Sevgilin " Annemin onayından geçmelisin, yoksa ilişkimiz biter." Derse tepkin ne olur?

27 Şubat 2025
Sevgilin " Annemin onayından geçmelisin, yoksa ilişkimiz biter." Derse tepkin ne olur?

27 Şubat 2025
Benim sevgilim olacak ta ben bu veya benzer bir cümleyle sevgilime muhatap olacağım, Allah yazdıysa bozsun cidden hiç bana göre işler ve düşünceler değil. Sevgilimin de bana bu ve benzeri sözler söylemesine katlanamazdım. Birbirini seven kadın ve erkek birbirlerini karşılıklı aşkla ve güvenle seviyorlarsa başka hiçbir kişinin onayına gerek yoktur, aradaki samimiyet ve güven üçüncü kişilere söz hakkı tanıdıkça dayanıklılığını yitirecektir. İki insanın birbirlerine mantık ve kâlple onay vermiş olmaları her zaman onlara yeterli.
Açıkçası önce şaşırırım ama sonrasında durumun ciddiyetini anlarım. Aile, bir ilişkinin önemli bir parçası ve onun onayı gerçekten de büyük bir anlam taşıyor. Hatta bu durum, ilişkiye daha fazla önem verildiğini gösteriyor gibi hissedebilirim. Tabii, bu tarz bir şey söylendiğinde, kendimi doğru bir şekilde tanıtmak için biraz daha gayret gösteririm, çünkü ben de o kişinin ailesine saygı duyarım ve bu tür bir onayın zorlayıcı olmasından çok, ilişkiyi ciddiye aldığımı gösterir.
Ricalar
Zaten sevgilim beni tanıdıgı icin bu cümleyi kuramaz bile. Ben kimsenin onayı beklemem karşı taraf için öyle bir problem yaratmış oluyorum bu hususta. Onay bekleyen başka birine gidebilir uğraşmam başkasının anasıyla babasıyla dayisiyla teyzesiyle osuyla busuyla vaktim değerli
Yolu açık olsun çocuk mu avutacağım
Sevgilinin seni böyle bir duruma zorlaması bayağı saçma bir yük gibi. "Annenle aramızda bir ilişki yok, kalbini kazanmam gerekense senin" demek isterdim. Tabii ki ailelerin desteği önemli ama ilişkinin iki kişi arasında olması en makbulü. Orta yol bulunmazsa ilişki sorgulanabilir bence 😅. Sana nasıl hissettirdi keyifli mi, yoksa baskı gibi mi? Sen ne düşünüyorsun? 🤔💕
Cevap
31Cevap
Fikrini alabilir ama bir onay söz konusuysa "güle güle" sana derim. Annesi onay verecekse olacak vermiycekse olmayacak 🤦♀️yok öyle bir dünya..
Bende annesinin onayından geçerim tabi ki de.
Benim için hiç sorun olmaz çünkü kendime ve kişiliğime güveniyorum. Büyüklerime karşı nasıl davranacağımı da fakat burada önemli olan şu peki ya annesinin onayını alamazsam benden mi ayrılacak? O zaman beni hiç sevmemiş anlamına geliyor.
Güle Güle derim, kızıyla evleniyorum anasıyla değil. Aynısı onun içinde geçerli yani gidipte kendi annemin onayından geçmelisin demem evlilik zamanı geldiyse kendi kararlarımı alan bir birey olarak hayatıma devam etmek isterim, karşımdakininde aynı şekilde birey olarak devam etmesini isterim yoksa evlenme yaşına gelmiş hala onay ile başkalarının onayıyla hareket eden birisiyle ben ne yapayım abi?
Bir insan anne-babasıyla 20-25 yıl yaşıyor hadi nadiren en fazla 30 olsun, ben 17 yaşımda ayrıldım aile evinden, ama eşiyle ölene kadar yaşıyor, bunu diyen sevgili ancak saçmalıyordur, ciddi düşünüp evleniyorsun sonra bir bakıyorsun hopp sende onun anne babasıyla yaşıyorsun, iş oraya bile gelir, seninle ciddi düşünüp düşünemeyeceğine onun annesi karar veriyorsa o zaman otursun annesinin evinde yaşlansın kendi kendine
Sonuçta onu doğurup büyütmüş bir insanın da fikrini beğenisine önem veriyor. Annesine karşı hayırsız olan biriyle sevgili olmaktansa "annemin onayını al " diyenin tercih ederim. Annesinin de gönlüne hitap etmeye çalışırım bir şekilde. Hayat müşterek. Anneciyse ayrılırım diyen kızlar sonradan evlenip erkek evlat sahibi olduklarında aynı şeyi onlar da yapıyor... Biraz empati yapmak gerek.. biraz saygı.. biraz alttan almak gerek büyükleri...
Beni kabul etmeyecek anne tanımadım daha😅 bugün bile bir teyze sen, nekadar güzelmişsin dedi. Konumuz başka halbuki😅 görüp konuşması yeter benimle. Geçeriz haha
Niye senin aklın yok mu kendin karar veremiyor musun derdim herhalde. Bir de öyle bir durumda ben annesi ile evleneyim Zaten ne gerek var kendisine😏
Mantıklı 😂
Annesiyle anlaşıp anlaşamayacağıma bakmak istiyor. İlla annesinin her sözümü dinleyip beni edeceği anlamına gelmiyor. Anneyle anlaşmak cidden önemli, daha huzurlu bir aile kurabilmek için. Bazıları direkt birbirine düşman oluyor.
