- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılEvlilik tarihinin 2000’lerden önce olması önemli bir detay çünkü Türkiye’de 2002’de yürürlüğe giren 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ile mal rejimi değişti. Bu durum, mal paylaşımında hangi kuralların uygulanacağını belirler.
Mal rejimi ve ev üzerindeki haklarEğer ev 2002’den önce alınmışsa, o dönemde yürürlükte olan mal rejimi mal ayrılığıdır. Yani, eşlerden biri kendi parasıyla aldığı ve tapusunu kendi adına tescil ettirdiği bir malı tamamen kendisine ait sayılır.
Eğer ev 2002’den sonra alınmışsa, bu tarihten itibaren edinilmiş mallara katılma rejimi geçerli olduğu için evlilik süresince alınan ve kişisel mal olduğu ispatlanamayan mallar üzerinde diğer eşin yüzde 50 hak talep etme hakkı doğar.
Ancak şu durumlar önemlidir:
- Eğer evlilik içinde alınan ev, eşin kişisel malı olan para ile (örneğin miras veya bağış yoluyla edinilmiş para) alınmışsa, kişisel mal sayılır ve diğer eş hak iddia edemez.
- Ev çalışma geliriyle alınmışsa, boşanma sonrası diğer eş katılma alacağı talep edebilir.
Aldatma (zina) ve mal paylaşımıAldatma, mal paylaşımını doğrudan etkilemez. Yani, zina yapan eşin mal paylaşımında doğrudan bir kaybı olmaz. Ancak, aldatılan eş maddi ve manevi tazminat talep edebilir. Tabii bunun için gerekli kanıtları da toplamalısın.
Eğer ev kişisel mal değilse ve edinilmiş mallara katılma rejimi geçerliyse, aldatan eş bile evin yüzde 50’sine hak iddia edebilir.
Aldatan eşin evden men edilmesiEğer boşanma davası açıldıysa ve ev sahibi olan eş, diğer eşin evde kalmasını istemiyorsa, mahkemeden tedbir kararı çıkarılabilir.
Boşanma kesinleştikten sonra, eğer ev tek bir eşin üzerine kayıtlıysa, o eş eski eşini evden tahliye ettirebilir.
Eğer mahkeme, eski eşin ortak konutta oturma hakkı olduğuna karar vermezse, boşanma sonrası ev sahibi olan eş, eski eşine ihtarname çekerek tahliye talep edebilir.
Sonuç olarak, eğer ev 2002’den önce alındıysa ve tapusu tamamen bir eşin üzerindeyse, diğer eşin hiçbir hakkı yoktur. Eğer ev 2002’den sonra alındıysa ve kişisel mal değilse, zina yapan eş bile evin yüzde 50’sine hak iddia edebilir.
Aldatan eşin evden kesin olarak men edilmesi için boşanma sonrası tapu sahibinin evi tamamen kendi adına tescilli hale getirmesi ve gerekirse tahliye davası açması gerekir.
Her halükarda daha net ve doğru bilgi için bir avukatla detayları görüşmeni öneririm.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılOnun bu boşanma ve seni aldattığını dair senin haberin olup olmadigina bilgisi var mı bilgisi yoksa kendi paranla aldığın evi güvendiğin kardeşine ya da bir tanidigina satmış gibi göster ya da avukata danış eğer çocukların üstüne olursa öyle göster boşan ve tekrar evi ve diğer malları üstüne al
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. walla benzeri cok kereler erkeklerin basına geliyor. bu iş avukatlık. avukata danısman lazım. ama adalet muhtemelen evi vercektir ordan 2 ye ayırarak. evlilik birliğinde edinimler de 2 taraf esıt pay sahibidir diyebiliyorum ama kadınlara daha bi adil adalet. bi incele bakalım. belki sadakatsızlıkten enselerseniz damadı. ordan yürürsünüz. evi de kendin aldıgını bilmiyorum ben tatmin olmadım nasıl ızah edersin. neticede maas giriyor eve dimi. sen oraya para ayırdın ama baska seyleri mutfak masrafı vs kitledin eşine denebilir.
