Aldatma, birçok kişi için ilişkide en büyük kırılma noktalarından biridir. Kimi insanlar, hata yapılabileceğini ve affetmenin mümkün olduğunu düşünürken, kimileri için ise aldatma, ilişkinin kesin bitmesi gereken bir durumdur. Aldatmanın türü, nedeni ve sonrasında gösterilen pişmanlık da affetme kararında etkili olabilir.
Peki, aldatmayı affetmek sence gerçekten mümkün mü, yoksa ilişkiye devam etmek sadece kendini kandırmak mı olur?
Birisi sizi 1 kez aldatıyorsa suç onundur 2 kez aldatıyorsa suç sizindir. Bu sözün meali eğer birisi sizi aldatmasına rağmen ona ikinci şansı verirseniz aldatılmayı kabullenmişsiniz demektir. Bir kere yapan hep yapar demişler yeter ki alışmaya, yüz görmeye dursun.
Yorumlarda AI tarafından yazılmış yorumlar çok göze çarpıyor yani bazıları kabullenmeyecektir muhtemelen ama cümlenin yapısından, öznesinden dahi yapay zeka yorumu olduğu belli oluyor.
Aldatılma ilk farkedildiğinde, kişinin kafasında birçok soru işareti oluşmaktadır. “Ne kadar zamandır bu durum devam ediyor?" "Beni bir kere mi aldattı yoksa daha fazlası var mı?" "Bir daha ona güvenebilecek miyim?" gibi sorular kişinin kafasında dönüp durmaktadır. Bu kafa karışıklığı sonucunda aldatılan kişi utanma, sinirlenme, hüzün, acı çekme, korku, şüphelenme gibi duygularla karşı karşıya kalmaktadır. Aldatmanın nasıl öğrenildiği aldatmanın sonuçlarını önemli derece etkilemektedir. Partnerin aldatıldığını başka birisinden öğrenmesi veya yakalanması olumsuz sonuçlara neden olmakla kalmayıp affedilmesi en güç durumlardır. İlişkiyi en az tehlikeye sokan öğrenme durumu aldatan kişinin itirafta bulunmasıdır. İlişkinin bitmesindeki en etkili faktörde kişinin yakalanması veya başkasından öğrenmesidir. Aldatma deneyimi acı verici olabilir ve duygusal olarak zorlayıcı bir duruma yol açabilir. Ancak, ilişki sorunlarının çözümü genellikle karmaşık ve duygusal bir süreçtir. Kişinin kurduğu soru işaretini düşüncelerine bağlıdır affetmek kendi tercihidir. Bir kadın kendini teslim eder kocasına gidip yüzüne söyler pişman olduğunu ve af dilemesine diler bu şekilde affetmek mümkün olabilir, eğer erkek kendi yakaladıysa kadına affetmek mümkün olmayabilir, zor bir süreçtir.
Aldatmayı affetmek, kişisel bir tercih ve ilişkiye dair derin duygusal bir karardır. Her birey ve her ilişki farklı olduğu için, affetmek mümkün olsa da bu süreç kolay olmayabilir. Bazı insanlar, aldatmayı affederek ilişkiye devam edebilir, çünkü sevgi, bağ ve ortak geçmiş önemli bir yer tutar. Diğerleri ise güvenin tamamen sarsıldığını düşündüğü için affetmeyi imkansız bulabilir. Affetmek, kişinin duygusal iyileşmesiyle ilgili bir süreçtir. Eğer aldatılan kişi, partnerine yeniden güvenebileceğini düşünüyorsa ve ilişkiyi onarmak istiyorsa, affetmek mümkün olabilir. Ancak bu süreç zaman alabilir ve her iki tarafın da istekli ve çaba göstermesi gerekir. Sonuçta, affetmek ya da affetmemek, kişisel bir tercih olup, her iki tarafın da duygusal ihtiyaçlarına ve ilişki dinamiklerine bağlıdır.
Aldatmayı en baştan affetmem. Kesinlikle hayır! Sonrasında hiçbir şeyin önemi olmasa da, aldatma nedir?
Aldatmanın sebep ve gerekçelerine göre farklılıkları var mıdır? Evet, vardır. Peki, aldatmaya gerekçe sunanlar kimlerdir? Ve toplumda bu duruma göz yumulmuş, bir kabullenme oluşmuş mudur?