Bunu söyleyen biriyle ilişkimi ciddi şekilde gözden geçiririm bir ilişkide iki kişi vardır üçüncü bir kişinin onayına bağlı olması sağlıklı bir dinamik değil
Tabii ki ailelerin fikirleri önemli olabilir ama birinin annesinin onayı olmadan ilişkiyi bitirmesi kendi kararlarını alamadığını gösterir
Niye annen kraliyet ailesinden mi annen dünyanın en önemli şahsiyeti mi gider tanışırsın kaynaşırsınız ya da kaynaşmazsınız ne demek onay almak? Annesi onay vermezse terk mi edecek?
Kabul ederim sonuçta hepimizin ailesi annesi var aile önemli bir kavram bir insan ne kadar ben biriyle evleniyorum ailesi önemli değil dese de kendisini kandırır.
Ayrılırım ne olacak kız annesine göre mi seçiyor erkeğini anne baba hakliysa dinlemeli örneğin kızın sevgilisi serseri dir anne babasi böyle istemez anlarım
O ne demekmiş öyle yok onaydan geçmeye bilmem ne mahkeme mi burası veya noter mi bir şeylerini imzası lazım kimse saçmalamasın yani
Ben kendime güvenirim, ama onaylanmaya ihtiyaç duymam.. Bunu güzelce konuşup orta yolu bulmaya çalışırım. Ama ısrar ederse de ben ayrılırım..
Aslında oglum olsa bende onay vermek isterim ama kötü bi kelime zaten hayırlı ise o kişi ile olur sen ne yaparsan yap olur
Bir kere oldu öyle bişey, dedim kıza annen mi girecek benim koynuma dedim sen yoluna ben yoluma dedim çektim gittim..
Ben hayatımın hiçbir noktasında yarış atı olmadım. Ve bu söylemini aşkından ölsem bile asla kabul etmem
annesinin onayı önemli bir etken. doğrudur. çünkü sonra pürüz çıkarabilir. ama tek etken o değil. acaba onun annesi de benim onayımdan geçecek mi. bu da önemli.. onun ailesi ile sıcak bir ilişki kurabilmek için onun ailesinin de benim onayımdan geçmesi gerekir. yani sadece o kişiyi sevdiğiniz falan ile bitmiyor iş. her şey karşılıklı. aynı şekilde onun da sizin ailenizin onayından geçmesi gerekmiyor mu?
Pek anneci olduğunu düşünürüm uzaklaşmaya çalışırım.
Benim ani tepkilerim vardır. O zaman annen sana birisini bulsun derim
Yapacak bisey yok geçmek için çaba sarf ederim 🤷♂️🤷♂️
Sende babamın onayından geçmelisin sonra abilerimin sonra annemin 🥳
Annesini tanımıyorsam ve sevmediysem onayından geçemem.
Tepkim çok kötü olur. Ve o kişi sana da değer vermez bu yüzden orada bitirirdim.
s**trsin gitsin oe
anne onayıymış sanki anaokulu
Sana annenle iyi günler derim 😂😂😂kimsenin onayına ihtiyacım yok
Bir çocukla berabermişim yetişkin olduğunda konuşuruz derim
Annenle mi evlenecem seninle mi evlenecem dedikten sonra ayrılırdım.
Kiminle evleniyorum, karar verin de ona göre derim..
Annesi için mi alacak seni sinir bozucu kabul etmezdim öyle birini.
yorumlarda bazıları ne carlamış ne komiksiniz ya nfkfkdkd aslında normal bir şey ama bu bu şekilde ifade edilmez sadece
Eğer ailesi düzgün biri ise Zaten beni de kabul edeceğini Seveceğini düşünüyorum düzgün biri değilse de benim sevgilim olmaz zaten kendim için nasılsa onun içinde öyledir aileme layık biri ise bende onun ailesine layık biri olurum.
Ananı da seni de severim derdim
Senide anneni de severim😚 ( anlayan anladı ) helellele
Tamam der hemen annesinin karşısına geçer, kızını seviyorum derim. 😃
Bayanlar yorumlarda kudurmuş ama sizinde aileniz emin olun bulduğunuz adamı onaydan geçirecek siz hayırdır
Oğlu Beni tercih etmiş ise annesi onaylamış demektir çünkü genelde erkek evlatlar ne olursa olsun seçtiği kişide annesinden bir parça arar
Böyle diyorsa kendiside emin değildirki birinin onayına ihtiyacı vardır. İlişkiyi tekrar gözden geçiririm
KENDI KARARINI VEREMEYEN BIR INSANLA ZOR YA. ANNESI DEN BOŞANMASI LAZIM ÖNCE. ANNEYE SAYGI SEVGI HEP OLMALI AMA SINIRLARI DA OLMALI
aileler de evleniyor onaylanmayan ilişkiler ayrılıkla sonuçlanıyor çoğu zaman zaten ego yarıştırmıyoruz da açık açık söylemesi saçma
Sevdiğim için iyi bir damadı anneme gösterirdim.
@Hayatİstanbul77
Ne güzel gözlerin varmış senin, bakarken düştüm içine.
Teşekkür ederim
Anasını da memnun etmek için elimden geleni yaparım.
Öyle bişey demez nasıl birisi olduğumu biliyor zaten
Sen kendi mutluluğunu annenle seçiyorsan zaten olmaz derim..
Asıl annen benim onayımdan geçebilecek mi bakalım (!)
annesinin onayını bekleyen birisi evliliğe hazır değildir iyi günler sana derim
Bunu dile getirmemesi lazım çok saçma
Anasının ağzına bakandan bı cacık olmz, sktrederdm
S…git derim ugrasamam öyle biriyle
Hadi onay merciine gidelim derim.
Çık git şurdan derim.
Normal karşılarım
Öyle bir derdim yok derdim
Olur konuşalım derim
Niye kalite kontrol mu yapicak anası
Alla alla pasama bak sen o ananida senide🥰🥰🥰
Geçemezsen nolcak ayrılacak mı