Maddiyat çok önemli bu devirde maalesef. Keşke herkes istediği gibi bir mutlu mesut hayatı yaşayabilse...
Rabbim hepimize helal bol kazançlar versin. (Amin) 🙏🏻🌸🌸
Selam, klasik bir soru ama cevapları merak ediyorum. Aşk mı, para mı? Aşk mı, mantık mı?

#ProFighter ❤️🩹
Olurum sorun yok temizlikçiyle de olurum hiç bir işte çalışmamış biriyle de olurum insan isterse neleri başarır okumamış bir baba var iki çocuğuna ve eşine tek başına iyi bir yaşam sürmesi için imakansizları başardığına gözlerimle şahit oldum daha başka bir şey görmeme bile gerek kalmadı üstelik ben de böyle bir aileden geldim şimdi Antalya'da denize yakın bir evim var ve maddi gücüm yerinde önemli olan hedeflerin. Burası Türkiye evet her şey pahalı ev araba evlilik her şey ama peki ya sen hiç düşündünmü hep daha iyisini aramakla uğraşıp duruyorsunuz maddi güç zengin kız ve erkek hep bu kafa bu zihniyet ile devam ediyor hiç aynaya baktınızmı ben bunları istiyorum ama ben kimim hiç düşündünüzmü ister zengin olun ister fakir ister dahi ister cahil hiç bir şey değişmez hedefin oldukdan sonra gerisi çocuk oyuncağı, insanların seçtiği kişileri para ile değerlendirenler korkakların işidir ve korkaklar hiç bir şeykilde başarıya ulaşamaz çünkü hedefi yoktur çıkar vardır yerinde sayar hep hazır mala mülke konmayı severler bir de üstüne doymazlar hep şikayet ederler bu kişiler birde mutlu olacaklarını zannederler eşleri onlar için her şeyi yapar kıymet bilmezler kıyaslarlar herkesi. Kariyer tabiki de önemli ama kariyer sahibi olan kişiler neden kariyer sahibi olmayanları aşağılıyor onların sizin gibi imkanları yoktu okuyamadılar kimisi öksüz kaldı kimisi maddi açıdan tecrübe sahibi olamadı sizce bu kişileri aşağılamak doğrumu peki. Kariyer sahibi sonradan da olunur önemli olan hedefinden şaşmamak ve korkakların arasına katılmamak. Korkak zihniyette ve karakterde biriyle de ben asla olmam benden uzak Allah'a yakın olsun derim yan yana bile yürümem korkak insana korkak cesur insana cesur yakışır olay bu kadar 🙏
Helal olsun
teşekkür ederim 🙏
Gelir seviyesi ve çalışma koşulları insanların sosyal hayatına ayıracağı zamanı ve enerjiyi etkiler. Çevremde asgari ücretli olup zor şartlarda çalışıp da sevgili yapmak ya da evlenmek isteyen erkek pek görmedim. Hepsinin ilk amacı durumlarını düzeltip güvenli bir hayat inşaa etmekti.
Yani burada sırf duymak istediğinizi söylemiş olmak için ''aaa evet oluruz'' diyen kızlar olabilir ama bu şekilde düşünmelerinin hiçbir anlamı yok üzgünüm.
Bazı erkekler (daha doğrusu belli bir yaşın altındakiler) gerçeklerin her ne kadar farkında olsalar da bunları dile getirdiğim için paragöz filan diyebilirler ama çok da umrumda değil kusura bakmayın. Çünkü iş ciddi ciddi bir ilişki kurmaya gelince cesaret edemeyecekler nasıl olsa.
Haklısın
bu söylediklerim bu arada sadece erkek için değil kadın için de geçerli. cebinde para babası olup giyinip süslenen istediği yeri gezen tozan kız ile hem okuyup hem çalışan fazla sosyal hayatı olmayan imkanları kısıtlı bir kızın da ilişki konusunda şansları aynı olamaz
Evet burada da haklısın, diyecek lafım yok :)
Bir de iznin olursa şunu eklemek istiyorum.
Yorumlarda birçok erkek bu durumu erkeklerin sorun etmediğini ama kadınların sorun ettiğini ifade ederek kendilerince ''mütevazılık'' yaptıklarını sanmışlar. Üzgünüm ama bu sizi mütevazı yapmaz. Erkeğin başarısı seçtiği kadının kendisinden ne kadar genç ne kadar güzel ve geçmişinin ne kadar temiz olduğuna bağlıdır. Kadının parasının olması erkek için zaten başarı değildir çünkü işe ara verip çocuk doğurması ve bakması gereken taraf kadın olduğu için maddi sorumluluklar da mantıken erkeğe kalıyor.
Ayrıca gelir durumu yaşla birlikte artar yani daha zengin kadın daha yaşlı kadın demektir. Kadınlar kendilerinden daha yaşlı erkekle evlenmeyi sorun etmezler. Erkekler ise kendilerinden daha büyük kadını çekici bulmazlar.
Kısacası erkeğin sorun etmediği şeyi kadın; kadının sorun etmediği şeyi erkek sorun edebilir. Çünkü iki tarafın da ilişkide masaya koyacakları şeyler farklıdır. Başka türlü tamamlanma olmaz.
