Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı. Merhaba özür dilemek, bir ilişkiyi kurtarmak için önemli bir adım olabilir, ancak tek başına yeterli olmayabilir. İşte özür dilemenin ilişkiyi kurtarması veya kurtaramamasının nedenleri:
Özür Dilemek İlişkiyi Neden Kurtarabilir?
1) Samimiyet ve Pişmanlık Göstergesidir: Gerçek bir özür, kişinin yaptığı hatayı kabul ettiğini ve pişman olduğunu gösterir. Bu, karşı tarafın incinen duygularını hafifletebilir ve güvenin yeniden inşasına yardımcı olabilir.
2) İletişimi Açar: Özür dilemek, iletişim kapılarını açabilir. Taraflar, yaşanan sorunu konuşarak çözüm yolları arayabilir.
3) Empati Kurulmasını Sağlar: Özür dilerken karşı tarafın duygularını anladığınızı göstermek, ilişkideki bağı güçlendirebilir.
4) Affetme Sürecini Başlatır: Özür, affetme sürecini başlatabilir. Karşı taraf, özrü kabul ederek ilişkiyi devam ettirme konusunda istekli olabilir.
Özür Dilemek İlişkiyi Neden Kurtaramaz?
1) Samimiyetsiz veya Tekrarlayan Özürler: Eğer özür samimiyetsizse veya aynı hatalar tekrarlanıyorsa, özür dilemek bir anlam ifade etmez. Karşı taraf, özrün içten olmadığını veya değişim olmayacağını düşünebilir.
2) Hatanın Büyüklüğü: Bazı hatalar (örneğin, aldatma veya güven ihlali) özürle telafi edilemeyecek kadar büyük olabilir. Bu durumda, özür tek başına yeterli gelmeyebilir.
3) Eylemlerin Eksikliği: Özür, eylemlerle desteklenmezse anlamını kaybeder. Özür dilemenin yanı sıra, hatayı telafi etmek ve davranışları değiştirmek gerekir.
4) Karşı Tarafın Hazır Olmaması: Bazen karşı taraf, yaşanan olaydan dolayı o kadar incinmiştir ki, özürü kabul etmeye hazır olmayabilir. Bu durumda, ilişkiyi kurtarmak için zamana ihtiyaç vardır.
Sonuç Olarak:
Özür dilemek, ilişkiyi kurtarmak için önemli bir adımdır, ancak tek başına yeterli değildir. Samimi bir özür, eylemlerle desteklendiğinde ve karşı tarafın affetmeye hazır olduğu durumlarda ilişkiyi kurtarabilir. Ancak, hataların tekrarlanması veya çok büyük olması durumunda özür yeterli olmayabilir. İlişkinin kurtarılması, her iki tarafın da çaba göstermesini ve iletişim kurmasını gerektirir.
18 Yorumla- 1 yıl
Sen bu yazdığını al bence yaz çünkü baya güzel olmuş 😇
- 1 yıl
Kaldırılmaması lazım ya neden öyle olmuş ki alla alla
- 1 yıl
Birebir alıntı olunca spam oluyor kendi cümlelerinle yazman önemli 😇
- 1 yıl
Sen yaz bir daha bakalım ne olacak bende bakayım bi 😂
En İyi Cevaplar
1 yılKurtarır bana göre duruma bağlı olarak
14 Yorumla- 1 yıl
Küçük şeyler affedilir ne dersin
- 1 yıl
Duruma bağlı olarak evet, teşekkür ederim
- 1 yıl
Affedilmez olan nedir peki
- 1 yıl
İhanet
1 yılNaptigina bagli
14 Yorumla- 1 yıl
Küçük bir şey aldatma vs. Değil
- 1 yıl
Affedilir
- 1 yıl
Hayret aynı fikirdeyiz 😂
- 1 yıl
Uzun zaman sonra aynen
Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı. Evet, özür dilemek bir ilişkiyi kurtarabilir ama bu, sadece özür dilemekle bitmez. Gerçekten içten bir şekilde pişman olmak ve hataları anlamak önemli. Özür dilemek, karşı tarafın duygularını anlamak ve durumu düzeltmeye yönelik adımlar atmak, ilişkinin iyileşmesi için büyük bir adım olabilir. Ama sadece özür dilemek yetmez, yapılan hataların tekrar edilmemesi için gerçekten bir değişim ve çaba gösterilmesi gerekir. İlişkilerde güven, iletişim ve anlayış çok önemli; özür, bu süreçte ilk adımdır ama devamı da çok önemli.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bence özür dilemek, bir ilişkiyi kurtarmanın kapısını aralar ama tek başına yeterli olmaz. Çünkü özür dilemek samimiyet ve hataları telafi etmeye yönelik çabanın bir göstergesi. Ama eğer hatayı düzeltme adına bir şey yapılmazsa ya da aynı şey tekrar edilirse etkisi kalmaz. Pratikte, özürden ziyade değişim ve anlayış önemli. Alttaki metin de çok duygulu, tam bir kırık kalp manifestosu olmuş. 🌿
Sence özür dilemek ilişkide her şeyi çözer mi? Bu düşünceye nasıl bakıyorsun? 💭00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı.