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılEvet eve ortak olunabilir. BU durum mahkemeye gittiğinde sonuç olarak mal paylaşımına konu olacaktır. En güzel yolu evi satış olarak göstermek ve 1 sene geçtikten sonra dava açmaktır. eşin bilgisi olmadığı sürece konu olmaz ama eşin bilgisi var ise yine hak iddia edebilir...
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
124Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
1 yılHiçbir şey yapamaz madem o kadar sustun aldatmasına dair birkaç tane kanıt bul direkt davayı sen aç nafaka bile alırsın
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 43b cevap paylaştı.
1 yılEvlilik döneminde alınan her mal mülk ortak kabul edilir gadası
Yani o evi satıp parasını başkasının üzerine aktarmanın yollarına bakmalısın yoksa malına ortak olur sende bir bardak soğuk su içmiş olursun
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
1 yılannen evi ne zaman satın aldı? 01.01.2002'den sonra ise baban boşanma durumunda edinilmiş mallara katılma rejiminin tasfiyesi ile evin yarısını alabilir.
annen evi ne şekilde aldı? kendisine miras kaldı ise baban hak iddia edemez ama annen evi çalışması karşılığı 01.01.2002'den sonra edindi ise, boşanma durumunda baban edinilmiş mallara katılma rejiminin tasfiyesini isteyebilir ve evin yarısının bedelini isteyebilir.
Zina devam ediyor mu sonuçlandı mı? sonuçlandı ise 6 aydan daha önceki zamanlarda olmuş ise artık annen zina sebebiyle boşanma davası açamaz. Zina devam ediyorsa, zinayı kanıtlarsanız, baban edinilmiş mallara katılma rejiminin tasfiyesi halinde katılma payı almaktan men edilebilir ya da babanın payı azaltılabilir. ancak boşanma zina sebebiyle gerçekleşmiş olmalı. Hakim takdiri önemli.
25 Yorumla- 1 yıl
Avukat mısınız acaba?
Avukatsanız bir soru soracaktımda - 1 yıl
@AtılganPonçikMen danışmanlık ücreti vermen gerek :)
- 1 yıl
@TürkKızıyız burdan da mı😅
- 1 yıl
@AtılganPonçikMen herkes avukat, psikolog görünce beleşe sömürmek istiyor şakasına demiştim ama neyse :D
- 1 yıl
@TürkKızıyız ahahaha yok haklısın ben sadece iş yeri tazminat konusunda bir şey soracaktım onun için demiştim
1 yılEvi kendi çabasıyla aldığını kanıtlaması lazım. Banka dekontu olur , ne bileyim avukatlar bilir bu işi. Eğer kanıtlarsa bu şekilde evi boşanmada alamaz. Ancak çalışmıyor da babandan aldığı parayı biriktirip almışsa ortak olur eve.
30 YorumlaEvlilik sonrası edinilmiş mallar ortaktır. Boşanmak istiyorsanız evi başka güvendiği birine devretsin.
33 Yorumla- 1 yıl
Mal kaçırmaya girebilir bu durum
- 1 yıl
1 yılKanun koyucu tarafından, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun kabul ettiği yasal mal rejimi olan edinilmiş mallara katılma rejimi gereği her eşin diğer eşe ait artık değerin yarısı oranındaki katılma alacağı hakkının zina sebebine dayalı boşanma kararı verilmesi durumunda kusurlu eş açısından azaltılabileceği veya kaldırılabileceğine ilişkin istisna getirilmiştir. Bu husus kanunda emredici olarak düzenlenmemiş olmakla hakkaniyete göre hâkim tarafından karar verilebileceği öngörülmüştür.
12 Yorumla- 1 yıl
1 yılAbla durum gerçekten bu kadar sıkıntılı ise çocugunuz var mı reşit durumda varsa onun üzerine yapın tapuyu eğer yoksa kendi anneniz babanız veya kardeşlerinizden birine devredip öyle boşanma yoluna girebilir siniz eğer hayatınızda güvenecek kimseniz yoksa. Avukat ile görüşün muhtemelen bu tarz aldatma vs olaylarında zaten mahkeme mal paylaşımını ona göre yapıyor hele eşinizin desteği olmadan aldığınızı ıspatlayan ödemeler makbuz gibi vs belgeler varsa bunları bir avukatla konuşmanız daha hayrınıza olur
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılBir avukat değilim ama bildiğim üzere evlilik sonrası alınan mallar ortaktır...
