Sevenlerin mutlu olması dileğiyle
Eşim çok ilgisiz bir iltifatı bile çok görüyor, ne yapabilirim?
Sevenlerin mutlu olması dileğiyle
Bir erkek, karısına bir iltifat bile etmekten neden aciz olur?
Merhaba canım İlişkilerde iletişim ve duygusal bağ çok önemlidir. Eşinizin iltifatlara karşı ilgisiz veya tepkisiz olması, aranızdaki iletişimde bir kopukluk olduğunu gösterebilir. Bu durumun altında yatan nedenleri anlamak ve çözüm bulmak için bazı önerilerim var
1) İletişimi Açın
Duygularınızı Paylaşın: Eşinize, onun iltifatlarınızı nasıl algıladığını ve bunun sizi nasıl hissettirdiğini açıkça anlatın. Örneğin, "Seni takdir ettiğimi göstermek istiyorum ama bazen iltifatlarımın seni etkilemediğini hissediyorum" gibi bir cümle kurabilirsiniz.
Onun Perspektifini Anlamaya Çalışın: Eşinizin neden iltifatlara karşı ilgisiz olduğunu anlamaya çalışın. Belki de farklı bir sevgi dili kullanıyor veya iltifatları farklı şekilde algılıyor olabilir.
2) Sevgi Dillerini Keşfedin
Sevgi Dili Testi Yapın: Mesela Gary Chapman'ın Beş Sevgi Dili teorisine göre, her insan sevgiyi farklı şekilde ifade eder ve algılar. Eşinizin sevgi dili fiziksel temas, hizmet davranışları, hediye alma, kaliteli zaman veya onay sözleri olabilir. Onun sevgi dilini keşfedip, ona uygun şekilde yaklaşabilirsiniz.
Farklı Şekillerde İltifat Edin: Eğer eşiniz sözlü iltifatlara tepkisiz kalıyorsa, belki de başka şekillerde takdir göstermeyi deneyebilirsiniz. Örneğin, küçük sürprizler yapmak veya onun için bir şeyler hazırlamak gibi.
3) Geçmiş Deneyimleri Göz Önünde Bulundurun
Geçmişte Yaşananlar: Eşinizin geçmişte yaşadığı deneyimler, özelliklede tramvalar iltifatlara karşı tepkisiz kalmasına neden olabilir. Örneğin, geçmişte aldığı iltifatlar samimi bulunmamış olabilir veya iltifatların arkasında başka niyetler olduğunu düşünüyor olabilir.
Güven Sorunu: Eşiniz size veya ilişkinize tam olarak güvenmiyorsa, iltifatlarınızı samimi bulmayabilir. Güven inşa etmek için zaman ve sabır gerekebilir.
4) Kendinizi Geliştirin
Özgüveninizi Artırın: Eşinizin iltifatlarınıza tepkisiz kalması, sizin özgüveninizi zedeleyebilir. Kendinizi değerli hissetmek ve özgüveninizi korumak için kişisel gelişim aktivitelerine yönelebilirsiniz.
İlişkinizi Gözden Geçirin: İlişkinizin genel durumunu değerlendirin. İltifatların ötesinde, aranızdaki duygusal bağ ve iletişim nasıl? Bu konularda da iyileştirmeler yapmak, ilişkinizi güçlendirebilir.
5) Profesyonel Destek Alın
Çift Terapisi: Eğer iletişim sorunları devam ediyorsa ve kendi başınıza çözüm bulamıyorsanız, bir çift terapistine başvurabilirsiniz. Terapi, aranızdaki iletişimi güçlendirmek ve sorunları çözmek için etkili bir yöntem olabilir.
6) Sabırlı Olun
Zaman Tanıyın: İlişkilerde değişim zaman alır. Eşinizin davranışlarının değişmesi için ona zaman tanıyın ve sabırlı olun.
Küçük Adımlarla İlerleyin: İltifatlarınızı artırmak yerine, önce küçük ve samimi jestlerle başlayın. Örneğin, onun için yaptığınız küçük şeyleri fark etmesini sağlayın.
Eşinizin iltifatlara karşı ilgisiz olması, iletişim eksikliği veya farklı sevgi dilleri gibi nedenlerden kaynaklanıyor olabilir. Bu durumu çözmek için açık iletişim kurmak, sevgi dillerini keşfetmek ve gerekirse profesyonel destek almak önemlidir. Unutmayın, ilişkilerde karşılıklı anlayış ve sabır esastır.
