Ya arkadaşlar yaptıklarının yanına kâr kalması moralimi aşırı bozuyor kendimi nasıl teselli edebilirim?

ya da intikam alabilir miyim bu saatten sonra nasıl boş verebilirim ne olur fikir verir misiniz? Eski sevgilim benim gözüme yumruk atan benden para alıp beni dolandıran benim duygularımla oynayan kişi son konuşmamızda haklı çıktı. İşin kötü tarafı haklı da. Ilk buluşmamızda kahvesi vardı orada buluştuk daha ilk akşamdan öpüştü benimle. Daha sonra ikinci buluşmamızda arkadaşının evine gittik. Ya tamam buralarda anlamam lazımdı. Ben ne kadar sevdiysem o beni o kadar sevmedi. Benimde aşktan gözlerim kör olmuştu. 😭 Hiç fark edemedim. Beni kaç kere ekti kaç defa. Üçüncü buluşmada günlük eve gittik. Evin parasını ben ödedim. Birde üstüne ona 800 lira para verdim. Sonra yine buluşmak istemedi hasta Beşiktaşlı ona anatoliumdan Beşiktaş forması almak istiyorum sana dedim öyle buluştu benimle orijinal 900 liralık forma ve orijinal markanın ismini unuttum bin liralık logos aldım. Yine benimle buluşmak dışarıda Hiç istemedi. Bir kere zorla özdileğe gittik kahve içmeye parayı yine ben ödedim. Bir kere doğum günüydü beni sevmediğini dibine kadar hissettim halde İstanbul'a gittim Beşiktaş stadına zorla üç tane futbolcuya onun adına imzalı fotoğraf aldım. Karşılığında beni hiç sevmedi. Aslında o kadar iyi biri ki bana hep kötüydü gözümü morarttı duygularımla oynadı beni kullandı paramı aldı benimle yattı sonrada gidip evlendi. Geçen gün aradım zeytinyağı gibi üste çıktı. Damla senden hiç utanmadım ama seni hiç sevmedim. O yüzden de seninle dışarı çıkmak sevgili olmak istemedim dedi. Sana bunu belli ettim ama sen anlamadın başka çare bırakmadın dedi. Ne yapacağım ben. Bu adam haklı.
Ya arkadaşlar yaptıklarının yanına kâr kalması moralimi aşırı bozuyor kendimi nasıl teselli edebilirim?