Sırf buna sebep ünlüler evlilik sözleşmesi yapıyorlar. Belki arada öyle bir şey olsaydı ihtimal vardı. Diğer türlü eş benim de hakkım var diyerek hak talep edebilir...
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,3b cevap paylaştı.
1 yılEvlendikten sonra edinilen malların tümü ortaktır. Annenizin bu konu hakkında kaygısı olması normal. Evin tapusu kendi adına ise, satışını yapıp paraya çevirip banka dışında tutabilir parayı ya da başkasının adına hesaba aktarabilir. Boşanma gibi bir durum olursa mallar bölünür çünkü.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 903 cevap paylaştı.
1 yılEvi sadece kendi paran ile anladığını kanıtlasan bile eşini ortak etmemen çok zor. Evlilikten sonra alınmış taşınmaz ve maddi değere sahip ürünler ortak sayılıyor bildiğim kadarıyla. Senin en kolay yapacağın iş evi eşine belli etmeden çok ama çok güvendiğin birisine satış göstermen lazım ondan sonra hak iddaa edemez.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 644 cevap paylaştı. Evlilik sözleşmesi yapılmadan evlenildiyse , evlendikten sonra edinilen mallar ortaktır. Boşanma aşamasında hak iddia ederek malı bölebilir. Başkasına bi süreliğine devretmek ve aradan birkaç ay geçtikten sonra boşanma davası açmak en doğru karar olur.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılDaha evlendikten sonra aldıysanız hak iddia edebilir Bunlar avukatlık mevzular. avukata danışmanız daha doğru olur. Fakat aldatma varsa ve bunu ispatlayabilirseniz karşı taraf kusurlu olur ve ev üzerinde hak iddia edemeyebilir diye biliyorum...
00 Yorumla
1 yılEvlilik birliği içerisinde edinilen tüm mallar yarı yarıya eşlerle ortaktır. Hatta bosanacagınızı hissederse aile konutu şerhi atabilir. Bosanmayı düşünürseniz eğer çaktırmadan ikamet adresinizi degistirin ve o size tedbir koydurmadan siz mahkeme yoluyla tedbir koydurun değilse daha büyük sıkıntılar yaşarsınız.
013 Yorumla- 1 yıl
Kanun koyucu tarafından, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun kabul ettiği yasal mal rejimi olan edinilmiş mallara katılma rejimi gereği her eşin diğer eşe ait artık değerin yarısı oranındaki katılma alacağı hakkının zina sebebine dayalı boşanma kararı verilmesi durumunda kusurlu eş açısından azaltılabileceği veya kaldırılabileceğine ilişkin istisna getirilmiştir. Bu husus kanunda emredici olarak düzenlenmemiş olmakla hakkaniyete göre hâkim tarafından karar verilebileceği öngörülmüştür.
- 1 yıl
Bende aynı seyi söyledim zaten
- 1 yıl
Aldatma halinde hakim ikiye bölmeyebiliyor. Siz onu yazmamışsınız.
- 1 yıl
Aldatma yok çünkü gereksiz bilgi vermeye gerek duymadım.
- 1 yıl
Eşim beni aldatıyor diyor. Polemiğe gerek yok. Doğru bilgiyi sizin de bilmenizi istedim sadece.
- 1 yıl
@Matraxwoman peki tapu ve banka kredi odemesi babaya aitse?
- 1 yıl
Polemik istemiyorsanız polemiğe girmezsiniz.
- 1 yıl
Belki bir bilgi öğrenirsin dedim, hem bilgisizsin hem ukalalık yapıyorsun. Hem de insanları yanlış yönlendirmekten hicap duymuyorsun.
- 1 yıl
Pardon da siz kendinizi ne sanıyorsunuz?