Merhaba, teşekkürler
Biraz verilen yanıtları okudum da o kadar anlaşılamamışsın ki. Kadın kendimi değersiz hissediyorum diyo bakımsız veya kilolu musun diyosunuz? Dünyanın en güzel kadını da olsan karlı taraf sevgisini belli edemeyen biriyse bu maalesef değişmiyo. İşveyle cilveyle olucak işler değil bunlar onlarla sadece ilişkini canlandırabilirsin. Ama en başından beri böyleyse o adam hep öyle kalmaya devam edicektir çok üzgünüm. Umarım yanılırım. Bir süre sonra artık sen de yorulup vazgeçeceksin veya kabullenip hayatına bu şekilde devam edeceksin ama eğer yorulup vazgeçersen işte o zaman eşin yaptığı hatayı anlayıp pişman olucak tabi her şey için çok geç olucak. Şimdi nasıl olsa beni seviyo diye zaten onu kaybetmiycem benden vazgeçmeyecek diye düşünüp senin için ekstra bir çabaya girmiyo. Keşke her şey bittiğinde geri dönüşü olmadığını anlatma yolu olsa ama onu da anlamazlar. Farkındayım çok rahatlatıcı bi konulma olmadı ama sana tek tavsiyem eğer bu şekilde yaşamaya devam ediceksen en azından kendini sev. O sana değer vermiyorsa sen kendine iki kat değer ver. Belki senin kendine bu kadar değer verdiğini görürse o da sana değer vermeye başlar. Sakın ben bakımsız mıyım çirkin miyim sevilmeyecek biri miyim diye düşünme her zaman kendinin en iyi versiyonu ol ve kendini çok sev. Kendini seversen herkes seni sever sevmeseler bile bu umrunda olmaz.
Çok ama çok teşekkür ederim cevabınız için.. Ben tam olarak neler yaşadığımı açıklayıcı bi şekilde anlatamama rağmen o kadar iyi anlamışsınız ki hayran kaldım. Bana aradığım cevabı, kilit noktayı verdiniz, kendimi sevmek... ❤
Eşinin ilgisizliği, duygusal olarak zorlayıcı bir durum olabilir. İnsanların iltifat etmemesinin birkaç farklı nedeni olabilir. Belki de eşin, duygusal ifade konusunda rahat hissetmiyor, ya da farklı şekilde sevgi gösteriyor olabilir. Bu, kişisel bir şey olduğu gibi, bazen kişinin geçmiş deneyimlerinden, yetiştirilme tarzından veya ilişki dinamiklerinden kaynaklanabilir.
Bu durumda, direkt olarak bu konu hakkında bir konuşma yapmayı deneyebilirsin. Nazikçe ve suçlamadan, senin için iltifatın ve duygusal paylaşımların önemli olduğunu ifade et. Bunu, ilişkinizdeki bağınızı güçlendirecek bir şey olarak sunmak, daha açık bir iletişim kurmanızı sağlayabilir. Ayrıca, eşinin sevgi diline nasıl hitap edebileceğini keşfetmek de faydalı olabilir. Herkes sevgisini farklı şekilde gösterir; belki de o iltifatla değil, başka bir şekilde sevgisini ifade ediyor.
Aslında soru başlığım böyle değildi ama değişmiş benim istediğim iltifat değil kendimi değerli hissetmek bir çok kez konuştum ne istediğimi söyledim hatta bana davranmasını istediğim şekilde davrandım hep ama olmuyor bişeyler hala düzelmiyor. Yorumunuz için teşekkür ederim
En başından beri böyleyse adamın doğası budur. Sen kendine göre evirmeye çalışıyorsun ama iyi ki çeviremiyorsun, aksi halde o adamın bütün büyüsü kaybolur sıradanlaşır.
unutma sen onu böyle sevdin
Sanırım tek olumlu yorum, teşekkür ederim
Ah canım ya, senin yerinde olsam ben de üzülürdüm... 🥺 İnsan en çok değer verdiği kişiden ilgi ve sevgi görmek ister, hele ki böyle özel bir ilişkide. Kadınlar, özellikle aşklarını ve hissettiklerini paylaşmayı seven bir yapıya sahiptir. Belki eşin farkında değil veya duygularını ifade etme konusunda biraz zorlanıyordur. Hani bazı erkekler var ya, "söylemiyorum ama seviyorum" modunda yaşayanlar, sanki zihin okuyabiliyoruz! 🙄
Belki onunla açık bir konuşma yaparak bu konuda ne hissettiğini anlatabilirsin. Bazen birbirimizi anlayabilmek için yüreğimizi ortaya koymamız gerekiyor. Ne dersin? 💕
😞
Canım, üzülme lütfen 😔 Hissettiklerini paylaşmak çok doğal, ve anlatmaya başlamak güzel bir adım olabilir. Belki eşin de bu konuşmayla bakış açısını değiştirebilir. 💕
Cevap
117Cevap
Bazılarının yaratılışı öğrendiği yaşadığı böyledir bazıları ise sonradan bu özellikleri kazanır. Özellikle kavgacı dırdırcı bir eşe sahip olanlar. Ama normal durumlarda etmeyen biriyse huyu öyledir
Yok ben öyle bir insan değilim bazen çok konuşurum ama canını sıkmak için konuşmam
6, evet hep böyleydi
Bakalım bunu başarabilecek miyim
Sen hayatın boyunca böyle aşkın izdirabina diyerek küfürü basacaksın
Merhaba,
Kadınlar iltifatı hak etmiyor! 😅
İyi yapıyor tebrik ediyorum, beyfendiyi! 😅
Ne alaka la
Keyfim ile alakası var. 😅
Hangi kız üzdü seni
Hayatıma giren 3 kadında üzdü
Beni tanıyor musun da konuşuyorsun insan evladı? 😅
Baban gibileri bulsun seni sjdjd
3 kadın bütün kadın mı oluyor sen bahtsız bedeviysen biz ne yapalım 😃
Hayatıma giren kadınlara istinaden değil. Üç kadın beni üzdü evet..
