Güvenmek
Sevmek
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Benim için güvenmek önce geliyor, güvenebilmek, bana göre güvenebilmek sevgiyi de kapsıyor, belki aşkı kapsamıyor lakin sevgiyi kapsıyor, sevmediğim birisine güvenmem, bazen sevdiğim insanlara da güvenmiyorum lakin sevmiyorsam muhakkak hoşuma gitmeyen bir şeyler vardır onda, beni huzursuz eden bir şeyler. Güvenmek çok yönlü bana göre, o öyle yapıyorsa bildiği bir şey vardır diyebilmektir güvenmek, o beni satmaz, arkamdan konuşturmaz, izin vermez diyebilmektir, adımlarını sağlam atan bir insan olarak güvenmek benim için ilk sırada yer alıyor, en saf olduğum dönemlerde bile kimin güvenilir olup olmadığını hissederdim hep, o güven duygusu bir şekilde hissediliyor, elbette ki yanılabilirim, güvenim zedelenebilir lakin güven kazanıladabilir yeniden, hem sevdiğim insanın güvenimi kazanmasına izin veririm, güvenmek huzuru da getiriyor, kendin olmana izin veriyor güvenmek, yaralarını çekinmeden, utanmadan gösterebiliyorsun güvenince, önce güven ve güven varsa gerisi de bir şekilde gelir, incitmeyeceğine güvenebilmek, tutarlı oluşuna güvenebilmek, sevgi tek başına yeterli olmuyor, hem güvenilir insanlar liman olabilir ancak, kaçak dövüşmez, kimsenin aklıyla hareket etmez, karakter sahibi olurlar, ilk sırada yerini alan his güven olmalı , güvenle yeşerir gelişir ilişkiler, güven her ilişkide şarttır, insan güvenmediği birisine huzurla, emniyetle dokunamaz, hatta belki dokunamaz bile.
Merhaba güvenmek ve sevmek birbirine derinden bağlı iki kavramdır ve ikisi de sağlıklı bir ilişki için temel taşlardır. Ancak hangisinin önce geldiği, ilişkinin dinamiklerine ve kişisel deneyimlere göre değişebilir. Bu konuda birkaç düşünce:
Güven Önce Gelir Diyen Görüş:
Güven, sevginin temelidir. Birine güvenmeden onu gerçekten sevemezsiniz. Güven olmadan ilişki kırılgan ve belirsiz olur. Güven, zamanla inşa edilen bir duygudur. İlişkinin sağlam bir zeminde ilerlemesi için önce güvenin oluşması gerekir. Güven olmadan sevgi, korku ve endişeyle dolu olabilir. Örneğin, Acaba beni aldatır mı? veya Bana gerçekten değer veriyor mu? gibi sorular sevgiyi zedeler.
Sevgi Önce Gelir Diyen Görüş:
Sevgi, güveni besleyen bir duygudur. Birini sevdiğinizde, ona güvenmek için adımlar atarsınız. Sevgi, güvenin oluşması için bir motivasyon kaynağıdır. Özellikle yeni başlayan ilişkilerde, sevgi sayesinde güven inşa edilir. Bazı insanlar için sevgi, güvenin ön koşuludur. Önce kalpten bir bağ kurulur, ardından bu bağ güvenle pekişir.
Peki Hangisi Önce Gelir?
İlişkinin Evresine Göre Değişir: Yeni bir ilişkide sevgi önce gelebilir, ancak uzun vadede güven olmadan sevgi ayakta kalamaz.
Kişisel Deneyimlere Göre Değişir: Geçmişte güven sorunları yaşamış biri için önce güven çok önemli olabilir. Diğer yandan, duygusal bağ kurmaya daha açık biri için sevgi ön planda olabilir.
İkisi Birbirini Besler: Güven ve sevgi birbirini tamamlayan iki duygudur. Güven olmadan sevgi eksik kalır, sevgi olmadan güven anlamını yitirebilir.
Sonuç Olarak:
Güven ve sevgi, bir ilişkinin iki temel direğidir. Hangisinin önce geldiği kişiden kişiye değişse de, sağlıklı bir ilişki için ikisinin de dengeli bir şekilde var olması gerekir. Güven olmadan sevgi kırılgan, sevgi olmadan güven soğuk olabilir. Önemli olan, her iki duygunun da zamanla birlikte büyümesine izin vermektir❤️
Ah, Oğuz Atay ve o güzel sorgulamaları! Bence bu iş biraz yumurta-tavuk meselesi gibi ama benim kalbim diyor ki önce güven gelir! Güven olmadan, sevgi temelini sağlam kuramaz gibi geliyor. Sevdiğin bir insanın güvenini sarsması, aşkı da bir anda çatır çatır bitirir çünkü. 😢
Ama tabii bazen insan önce seviyor, güven sonradan filizleniyor… Sen ne düşünüyorsun, önce güven mi yoksa koşulsuz bir sevgi mi? ❤️
Cevap
9Cevap
İnsan güvenmediğini sevmez o yüzden güvenmek.