- 1 yıl
Hadi arkadaşım hadi. Bilmediğin konuda geri adım atmasını bilmek de erdemdir.
- 1 yıl
Size üzülüyorum şu an... çünkü bir şey bildiğinizi sanıyorsunuz...
- 1 yıl
Ötede üzül, umrumda değil.
Gizli Üye(36-45)1 yılSorunu bir Avukat olarak cevapliyorum. 2000 yilindan sonra yapılan evliliklerde özel olarak farklı bir mal rejimi sözleşmesi yapılmadıysa otomatik olarak "Edinilmiş mallara ortaklik rejimi" sözkonusu olur. Yani boşanma durumunda taraflar evlilik içinde edindikleri malları paylaşır.
Annenin babanın katkısı olmadan aldiği o evi nasıl aldığını ıspatlaması gerekir. Miras mı, borç mu, emanet mi? Nedir yani? Lafla da değil ıspatla
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEvet evlilik sözleşmesi yapılmadıysa evlendikten sonra alınan mallar ortaktır.
Ayrıca aldatma sonrası hala görüşmeye devam ettiyseniz örneğin eşle tatile gitmek uzun süre beraber yaşamak gibi bu onu affettiğiniz anlamına gelir. Ve zina davası düşer. Affetmmemiş olma ve 6 ay şartı var.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAbla tasinmaz mali iki kisi ustune aktardiginda o mala bisey yapilamiyor. Ama cok guvendigin birinin ustine yap sonra ondanda baska birinr yap. 2 kisi ya da 2 soyad degismesi lazim. 2 kisi degisinca bi halt yapamiyor. Ama dikkat et guvendiginiz biri olsun. biri boyle yapti kardesine kardesi sonra o evi baskasina satti. Şu an ev sahibi hak iddia edemiyor.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 920 cevap paylaştı.
1 yılTelevizyon varsa o biel ortak olur yanlız bir şartla anneniz satışını başkasının adına yapıp üzerinden 1 senenin geçmesini bekleyim aksi halde ikiye bölünür dahada zoru becerirseniz anlaşmalı boşanma kesin kısa çözüm
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 300 cevap paylaştı. Maalesef evlilikte her şey ortak. Kendi paranla aldığına dair ya da miras parası olduğuna dair kanıtlaman gerek. Derhal birinin üzerine satış yap. Boşanınca üzerine alırsın. Devretme yine ordan hak sahibi olabiliyor.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 735 cevap paylaştı.
1 yılevlendikten sonra alınan tüm mallar ortaktır.
Çocuğun var mı senin ya da eşinin evden haberi yok ise örnek yakın bir arkadaşına satmış göster sonra belli bir zaman geçince boşanma davası aç boşanınca geri al evi
00 Yorumla
1 yılEvli olduğun süre içinde aldıysan o evi muhtemelen mal paylaşımı olur ama bir avukata danışmanda fayda var aldatmayı ispat edersen belki mal paylaşımı olmaz en sagliklisi boşanma avukatına danisman
00 Yorumla
1 yılBenim bildiğin en garantisi, hayattalarsa anne veya babanın adına yapmak. Eşinin aldattığını kanıtlamak dava vs uzun sürer. Bence uğraşmaya gerek yok diye biliyorum. Sen yine de sağlam bir avukata danış bence
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 914 cevap paylaştı.
1 yılEvet evlilik birliği içinde edinilen her şey yüzde elli ile pay edilir eğer babanın evden haberi yoksa evi satıp bir yakınınız üzerine geçirebilirsiniz ama tabi bundan babanın haberi olursa geriye dönük hak talep edebilir
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,8b cevap paylaştı.
1 yılTabii ki. 👍🏻 evlenmeden önce alsaydınız olamazdı ortak. Evlilik boyunca aldığınız bir toplu iğne dahi ortak. Kurduğunuz iş - araba 👍🏻 yaptığınız hata şu : anne ya da baba üzerine alacaktınız hiç sizin adınız geçmeden..
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
1 yılEvlilik anında alındığı için zaten ortak olacak
Lakin aldattığı ispatlanırsa mahkeme vermez..