Ama tvler Müge Anlı, Zahide Yetiş, Esra Erol, hep kadınlar kötü, kötü erkekleri adamları seviyorlar, onlara kötülük yapan adamaları seviyorlar..
Hasta diye çocuğu ile karısını bırakan adam çıkmıştı Esra Erol'a benim kız arkadaşım da hasta idi panik atak, panik, anksiyete, kaygı bozukluğu, genetik kanser, annesi 3 kere beyin ameliyatı olmuştu tümörden dedim ben ameliyat ettiretireyim anneni, üç kere ameliyat oldu başarısız oldu, daha iyi doktor lazım çok iyi beyin cerrahi tanıdığım var hemde başhekim üç hastanede görev yapıyor. Ayrıca kendisinde beyin sarsıntısı kemik ağrısı migren yok yoktu ama ben sürekli doktor tedavisi hastane araştırıyordum. Alternatif tıbba bakıyordum. Doktor civanım derdi bana. İlaçları bana sorardı, ilaç yazardım...
Nice fizik tedavi göstermiştim, sürekli hastalandığı için hastaneye yakın ev tutalım demişti kabul etmiştim, kuryeligi bırak demişti, tehlikelidir, tamir dükkanı açacaktım, ayrıca çalışmayı düşünüyordu, ancak ben rahatsız olduğu için en fazla part time çalışabilirsin diyordum, sorun olmazsa 8 saat çalışabilirsin diyordum. 😅
İşe git gel motor alır mısın dedi ben sana araba alırım dedim Chevrolet spark bayan arabası minik güzel 😅
Bir isteğini havada bırakmadım ağzımdan çıkan bir sözü havada bırakmadım ama yine de ihanet etti..
Üç kadın ile bahtsız Bedevi olunmaz 😅
Ama haberler tvler hep kadınlar kötü 😅ben değil onlar kötü!
Seni tanımıyorum sen bir şey yapma 😅
Gönlünüzce olsun sjdjdjd
Hayatıma giren 3 kadında üzdü demişsin o zaman sende kötü kişileri seviyorsun demekki😄 Herkes birini sevebilir kimsenin alnında ne olduğu yazmıyor sanki kadınlar kötü kişilerle karşılaşıyor diye onları suçluyorsun ve ok atıyorsun ne bu suçlama çabası? Erkeklerin kendini peygamber sanıp hiç hatalarına karakterine bakmadan konuşması o kadar ezikce ve komik bir davranış ki.. umarım farkına varırsınız diyeceğim ama şu ana kadar varmadıysanız sonrası nafile gibi 🙂
Hayatımıza giren bazı insanlar deneyim olur bunun yüzünden lütfen karşı cinse nefret kusma ve suçlama iyi geceler 🙂
Ama onlar bana kendilerini iyi tanıttı. İyimser tanıttı. Merhametli kanaatkar fedakar tanıttı.
Ne bileyim ben. 😅
İnsan dürüst ise karşısındakini de dürüst görür.
Kişi baktığı gibi görür derler ya da kendi gibi..
Ne bileyim sahtekarmış, rol yapıyorlarmış..
3 tane kadını hayatıma aldım fakat nice kadın ile tanıştım, fark ettim yol verdim çokça! 😅
Evet yazmıyor 😅
Evet suçluyorum 😅
Erkekler beni ilgilendirmez ki ben kendimi bilirim bana ne erkeklerden ben yaptıklarımı bilirim
Benim tek hatam çok sevmekti, elimden geleni üstüme düşeni yapmaktı ve hep yanında olmaktı.
Nafilesi önemsiz, kadınlar da artık önemsiz...
