Birini özgür bırakmak demek, bazen kendini yok saymak, duygularını geri plana atmak anlamına gelir. Ama onun yanında kalıp kendini yavaş yavaş kaybetmek, zamanla içindeki sevgiyi de tüketebilir. Asıl mesele, aşkın insana ne kattığıyla ilgili. Eğer sevgi, iki tarafı da büyütmüyorsa, birini mutlu ederken diğerini eritiyorsa, o noktada kendine sormak gerekir:
Sevgi fedakarlık mıdır, yoksa kendini kaybetmeden sevebilmek midir?
Sevdiğin birini özgür bırakmak mı daha zor, yoksa onunla kalıp eksilmeye devam etmek mi?
Tam olarak yaşadığım bir durum biliyor musun. Sevdiğin birini özgür bırakmak, bazen sevginin en zor ama aynı zamanda en sağlıklı yolu olabilir. Özgür bırakmak, o kişiye kendi yolunu seçme, kendini bulma fırsatı tanımak demek. Ancak bu, aynı zamanda bir boşluk, kayıp ve belirsizlik duygusu yaratabilir. Diğer taraftan, o kişiyle kalmak ama eksilmeye devam etmek de yıpratıcı olabilir. Kendini kaybetmek, ruhsal ve duygusal açıdan tükenmek, zamanla ilişkiyi toksik hale getirebilir. Belki de eksilmek, zamanla birikerek daha büyük bir acıya dönüşebilir.
Sevdiğim insanla niye eksiliyorum ben ya da neden beni eksilten birisiyle beraberim! Ben nasıl beni eksilten birisini sevebilirim, sevmeye devam edebilirim, hem beni seven şifa olur bana, dert olmaz, sevilmemeye değer görmemeye gelemem ve değer görmediğim yerde bir dakika bile duramam, benim eksilmemle yükselen birisi varsa onu da ödüllendiremem eksilerek, hem sevmek zaten özgür bırakmak demektir, güvenip özgür bırakmak, özgür olduğu halde hâlâ benimse esas sevgidir bu, beni eksilten kişiyle benim ruhum özgür olamaz ki, o zaman ben esaret altında olurum. Ben kendimi seçiyorum, ne birisinin beni eksiltmesine izin veririm ne de baskılayıp kendimde tutarım, özgür bırakırım, sadece beni isteyerek beni güzelce severek geliyorsa işte o kişi esas benimdir, bana aittir
Sevdiğin birini özgür bırakmak zor bir karardır. Çünkü bu karar kalbinde bir boşluk yaratabilir. Ama aynı zamanda onun mutluluğunu düşünmek gerekir. Onun özgürlüğü belki de onu daha mutlu yapar. Ancak onu kaybetme korkusu da insanı derinden etkiler. Diğer yandan, onunla kalıp eksilmeye devam etmek de çok zor. Çünkü sevgi zamanla insanı tüketebilir ve kendi kimliğini kaybettirebilir. Bu durumda iki seçenek de zordur. Özgür bırakmak belki de en cesur karardır. Ama bu cesaretin getirdiği acı da göz ardı edilmemelidir.👍🏻
Bence en zoru hangisi dersen, ikisi de kolay değil ama kalıp kendinden gitmek daha yorucu gibi. Sevdiğin birini özgür bırakmak zor, çünkü alışmışsın, seviyorsun, bırakmak istemiyorsun. Ama bir yandan da onun yanında kalıp her gün biraz daha eksilmek, kendinden vazgeçmek... O zaman zaten aşk da yavaş yavaş anlamını yitiriyor.
Asıl mesele, bir ilişki iki tarafı da besliyorsa güzel. Ama biri kendini harcıyorsa, orada durup düşünmek gerekiyor. Sevgi, kendinden tamamen vazgeçmek olmamalı bence. Sevmek güzel şey, ama önce kendini unutmadan sevebilmek lazım.
Sevdiğin birini özgür bırakmak da, onunla kalıp eksilmeye devam etmek de kendi içinde zorluklar barındırır. Hangisinin daha zor olduğu, tamamen kişinin karakterine, ilişki dinamiklerine ve içinde bulunulan duruma göre değişir. Sevdiğini Özgür Bırakmak: Zorlukları:Kaybetme korkusu: Sevdiğin kişiyi kaybetme ihtimaliyle yüzleşmek, büyük bir acı ve korku yaratabilir. Bilinmezlik: Onsuz bir geleceğin nasıl olacağını kestirememek, belirsizlik duygusunu tetikleyebilir. Kabullenme süreci: Ayrılığı kabullenmek ve yeni bir başlangıç yapmak zaman alabilir. Vicdan azabı: Doğru kararı verip vermediğin konusunda şüpheye düşmek, vicdan azabına neden olabilir. Olumlu Yanları:Büyüme ve gelişme: Hem senin hem de onun kendi yolunu çizmesine ve gelişmesine olanak tanır. Gerçek sevgi: Sevginin sahiplenmek değil, özgür bırakmak olduğunu gösterme fırsatı sunar. Kendine saygı: Kendi değerlerinden ödün vermemek ve sağlıklı bir ilişki için adım atmak, kendine saygıyı artırır.
Bence o insanla kalıp eksilmeye devam etmek yanlış bir şey kişi her şeyden önce kendini sevmesi gerekiyor. Hayatımıza birtakım insanlar girebilir hayatımızdan birtakım insanlar çıkabilir Ama hayatımıza girip çıkan insanlar bize hiçbir şekilde yönetmemeli
Hiç eksilemem valla. Sevgi zarar vermeye başladığı zaman bitirmek en temizi. Tamam mükemmel ilişki falan zaten olamaz illa tartışma iniş çıkış olur da, zehirlemeye başladıktan sonra da bay bay demek hiç zor olmamalı.