Güven oluşmadan sevgi yeşermez..
Güvenmek. Çünkü güvenmeden seversen tanıdığın kişi seni hayal kırıklığına uğratabilir ve siz konuşmaya devam edince sevip kopmak istemeyebilirsiniz ama aynı zamanda da o kişiyi değiştiremezsiniz. Üzüntü duyarsınız. Bu sebeple doğru bir tanıma evresi, güven, sonradan ise sevmek daha sağlıklı ve makul olanıdır bana kalırsa. 🌾
Hafta sonuna yeni bir öneri bekliyorum : ))
Yeni 🆕 soruya yeni öneriler yazarım. ✨
Tamamdır : ))
Güven ve sevgi aslında iç içe geçmiş duygular, ama hangisinin önce geldiği kişiden kişiye değişebilir.
Güven, bir ilişkinin temeli gibidir. Kendinizi güvende hissetmediğiniz, karşınızdaki kişiye güvenmediğiniz bir ortamda sevginin sağlam bir şekilde büyümesi zor olabilir. Güven olmadan sevgi genellikle kaygı, kıskançlık veya kırılganlık gibi duygularla sarsılabilir.
Öte yandan, sevgi bazen güvenden önce filizlenebilir. Birine karşı sevgi hissetmeye başladığınızda, zamanla o kişiye daha derin bir güven inşa edebilirsiniz. Sevgi, güveni besleyebilir; yeter ki her iki taraf da dürüstlük ve sadakatle ilişkiye yaklaşsın.
Bir şeye güven duymadan o şeyi nasıl ve ne kadar sevebilirsin ki en fazla güven olmadan sevgi yeşermez. önce güveneceksin öyle yola çıkacaksın. yolu yürürken seversin, yorulduğunda da omzuna başını yaslarsın. Güven zaman alır ve sevgiyi daha özel kılar.
Sevgidir, aşktır, hoşlantıdır ya da sayamadığım birçok olgu bir arada bulunabilir...
Güven duygusunun insana verdiği rahatlık hissi var ya hele ki benim gibi takıntılı, şüpheci, kıskanç, sıkıntılı bir adam için dünyanın en tatlı en güzel duygusudur...
Güvenin olduğu yerde ben ferhat olup dağ delmem belki ama gözümden sakınır, başımın üstüne de taç yaparım..
Önce güven!
Belki de ikisi de birbirini tamamlar, ama yine de güven, bir ilişkinin temeli olarak önce gelir. Çünkü güven olmadan sevgi, bir gövdeye bağlı olmadan rüzgarda savrulan yaprak gibidir. Sevgi, güvenle kök salar ve gerçek anlamda büyür. Bir kişi, güvenmediği birine kalbini nasıl açabilir ki? Güven olmadan sevgi, sadece hayal olur. Sevgi belki bir yangın gibi yanar, ama güven, o yangının kontrolünü elinde tutan rüzgar gibidir..
Güvendiğim birini sevmiyorsam o güvenin bir kiymeti yok sevdiğim birine güvenim yoksa da kıymeti yok ikisini istiyorum :/
Arkadaşına güvenince o güvenin anlamı yok senin deyimine göre 🤔
Arkadaşımsa seviyorumdur seviyorsam güveniyorumdur
Güvenin olmadığı bir yerde hiç bir iyi duygu gelişmez.
Güvenmek , güvenin olmadığı yerde sevgi olmaz zaten
Güvenmek.. güvenmediğine kalbini teslim edemez insan
Güven vermeyen birisine zaten ilk baştan sevgi duymam
Güvenilmez olsa da akılda sevmek varsa en kalpazanını içinde evrimleştiriyor insan
Ayy bilemedim, zor soru 🤔
Ama sanirim sevmek ❤️❤️
Bazen doğrudan sevgi de mümkündür ancak sonrasında güveni konu edecek davranışlar açığa çıkarsa önceliğin güven olması gerektiği anlaşılır. Haricinde bilinçli bir iletişimde, ilişkide elbette güven önceliktir.
ask laftan anlamaz seversin sonra güven duygusu gelirr
Kadınlar, size değer veren iyi kapli erkeklere şans verseniz ölür müsünüz cidden?
Sevmek işe yaramıyor, güven tabiki
ilk olarak güvenmek sonrası zaten sevmektir
Kesinlikle güven
Güven vermeyen insanı sevemezsin
Güvenmek kesinlikle
Önce sevecenki güvenmeyi öğrenesin
Güvenmek tabii ki... güvendiğin birini seversin...
Güvenmeden sevgi olmaz.
Güvenmediğim birini sevemem
Ayrılmak
Kökten çözüm 😂
Aynen oyle😂
Tartışmasız "GÜVEN"
Sevmek işe yaramıyor, güven tabiki.
Sevince güvenirsin
Güvenmek
Güvenmek
eşit
güven