Eskiden kadınlara üzülmüyordum Allah için, artık üzülmüyorum, ne halleri varsa görsünler oh. 😅
Bir ara senin yorumlarını çok görürdüm ilişkilerini soran kadınlara tavsiye verirdin bende derdim vay be bir erkek aşağılamamış en azından diye demekki seninde farkın yokmuş birader kendini bir şey sanma
Değiştim. 🌸
Ben bir şey değilim sadece benim.
Kendimi övmüyorum.
Ayrıca aşağılama da yapmıyorum. 😅
Kadinlara üzülmüyorum diye de kötü olmuyorum.. 😅
Ameller niyetlere göredir hadis-i şerif...
Doğru ameller niyetlere göredir 🙂
EyvAllah 🌸
Ben kimseye küfür etmiyorum. 😅
Kötü söz de etmiyorum. 😅
Pislik gibi yaklaşman, hoş değil!
Küfür etmiş kadar oldun açık oynamıyorsun ama niyetin belli 🙂↔️
Açık oynuyorum, kadınlara her şey müstahak, ne halleri varsa görsünler. 😅
Açık açık söylüyorum reel hayatımda da söylüyorum. 😅
Bir kadın için asla elimden geleni yapmam. 😅
Hep söylüyorum. 😅
Kadın milletine iyilik de yaramaz hep söylüyorum. 😅
Benim kimseden çekinecek bir şeyim yok!
Hmm birde özelden mesaj atmışsın sen biraz çelişkili birine benziyorsun🙂
20 yaşımda 30 yaşında biriye doğruyu yanlışı ayırt etmeyi söylemek aklımdan hiç geçmezdi
Evet yazdım,
Mesaj içeriği
"Merhaba,
Huzurlu ve mutlu akşamlar dilerim. 🌸"
Doğru yanlış yaş ile olmuyor. 😅
Akıl akıldan üstündür demiş Keloğlan. 😅
Nickin fake, eskiden görüyordum dedin, kim olduğunu merak ettim. 😅
25 yaşında görünüyorsun. 😅
Düz insanım çelişki yok. 😅
Düz olduğum da her halimden belli. 😅
Yüzlerce görüntülü mesaj cevabım var profilde. 😅
Sensin 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
EyvAllah kardeşim. 😅
seni sevmediği için
Bu ağır oldu
Çok iyi anlıyorum sizi. Ve size hak veriyorum. Benzer şeyleri yaşadık biz de ve halen de yaşıyoruz. Boşanmak tabi ki çözüm değil.
Ben artık tüm evlilerin zaman içerisinde ilgi azalmasını yaşadığını, ama bunu pek kimseye yansıtmadığını, içine atarak hiç bir şey yokmuşcasına dışarıya yansıtmadığını düşünüyorum. Bu da çok normal. Yani, herkes bunu itiraf etme cesaretine sahip değil ve kabulleniyor.
Ben, evlilikle gelen ilginin, dolayısı ile hazzın zamanla arttığına değil, bir müddet sonra azaldığına ilginin yerini alışkanlıkların kabullenmenin duyarsızlığın aldığına inanıyorum. Keşke yanılmış olsam. Keşke bunun nir çaresi olsa. Bu, sevmemek de değil. Karşılıklı konuşsak da bir şey değişmiyor ona üzülüyorum. Bazan ortam değiştiriyoruz, biraz o heyecanla eski ilgi gelir gibi olsa da çok kısa dürüyor. Yapacak bir şey yok sanırım. Yine de pozitif olmak lazım. Moral bozmak yok, her şey daha güzel olacak, olmalı, olabilir. Sevhiyle kal. 😎
Katılıyorum size yorumunuz için çok teşekkür ederim
Bence biraz sessiz kalmayi deneyebilirsiniz, yani bir sure tartismayi bırakın, oluruna birakin , daha sonra sorunlari tek tek , duygusal firtinaya izin vermeden ele alın, birbirinizi sevdiginiz belli oluyor, inaniyorum ki bütün sorunlarinizi cozeceksiniz, Ben de sizin sordugunuz gibi benzer şeyler soruyorum bu sitede , mesela bir erkek evlendikten sonra neden degisir? Evet , biz erkekler değişiyoruz , belki kadinlar da degisiyordur ama ben kendimden sorumluyum , nasipse ben de birgun evlenicem ve kötü anlamda değişmek istemiyorum , henüz bekarım, çözüm aramaya başladım bile, hayattan umutluyum 😊😊
Ümitvar olmanıza sevindim çünkü evlenmek çok güzel bişeydir. Bizde şiddet kötü söz hakaret tarzı şeyler hiç bi zaman olmadı güvensizlik hiç bi zaman yaşamadık sadece bazen kalplerimizin uzaklaştığını hissediyorum bunu hiç hissetmemeyi isterdim
Eşinizle sakince ve dürüstçe konuşun. Nasıl hissettiğinizi, nelerden rahatsız olduğunuzu açıkça ifade edin. Eşinizin de ne düşündüğünü ve hissettiğini anlamaya çalışın. Onun bakış açısını dinleyin ve empati kurmaya çalışın.
