Sevgini ve ilgini sonuna kadar göster. Anlayışlı ve nazik ol. Hem delidolu olalım, hem de birbirini kırmayan iki olgun ruh.. Kısacası iki beden bir ruh olalım. Birbitimizi sussak dahi duyalım 😊
Her olanın ardındaki hikmeti göremesem de, orada muhakkak bir hikmet olduğunu bilirim. Bu huzur verir kalbime, sükûn verir. Sanırım Rabbin ne planladığını bilmekten ziyade, Rabbin muhakkak bir planı olduğunu bilmek kula kâfidir.
Bende buna inanıyorum Allah korkusu, ona inanmayan onu sevmeyen herkesin herşeyi yapabileceğini öğrendim. Farklı bir açıdan Allah ile aldatanlar var ; namaz kılan, oruç tutan ya da böyle görünenler.. Burdan çıkardığım sonuç vicdanlı insan olabilmek.
Hayatta birçok şeyi elde etmeye çalışıyoruz; uğraşıyoruz, yoruluyor ve buhranlara kapılıyoruz. Fakat birinin gönlünü yapmak, birine güzel bir söz söylemek ya da bir kalbe girmek kadar ulvi meseleler değil hiçbiri. Hayatta olma gayeni hatırla; insan ancak böyle yücelir.
Ne yaparsan yap, inandığını yap. Fakat insanlardan takdir bekleme, bu kendi kendini mahkûm etmek gibidir. Daima vicdanını razı et, bu Rabbi razı etmektir. Çünkü vicdan, insanın kalbindeki sırat-ı müstakimdir.
Sevdiğim kadar sevileyim yeter ve karşılıklı vicdanlı olalım. Hayat amacı elbet yoluna girer yeter ki hedefleri bulup ilerleyelim eğilmeden bükülmeden. Vicdanımın rahat olmadığı hiçbir şeye önem vermem ki. Eminim buna.
Bir zaman sonra insan gönlüne bir elek geçirmezse canı elbet yanacaktır. Severken, üzülürken, öfkelenirken ya da sabahlara kadar düşünürken, kendine şunu sor: buna değer mi? Değmeyecekse gönül eleğinden geçirme; kendini beyhude yıpratma.
Bir zaman sonra insan gönlüne bir elek geçirmezse canı elbet yanacaktır. Severken, üzülürken, öfkelenirken ya da sabahlara kadar düşünürken, kendine şunu sor: buna değer mi? Değmeyecekse gönül eleğinden geçirme; kendini beyhude yıpratma.
Bende buna inanıyorum Allah korkusu, ona inanmayan onu sevmeyen herkesin herşeyi yapabileceğini öğrendim. Farklı bir açıdan Allah ile aldatanlar var ; namaz kılan, oruç tutan ya da böyle görünenler.. Burdan çıkardığım sonuç vicdanlı insan olabilmek. / bundan çıkardığım sonuca göre yazdım ben?
Evet doğru diyorsun vicdan yoksa üzer ama ciddi konularda. Belki ben de birisini üzüyorum farkında olmadan ama bilerek yapmam hem güllük gülistanlık değildir hiçbişey ama gönül almayı bilirim nacizane
Nasibin seni yorar, hırpalar, üzer, bazen pişman eder bazen de mutlu ve memnun eder. Neyin nasip olup olmayacağını da kimse bilemez ancak yaşayarak öğrenilir. Hayat, reçetesi belli olan bir yol değil…
En İyi Cevaplar