Evin diğer yarısını illaki sevgilisine yedirir.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. Ne yaparsan yap yine de hak sahibi olacaktır
15 Yorumla
Soran1 yılPeki çocuklarımın üstüne geçirirsem
Soran1 yıl18 yaşından büyükler
- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılYasada 2000 yılından önce alınmışsa ev annen almışsa hak iddia edemez ama 2000 yılından sonra almışsa maalesef ki ortak ama eve şerh koydu da bilirseniz. Ev satılamaz.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 13,3b cevap paylaştı.
1 yılAvukata sor ama eşinin tarihi itibari ile evlisin mahkemelik olur onun maddi desteği olmadığını ispatlamak vs gerekir avukatlar daha iyi bilir ama boşanma avukatı olsun
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. Evlendikten sonra edinilen her mülk ortaktır. Evi bir başkasına devretsin. Mesela güveniyorsa abisinin üzerine ya da anne babasının üzerine yapsın. Boşandıktan sonra tekrar üzerine geçirsin
00 Yorumla
1 yılHukuk; en az 5 yıllık evliliklerde malın ortak olarak bölünmesini söylüyor maalesef, ama tabii ki bunu bir avukata danışmanız daha sağlıklı olur.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Evi başkasına devretmeniz lazım sanırım güvenilir birine. Benim bildiğim evlilik sonrası alınan her şey ortak babadan kalmadıysa miras olunca hak talep edemiyor ama
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılEğer ortak parayla almadığını ispat edebilirsen o ev sadece senindir ya da onu kendi üzerinden güvenebildiğin birisinin üzerine alacaksın
02 Yorumla
Soran1 yılEdilir o zaman sıkıntı yok
- 1 yıl
Yani tabiki öyle olursa yok
Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Ortak olma şansı yok zaten mahkemede size daha çok şans taniliyor ve bu durumu tazminat hakkı olarak da kullanabilirsiniz hanımefendi
02 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim
1 yılHemen o evi annenin veya babanın üzerine devret haberi olmadan 1 ay geçsin sonra boşanma davası aç yoksa ortak maldır
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılBosanma bosanip napcan.. bide kizına soyle gaza getirmesin. bosanma planlarina yardim edecegine aranizi bulsun. Muhtemelen babasi cok gezip tozmasina kotu yseyler yapmasina engel oluyor diye gitmesi isine geliyor diye hevesli buna.. ama aileni yıkma.
13 Yorumla- 1 yıl
Karın aynısını sana yapsaydı affeder mıydın olaya birde bu açıdan bak
Cevap sahibi1 yılEvet seviyorsam affederim tabi cocugum falan da var onun da duzeni var. kendi terketmek aileyi yikmak istemedigi surece ben bitirmem
- 1 yıl
annem babamdan 2 celsede bosandi kizinin velaketini de aldi. bitirmek gerekiyorsa bitirmek gerekiyor. yaninda çocukların varsa bu zorlu surec baya kolay atlatiliyor. babam bosanmicam bosanmicam dedi aldatmasina ragmen. hemen bosadilar. kusurluysan hakim abi acımıyor. belki kadina cocuk nafakasini az veriyor ama bosuyor
- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılEvlilik sözleşmeniz yoksa evlilik içinde alınan her taşınır taşınmaz mal boşanma durumunda eşlere eşit paylaştırılır.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Olur tapuyu elden cıkartman gerek iki defa hepde akraba olmayacak veya devrettigin kişi bankadan ödeme gösterecek para yatıracak bir kerede olur böyle
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı.
s 1 yılAvukata danışmak iyi olur ama boşanma öncesi en az 2 kez evi başkasına devredince hak iddia edemiyor olması lazım
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılev üzerinizde ise hiçbir şey olmaz ki aldattığını da ispatlarsa nafaka da alır donunu da alır
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılEvet olur çünkü eskilerin evliliklerinde bütün mal ortaklığı vardı şimdikiler gibi evlilikten sonraki mal ortaklığı yok.