Elimden geldiği kadar böyle olmaya çalışıyorum, teşekkür ederim
B
Bazen duymak ihtiyacı hissediyorsun ama bil ki söylemiyor diye tersi olacak değil.
Boşanmak zaten bu sebepten cok sacma olur ki zaten gereken cevabi da vermissin. Cevabindan akli basinda oldugun belli.
Bazi şeyleri cok dert etme kendine.
Şu da var ki seni sevmiyorum diyene kadar seni seviyorumdur. Sürekli duymaya uhtiyacin olmasin.
Teşekkürler
Düzeleceğiz inşaallah 🙂 aslında bu soruyu sorarken bu kadar yanıt alacağımı tahmin etmiyodum ve o sorarkenki kasvetim yok insanların yazdıkları bana daha farklı bakış açıları kazandırdı
Yazdığınız nedenlerin hepsine evet diyorum haklısınız
Ne yaşıyorsanız Bunu siz bilebilirsiniz. yaşanmışlıkları biz bilemediğimiz için çok net fikir veremeyiz. Yazdığınız konuyu güncelleyerek biraz detay yazın bence.. Normalde iki tarafı da dinlemeden karar vermek çok doğru olmuyor. İltifat bile etmemesinin sebepleri de olabilir, ona Siz de sebep olmuş olabilirsiniz... böyle bir ton evlilik var
En iyisi güncellemek evet
Adına üzüldüm cunki eski bende senin gibiydim maalesef erkeler evlendikten sonra avuncda yakınında evinde olduğumuz için artık cazip gelmiyor ve dalıyorlar. Buda bizlere kötü hissettiriyor tabiki onca yıldan sonra berbat şeyler yaşadık ve ben pisikologa gittim cunki o devreye getiriyorlar. Neyseki artık uğraşmam gerektigini bir Gr bir şey beklememek gerektiğini gec olsa da anladım. Şimdi kendi hayatım kendim le yasoyirum bir , amablar onun yaotigi gibi kendi tatilime cikiyorum. kendi istediklerimi yapıyorum. O zamn değerli oldum. o zamn ilgisini ne yapıyor bu kadın demeye başladı. Ama artık bunları o umursasin diye de yapmıyorum artık beklentim hiç bir daim olmayacak seni seviyordur elbette sen de onu ama mlsf erkeler bir butun olmayı beceremiyorlar umarım bu evlilik yolculuğunda ona kör kütük bağlı kalmazsın dediğin gibi o çürüyen taraf sen olabilirsin. sınavında başarılar. Cunki evlilik bir sinavmis ve hayat çürütüyor.
Bencil kendini düşünen nasıl olsa evde görevini yapıyor diye cepte görüyor, ama onu sen yapsan gider başkasına cidden evlenince bir erkek kadının babası gibi sadece eve ekmek getir rolünde, kadında erkegi annesi rolünde olmaması lazım. En önemli faktör ilgi.
Aciz mi? Yahu sen burada bile derdini eline saygısızlık yaparak , onu aşağılayarak ifade ediyorsun?
İltifat neden edilir?
1-kadın güzel olduğu için
2-kadın saygılı olduğu için
Sende hangisi var?
Erkek adam ilişkiye yatırım yapmaz. Erkek adam kendisine ve çerçevesine yatırım yapar. Kadın ilişkisine yatırım yapar. Çünkü siz istiyorsunuz evlilikmiş, aşkmış.
Sen kendine bakmazsan adam sana niye iltifat etsin.
Burada kocanı aşağılayarak zaten amacın belli. Dua et adam seni boşamasın
Buraya niye yazıyorsun ki git adamla konuş zaten neden iltifata ihtiyacin var ki sen kendini tamamlanmış bir birey olarak görsen zaten gerek kalmayacak birinin ilgisini isteyen insanlar bence önce kendi ilgilerini kendilerine vermeliler
Haklısınız ve evet ben de yazdıktan sonra pişmanlık duydum ama maalesef 200e yakın kişinin cevaplamış olduğu şu soruyu kaldıramıyorum artık çok geç
İş yerinde ya da özel hayatında bazı sorunları olabilir mi eşinizin? Daha fazla beraber vakit geçirmeye çalışın öncelikle. Belki onun da birtakım sıkıntıları vardır. Bunları düşünmekten sıra iltifata gelemiyor olabilir. Yaptığı doğru demiyorum elbette ama önce durumu iyi analiz etmek gerekir.
