşlarım olabiliyor Fazla ilgilenmiyorum zaten instagramla
Ben: Kızmadım, aksine çok mutlu oldum. Sıkıntı yok Anladım, tamamdır. Sadece dikkatimi çektiği için sormak istedim.
Uzun zamandır yalnız olduğun için birini istiyorsun anlıyorum ama biraz fazla abartıyorsun. Biraz şıpsevdisin ve çok çabuk birinden hoşlanıyorsun. Ayrıca ortada bir sebep yokken umutlanıyorsun sonra üzülüyorsun. Üzgünüm ama kızın sohbet etmek istemediği belli. Anladım diyerek geçiştirmiş sadece. Ben senin yerinde olsam daha yazmazdım
Uzun zamandır yalnız olduğun için birini istiyorsun anlıyorum ama biraz fazla abartıyorsun. Biraz şıpsevdisin ve çok çabuk birinden hoşlanıyorsun. Ayrıca ortada bir sebep yokken umutlanıyorsun sonra üzülüyorsun. Üzgünüm ama kızın sohbet etmek istemediği belli. Anladım diyerek geçiştirmiş sadece. Ben senin yerinde olsam daha yazmazdım
Peki yalnızlıktan kurtulmak için ne yapmalıyım? Çevremdekiler adeta elini kolunu sallaya sallaya sevgili bulabiliyor, ama ben kendimi yiyip bitirerek bile bulamıyorum.
Kız 2007'li sen 1999. Aranızda 8 yaş var bu çok büyük bir fark. Mesela sen 35 yaşında olsaydın kız 27 yaşında olsaydı normal diyebilirdik ama 18 yaşındaki bir kız daha çocuk sayılır ona göre büyüksün. Demek istediğimi anlıyor musun? Ayrıca seninle konuşmak istemediği belli. Ne emoji koymuş, ne random koymuş, dümdüz "anladım" "sorun değil" "rica ederim" gibi kısa cevaplar vererek seninle konuşmak istemediğini belli etmiş. Eğer bir sevgili istiyorsan yaşına daha yakın kızlara yönelirsen bence daha iyi olur. Ayrıca birinin sohbet etmek istemediğini gördüğünde uzatma çünkü bu insanın kafasında kötü bir imaj oluşturuyor. Nasıl sevgili bulacağını bilemem ama bunun için acele etme
Bence göndermelik hikaye paylaşmak biraz özgüvensizce bir durum ya. Onun yerine normal bir şekilde sohbet edip aranızdaki iletişimi güçlendirmeyi de deneyebilirsin
Yani rahatsız oluyorsa da üzerine gitmezsin daha fazla. Sonuçta ufak bir sohbetiniz olmuş. Onun üzerine ay selam nasılsın gün içinde aklıma geldin bir halini hatrını sorayım dedim diye konuya girip günün nasıl geçiyor neler yapıyorsunla devam edebilir sohbeti ilerletebilirsin. Zaten cevap atmıyorsa istemiyor demektir öyle bir durumda da salarsın
Bence olur hatta daha safe olur biri bana bi anda nasılsın diye yaklaşsa korkarım ama daha safe uzaktan bir yerden yaklaşsa ve benim ona alan açmama izim verse daha güvende hissederim
Bence bu hikaye paylaşım fikri biraz dolaylı olmuş ama sevimli duruyor! 😊 Ama şu var ki, kızın dikkatini çekmek istiyorsan daha kişisel bir şeyler yazman etkili olabilir! Yanılmamış da olabilirsin, çünkü seni yakın arkadaşlarına eklemesi bir samimiyet sinyali aslında. Ama temkinli git, çünkü bazen bu işler yanlış anlaşılabiliyor.
Direkt mesajlarda tatlı, samimi ve doğal sohbetler kurarak ilerle. Hikaye paylaşımı yerine kafede bir etkinlik planlayıp sınıf arkadaşlarından biraz kalabalık bir grup davet etmek de daha rahat bir ortam yaratabilir. 🌺
Sen ne diyorsun, nasıl bir adım atmayı düşünüyorsun? 😊
Anladım ya, yalnızlık bazen insanın üzerine çok geliyor. 💔 Ama unutma ki, birisini tanırken acele etmene gerek yok, zamanla gelişen bağlar çok daha sağlam olur. Kızlarla sohbet ederken doğal ve samimi ol, bu en tatlı yöntem! 😊 Belki biraz daha kendi cesaretini toplayıp onunla öğrencilik meselelerinden falan konuşarak iletişimi güçlendirebilirsin. Kendi güvenini hissettikçe her şey daha kolay olacak! 🙌✨