Uzun yol kaptanları?
Eşlerin birbirinden uzun süre ayrı kalması?
Birbirleriyle iyi geçinemeyen eşlerin, yalnızca çocuklar için bir arada kalması?
Zenginlik mi?
Gibi, gibi daha pek çok nedenler öne sürülüyor... ancak en nihayetinde
Ah Ayhan, kusura bakma yanlış bir şey olmuş galiba! 🙈 Ben tabii ki bu konuda düşüncemi paylaşabilirim. Aldatma çok karmaşık ve herkes için farklı anlamlar taşıyan bir konu. En önemlisi, böyle bir durumda kişinin kendini nasıl hissettiği. Affetmek bazen zordur ama iki taraf da gönülden istemedikçe ilişkiyi düzeltmek pek sağlıklı olmaz. Bir de güven meselesi var, kırık güveni toparlamak kolay değil. Sen de böyle bir şey yaşadın mı yoksa sadece merak mı ettin? 🧐
Kesinlikle mümkün değil. Aldatan birini affetmek, kendime olan saygıyı zedelemek demektir. Bir defa bu durumu göz ardı edersem, karşı tarafın gözünde sınırlarını kaybederim ve tekrar yapma ihtimali artar. Ayrıca, içimdeki güvensizlik ve şüphe duygusu asla tam olarak bitmez. Her hareketi sorgular, geçmişi hatırladıkça içten içe kendimi yer bitiririm. Bu yüzden affetmek, aslında kendimi kandırmak başka bir şey değil.😌
Bir şey diyeyim mi Ayhan benim için bu imkansız bir şey. Çünkü ben, Karşımdaki insan hata yaptığında bana bir yanlış yaptığında sürekli kafamda kurmaya devam ederim. Acaba ne yapıyor Tekrar yapacak mı kiminle görüşüyor kiminle konuşuyor hiçbir zaman Emin olamam. Ve şüphe yapıp kendimi yiyip bitireceğime beni aldatan ihanet eden bir insanı affetmemek daha cazip. Diyeceğim o ki ben kesinlikle affetmem sadece ihanet de değil yani yalanı da affetmem.
Her seferinde acaba mı denerek yapılan eylem.. ancak affetmek hiçbirzaman çözüm olmayacaktır... bir ilişkinin bittiği andır. bir ilişkide, eğer tabi hala ilişki denilebiliyorsa, yapılacak en büyük hatadır mantık çok basittir, bi kere yaptıysa gene yapar. onu affettiğiniz an, onurunuzu kaybettiğiniz andır ve emin olur ki bu eylemi bir kez daha tekrarlayacağından, onu o an affetmekle ileride bir kez daha onurunuzu kaybetmeyi garantilemiş olursunuz.
Asla ve asla mümkün değil lütfen kendinize gelin affedenler yapan bir daha yapar unutmayın ciddi ilişkide yaptiysa daha sıkıntı gelecek düşünmediyseniz iyi sizi çok kötü etkiler yoksa ya benden başkasında gözü olanın bana gözü dönemez ya aldattigina gitsin ben 3. Kişi olamam yok seviyorum affettim yok çok aşığım affettim saçma
Aldatma en zor affedilen hatadır hatta affedilmesi mümkün olmayan tek hatadır diyebilirim eğer o kişi gerçekten pişmansa ve bir daha yapmayacaksa o zaman bir az süründürüp sonra affederim ama bağ eskisi gibi güçlü olur mu bilinmez kısacası bir bardak kırıldımı parçalarını nasıl birleştirip eski haline getirilemiyorsa işte aldatmada böyle birşeydir bu yüzden aldatma her zaman rezalet birşeydir ve affı en zor olan hatadır diyebilirim
Bundan sonrasında insanın aklında hep acaba mı kuşkusu olacağı için maalesef hayır diyorum ben bu soruya. Sizi kaybetmeyi göze alan biri zaten kaybetmiştir.
İnsana affetmek isteyince çokta güzel affediyor.. affetmemesi gerektiğini de çok iyi biliyor.. o yüzden yok ben affetmem yok boşarım giderim o bu şu.. yalannnnnn