Ne istediğini söylediğin halde düzelme yoksa eşin seni sevmiyor, kusura bakma. Çok hazır ve nazır olmuşsun bence. Kıymetini bilmemiş. Bir araya mesafe koysan, kısa bir süre ayrılsan köpek gibi olur emin ol. Erkek kadınının gözyaşı dökmesine asla izin vermez. Biliyorum yani seviyorsa engelliyor bunu bir şekilde. Bakımlı olmanla bilmem neyinle alakası yok. Onun gözünde kendini değerli hissedemiyorsan ayrıl bence.. bu ilişkide çürüyüp giden taraf sensin. Neden öyle olsun ki?
Yuva yıkıcı cevaplar nasıl verirsiniz hayret ediyorum size yapıcı olun yıkıcı değil, erkekler kapıyı çalınca karşısına Gülen yüzlü kadın görünce çok mutlu olurlar hoş bir tebessüm ve erkeğin kalbine giden yol miğdesinden geçer güzel yemekler ve şık giyinme hoş kokma bu gibi şeyler olunca erkek de adım atar sürpriz felan fakat tek bir detay var eşinle tartışma iş yerinde ilaki canı sıkılıyor eve gelince rahat nefes almak isterler onunla güzel güzel sakin sakin konuşan eş olsun isterler böyle olunca erkeğin içinden gelir veya aklına mı gelmiyor hayatım ben çiçekleri çok severim gibi tatlı tatlı konuşma sağlaya bilirsin fakat göz teması önemli gözlerine bakarak söyle etkilenir Saygılar...😊❤️
En başından beri böyle ise sen bunu bilerek evlenip kabul etmişsin zaten. Emin ol şu hayatta ki en zor şey bir insanın yapısını değiştirmek umarım senin adına her şey düzelir ama çok sanmıyorum.
Umarım, teşekkür ederim
belki başkası vardır hayatında şaka şaka kız ya biz erkekler bazen odun oluyoruz sen biraz ilgi göster güzel kelimeler söyle belki anlar oda sana söyler
😀 işte süreklilik sağlayamıyorum benim zorlandığım, hayattan koptuğum zamanlarda beni pek idare edemiyor
evet zor senin için
İçinden gelmiyor çünkü onun sevdiği değil alıştığısın muhtemelen. Önceden de böyleyse zaten yapısında yoktur seni mutlu etmek
Evet doğru tespit
Evet yapılacak tüm şeyleri yapmışım gerisi takdiri ilahi
Öküz ve ruhsuz seviyorsun demek ki
Onu tercih eden sensin.
Herkes tercihlerin bedelini öder
Haklısın
Eşiniz olsaydı böyle olmazdi
Siz sadece karı kocasınız maalesef.
Hakkımızdaki en doğru tanım bu
Ne kadar zaman oldu evlendiğiniz, çocuk var mı
O zaman tek taraflı mücadele ile olmaz
Ya tamam diyerek boşanacaksin
ya da artık kabul edip şikayet etmeden devam edeceksin
Yani ya siyah ya beyaz. Gri hayat çok üzer sizi
Şikayet etmeme yoluna doğru ilerliyorum
Hakkınızda hayırlısı olsun
Evliliğin en başından beri böyleyse odundur. Sonradan ilgisizleşmişse mutlaka bişeyler olmuştur
Odunluğu kabul etmek zorundayım galiba
Odunluğunu kabul etmenin yanında ufaktan ona hissettirmeden yontma çalışmalarına başlaman lazım
👍🏻
Güncellemelerini okudum. Evliliğe dair olumlu tutumunu sevdim. Yuvayı koruma hissiystın. Eşini sevmen vs. Evliliklerin zor yanı illa ki vardır. Benim evliliğimin zor yanı olduğu gibi temas ettiğim evliliklerde de hep bir problem görünüyor. Erkek ilgisizliği çok fazla özellikle. Baştan beri ilgisizlik ve sonradan ilgisizlik olarak ikiye ayrılıyor. Kadının kalbini kazanmak 1-2 güzel söze bakarken onu bile esirgeyen kocalar var. Ya da kasıtlı olarak esirgeyen değil de akıl dahi edemeyen, kadının bu ihtiyacının farkında olmayan kocalar. Buna rağmen oldurmaya çalışmak gerekiyor. Hep bir taraf oldururken diğer taraaf keyifli şekilde yaşamaya devam ediyor
G0tüne güvendiği için ama boş bir güvence. O tarz bir adamı kadın hayatında fazla tutmaz.