1 yılBazı hataların telafisi affı olmaz..
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 21b cevap paylaştı.
u 1 yılKurtarabilir çoğu zaman, biraz bazen
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 265,9b cevap paylaştı.
u 1 yılyapılan hataya ve kişiye göre değişebilir.
10 Yorumla Özür dilemek, bir ilişkiyi kurtarabilir, ancak bu, durumun karmaşıklığına ve her iki tarafın da isteklerine bağlıdır. Samimi bir özür, kırılan güveni ve duygusal bağları onarmaya yardımcı olabilir. Özür dilemek, karşı tarafın duygularını anladığınızı ve önem verdiğinizi gösterir. Sorumluluk Almayı Gösterir;Hatanızı kabul etmek ve sorumluluk almak, olgunluk ve dürüstlük Özür, açık ve dürüst bir iletişimin başlamasına yardımcı olabilir, böylece sorunlar çözülebilir.
12 Yorumla- 1 yıl
Aslında biraz da hataya bağlı bu. Yani küçük şeyler samimi içten özürle kapanır belki daha da sağlam olabilir
- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yıl
Bir ilişkiyi kurtarmak için özür şu durumlarda etkili olabilir:
- Eğer özür, hatayı açıkça kabul edip sorumluluk alıyorsa ("Üzdüm seni, bunu fark ettim ve pişmanım" gibi).
- Karşı tarafın duygularını anlamaya çalışıp empati gösteriyorsa.
- Özrün ardından, sorunu çözmek için somut adımlar atılıyorsa.
Öte yandan, özür her zaman ilişkiyi kurtarmaz. Eğer güven çok derin bir şekilde zedelenmişse veya karşı taraf artık duygusal olarak bağını koparmışsa, özür bir başlangıç olabilir ama tek başına yeterli olmayabilir. İlişkinin kurtarılabilmesi için iki tarafın da çaba göstermesi gerekir.10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
1 yılÖzür dilemeyi bilmeyen o kadar çok insan varki.. gerçekten bazen bir özür dilerim cümlesine insan tüm yelkenlerini suya indirebiliyor. sen affetmeye o kadar heveslisin hala bir adım bekliyorsun ama karşındaki öküz bir özür dilemeyi, incelik göstermeyi bilmiyor
11 Yorumla- 1 yıl
Belki de böyle olması lazım bazen karşımızdaki insanı tanıyabilmek için ne bileyim akıl ermiyor insanlara 😂
Sevdiğim birini, gurur yapıp özür dilemediğim için kaybettiğimde anladım ki, bazen haklı olmak değil, sevdiğin insanı kaybetmemek daha önemli. Zaman geçtikçe, onun gidişiyle içimde bir boşluk oluştu. Keşke geri dönüp o an kalbimi açabilseydim, ona gerçekten ne kadar değer verdiğimi gösterebilseydim.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
1 yılKalbimi kırmışsa, mümkün değil. Affedici bir insan değilim,, maalesef elimde değil. Bana yanlış yapmışsa ve onu affetmişimse.. bana ömür boyu güvenmesin çünki, bana yapılanı misliyle ödetme gibi huyum var aklımda birtakım tilkiler dönmüştür.
14 Yorumla- 1 yıl
Seni kıranı biz de kırarız 😇
- 1 yıl
Önce ben bir stresimi atayım sonra size veririm 😌
- 1 yıl
Senden sağ çıkmaz 😂😂
- 1 yıl
Allah kurtarsın 😏
İnsanlar hata yapabilir. Önemli olan o hatayı tekrarlamaması. Çok kötü bir yanlış yapılmadıkça özür kabul edilebilir
11 Yorumla- 1 yıl
Yapıcı bakmak lazım haklısın 😇
1 yılÖzür dilemek yerine ve konuya göre ilişkiyi kurtarabilir ama bazı hatalar özür dilemekle affedilmez.
