Aldatmak mı değil mi?

4 yıllık ilişkim var ve erkek arkadaşımın telefonuna hepimizin olduğu gibi whatsappdan dolandırıcı mesajlar geliyor fakat bunlara karşılık vermeyen o bu sefer kadına kendi tabiri ile merak uğruna döndü ve bana bundan açıkçası ilk andan itibaren bahsetti, pek detaylı olmasa da…bana gelen mesajı attı ve dolandırıcının gerçekten dolandırıcı olduğundan emin olmak ve onu çıldırtmak istediğini söyledi. 20li yaşlarda olduğumuz için saçmalık olarak gördüm ve bana anlatma naparsan yap dedim fakat o sırada çok meşguldüm ve kadınla bir tanışma aşamasındaymış gibi yazıştığını bilmiyordum. Bana sadece gönderdiği sahte fotoğrafı gösterdi ve oluşturduğu sahte kimliği söyledi. Kadın özel numarasını veriyor, çekici durduğunu zannettiği fotoğrafını atıyor, sevgilimin fotosunu istiyor, kendini tanıtıyor, sevgilim olmadığı biriymiş gibi kendinden bahsediyor, sahte fotoğraf atıyor, onun fotolarına yorumsuz kalıyor fakat kadından tabi iltifatlar alıyor, kadın bunu görüntülü arıyor bu da bu işin arkasında kim var düşüncesiyle telefona çıkıyor (kamera ses kapalı) kadının yüzünü görüyor ve bir süre sonra (bir kaç saatin içinde gelişti olay) kadını defediyor. Ben bunları ondan istediğim ekran kayıtlarından öğreniyorum fakat sizden bilmek istediğim şey benim sevgilim sahte bile olsa başka bir kadınla tanışma aşamasındaymış gibi yazıştı acaba ne hissetti gibi düşünceler sonucunda fena ağlayıp üzülmekte hatta ayrılığı bile düşünmekte haksız mıyım, bu saçma bir kıskançlık mı, harbiden onun açısından bana yapılmış büyük bir hata mı, aldatma mı, değil mi, aldatmak da ben kendimi mi kandırıyorum değil diye… bu durumda napardınız.

Aldatmak mı değil mi?