Evet
Ben eşime her konuda yardıma ediyorum ama bizimde bağımız zayıf ben aşık oalrak evlendim ama çok pişmanım çünkü eşim fizik oalrak hayalimdeki kadının tam tersi onu begenmiyorum boyu kısa bedeni küçük kalça hiç yok saçları kötü alnı açık tesettürlü olduğu için göremedim. Bu beni çok üzüyor dışarda hayalimdkei kızları görünce içim eriyor bend eoyle kızlarla evlenebilirdim ansızın aşık dum. ondan vazgeçemedim
Senin gibi bir dünya güzeline nasıl yapılır bu? En kısa zamanda popokaldıran taytını giy ve evde salına salına yürü <3
😂👍🏻
Böyle ise şunu bunu yapmadığından nasıl bu kadar eminsin. Olayın bakım ile alakası yok evlisiniz sonuçta eminim ki yeteri kadar bakım yapıyorsundur. Üzücü şeyler yaşamışsın umarım daha üzücü şeyler yaşamazsın
Herkes yapamaz aileden de bazı şeyler gelir bazıları yalandan söyler ama adamın ağzına yakışır dersin çok içten söyledi bazılarında bakışı yeter merhameti yeter sahiplenmesi yeter ağzından çıkmaz ama davranışla gösterir
Öküzle evlendiğini fark edenler kulübüne hoş geldin merhaba canım benim nasılsın?
O karısı ile mutlu ilgi bekleyen sensin burdan kavram sorunu var. Sen birey olarak yoksun
Evet onun benimle hiç bir derdi yok
Birey kabul etmediği için böyle. Sen o evde evlilikte birey olarak yoksun onun karısı çocuğunun annesi birini gelini birinin görümcesi eltisi vs olarak varsın. Ya arkadaş her şeyden önce sem bir kadın bir birey olarak varsın diğer her şey sonra
Evet haklısın, sanırım bunu da değiştiremem
Aynen
Sevgi gösteren bir babası yok sevgi talep etmeyi bilen annesi yok. O öyle yetişmiş
Bizim çevrede genel olarak aileler anne babaların durumları aynı biz de dediğiniz gibi anne babanın yanında büyüdük ama ne ben ne erkek kardeşim eşlerimize karşı sevgisizlik içinde olmadık
Sen kendine özen gösteriyor musun? Bakımlı mısın?
Evet ama özen göstermediğim zamanlar da oluyor bu sevmesine engel mi
Bilmem belki de
İki taraflı düşünmek lazım acaba sana karşı ne yaptın ki öyle
Ben bişey yapmadım ki aksine belki o da alışır diye ben bana nasıl davranmasını istiyosam öyle davranıyorum ama yoruldum artık
Çocuk yoksa boşan bence
Var ama boşanmak çözüm değil ki eşimi seviyorum
Diğer seçenek de katlanacaksın eşin değişmiyorsa
Sanırım yine yapacak bişey yok
Aynen mecbur katlanacaksın çare yok yoksa aldatmaya kadar gider kurcalarsan aldatırsın bi yerden sonra
Kurcalamıyım oluruna bırakayım diyosun yani
yani ilgiyi yakışıklı hoş bi erkek verirse dışardan bu aldatmaya kadar gider bi yerden sonra. hiç dışardan birinden ilgi görüp hoşuna gitti mi bi erkekten?
Demek yazmak istemiyorsun peki
Biz arayıp bulamiyoruz onlar sizin kıymetinizi bilmiyor
🤷🏻♀️
Bu hikayede asla kendini suclama
Aynı sorun bende de var maalesef ama biz evli değiliz sevgiliyiz. hep ders çalışıyor başarı onun için her şeymiş... Başarı yüzünden beni hep görmezden geliyor onu terk etmeyi düşünüyorum ama siz evlisiniz maalesef sizin hakkınızda tavsiye veremem sevgili olsaydınız ayrılmanızı tavsiye ederdim. Bence çift terapistine gitmelisiniz.
Bu durumu onunla düzgün bir biçimde konuşmalısın, baktın devam ediyor bu defa görmezden gel belki o şekilde anlıyordur.
Belki günlük yorgunlukları unutturuyordur böyle daha işveli cilveli yaklaş nazla niyazla belki o zaman isteğini elde edebilirsin.
