Helallik almalı mıyımm?

Benim eskiden konuştuğum flört aşamasından öteye gitmediğim bir çocuk vardı bu. Bu çocuk beni inanılmaz derecede seviyordu aşıktı. Ben çocuğun benim için doğru insan olduğuna emin olmama rağmen kalbimde bir yer veremedim. Kendisine de defalarca bizden olmayacağını söyledim ama ilgisi hoşuma gittiği içinde sohbeti kesemedim. Çocuk muhafazakar birisiydi. Kalbini kırdım ümit verdim kabul ediyorum. Ama olmayacağını da söylemiştim o hep bir umut belki bürgün severim diye bekledi. Hatta birgün beni ağlayarak perişan bir halde aradı yalvardı onu sevmem için. Ben bulunduğum şehirden gidiyorum ve yeni bir hayata başlıyorum fakat bu çocuk benim vicdan azabım resmen. Benim için döktüğü gözyaşları vs sohbeti kesmeyerek ümit vermem falan vicdanımı rahat bırakmıyor. Onun ahını aldığımdan ötürü mutlu olamadığımı düşündüğüm çok zaman oldu. Temiz bir sayfa açıp önüme bakmak istiyorum. Kendisine mesaj atıp helallik almalı mıyım vicdanımın rahat etmesi için , yoksa attığım mesajla kendimi hatırlattığım için tekrar ümitlenir mi? Siz olsanız benim yerimde ne yaparsınız? ( lütfen yargılamayın )
Helallik almalı mıyımm?