Yani katılıyorum 🙏🏻
Parası pulu yerin dibine batsın :D öyle bir video vardı
Aha bu raddeye getirmiş olması lazım
Şu şekil sevilir miyiz ki ya
Aşk statüye, paraya bakmaz, yer ve mekanı gözetmez. Eğer bir gün, seni sadece sen olduğun için seveni bulursan, yapış ve bırakma kardeşim 😌
Bırakmam ablam, böyle birisini bulursam direkt evlenirim hahah😄
Cinsine çekmemişsindir umarım djdj
Yok çekmedim hahshs
Teşekkür ederim 🙏
Rica ederim 🙏
Olamam, neye yetecek o. Bir yerden sonra aşk yetmez. Aşkımızı pişirip yiyemeyeceğimize göre !
Haklısın! Bağırma jsjjdd
Pardon 😄
Deli ya😝
Cevap
20Cevap
Olur niye olmasın birazda insanlık lazım
Evet önemli
Benim için bir insanın kazandığı para değil, karakteri ve hayata bakış açısı daha önemli. Asgari ücret kazanması bir ilişkiye engel olmaz, çünkü önemli olan nasıl biri olduğu, nasıl düşündüğü ve hayatta neyi hedeflediğidir. Çalışıyorsa, çabalıyorsa, daha iyi bir hayat için uğraşıyorsa, maddiyat benim için ikinci planda kalır. Ama eğer hiçbir hedefi yoksa, kendini geliştirmek istemiyorsa, o zaman sadece kazancı değil, genel olarak hayata karşı duruşu bana uymayabilir. Sonuçta bir ilişki sadece maddiyatla yürümez ama geleceğe dair ortak bir bakış açısı da olması lazım.
Bu tamamen kişinin hayata bakış açısına, değerlerine ve ilişki anlayışına bağlı bir konu. Gelir düzeyi, bir ilişkiyi etkileyebilecek faktörlerden biri olsa da, kesin belirleyici değildir.
Olumlu Açılardan Bakarsak:
Eğer kişi çalışkan, hırslı ve kendini geliştirmeye açıksa, gelir zamanla değişebilir.
Maddiyattan çok, karakter, güven, saygı ve sevgi ön planda olabilir.
İki kişi de aynı hayat standartlarını benimsemişse, para bir problem olmaz.
Zorlukları Olabilir mi?
Hayat standartları ve gelecek planları uyuşmuyorsa, zamanla sorunlar çıkabilir.
Ekonomik zorluklar, ilişkinin dengesini etkileyebilir.
Para konusunda beklentiler farklıysa, uyum sağlamak zor olabilir.
Sonuçta, bir insanın geliri değil, hayata karşı duruşu, karakteri ve değerleri daha belirleyici olmalıdır.
Belki klasik olacak, ama olurdum. Sevginin önüne para ne zamandan beri geçer oldu.. Kalp ve ruh ile sevenler buna takılmaz. Ve hayat yolunda beraber gayret ederler.
Bakalım sana kaç kişi katılacak :)
Bakalımmm
Helal olsun Toval valla
Yemin ediyorum türkiye de ki bu asagilik kompleksi beni öldürdü. Tamam gecinme sorunu var bunu kabul ediyorum. Fakat Almanya da en basit kasiyer bile kendisine saygi duyuyor. Ücreti az olmasina ragmen bu kadar bizim gibi tribe girmiyorlar. Gercekten anlamiyorum. Ne zaman yaptiginiz ise ve kendinize saygi duyacaksiniz?
Ben erkek olduğum için bu benim açımdan sıkıntı olmazdı kızlar açısından sıkıntı olur kızlar Çünkü evlenirken evlendiği adamın inancı var mı vicdanı var mı Müslüman mı beş vakit namaz kılıyor mu bunlara bakmıyor üstelik aile durumu nasıl babası zamanında annesine şiddeti uygulamış mı bakmıyor evi var mı arabası var mı kaç TL maaş alıyor ona bakıyor bunun cevabını kadınlar versin
Evet maddi durum önemli bir faktördür, ancak bir ilişkiyi sürdüren asıl unsurlar sevgi, anlayış ve iletişimdir. Eğer iki kişi birbirine destek olabiliyorsa, maddi sıkıntılar aşılabilir. Asgari ücretle çalışan biri, hayatta mücadele eden, azimli ve çalışkan birisi olabilir. Bu özellikler, ilişkiye değer katabilir. Önemli olan, birlikte vakit geçirirken mutlu olabilmek ve ortak hedefler belirlemektir.🌷
Eğer birini seviyorsam ve asgari ücretle çalışan biriyse, ben de çalışıp destek olabilirim, bir elin nesi var, iki elin sesi var. Seven çareler arar, sevmeyense bahaneler. ✨
Güzell 😊
Teşekkürler🙏
Olurum. Sonuçta evlenmiyoruz ya snsnnd
Kendi kazandığı paradan bana ne?