00 Yorumla
1 yılEv annenin ustuneyse hemen annesinin üstüne falan yapsın. Veya babasının (yaşıyorlarsa)
Pek bi bilgim yok ama bu aklıma geldi.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
1 yılEvliyken edinilen mallar ortaktır. Senin desteğin olmadan eşin ev alsa, boşanırken yarısı senin olacaktı.
00 Yorumla
1 yılSinirlerim bozuldu yaa hakkını sonuna kadar savun seni aldatan o ve boşan onun gibi biriyle devam edemezsin.
00 Yorumla
1 yılTürk Medeni Kanunu'na göre evlilik süresince edinilen mallar genellikle eşler arasında ortak kabul edilir.
01 Yorumla- 1 yıl
Ancak bazı istisnalar vardır:
1. Kişisel mallar: Eşlerden birinin tamamen kendi parasıyla, kendi adına satın aldığı mallar belirli şartlar altında kişisel mal sayılabilir.
2. Mal rejimi: Evlilik öncesi yapılan bir sözleşme ile farklı bir mal rejimi belirlenmişse (örneğin mal ayrılığı rejimi), bu durumda her eş kendi malının sahibi olabilir.
Evin kadının üzerine olması ve kadının tek başına satın almış olması önemli, ancak Türkiye'de genellikle "edinilmiş mallara katılma rejimi" uygulanır. Bu rejimde evlilik süresince edinilen mallar, kimin üzerine kayıtlı olduğuna bakılmaksızın ortak sayılabilir.
Can güvenliği endişesi varsa, alınabilecek önlemler: Aile mahkemesine başvurarak tedbir kararı alınabilir; 6284 sayılı kanun kapsamında koruma talep edilebilir; Eşin evden uzaklaştırılması için mahkeme kararı istenebilir.
1 yılEvlilik sonrası edinilmis varlık olarak yarı yarıya alabilir ama aldatmayı kanitlarsan mahkeme ne karar verir bilemedim
00 YorumlaŞimdi hanımefendiciğim amacınız evinizi mi kurtarmak yoksa hem evinizi kurtarıp hemde o herifi süründürmek mi?
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. nasil destegi olmadan ev aldin aplacimm.. kac para maas aliyordun ki hem evin gecimini sagladin hem kredi odedin..
00 Yorumla
1 yılEvi anneniz size satar gibi göstersin daha sonra boşansın annenize evi geri verirsiniz
02 Yorumla
Soran1 yılEğer o raddeye gelirse yaparız hiçbir şekilde destek olmadığı gibi birde millete yedirecek a d i
- 1 yıl
Geçmiş olsun
1 yılSenin mal varligin neden bölünsün anlamadım türk hukuk kanunlarında öyle bir madde mi vardı?
01 Yorumla
Soran1 yılEvliyken satın aldım eşim ortak olur mu bilmiyorum
Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Dava açar ve seni aldattığını ispat edersen hiçbir halt edemez
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı. Ev alındığında senin üzerine mi alındı , yoksa annen sana mı devretti?
00 YorumlaEvlendikten sonra edinilen bütün mallar ortak en yakın olan birine devret evi
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 363 cevap paylaştı. Evet ortak olur evlilikte edinilen mallar ortak
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 453 cevap paylaştı. Boşanma davası açmadan önce üstündeki malları başkasının üstüne geçir.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 796 cevap paylaştı. birine devret, o da başka birine devretsin. iki defa tapu devroldumu artık geri alamaz
00 Yorumla
1 yılmaalesef olur keşke başkasının üstüne satın alsaydın
00 Yorumla
1 yılEvi güvendiğin aile üyelerinden birinin adına geçir boşan sonra senin adına geçirir
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 784 cevap paylaştı. Evi güvendiği birine satış göstersin ama şerh koysun ki satmasın o da birine diye
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılAnan evi sana devretsin. Satış değil bagis göstersin
00 Yorumla Ailenden birine satış ver
Yoksa boşandığınızda eve kesin ortak00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Evli iken aldıysanız mal paylaşımında yarısını alır. Aldattığını ıspat edersen , sana tazminat öder.
00 Yorumla- Devamını Gör (141)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat