Aşk güzeldir ama onu manevi hale getirmeliyiz
Arzularımızın Allah'ın rızası ve O'nun iradesiyle uyumlu olması gerekir. Sevmek, her şeyden önce Allah için sevmektir ki, bu sevgi Allah katında saf ve geçerli olsun, imtihanlar yük olmasın.
Bunu anladığımızda, başımıza gelen her şeyin, o an en anlaşılmaz olanın, duygusal fırtınalar, iç sarsıntılar yaratanın bile aslında Allah'ın bildiği ama bizim o an farkında olmadığımız bir planın daha iyi bir hazırlığı ve takviyesi olduğunu anlarız. Allah bizden sabırlı olmamızı istiyor ve kendisine tevekkül ediyor.
Hz. Yusuf, insan ilişkilerinde en çetin imtihanları yaşamıştır. Bu sure, her türlü ruhsal ilişkiye dair en güzel hatırlatmaları içermektedir. Yaşadığı bütün sıkıntılar onu en güzel sona hazırlamış ve başına gelen her şeye, acılara, beklentilere, aynı zamanda yaşanan belirsizliklere rağmen Allah'a olan inancını ve güvenini her zaman korumuştur.
bir şey soracağım bir eşim trafik kazasında 2 eşim kanserden öldü biriyle 2 yıl son eşimle 1,5 yıl kadar evli kaldım ikisinden de çocuğum yok sence Allah benim içinde daha iyisini hazırladığı için mi oldu tüm bunlar?
Evet belli bir şekilde sınandınız, belli bir şekilde dövüldünüz tüm bu sınavlar daha yüksek bir boyuta yönelik dönüşümlerdi.
Sen Allah'ın sevdiği bir kulsun canım, çocuksuz kaldın, eş olarak ağır şeylere katlandın. İnancınız ve gücünüz var, hala ayaktasınız ve hayattasınız ve kendinize, sabrınız ve kabulünüz için ödülün büyük olacağını söylemelisiniz.
bu kadar drama yapacak bir konu değil maalesef ki dert ediniyorsun aşk meşk hikaye ya kimse yok konuşacak eglenebilecek halden anlayan herkes bişeylerin peşinde o yüzden önümüze çıkarsa eyw çıkmazsa da takılmaya devam üstüne düşnülecek konular degil bile
Manevi ve huzurlu bir dokunuş getiriyorum, her şey kader, bunu zaten biliyoruz, önemli olan Allah ile olan ilişkimiz :) Bu Ramazan ayında da bu tarz konulara değiniyoruz, video çok daha üst düzey bir tasarımı anlatıyor. Her şey her şeyden önce manevi bir soru ve Allah'la ilişkiye paralel bireysel bir yolculuk olmalıdır. Hiçbir zaman dram yoktur, bizi büyüten ve kendimizin daha iyi bir versiyonuna dönüştüren testler vardır. Gerçek manevi kapsamı ve Allah'ın bizi şekillendiren ve öğreten bir yola nasıl yönelttiğini anlatan içerikler verdim. Aşk bir arayış değil, bir yolculuktur, bir kaderdir, bir meydan okumadır, bir dönüşümdür ve her şeyden önce Allah'la olan bağımızı ve nasıl yürüdüğümüzü araştırır.
Yeryüzünde her şey bir imtihan ve güzel bir ders, derinlere inmenin ve içimizdeki kıymetli olanı bulmanın, açığa çıkarmanın bir yoludur. Aşk konusunda endişelenmek söz konusu değil, çünkü bunlar kontrol edemeyeceğimiz şeyler, önemli olan onları nasıl kabul ettiğimizdir.
Video içeriklerinin asıl sorusu, insanın aşkı bulup bulmadığı değil, her şeyden önce kurtarıcı olan Allah ile olan bağı koyduğumuzda, bunun nasıl algılandığı ve hangi yola yöneldiğidir. Bu konu manevi bir konudur, maddi sevgiden değil, kişinin yükselişinden ve dönüşümünden, kişinin her şeyden önce Allah'a bağlanmayı ve kaderinin sonucu ne olursa olsun iç huzuruna kavuşmayı nasıl öğrendiğinden bahseder.
kendinizi avutun öyle yok daha iyisi için yok ahirette cennete gitmek
Saçma sapan inanışlar
Bazı insanların yaşadığı imtihanları açıklayan bir konu verdim.
Ahiret müminin huzur yurdudur ama burada aşağıda insanlar imtihanlar yaşıyor kimi hastalık kimi savaş kimi yoksulluk o kadar çok imtihan var ki ama gönül imtihanları var Allah Kuran'da bahsetmiş onlar var.
Allah'ımız varken ve Rabbimize inanırken teselliden bahsetmeyin zaten işaretlerimiz ve bilgimiz var el hmdl. Bu mesajı anlamaya çalışın, sadece dünyevi olandan bahsetmiyoruz, bazen kalp sınavlarının nasıl ağır olduğundan bahsediyoruz, ancak Allah'ın Rahmeti ile çok daha büyük bir yol için hazırlanın. Allah kendi iradesine göre imtihan eder, kula düşen yaşadığının güzelliğini ve olumluluğunu görmektir.
Ne demek istediğinizi anlıyorum ve bundan bahsetmekte haklısınız, ancak münferit durumlar var. Herkes aynı imtihanlara tabi tutulmaz ve her mümin Allah'a sığınır ve ahireti hatırlar. Bu mübarek ay bir hatırlatma ayıdır ve bazen bazı konularla ilgilenmek de bir Rahmettir.
Bir varlığın gerekli olduğunu düşündüğü şeylerin sınırları içinde olmayan saçma inançlar, her şeyin geniş olduğunu bilen kişi asla bir şeyin saçma olduğunu söylemeyecektir ama bunu söylemek bana dokunmadı, bundan uzağım ama bunun var olanın bir parçasını oluşturduğunu hayal ediyorum. Ve en güzeli Allah'ın imtihanlardan ve durumlardan geçen tüm insanlara merhamet ettiğini ve her birinin iyi bir çıkış yolu bulmasına ve imtihanlarında ve zorluklarında başarılı olarak öteye ulaşmasına izin verdiğini söylemektir.
Müdahaleniz için hepinize teşekkür ederim. Bunda elle tutulur bir şey görmediğinizi anlıyorum, ancak bir şeyi bilin: bu dünyayı oluşturan faktörlerin çoğunu hesaba katmak için geniş fikirli ve geniş yürekli olmalısınız. Allah hepinizi korusun kardeşim, hayırlı ramazanlar, Allah razı olsun.
Cevap
3Cevap
Bekliyoruz bakalım gelirse amenna gelmese de yapacak bir şey yok
Allah kolaylık versin bu yolun nasıl yapılacağını bilmiyoruz
sabır önemlidir
🙏 Amin ecmain
beklentiler çook fazla...3. kişilerden sürekli akıl almak!
sabırlı olun inşaAllah insanların tavsiyesi dinlenmenizdir ancak yolunuzu yalnızca siz anlamalı ve Allah'tan yolunuzun doğası konusunda sizi aydınlatmasını istemelisiniz
Ne güzel söylüyorsun
Allah razi olsun
😇☺️
🍫🫖🍵 😊
🍒🍇🍉🍓🍓
🗣️🔒🔑 🤭😉😜😁😂 : iyi bir meyve kokteyli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?