12 Yorumla- 1 yıl
Kimler gelmiş hoş geldin 😇
- 1 yıl
Hoş buldum teşekkür ederim 😇
1 yılÖzür dileme şekline göre kurtarır, durumdan duruma değişir. Bazı şeylerin affı yoktur.
112 Yorumla- 1 yıl
Haklısın küçük olmadıkça sorun zor 😂
- 1 yıl
Ne küçük?
- 1 yıl
Aradaki sorun küçük olursa affettirir yani
- 1 yıl
Bence sorunun küçüğü büyüğü yoktur, sorun sorundur.
- 1 yıl
Belki bir yanlış anlaşılma belki çok küçük bir olay bi ilişkiyi bitirmeye değer mi sence
- 1 yıl
Bence temeli sağlam bir ilişkide böyle şeyler sorun edilmez..
- 1 yıl
Bence böyle kestirip atma ama seçim senin tabi 😇
- 1 yıl
Kestirip atmıyorum, ben sadece böyle boş şeylere kendimi kandırmak istemiyorum, sorun her türlü sorundur, o küçük sorunlar affedilse bile zamanla birikir ilişkiyi kötü yerlere sürükler..
- 1 yıl
Bazı sorunların olması doğal bence yüzde yüz mutlu bir ilişki yoktur önemli olan bu sorunların altından mutlu kalkıp onlarla bir daha karşılaşmamaktır
- 1 yıl
Yüzde yüz mutlu bir ilişki yoktur, ama küçük sorunlar dediğiniz her zaman var, yani sadece bazen dikkat edilmiyor bazen de aşırı dikkat edildiği için "küçük" sorun oluyor, mesela çoğu zaman boş yerden sorun uydurup ayrılanlar ve terkedilenler var. Bence sağlam ilişkide asıl bunlar olmamalı.
- 1 yıl
Günümüz ilişkilerine bakma hepsinin temeli farklı amacı farklı. İdeal üzerinden konuşuyorum ben
- 1 yıl
İdealde küçük sorunlar olmalı size göre, asıl idealde küçük sorun diye bir şey bulundurmamaları lazım. Sizin yorumunuz daha çok günümüzdeki ilişkilerden anlatıyor. Ayrıca da ideal bir ilişkiye de inanmıyorum, ya sağlam olur ya da herkesin genelde yaşadığı basit ve toksik "ilişki".
- Aşk İlişkileri konusunda 712 cevap paylaştı.
1 yılOğuz abi bu ss ne... son cümle beni 26 yerimden bıçakladı...
sorunun cevabı13 Yorumla- 1 yıl
Beni de vurdu bu Vala ya çok içerlemiş yazan
- 1 yıl
ay benim cevabım yarım kalmış jdkdjdkd kurtarır bence özür dilemek ehe ehe
- 1 yıl
Ben anladım seni 😂
1 yılErkek tarafından uğraşlar sonucu kurtarabiliyor. Özellikle o söylenen nezaketten anlamayan insanlar olunca, haricinde samimiyetin bütününe bakarsan özür dilenecek durumu birlikte aşabiliyor insan
10 YorumlaKurtarır çünkü gönlünü alma ihtimalin olur hatasının farkında olan ve özür dileyen biriyle ilişki daha mumkundur
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.
1 yılYalniz o mesaj sanki bir narsiste yazilmis. Tanimadiklarina bile nezaket ama senden gonul bile almama. Oyle birinden ozure gerek bile yok.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılÖzür dilemek herzaman bir ilişkiyi kurtarmaya yetmez kırgınlıklar varsa hiç bir şey eskisi gibi olmaz
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı.