Bence boşanman gerekiyor. Eger sana ilgi ve sevgi göstermiyorsa neden evlisin ki insnalar yuva kurmak ve mutlu olmak eşleriyle yaşlanmak için evlenir. Sonuçta bence boşan gitsin sana erkek mi yok? Türkiye 86 milyon nufusü var illa ki birisi seni sever. Boşanmalısın
Yuh
@Zamanın_izinde hahaha
Gülme
Ondan sonra ağlarlar eşim aldatıyor eşim değişti eskisi gibi değil diye sen koynundaki kadına ilgi alaka göstermezsen dünyadaki tek kadın o imiş gibi hissettirmezsen oda böyle buralara düşer kendini mutlu etmesini bilir işte deme ama canım
Buralara düşer ne demek ben yanlış bişey yaptığımı sanmıyorum. Sorunuma belki bir cevap bulurum diye burdayım
seni değerli hissettirmeyen biriyle yapılan bir evliliğin anlamı yok mutlu olmadıktan sonra
Sevgiliyken nasıldı? Erkekler işte yakınlaşana kdr iyi elde edince odun tabi bazıları
Soğuyana kadar affet derdim sevgili olsan evli olunca işler zorlaşıyor yüz verme uzun süre hatta evi terk et kiyemtini anlasın
Bir çok sebebi olmakla birlikte
Genel yapısı
Kadına verdiği değer
Senden beklenti ve bu beklentiler deki eksiklikler
Her erkek kadın kalbinden anlamayabilir seni seviyorum demek çok kötü bir söz değildir seni seviyorum demekten Korkmasın eşin
Bu zorla ya da söyleme ile olmaz adamın içinden gelmiyor belli ki konuş onunla ve bunun sebebini öğren gerekirse uzman yardımı alın
Seni çok iyi anlıyorum ve yazdığını yaşıyorum
Seni dinlemek fikir alışverişinde bulunmak isterim
Bence seni kiskanmiyor eğer bir erkeğin sana ilgisini fark etse sende ona ışık yakışan adam iltifat ilgi baloncukları a bogar
bu ne böyle asker arkadaşı gibisiniz. insan eşine de sevgi sözcükleri söylemeyecekse kime söyleyecek?
Ya hic ilgisini cekmiyosun. ya da baskasi var?
Başkası yok ama ilgisini çekmiyorum sanırım ya da gerçek bi odun
Neden bakimsiz ya da kilolu musun? Hic mi cinsellik yok
Kiymetini mi anladin 😜
Bazen olduğu gibi kabullenmek gerekir. Akışına bırak..
Olur çoğusu öyle köprüden geçinceye kadar ilgileri😂✌🏻🤪
Hayat bir kişinin egosunu çekecek kadar uzun değil. Kanser olmadan önce boşan.
Huyu budur. Evlenmeden önce de benzer durumdadır muhtemelen. Huyu buysa böyle kabul etmek lazım
İltifat yatağa atmak için yapılır. Onu da başarmış. Aynı şeyleri ne diye tekrar etsin.
Eşin seni seviyor ama kadınların en çok sevdiği iltifat etmeyi beceremiyor sanki.
Içinde sevgi ve romantizm olmaz ise ne yapabilirsin?
Aynısı bende de var ğstelik beni defalarca kez aldattı en yakın evime giren çıkan arkadaşımla bile hepsine sustum fazla tepki vermedim veremedim ama ben ufacık bir hata yaptığımda çok büyük tepki gösteriyor buda insanın zoruna gidiyor iltifatı falan geçtim artık tanımadığım insanlarla ne tamam ye diyorum 😂
Oda senin ayıbın olsun 🤣🤣
Ne oluyorsa olsun artık 😄
Sence kabul edilebilir bişey mi bence değil
Saçmalama bence de asla kabul edilir bir şey değil ama yıllardır mutlaka hiç şaşmadan iki ayda bir eşimin bir kadınla konuşmasını yakalıyorum ilk başlarda tepkim çok büyük oldu üzüldüm ağladım boşanacağım dedim tabi hiç biri olmadı maalesef zamanla o yaptıkça benim tepkim azaldı neden bilmiyorum ya alıştım ya da sevgim azaldı
Of bilmiyorum işte saçma sapan bişey
Seviyor beni diyip aciz yazmışsın.. emin misin sevdiğine?
Üzücü bir durum. Onunla bu konuda konuşmayı denedin mi?
Üzüldüm duruma. Konuşmak bile düzeltmiyorsa, bir noktada bir eksik var demektir🤔🥺
Siz neden böyle erkek seçtiniz alırken hiç mi konuşmadın
İlgisiz insanlarla aynı hayatı paylaşmaya gerek yok.
evlenmeden once de fark etmis miydin bunhn boyle oldugunh
Farketmemiştim ama şu an düşünüyorum evlenmeden önce de aynıydı o hiç değişmedi
Merhabalar bunun bir çok nedeni vardır? Sadece bir soruyla buna fikir veremem ama daha detaylı anlatırsanız mutlaka yardımcı olacağım yerler olacaktır
Bazıları eylemle seviyor. Sevginin beş dili vardır. Sen sözlerle olan dili konuşuyorsun o ise başka dili. Bunun ayrıma yol açmasına izin vermeyin.
Sen evli misin?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?