Evlenirsin belki jsjjd
Mantıklı :D
Mantık o parayla geçinilemez benim kargolarımın parasına yetmez😅🙈
Hahah
Şimdi duygusal bağı güçlü olanlar neden olmasın diyecek , realist olanlar hayır tabiki yetmez diyecek🤦Ben ve benim gibi araftakiler o zamanın şartlarına göre ve karşısındaki kişiyle bağının derecesine göre karar verecek:)
Bir kadın eğer vicdanlı biriyse eğer o adamla yaşlanmak için niyet kurduysa üç beş kuruşun hesabını yapmaması gerekir ama o adam o kadının emeklerini ayaklar altında alıpta kullanıpta o kadının umutlarını yıkıyorsa işte o adam her türlü dayağa haktır
Olurum , arada o sevgi saygı oluşmuşsa birlikte el ele verip herşeyin üstesinden gelirsin ,
Aminn
Dürüst olmak gerekirse hayır. Denklik de önemli ilişkilerde
Ben kız olsam ben de istemezdim, aşk karın doyurmaz sonuçta.
Erkek olarak ne düşünüyorsun
Yaa 22 bin neye yetecek ki? Kiralar çok, kadın da çalışsa 45 bin yapar çocuk falan olsa bile cidden zor. Ya evin olacak ya da yüksek maaşın. Kimse sonuçta karısını çocuğunu ezdirmek istemez
Maalesef doğru
Öyle ama mecbur görüyoruz ki ezilen çok. Üzülüyorum çok üzülüyorum cidden. Keske herkes gül gibi istediği hayati yaşayabilse...
Acı gerçekler
Öylee
Olurdum Rabbım seninde gönlüne göre versin kardeşim 😊
Amin abim teşekkür ederim. 😊🌸
Param yok diye ağlayıp sızlanmıyorsa kendi bu durum ile barışmışsa bana ne parasından pulundan. He ama yok ben az kazanıyorum diye böyle yapıyorsun gibi tavırlara girecekse aman aman uzak olsun
Yani bir bayan olarak ben de asgari ücret alıyorsam neden olmasın davul bile dengi dengine çünkü ayrıca iş hayatı dediğin kariyerdir ileride belki mevkisi yükselir maaşı da artar
Azizim bu işler öyle lafla sözle olurum ederimle anlaşılmaz işin içine girmeden kimsenin ne olduğunu bilemezsin o yüzden duyumlara aldanma Beni mahcup mağdur etmesin gerisini Allah bilir derim 😉
Helal kazandıktan sonra gündeliğe gitsede olur
Olur hatta evlenirim. Bir insanı maaşına göre yorumlamak çok saçma.
Teşekkür ederim
Tabi ki olurum ki oldum da. Kadınlar çalışmayan net olmayan erkeklerle ilişkiyi yürütmek istemez. Birlikte çalışarak gayet de gecinebilirler
İdare eder diyelim AGİ ne kadar geçindirir o tartışılır ev sahibiyse ve karakteri düzgünse olurum
Ben aylık bir milyar kazanmıyorum zaten bende aynı maaşı alıyorum bu yüzden karşımdakine bir şey diyemem
Maaş konusunu sormayacağım. Eğer o şerefsiz ya da psikopat olsa maaşına ne ihtiyacım var,
Olunur bence, daha sonrasında anlaşırlarsa birlikte çalışır kazanırlar.
Hiç kazanmayan biriyle olurum 22 liraya benim eşim kimseye hizmet edemez gerek yok çünkü otursun benim parami yesin
Benim için para önemli değil önemli olsaydı kendi çevremden birini seçerdim
kazançtan ziyade önemli olan, kişilik, sevgi ve hayallere uyum bence.
asgari alan biri ya vasıfsızdır ya da kendisinin farkında değildir
Sadece asgari ucret icin olur diyenlerin ikiyuzlulugu sasirtmaz🤣
Hemcinsim açısından sorun yok ama karşıt cins olmaz. 😃
Şu maddiyata değilde maneviyata bakan kızlar kalmışmı cidden duygulandım 🥹
🥺🥺
Olmazdım ekonomi kötü geçinemeyiz
Doğru
Yani aşk önemli ama para da onemli
Kız doğru söylüyor.
Erkeğin asgari maaş kazanan biriyle sevgili olması sorun olmaz ama kadının asgari maaş kazanan biriyle sevgili olması sorun olur.
Aşık olacağımız kişiyi seçemiyoruz ki
Bu da var 😄
Ben bakarım ona
Hahha
Yani olunur ne olcak ki yani ha sende çalış oda ikiniz de geciminizi yaparsjniz...
Karakteri düşük olmasın parası mühim değil
Olurum neden olmayayım
Seversem olurum valla
İçgüvey gelirse olurum.
Seviyorsam neden olmasin
Evet, olurum. Ama cimri ile olmam..
Asgari ücretli benle olmaz sevgili
Onlar insan değil mi para için sevilmez biri bence
Satılık olmayanlar olur
mühendis falansan olmaz kaç hemen
Ne olduğu değil ne olacağı önemli😂 Evett
Oldum, olurum.