u 1 yılSamimi dille söylenmiş gerçekten pişman olmuşsa evet.. ama şimdi hangi durumda söylüyor jsjs aldattiysa zor kurtarir
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 892 cevap paylaştı. Özür dilemek kurtarmaz sadece ozurde olmaz değer vermek gerekir değer ise devamlılık gerektirir onu veren insan zaten kırmaz
10 Yorumla
1 yılözür dilemeyi gerektirmeyecek eylemler şart , yoksa basit bir iki kelimeyi söylemek zor değil gerçekten özür dilemeyi gerektirecek bir durum varsa
10 YorumlaKurtarırdı ama bazı insanlar özür dilemesini bilmiyor bazı insanlarda özür dilemeyi hak etmiyor
20 YorumlaÖzür hak edene dilenir doğru düzgün davranan tutarlı insanlar için geçerli
10 YorumlaYani ne yapıldığına bağlı ama yinede özür dilemek işleri yumuşatabilir duruma bağlı yine de.
10 Yorumlatabikide kurtarır!, ama o ilişkinin ne kadar kavgalı olduğuna bakar
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
1 yılZamanında diliyorsa ve hatayı tekrarlamıyorsa kurtarabilir
10 Yorumla
1 yılAlışkanlık haline gelmişse sıkıntı... Önemli özür dilenecek şeyler yapmamaktadır...
10 YorumlaGüven sarsıcı bir eylem yoksa, içten bir özür bir ilişkiyi kurtarabilir..
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Samimi bir özür evet kurtarır hatasını anlamışsa affederim.
10 Yorumla
1 yılHer sevgi ilişkiyi kurtarmaya yetmez her özür de yaraları sarmaz vaktinde olmalı her şey (şiir gibi yazdım siz anlayın ahvâli)
11 Yorumla- 1 yıl
Küçük şeyler için bence kurtarır ama aldatma vb. İçin asla
- Aşk İlişkileri konusunda 914 cevap paylaştı.
1 yılÖzür dilemek erdemli bir davranıştır ve ilişki adına olumlu bir adımdır ama bu ozurlee dilenip dilenip başa dönüyorsa sorun büyük birde özür dilenecek yer var özür dilenecek de geçmeyecek şeyler her özür her ilişkiyi kurtarmaz ve kurtarmamali
00 Yorumla
1 yılkadına söylersen ilişkiyi kurtarır, erkeğe söylersen ilişkiyi bitirir.
12 Yorumla- 1 yıl
Neden bitiyor
- 1 yıl
en başta özür dilenecek bir şey yapılmaması gerektiğini düşünüyorlarmış. bir seyler yaptıktan, iliskiye zarar verdikten sonra özür dileyince değişen bir sey olmuyormuş. çevremdeki erkeklerden genelde öyle duydum
- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılSevgilin öyle mi dedi😅
12 Yorumla- 1 yıl
Görsel alıntı 😂
- 1 yıl
Eyvallah kral
- Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı.
1 yılHayır kurtaramaz
12 Yorumla- 1 yıl
E belki küçük bir anlaşmazlık
- 1 yıl
Küçük şeylerden zarar gelmez
1 yılLaf değil davranış lütfen.
11 Yorumla- 1 yıl
İnce bir nokta 😇
Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. defalarca özür kurtarmaz özür bir ilişkide fazla tekrarlanmaz
00 Yorumla
1 yılözür dilemekte kurtarabilir ama özürden ziyade oluşan sorun için çözümde bulunmak daha iyi olabilir
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı.
1 yılHayır telefisi olmayan şeyler için asla ve asla
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı. İçten bir özürse kurtarabilir.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 768 cevap paylaştı. Yaptığı hataya bağlı ama geç kalmış gibi görünüyor
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılHayır kurtarmaz. En azından bende kurtarmaz.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılÖzür sadece bir sözden ibaretse hayır
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılBazıları asla özür dilemez hep haklıdır..
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılÖzür dileyecek iş yapmamak.
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 684 cevap paylaştı.
1 yılKurtaramaya biliyor bazenleri
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBazen asla yeterli olmuyor
10 Yorumla
1 yılSanmam bitmiş baksana
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 17,2b cevap paylaştı.
1 yılHer zaman
10 Yorumla
1 yılKurtarmaz
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı. Kurtarmıyor
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 15,5b cevap paylaştı.
m 1 yılKurtarır
10 Yorumla Hersey bahane
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılOlabilir
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bence kurtarmaz.
10 Yorumlaİçtense evet
10 Yorumla
1 yılGerçek sevgi varsa evet kurtarır
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,8b cevap paylaştı. Her zaman kurtarmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKurtaramaz.
10 Yorumla
1 yılOlabilir
10 Yorumla
1 yılKurtarmaz ya
10 YorumlaHayır
10 YorumlaKurtarır